Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1476 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 23 דקות, kobi_g כתב:

מחכה לראות אותך ואת הקדט במפגש

הסיכוי שאצליח להעביר אותה טסט עד המפגש, נמוך...

• מבאס 1

פורסם
בתאריך 9.6.2022 בשעה 18:43, קורן בן אשר כתב:

לנו הייתה אסקונה, האוטו הנורמלי הראשון של הוריי בארץ, בערך מאותו שנתון. מעורר זכרונות.

גם לנו באייטיז היתה אסקונה כחולה. איך אהבנו אותה.

החלפנו בסובארו DL אדומה, שכמובן נגנבה, הגורל של רוב הסובארו האלה בסוף שנות ה-90.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 22 שעות, yohai71 כתב:

נצפה במפגש רכבים אתמול:

P6170164.thumb.JPG.467e2b2448a6e646e99856d8cea3f8fb.JPG

גם אצלו האיתות בצד דהוי

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לגבי תאורת תא המנוע, לפעמים היצרנים עושים דברים מוזרים ביותר.

זו אותה יחדית תאורה בדיוק, אותו מק"ט בתא המטען, בתא הכפפות ובתא המנוע. 

בתא המטען יש כפתור לחיצה שנלחץ כאשר הדלת סגורה וממתג את המינוס לתאורה, רגיל לגמרי כמו בכל רכב אחר. 

20220626_214409.thumb.jpg.fb1a61f601fc6dbc634d27a393f546d9.jpg

20220626_214420.thumb.jpg.dcf5697711f0e91e22f522425d50fc0e.jpg

20220626_214431.thumb.jpg.aa532c9233f10158675676b0186dc4ce.jpg

הרכבתי את היחידה בתא המנוע.

20220626_214833.thumb.jpg.7df9a0de9f4dbf18c8335951624d97f9.jpg

20220626_214853.thumb.jpg.1feafb9d9d6a29e4fcebd7cfb192e0c9.jpg

פה המינוס מוברג למכסה עצמו, אז במקום כלשהו צריך להיות לחצן  שממתג את הפלוס. 

הרבה זמן חיפשתי את הלחצן הזה או את החוט שלו למקרה שמישהו בעבר פירק את הלחצן. אין כלום. האור בתא המנוע לא נדלק ולא משנה מה. עקבתי אחרי חוט הפלוס מהמנורה, נכנס לתוך הצמה שהולכת לתא הנוסעים דווקא.

המנורה לא דולקת. 

חשבתי כבר לקמבן אליה חשמל חיצוני אבל לפני שעשיתי את זה מצאתי באחד הפורמים בחו"ל את התשובה - תאורת תא המנוע מוזנת מקו הארות. כל עוד האורות דלוקים היא דולקת. כן גם כשמכסה המנוע סגור. 

בדקתי - וואלה עובד :-)

20220626_214939.thumb.jpg.ae4863b78785752e04186c9bb1acb10f.jpg

לא ברור לי מדוע משארים את האור הזה דולק כל הזמן...

להמחשה, צילום בחושך ללא פלאש עם תאורת תא המנוע דולקת וללא. 

20220626_215058.thumb.jpg.4e3644000442144a9ae2554af0a6bc4b.jpg

20220626_215119.thumb.jpg.4218a5da372ec5c3c78896749f28e6c6.jpg

אה וגם  מצאתי בבית את הספרים האלו שנשארו לי מהקדט הקודמת, מלפני כ 20 שנה, אז עוד בקושי היה אינטרנט. זאת אומרת היה אבל כמות המידע בו הייתה קטנה משמעותית.

20220626_225400.thumb.jpg.86df404d81735b866a1a82365a8cd15d.jpg

• אהבתי 1

פורסם

נורת להט לא תשרוד שם הרבה זמן במיוחד שהיא פועלת בל זמן שאורות הדרך מופעלים.
לכל הפחות הייתי מחליף אותה בלד עם אורך חיים ארוך יותר ותאורה בהירה יותר.
לאבא של חבר טוב היתה קדט אדומה 1.3 אוטומטית עגליתי 85 יבוא אישי
ולאימא של חבר אחר GLS מפוארת עם חלונות חשמל מגנטים מגנזיום מקורים! ומד סיבובי מנוע כמובן!

bscap0000.jpg

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 10 שעות, Buki כתב:

לגבי תאורת תא המנוע, לפעמים היצרנים עושים דברים מוזרים ביותר.

לפני 10 שעות, Buki כתב:

תאורת תא המנוע מוזנת מקו הארות. כל עוד האורות דלוקים היא דולקת. כן גם כשמכסה המנוע סגור. 

