Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אכן יש מינון יתר של סטיגמות וחשש יתר מהיברידיות.

אבל בגדול מדובר בהליך רכישה מושכל ומותאם לרוכש.

רכישת רכב זה לא אובייקטיבי. אם אדם מרגיש נוח יותר עם יפני בגלל הסטיגמה זו סיבה טובה לרכוש אחת. גם להרגשה יש חשיבות.

אבל זה לא הגיוני לקחת את הסטיגמה כקמפיין ולטעון ביחס לאחרים שלא יקנו.

פותש דיבר על ההליך שלו.

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מערכת השיקולים של פותח השרשור בחלק של פסילת הרכבים מסתמכת על הכללות לא בדוקות והסקת מסקנות על סמך אותן הכללות.

זה בסדר בשביל ״אדם מן היישוב״ שלא רוצה לטרוח בביצוע בדיקה מעמיקה יותר או שאין לו את היכולת לבצע בדיקה כזאת והוא רוצה וודאות כמה שיותר גבוהה בבחירה שלו אבל כאשר הבחירה מסתמכת על הכללות, היא גורמת לצמצום גדול של אפשרויות הבחירה והתפשרות על שיקולים אחרים חשובים.

ומה שתמוה הוא שבסופו של דבר נבחר הסובארו xv שדווקא הוא לא מעניק שקט נפשי מבחינת אמינות המנוע, כלומר פותח השרשור סטה משיקול מרכזי שהוא קבע לעצמו של אמינות מוחלטת.

לדעתי בבחירת הסובארו יש גם התפשרות על פרמטרים של ביצועים, צריכת דלק, והתפשרות מאד גדולה על גודל תא מטען (אם זה בכלל חשוב לפותח השרשור) ובסופו של דבר יחס גרוע של תמורה למחיר.

מדובר בסופו של דבר ברכב האצ׳בק מקושט ומוגבה קלות, כנראה נוח ברמת המתלים ועם אבזור בטיחות אקטיבית יפה שלרבים מהמתחרים יש (ולמרות זאת גם יש חסרון של העדר בקרת סטייה מנתיב עם תיקון אקטיבי) ועם הנעה לכל הגלגלים שלא רלבנטית לאדם שלא נוסע בשטח.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

Green - התיאור שלך את הרכב מאוד פשטני... כמעט מעליב אפילו. ניחא.

פותש - אנחנו כבר שלוש שנים עם ה2.0 פרימיום, ובאמת שוקלים מעבר לאייסייט. במנוע ה2.0 אין שום בעיה של איבוד שמן... מה שבעייתי עבורי זה תא מטען קטן.

אגב, התעלמת ממבחני ריסוק שבהם הסובארו הוציאה ציונים טובים.

אגב2, לא ברור למה בחנת v40?

אגב3, גם אני לא קונה היברידי... יש יבואנים שמודים באמת ויש שלא, אבל העובדה היא שיש קרינה נוספת. אם היא מזיקה או לא - לא נדע אף פעם כנראה...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

XV רכב מצוין עם רעשי מתלים וכביש מיותרים בנסיעה עירונית( 1.6 ליטר),

הרגיש לי לא איכותי מספיק לרכבים מסוגו. לא אופיני לסובארו, אבל אכזב אותי בנקודה, ודווקא הוא נבחר?

עצל גם בגרסת ה2.0 ליטר לעומת המתחרים.

רכב של אחי הקטן.

פורסם
Green - התיאור שלך את הרכב מאוד פשטני... כמעט מעליב אפילו. ניחא.

פותש - אנחנו כבר שלוש שנים עם ה2.0 פרימיום, ובאמת שוקלים מעבר לאייסייט. במנוע ה2.0 אין שום בעיה של איבוד שמן... מה שבעייתי עבורי זה תא מטען קטן.

אגב, התעלמת ממבחני ריסוק שבהם הסובארו הוציאה ציונים טובים.

אגב2, לא ברור למה בחנת v40?

אגב3, גם אני לא קונה היברידי... יש יבואנים שמודים באמת ויש שלא, אבל העובדה היא שיש קרינה נוספת. אם היא מזיקה או לא - לא נדע אף פעם כנראה...

יש לרובנו נטייה להתרשם ממיצוב וממראה חיצוני ויצרני ויבואני הרכב מנצלים את זה יפה בתמחור, האימפרזה האצ׳בק הרגילה עם זהות מוחלטת ל- xv, מינוס מערכות בטיחות אקטיביות, לא מצליח להימכר גם במחיר של 112 אלף ₪, פשוט כי המראה שלו עלוב, המיצוב שלו נמוך (ובכלל סגמנט רכבי ההאצ׳בק לא הצליח אף פעם בישראל) ואז גם בולטים יותר החסרונות שלו.

האם היה עולה בדעת מישהו לשלם 160 אלף ₪ על אימפרזה האצ׳בק (אפילו אם הוא היה מגיע עם מערכות בטיחות אקטיביות? אני חושב שגם בסך של 120 אלף ₪ כמעט אף אחד לא היה רוכש אותו).

