Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב

אני מחפש משפחתית משנת 2014-5.

עברתי פה על ההמלצות וכמעט לא ראיתי שום התייחסות לשברולט קרוז בשנים 2014-5 מנוע 1400 טורבו.

מבדיקה ביד2 עולה כי היא נמכרת בכ-40 אלפי ש"ח לשנים הנ"ל. מחיר נמוך לכל הדעות.

מצד שני, לא נתקלתי כמעט בחוות דעת שליליות כאן בפורום על הרכב הזה.

אז למה לא לרכוש אותה?

פורסם (נערך)

באמת אין סיבות למה לא. דגם ה 1400 טורבו נחשב מוצלח יותר מהדגמים הקודמים (ראה חוות דעת ביד 2 על הדגם).

עקרונית כל דגמי השברולט ה"קוריאניות" סובלות מתדמית הדייהולטים שדבקה בהם מימי האופטרות והאוויאו העליזים. אז אין באמת סיבה לא לקנות. אני בעצמי תכננתי לקנות קרוז כזו 2014/2015 במחיר דומה אבל בסוף החלטנו לרדת סגמנט (בגלל הגודל, הועדף רכב קצת קטן יותר) אז בסוף קניתי לפני שבועיים שברולט סוניק RS 2014 עם אותו מנוע וגיר (1.4 טורבו 6 הילוכים) במחיר נמוך יחסית לסגמנט ולשנתון.

יש רכבים שדבקה בהם פשוט תדמית ה"גרועים" אצל הצרכן הישראלי ולכן המחירים נמוכים, שיהיה.

עריכה אחרונה על ידי yonisi

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

תדמית גרועה+מכלולים בעלי סבירות לכשל יקר=רכב לא סחיר.

הדגם הקודם היה חלש וזללן בדלק.

חכה לתגובות לגבי אמינות מבעלי רכבים.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

באמת שלא יושע למה, אמנם יש לי את ה1.6 ולא ה1.4 אבל רכב מאד אמין, צריכת דלק סביב 1:10, אחזקה סבירה אגב מדובר בשנת 2012

פורסם
באמת שלא יושע למה, אמנם יש לי את ה1.6 ולא ה1.4 אבל רכב מאד אמין, צריכת דלק סביב 1:10, אחזקה סבירה אגב מדובר בשנת 2012

אכן דגם ה1.6 מגלה אמינות סבירה בהחלט (אוהב טיפולים לפי הספר),

הטורבו גם אמינה אבל רגיש מאוד להזנחה אפילו מינימאלית.

ואכן תמורה טובה לכסף במחירו הנמוך, אם הוא היה עולה יותר (נניח כמו הi35), הוא לא היה שווה את הכסף בדוגמא שהבאתי היונדאי אמינה באופן מצויין, מרווחת מהשברולט וסוחבת יותר טוב.

בקיצור יש סיבה למחיר יותר נמוך וזה מה שמקנה תמורה הגיונית לכסף.

פורסם

זכור לי שהקרוז חולקת פלטפורמה עם האסטרה האם זה ככה? אם כן האסטרה לא אמינה מי יודע מה ויש כמה מכלולים בעייתיים (כמו למשל מנתב הפלסטיק של מערכת הקרור שנוהג להיסדר ולרוקן את כול נוזל הקרור)

לדעתי גם חסר תגובות על ה1.4 טורבו כי אחרי כול מה שהיה עם ה1.6 בהתחלה מי שקורא בפורום מתרחק מהרכב.

פורסם
זכור לי שהקרוז חולקת פלטפורמה עם האסטרה האם זה ככה? אם כן האסטרה לא אמינה מי יודע מה ויש כמה מכלולים בעייתיים (כמו למשל מנתב הפלסטיק של מערכת הקרור שנוהג להיסדר ולרוקן את כול נוזל הקרור)

ממה שראיתי ובדקתי הדעות חלוקות לגבי האמינות (כמו ברוב הרכבים הנמכרים בארץ).

מחירי הטיפולים ממש סבירים כך שיכול להיות שחלק גדול מהרכבים מטופלים בהתאם לספר.

כל חוות בדעת של מחזיקי ה-1.4 ביד2 חיוביות למעט נושא הסחירות.

לדעתי גם חסר תגובות על ה1.4 טורבו כי אחרי כול מה שהיה עם ה1.6 בהתחלה מי שקורא בפורום מתרחק מהרכב.

גם כמעט לא בוצע שום מבחן לרכב בארץ. נתקלתי במבחן מקיף שנעשה בחו"ל והשורה התחתונה : מיושנת יחסית לקורולה או למזדה3 אבל בהחלט רכישה טובה למי שמחפש רכב סטנדרטי.

פורסם

בתור בעלים של סוניק 1.4 טורבו שחולקת את אותם מכלולים עם הקרוז טורבו וגם מהכרות עם בעלים של קרוז טורבו אני יכול להעיד שהאמינות טובה, אבל חשוב מאוד לשמור על שגרת טיפולים לפי הספר ולא לזלזל בשמן איכותי שעומד בתקן.

אצלי למשל הלך הטורבו שהוחלף במסגרת האחריות זמן קצר לאחר הרכישה - לטענת המוסך מדובר בעניין מוכר יחסית והטורבו החדש שמורכב הוא מק"ט משופר שאמור למנוע את התופעה, בינתים אחרי 20K לא נתקלתי בבעיות נוספות והרכב מפגין אמינות מעולה.