חייב להגיד שאני המום. זה לא סתם מוזר, זה מוזר בריבוע, שלא לומר דברים קצת יותר בוטים. ז"א, זה לא רק שהאור דולק כל הזמן, אלא דווקא כשאתה צריך אותו - הוא לא דולק (לא תמיד אתה יכול/רוצה להניע/להדליק אורות בזמן שאתה מתעסק מתחת למכסה המנוע). הזוי ברמות שאפילו צרפתים יסירו את הכובע.

חזיר דיזל

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מניח שהאור הזה נועד לבדיקות פשוטות של נוזלים ולא להתעסקות בעבודה על המנוע. בשביל זה צריך תאורה יותר רצינית. אבל כן, זה די הזוי. בכל הארסנל חלקים של gm אין בית מנורה עם מתג שיתאים שם?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
בתאריך 19.6.2022 בשעה 09:08, bobi כתב:

גם לנו באייטיז היתה אסקונה כחולה. איך אהבנו אותה.

החלפנו בסובארו DL אדומה, שכמובן נגנבה, הגורל של רוב הסובארו האלה בסוף שנות ה-90.

אגב אסקונה, אחד הדברים המוזרים שאני זוכר היה - קודנית, שנראתה כמו לוח מקשים של טלפון! לא יודע איך הגיעה לשם ואם הייתה מקורית או לא. למיטב זכרוני אצלנו היא כבר לא הייתה בשימוש.

לפני 4 דקות, SlowRide כתב:

מניח שהאור הזה נועד לבדיקות פשוטות של נוזלים ולא להתעסקות בעבודה על המנוע. בשביל זה צריך תאורה יותר רצינית. אבל כן, זה די הזוי. בכל הארסנל חלקים של gm אין בית מנורה עם מתג שיתאים שם?

עזוב נוזלים. מה עם החלפת נורה? הרי כדי להחליף נורה רצוי לכבות את האורות, לא ככה? מה עושים אז? 

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם
לפני כשעה, קורן בן אשר כתב:

מה עם החלפת נורה? הרי כדי להחליף נורה רצוי לכבות את האורות, לא ככה? מה עושים אז? 

אל תדאג הם חשבו על זה...

תאורת תא המנוע דולקת גם במצב אור חניה.

שים אור חניה ותחליף את הנורה של האור דרך.

אם גם אור חניה נשרף, תחליף בבוקר 😁

• מצחיק 1

פורסם (נערך)

בסהכ אם חושבים על זה - חיבור הנורה לקו של אורות החניה די הגיוני. 

זה מאפשר להוסיף אותה במינימום תוספות של חיווטים וכפתורים, כי הרי די קל לפצל את החיווט של אורות החניה שעוברים קרוב. מצד שני לא צריך להוסיף מתגים נוספים, ואין סיכוי להשאיר אותה דולקת בטעות (מה שהיה יכול לקרות אם היה מתג צמוד אליה איפשהו בתא המנוע).

מה שהזוי לי זה שרכב שיצא משערי המפעל בלי אורות איתות על הכנפיים, מגיע עם אור בתא המנוע. סדר עדיפויות מוזר.

וזה דווקא פתרון די נחמד, בטח זה לא קיים היום כי הנורות כל הזמן נשרפות שם. 

ובכל זאת אני חושב שממזמן היה צריך לצאת חוק שמחייב כל רכב שיוצא מהמפעל של פג'ו סיטרואן להיות עם אור בתא המנוע :p

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם
לפני 1 דקה, Ooga כתב:

ואין סיכוי להשאיר אותה דולקת בטעות

אפשר היה לדאוג למתג הכי פשוט Normally Closed שנלחץ על ידי המכסה עצמו כשהוא סגור, כמו שיש בדלתות מתגים שמדליקים את האור הפנימי. הרי אין סיבה להשאיר את הנורה דולקת כשהמכסה סגור.

לפני 3 דקות, Ooga כתב:

מה שהזוי לי זה שרכב שיצא משערי המפעל בלי אורות איתות על הכנפיים, מגיע עם אור בתא המנוע. סדר עדיפויות מוזר.

זה עניין של תקינה לא של סדר עדיפויות, לא דרשו אז בגרמניה 6 איתותים אלא רק 4.

פורסם
לפני 6 דקות, Ooga כתב:

חוק שמחייב כל רכב שיוצא מהמפעל של פג'ו סיטרואן להיות עם אור בתא המנוע

הייתי מצמיד להצעת חוק הזאת עוד כמה כלי עבודה למכונאי, ואולי גם ג'ק מובנה שירים את האוטו בלחיצת כפתור

• תוכן חדש...