Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2753 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שנתיים חיפשתי רכב קטן וחסכוני שיהיה כמה שיותר חדש ובמינימום עלות רכישה. אני בד"כ קונה בלי סטיגמות ולא הייתי מקובע על מותג או דגם. במקרה נתקלתי כאן בפורום "ייעוץ ברכישת רכב" שמישהו שביקש להתייעץ לגבי רכב שהוצע למכירה במחיר נמוך באופן חשוד.

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?620034-%D7%9C%D7%A0%D7%A6%D7%99%D7%94-%D7%90%D7%A4%D7%A1%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9F

במקרה הרכב היה בעיר מגורי. קפצתי לראות וקניתי בזריזות את הרכב המדובר:

לנצ'יה איפסילון 2012 עם מנוע 1242 סמ"ק עם גיר ידני, גימור גולד.

הרכב היה עם 93,000 ק"מ - יד 2 . ביד ראשונה שימש בחברת השכרה אלדן שלוש שנים עד סוף 2015.

כמובן, כראוי לרכב ממותג בלתי מבוקש כלנצ'יה, בתוספת גיר ידני מוקצה, בתוספת עבר של השכרה הרכב היה בלתי מבוקש בעליל.

המוכר הסימפטי ,שהחזיק ברכב שקנה מחברת ההשכרה אלדן כשנה קודם, ביקש במודעה 21,000 כאשר המחירון של יד 2 לא משוקלל היה 54,000....

לאחר בדיקה עצמית שערכתי לרכב ומו"מ קניתי את הרכב המוזר והנדיר יחסית ב - 18,000 .

הכרתי היטב מבעלות בת משפחה קרובה את האח הנפוץ יותר של הדגם - לנצ'יה איפסילון עם מנוע טווין איר טורבו 875 סמ"ק בשילוב גיר רובוטי חד מצמדי.

זה הוא הדגם הנפוץ של האיפסילון , וזכה לשלל ביקורות שליליות בכל מבחני הרכב שנעשו לו בארץ, כולל חוות דעת קטלניות פה בקראזפורום.

נהגתי בדגם הטורבו 2 צילינדר עם גיר רובוטי לא מעט, ואכן שילוב המנוע והגיר אינו לטעם כל נהג בלשון המעטה. ניתן לחבבו אך ברור למה לרוב הנהגים נתפס כשילוב כושל ולא נעים.

אמרתי לעצמי, מה בעצם יכול להיות כ"כ גרוע בדגם הנדיר האחר, הידני? מדובר במכניקה פשוטה ומוכחית של מנוע פיאט הוותיק 1.2 עם גיר ידני כמו ביש בדיוק בפיאט 500, פיאט פנדה דור 3, פונטו איוו וכו'. (מנוע FIRE בעל 4 צילינדרים בנפח 1242 סמ"ק עם 69 כ"ס).

לגבי עבר ההשכרה - כמובן מרתיע בפוטנציאל אבל שני דברים דיברו בעד, חוץ מהמחיר הממש נמוך - בבדיקה עצמית מקיפה שעשיתי לרכב גיליתי שהרכב תקין לגמרי, נוסע היטב, כל הפלסטיקה מושלמת , הרכב שקט ונעים מאוד לנסיעה. בנוסף לא הזיק לראות שאלדן ביצעו את כל הטיפולים במוסכי היבואן (כנראה פחדו להתעסק בלנצ'יה במוסכי מדרכה....)

תכלס, הרכב כבר אצלי שנתיים ונסע לא מעט - כמעט 60K ק"מ (57,000 ק"מ מדויק). מיתאר הנסיעה שעבר - שליש עירוני ושני שליש בינעירוני.

האם הרכב הוכיח את עצמו או היה נפילה?

בסך הכל - עד כה - ממש מוצלח.

מה היה לנו?

צריכת דלק - באמת חסכוני. ממוצע מעשי לאורך התקופה - 1:17.8. מתאר הנסיעה שעבר - שליש עירוני ושני שליש בינעירוני.

במפתיע, דווקא בעיר הצריכה מאוד טובה , ניתן בקלות להגיע ל 1/15 בסגנון נהיגה חסכוני.

בנהיגה בינעירונית המצב מותנה. בגלל מנוע חלש יחסית - 69 כ"ס - הרי בשיוט מהיר בינעירוני הצריכה לא מרשימה - 1:16 במהירות 110. אם נוסעים במתינות , נניח שיוט של 90, הצריכה משתפרת פלאים 1:25. (לפי מד הצריכה הרגעית).