לעומת זאת את ה- xv מוכנים לרכוש במחיר הזה (אמנם עדיין במספרים נמוכים כאשר כנראה חלק לא מבוטל מהם באמת רוצים את ההנעה לכל הגלגלים לנסיעה בשטח).

בסופו של דבר כל אחד עם מערכת השיקולים שלו והבחירות שלו והכל טוב :-)

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

גם אני קניתי את הXV, עם שיקולים שונים מפות"ש. אחרי כמעט חמש שנים עם סיאט לאון, שהייתה מתרסקת על כל בור וכל באמפר, ממש תענוג לנסוע ב XV. סופג היטב את שיבושי הכביש, ותא הנוסעים שקט מאוד לטעמי.

bigmik - הרכב של אח שלך אולי מהדור הראשון, במתיחת הפנים של 2018 שיפרו המון דברים ברכב, ביניהם את בידוד הרעשים ואת איכות הסלון של הרכב.

green - בכל סגמנט יש רמת מחיר משלו, וסה"כ רוב הרכבים בסגמנט הג'יפונים הם גרסא מוגבהת של רכב האצ'בק כלשהו. ה XV לפחות נותן יכולת שטח אמיתית עם מערכת 4X4 ועם מרווח גחון עצום, לעומת סתם פוזה ברוב האחרים. בנוסף, דווקא ה XV יחסית לאחרים בקטגוריה נותן את כל התוספות והפינוקים ומשאיר עודף מ 160, לעומת CX5, 3008 ואחרים ששם צריך כבר להוציא 180-200, אז לדעתי הוא יותר VFM מהם.

Fiat Uno 1994 - Mazda 3 2005 - Volkswagen Jetta 2011 - Seat Leon 2013 - Subaru XV 2018

פורסם

Green,

גם אני שקלתי קניית XV לפני שנה, אבל לא ממש השתכנעתי בתמורה למחיר - במיוחד תא מטען קטן, ומרווח פנימי טוב מאוד אך לא מצטיין..

אבל מפה ועד האי שקט הנפשי בלרכוש אותה יש פער אדיר!

מנוע 2.0 לא צורך שמן, הגיר הרציף מתפקד נהדר ומפגין אמינות מצויינת, ובכללי מדובר ברכב שלא נופל בביצועים מהקוריאניות.

בהיבט של אמינות, אני הייתי חושש דווקא מקניית קיה נירו (שאתה קנית) היותר מורכבת ומתקדמת טכנולוגית מאשר XV בעלת המכניקה הפשוטה.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

ואגב, לעניין הקושי למכור אותן, כשאני קניתי את שלי, לסוכן המקומי היתה רשימה ארוכה מאוד של הזמנות מראש (כמעט כולן לדגם הספציפי הזה) ורכבים זמינים היו לו רק ל4-5 חודשים קדימה.

יכול להיות שהיום העסק נרגע אבל צריך לקחת בחשבון שסובארו היא יצרנית קטנה מאוד (~שישית מיונדאי, שליש מקיה), כושר הייצור שלה מוגבל ורובו המוחלט מכוון לשוק האמריקאי (לצורך ההשוואה, מאזדה יצרנית גדולה מסובארו ב60% אבל בשוק האמריקאי המכירות של סובארו כמעט כפולות).

בכלל לא בטוח שהיבואן המקומי לא מוגבל על ידי היצרן...

פורסם

תתחדש ותיהנה מה-XV.

מכוניות היברידיות קיימות כבר 20 שנה, קשה לי להאמין שפתאום יתגלה שהן כל כך איומות. מצחיק אותי שבחרת דווקא המושג "דיזלגייט" - בעיקר בגלל שבפרשה הזאת יש זיוף בתוצאות זיהום אוויר ומכוניות היברידיות גורמות לזיהום אוויר נמוך...

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
יש לרובנו נטייה להתרשם ממיצוב וממראה חיצוני ויצרני ויבואני הרכב מנצלים את זה יפה בתמחור, האימפרזה האצ׳בק הרגילה עם זהות מוחלטת ל- xv, מינוס מערכות בטיחות אקטיביות, לא מצליח להימכר גם במחיר של 112 אלף ₪, פשוט כי המראה שלו עלוב, המיצוב שלו נמוך (ובכלל סגמנט רכבי ההאצ׳בק לא הצליח אף פעם בישראל) ואז גם בולטים יותר החסרונות שלו.

האם היה עולה בדעת מישהו לשלם 160 אלף ₪ על אימפרזה האצ׳בק (אפילו אם הוא היה מגיע עם מערכות בטיחות אקטיביות? אני חושב שגם בסך של 120 אלף ₪ כמעט אף אחד לא היה רוכש אותו).

לעומת זאת את ה- xv מוכנים לרכוש במחיר הזה (אמנם עדיין במספרים נמוכים כאשר כנראה חלק לא מבוטל מהם באמת רוצים את ההנעה לכל הגלגלים לנסיעה בשטח).