מהכרות עם בעל הקרוז טורבו אני יודע שהרכב אצלו יד ראשונה (2014) וכבר חלפו להם 90K ולטענתו מלבד טיפולים שוטפים (שהוא מבצע בקפידה) ותושבות מנוע שהוחלפו ממש לאחרונה לא הייתה שום בעיה.

בכלליות על המנוע/גיר - המנוע חזק ומגיב מעולה בסלד נמוך אם כי מעט רועש עקב בידוד רעשים לא מהמוצלחים, צריכת הדלק טובה ובבין עירוני נטו מגיע ל1-15 ובתוך העיר 1-11.5 פחות או יותר. הגיר טיפה מסרס את המנוע, לעיתים טיפה איטי ומתלבט איזה הילוך הוא צריך להכניס וזה מתבטא בקופצנות קלילה שמרגישה כמו גיר רובוטי בזמן זחילה בפקקים לפעמים ובהיסוס של 1-2 שניות כשנותנים קיק נכבד למטרת עקיפה וכדומה, אך לאחר שמתרגלים אליו הוא עושה את עבודתו נאמנה.

התמורה שמקבלים לכסף היא מעולה ואני לא חושב שיש כלכך מתחרים שווי ערך לתמורה שהרכב הזה יכול לתת בטווח הזה.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

כשחושבים על זה אין סיבה שהרכב יעלה יותר.

בשורה תחתונה:

א.רכב מיושן יחסית למתחרים

ב. אמנם המנוע טורבו אך הגיר מיושן ומסרס לכן לא מרגישים בפועל יתרון בולט על פני המתחרות המשפחתיות האטמוספריות

ג.אין יתרון בולט בצריכת הדלק.

ד. תדמית אמינות בעייתית מגובה בעובדות.

סה"כ אם כבר הולכים על סיכון ולוקחים רכב "מתקדם טכנולוגית" עם סיכוי לתקלות בשל מורכבותו אז הפיג'ו 308 לדעתי עדיף בהרבה על הקרוז מדובר על רכב מתקדם יותר ויותר טוב ברוב האספקטים (נוחות, חסכון בדלק, זריזות, מהירות, ניהוג, בידוד רעשים, מרווח וכו...) בנוסף לכך הבעיה היחידה שהופיעה בה היא רצועת תזמון מתפוררת שאותה ניתן לפתור בהחלפה יזומה של רצועת התזמון בטיפולים השותפים ובבדיקה שלה בניגוד לבעיות בקרוז (מערכת קרור) שהן כשלים עם עלויות תיקון הרבה יותר יקרות שלא ניתן לצפות מראש ולמנוע (בנוסף לבעיות אחרות כמו טורבו שהוזכר פו וכו...).

פורסם
כשחושבים על זה אין סיבה שהרכב יעלה יותר.

בשורה תחתונה:

א.רכב מיושן יחסית למתחרים

ב. אמנם המנוע טורבו אך הגיר מיושן ומסרס לכן לא מרגישים בפועל יתרון בולט על פני המתחרות המשפחתיות האטמוספריות

ג.אין יתרון בולט בצריכת הדלק.

ד. תדמית אמינות בעייתית מגובה בעובדות.

סה"כ אם כבר הולכים על סיכון ולוקחים רכב "מתקדם טכנולוגית" עם סיכוי לתקלות בשל מורכבותו אז הפיג'ו 308 לדעתי עדיף בהרבה על הקרוז מדובר על רכב מתקדם יותר ויותר טוב ברוב האספקטים (נוחות, חסכון בדלק, זריזות, מהירות, ניהוג, בידוד רעשים, מרווח וכו...) בנוסף לכך הבעיה היחידה שהופיעה בה היא רצועת תזמון מתפוררת שאותה ניתן לפתור בהחלפה יזומה של רצועת התזמון בטיפולים השותפים ובבדיקה שלה בניגוד לבעיות בקרוז (מערכת קרור) שהן כשלים עם עלויות תיקון הרבה יותר יקרות שלא ניתן לצפות מראש ולמנוע (בנוסף לבעיות אחרות כמו טורבו שהוזכר פו וכו...).

שברולט "קוריאניות" סובלות עדיין מתדמית הדייהולט, למרות שהדגמים החדשים (קרוז טורבו, סוניק, ספארק החדשה) יותר אמריקאיים מאשר קוריאנים. זה בדיוק כמו שבזמנו יונדאי\קיה נחשבו מוקצים לעומת טויוטה\הונדה.

בשורה התחתונה: יקח זמן, אבל גם זה יעבור.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
יש לשברולטים האלו גם תדמית של זללניות דלק. אולי כדאי שתשכיר רכב כזה לשבוע שבועיים ואז תחליט לגבי צריכת הדלק.

ממוצעת.לחלוטין עשיתי איתו רחובות אילת אמנם בי מזגן כי זה היה בחורף על אותו מיכל הלוך חזור , גם עם מזגן עד עוצמה 3 לא מטחנה

פורסם

מה זה מטחנה ?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

בעקרון הסיבה העיקרית למחירים הנמוכים הוא...היבואן, שהוא גם הבעלים של חברת ההשכרה AVIS. משיקולים עיסקיים לא ברורים הוא בר להציף את השוק במכוניות יוצאות ליסינג/השכרה במחירים מגוחכים מה שגרם לקריסת השוק של הדגמים הללו.

כפי שכבר כתבו לפני, המנועים בד"כ אמינים אם מטופלים לפי הספר, אם ידוע לי על מס' מקרים שמנועי טורבו שטופלו לפי הספר "הלכו" והוחלפו בחדשים תחת אחריות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...