אמינות /תקלות - עד כה בסדר גמור. שום תקלה משביתה. שום התקעות. מה בכל זאת היה ?

- לאחר 10 חדשים בק"מ 115,000 הבחנתי בבדיקה שבועית סטנדרטית שאני עושה בירידה קלה במפלס נוזל קירור. הירידה התמידה ובבדיקה חזותית גיליתי טפטוף קל באזור בית התרמוסטט. הוספתי מידי פעם מעט פראפלו להשלמת המפלס עד תיקון בטיפול 120,000 בו הוחלף הטרמוסטט הסורר.

- באותן זמן לערך שמתי לב שבבלימה חזקה במהירות גבוהה יש רעידות. חשדתי בדיסקים קדמיים כי הקודמים הוחלפו ב- 65,000 ק"מ. אכן בטיפול 120 הוחלפו לחדשים והבעייה חלפה.

- לרכב יש מערכת סטרט/סטופ שבתחילה אכן השתמשתי בה. מה שטוב שהיא זוכרת בהתנעה את המצב האחרון הקודם, כלומר אם המערכת נוטרלה במתג הרי לא תשוב לפעול בהמשך עד להפעלת המתג למצב "פועל" מחדש. בכל אופן , לאחר כשנה הרכב התחיל לסרוגין לסרב להכבות גם שהמערכת הייתה דרוכה. בהמשך המערכת הפסיקה לעבוד כליל. מן הסתם המצבר הייחודי נחלש קמעא כך המערכת מסרבת לפעול - לא מפריע לי... כמובן המצבר מתניע היטב באופן רגיל.

- צמיגים : קניתי את הרכב עם צמיגים שהיו כמעט חדשים. המידה 185/55/15 . הם היו TOYO דגם DRB עם כיתוב "MADE IN JAPAN". צמיגים טובים מאוד - אוחזים, שקטים, עמידים.

לאחר 60,000 ק"מ מצבם עדיין תקין בהחלט : לא שחוקים יחסית ולא סדוקים. בטח אצטרך להחליפם בעוד זמן לא רב.

הוצאות שונות שוטפות -

[TABLE=width: 240]

[TR]

[TD=class: m_8058169852638624988m_4200028143822804359gmail-xl63, width: 240, align: left]- לאחר הקנייה ראיתי שתאורת הפנסים מעט חלשה. הזמנתי ב EBAY נורות תמורת 100 ש"ח והחלפתי לנורות של פיליפס H4 RacingVision +150%. [/TD]

[/TR]

[/TABLE]

ביצעתי ליטוש פנסים תמורת 100 ש"ח. התוצאה בסה"כ שיפור משמעותי בתאורת הדרך.

- תיקון פנצ'ר - 35 ש"ח.

- נורת אור ברקס שנשרפה - 8 ש"ח. (מזל שיש הודעה ממוחשבת איזו נורה באיזו צד שרופה).

טיפולים - לפי ספר הרכב יש לבצע טיפול בתנאים רגילים כל 30,000 ק"מ או כל שנתיים.

בתקופת ההשכרה אלדן ביצעו טיפול במתכונת של פעם בשנה שהיה גם כל 30,000 ק"מ.

האיש ממני קניתי עשה טיפול ב-90 אלף במוסך יבואן.

אני החלטתי להחמיר ולעשות טיפול כל 15 אלף.

* 4/17 : טיפול ראשון אצלי עשיתי כטיפול קטן ב 105,000. קניתי אצל אבי ברחובות מסנן שמן מקורי - 50 ש"ח, שמן 5W40 יורול DI בתקן C3 כנדרש , ב - 120 ש"ח. שילמתי למוסך רגיל 80 ש"ח להעלות לליפט ולהחליף. סה"כ עלות - 250 ש"ח.

* 11/17 : טיפול הבא - 120,000 החלטתי ללכת למוסך מתמחה כי נדרש גם טיפול גדול, גם תיקון הנזילה שהזכרתי לעיל, טיפול בלמים, ולפי הספר זה המועד לטיפול טיימינג ראשון.

לאחר בדיקת חלופות שונות החלטתי ללכת לשלמה במוסך "פיאטון" בתל אביב. (לצערי, בינתיים כבר נסגר ).

שלמה גילה יחס מאוד חיובי וביצע טיפול מקיף ומקצועי אם כי לא זול. נעשה שימוש בחלפים מקוריים או תחליפיים איכותיים.