בסופו של דבר כל אחד עם מערכת השיקולים שלו והבחירות שלו והכל טוב :-)

לא תמיד אני מבין אנשים הגיוניים, כשהם עושים שימוש בטענות לא הגיוניות כדי להצדיק עמדה שלהם.

אותו רכב? נו בחיאת. you should know better than that

צמיגים שונים, מערכות בטיחות שונות באופן מהותי (שבכל רכב אחר מצדיקות מחיר שונה אבל כאן כנראה לא?), קילס, LED, ועוד רשימה ארוכה של אבזור - כאמור, מבחינתך כנראה בכל יצרן אחר זה בסדר, אבל לא כאן.

ומעל כל זה - מערכת XMODE לנהיגת שטח ודבר קטן, שולי, מרווח גחון כמעט כפול. צודק, אותו רכב...

אני, שלא מטייל בשטח אבל נוסע מידי פעם בשבילים עם הילדים, מרגיש איתו הרבה יותר בטוח בשבילים מאשר עם רכב סטיישן (מרכב שאני דווקא אוהב), היברידי, חסר 4*4 ובעל מרווח גחון נמוך יותר. כזה אני, חסר בטחון. זה לא אומר שרכבים אחרים פחות טובים, כמובן, רק המטרה שלהם שונה.

אולי רצית את הרכב ואתה מצטער שלא רכשת בסוף?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

הבה נסכים כי קיים פער בין בטיחות אקטיבית לפסיבית , ומשמעותי .

אגב זיהוי תמרורים , (ממילא אתה אמור להבחין בהם לפני שהמערכת מבחינה)

בפועל זה די בלוף . לפחות בטיוטה ברב הפעמים מופיעים דיווחי שווא ואו שגויים (ואני יכול להבין מדוע).

לך תסביר זאת ליבואן .....

ועוד דבר מה שרב הנהגים אינם עירניים אליו: עצירה אוטונומית עירונית עד 50 הינה מערכת אחרת מעצירה במהירות גבוהה מעל ועד 120

פורסם

בעיניין המחיר: לא הוספתי לדיון ארגומנט נוסף: מחיר הרכב בעת מכירתו כמשומש.

אני נוהג להחזיק רכב "עד יומו האחרון". כלומר עד נקודת זמן בו כמות התקלות פוגעת קשות בעו"ש....

זה בסביבות 9-8 שנים מיום ייצורו. ואז מחירו כמשומש כה נמוך עד כי אינו רלוונטי לשיקול ההוצאה בקניית חדש.

בחשבון כלכלי (כספי) טהור, זאת הדרך הכלכלית הכי פחות גרועה, למשל מאשר להחליף כל 3-4 שנים לחדש.

נהגי טיוטה וותיקה מבינים במה מדובר.

פורסם

צודק לגבי תא מטען. כל חיי נהגתי בפרטי ובליסינג עם דלת אחורית מונפת אלעל , וקלות בדחיפת "חפצים"

במונדאו, תא המטען הוא מחסן נייד של אישתי...

לפוקס ולקיה סיד, הצלחתי לדחוף - לא בקלות - אופניי שטח 29.

לכן "התאכזבתי" מגודלו הננסי של נפח התא בסובארו.

אך בפירוק הקידמי, אפשר להכניס אופניים למרווח של רגלי המושב האחורי

פורסם

דווקא הדיזלגייט מאד דומה למה - שלדעתי ייתרחש עם ההיברידיות .

גם כאן יש מנגנון משומן, של הסתרת רמות הקרינה האמיתית. החל משיעורי הקרינה עצמם , וכלה בהשפעות הרפואיות שלהן.

לא מדובר באירוע של "לפתע יתגלה", אלה במצב של תהליך שלבסוף יצוף על השטח . (כך לדוגמה את האוויר המזוהם בחיפה ובקריות).

המנגנון מופעל לאורך כל שרשרת המזון: יצרנים , רגולטורים, מפיצים. לכולם יש עיניין לצמצם את המידע על הנזק הבריאותי.

עצם העובדה כי הדיון על הנזק מוסט ל כמה זמן נהג ונוסע ממוצעים , שוהים לייד מקור הקרינה - מצביע על כשל בלוגיקה , מדוע אין בעיה.

רכב היברידי זוכה להגנת הרגולטור כי הוא מזהם פחות . זה נכון , כמו נאמר , רק עד כדי...

הוא אינו מזהם באירופה ובארהב, היכן שהוא נפוץ.

אך הוא מזהם שיבעתיים באסיה ואמלט. וסכה מזהם את כדור הארץ, יותר משימוש ברכב דיזל ואו בנזין שאינם היברידיים. מדוע:

הזיהום של שימוש בדלקי מאובנים הנידרש לייצור סוללה אחת !! של רכב היברידי אחד, שווה לסך הזיהום שפולט רכב המונע בדלק במשך חמש !! שנות נסיעתו בכבישי ארהב ואו אירופה.

ובריאות לכולנו .

• תוכן חדש...