בטיפול בוצע בנוסף לטיפול שוטף של שמן , נוזל בלמים, פלגים, ומסננים שונים - החלפת טרמוסטט, החלפת דיסקים ורפידות קדמיות, בוצע טיימינג מלא . המחיר היה לאחר הנחה קלה - 3,900.

* 5/18 : טיפול טיפול קטן ב -135,000. קניתי אצל אבי ברחובות מסנן שמן מקורי - 50 ש"ח, שמן יורול DI ב 120 ש"ח. שילמתי למוסך רגיל 100 ש"ח להעלות לליפט ולהחליף. סה"כ עלות - 270 ש"ח.

* 12/18 : טיפול קטן ב 149,650. קניתי אצל אבי ברחובות מסנן שמן מקורי - 50 ש"ח, שמן MOTUL X-CLEAN C3 ב 130 ש"ח. שילמתי למוסך רגיל 100 ש"ח להעלות לליפט ולהחליף. סה"כ עלות - 280 ש"ח.

20171123_132505.jpgIMG_20161230_111214.jpgIMG_20161230_114549.jpgIMG_20161230_114626.jpgIMG_20161230_114750.jpgIMG_20170106_121714.jpgIMG_20170324_211645.jpgIMG_20170110_110417.jpg

פורסם

אחלה סיכום, תודה.

צריכת דלק מאוד מזכירה את הפנדה שלי, בעלת מכלולים משותפים.

בדקת בזמנו את ההבדל במחירים בינה לפנדה?

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

סוף סוף מישהו שכותב איפסילון, ולא אפסילון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היות ובמקרה גם לי יצא לנהוג בפנדה החדשה (כרכב שכור באיטליה...) אני מסכים חלקית עם קביעתך שזו פנדה בתחפושת.

מה הכל זאת ההבדלים מעבר לעיצוב?

- לאיפסילון בסיס גלגלים שונה , ארוך ב-10 ס"מ שמתבטאים במרווח משופר לנוסעים מאחור וגם במידת מה משפרים את איזון ויציבות הנסיעה. הצמיגים גדולים ורחבים יותר. מיכל דלק גדול יותר. יחסי העברה בגיר הידני שונים.

- לאיפסילון איכות חומרים משופרת , בידוד רעשים משופר, איבזור עדיף.

דרך אגב, שתי אלו הם הרכבים הכי נמכרים באיטליה עד היום. (פנדה הראשונה).

פורסם
וזה בכלל ייפסילון...

תשמע, אני לא דובר יוונית, לא חדשה ולא עתיקה. אז לא מתווכח אתך.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
וזה בכלל ייפסילון...

כנראה שסטודנטים בטכניון יטענו שהדלתא קטנה כמו אפסילון.

פורסם

תודה על הסיקור.על האי/ייפסילון (...) לא נהגתי אבל שילוב המנוע/גיר מוכר לי היטב מהפנדה 2014 שהוחזקה על ידי 4 שנים, שילוב מצוין למרות גילו.האמינות ללא רבב (אצלי אף תקלה, גם לא אחת) ותפעול הגיר והמצמד מצויינים. גם המנוע לא מגלה את גילו האמיתי .מה שכן, ברמה היומיומית לא הצלחתי להגיע לתוצאות כה טובות בצריכת הדלק אבל רוב הנסועה שלי עירונית, המזגן עובד רוב הזמן, יש לי רגל כבדה וחלק לא מבוטל מהנסועה, בילתה הפנדה בנתיב השמאלי בטיפוס בעליה (חיפה) מבלי שתחסום רכב שבא מאחור... דבר שמאד משפיע על התצרוכת.חבל שלא רואים את (הצלחת) הדור הבא במכוניות המיני של פיאט, קטיגוריה שתמיד היא הייתה בין המובילות והמחדשות בה אם לא היצרנית בהא הידיעה.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
בילתה הפנדה בנתיב השמאלי בטיפוס בעליה (חיפה) מבלי שתחסום רכב שבא מאחור...

:lol: כנראה שזו מסורת חיפאית

פורסם

גם אני לא דובר יוונית, אבל ככה אומרים את זה. לפחות ככה אמר את זה האיטלקי שהציע לי אותה בהשכרה.

אבל כן, זה דיון קטנוני על רכב שרוב הישראלים כלל לא יודעים שקיים.

[video=youtube;Gdfp45-e58A]

• תוכן חדש...