Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רומניה לנהג המטייל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אחרי כמעט חודש ברומניה, מתוכם 16 יום עם רכב(12 ימים של נהיגה מעניינת) אפשר לסכם.

על מקומות וערים יש מספיק מידע,היו לי המון חורים בנושא הנהיגה ולכן אפרט עליהם:

השכרתי רכב מהארץ בקטגוריה משפחתית מבאדג'ט,בשדה בבוקרשט חיכתה פורד פוקוס דיזל שנת 2016 עם 72,000 ק"מ.

לא חדש אבל אחרי ווקס ושטיפה יסודית.

הכביש הראשי A1 הוא כביש מהיר עם מגבלת מהירות של 130 קמ"ש ברוב הדרך,אך קיימים מקטעים של 100 ושל 80 וחשוב לשים לב.

המהירות נמדדת בשיטה האיטלקית-מצלמות המנטרות מהירות ממוצעת.

התנועה בכבישים המהירים זורמת ונוח לנווט עם WAZE(סים מקומי ב50 שקל עם 50 ג'יגה גלישה הספיק בהחלט).

לאחר מכן הדרך התפצלה לה ועליתי על הטראנספרגשן,יש לשים לב באילו ימים הכביש פתוח,לפעמים הוא סגור.

ביום שהגעתי הכביש נפתח שוב לתנועה רק בשעה 2 בצהריים.

באופן מפתיע לא היו הרבה נהגים והתנועה זרמה,נהגים קצת גולשים מהנתיב ועוקפים איפה שאפשר ולא בהכרח איפה שמותר.

רבים וטובים ממני דיברו על הכביש,הפוקוס חלשה עליו בכמה רמות-העליות חדות ואין מספיק כוח לצאת מפניות בצורה חלקה.

במשך שבוע הסתובבתי בין עיירות וכפרים והערים הגדולות בטרנסילבניה.

הנהיגה באיזורים האלה היא בית ז#%& אחד גדול!

המוטו השולט שם "נצא לעקיפה-מקסימום לא נחזור", נהגים עצבניים ואגרסיביים עם דאצ'יות ישנות ומשאיות עוקפים במהירות מפגרת לתוך פניות עיוורות והמון פעמים לא ברור איך אף אחד לא נהרג שם.

ה"גבריות" שולטת ונהג שיצא לעקיפה יסיים אותה. אם אתה במקרה נוסע בנתיב הנגדי אז תאט או תרד לשוליים,

הוא כבר יסמן לך עם האורות הגבוהים שלחזור אחורה הוא לא מתכוון.

בפועל אחרי יום יומיים מתרגלים לכל הסיפור הזה,והאורות הגבוהים היא סוג של מחווה חברית

"אחי תאט קצת תן לעקוף" ואורות חירות לכמה הבהובים זה "תודה רבה".

אחרי שבוע בהרים חייב קצת ים,

הכביש לכיוון מאמיה מבוקרשט כולל בתוכו קטע אגרה(13 שקל), אבל יש רק נתיב אחד לתשלום או תחנת דלק בה משלמים-חשוב לא לפספס כי הקנס הוא 130-150 שקל+העמלה של חברת ההשכרה.

ולעיר הגדולה,

הדרך הכי טובה להתנייד בבוקרשט היא UBER, עובד נפלא והרכבים מצוחצחים ונקיים הרבה יותר מהמוניות.

המחיר סגור מראש ואין אפשרות לרמאויות כמו שקורה לא מעט עם נהגי מוניות.

לבעלי ה"ממון" קיים שירות UBER PREMIUM, בעוד 2-3 שקל לנסיעה מקבלים רכב חדש או רכב פרמיום(הגיעו לנסיעה סופרב חדשה,סדרה 5,סדרה 3,אוקטביות חדשות).

קצת תמונות:

road5.jpgso cooool.jpgroad1.jpgroadd2.jpgroad3.jpg

עריכה אחרונה על ידי halperin96

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

המון תודה על המידע! עוד שבועיים אני שם.

שאלה, לא מצאתי מידע על שעות פתיחה מיוחדות של הטראנספרגשן חוץ מהעובדה שהוא פתוח לתנועה בין יולי-נובמבר - האם יש ימים שבהם הוא סגור או המעבר בו מוגבל?, איפה אפשר למצוא מידע על הימים האלה?.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)

תודה על המידע. הנסיעה הקרובה שלי היא לרומניה, אבל בטיול מאורגן. הסיבה היא תחשיב עלויות - אני מעריך שאחסוך סד"ג של 5000 ש"ח בהשואה לארגון עצמי, בעחיקר בגלל מחירים חצופים של טיסות (לא הופתעתי מאלעל וטארום, אבל WizzAir הצליחו להתעלות על עצמם עם זוג כרטיסים הלוך ושוב כולל מזוודות בכ-4500 ש"ח).

אולי תוכל לומר משהו על נושא השימוש בכסף\המרה\כרטיסי אשראי?

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

noknok,במקרה ראיתי בקבוצה בפייסבוק שפורסם שהכביש סגור

בקבוצות האלה יש המון מידע ומדריכים מקומיים שעוזרים.

טסתי עם WIZZ ולא יקרה שוב,מטוסים צפופים מאוד ודיי סבלתי בטיסה.

עלה לי 900 שקל הלוך חזור בלי מזוודה(+תיק גב עליה למטוס בעוד 25 שקל לכיוון)

ברוב המקומות מקבלים אשראי,המליצו לי שלא לשלם באשראי באיזורים של חיי לילה בבוקרשט כי לפעמים מרמים

(מקלידים מספר דומה ואת החיוב המוגזם רואים רק למחרת).

ויש אנשים טובים שמנסים לכייס-אז כדאי להזהר.

בשבוע האחרון המרתי 100 יורו וקיבלתי 465 ליי.

פורסם (נערך)

אתה מבין - בדקתי עכשיו לתאריכים בהם אני נוסע. עלה ל-2800 ש"ח לאדם כולל מזוודה. אני לא אסע בלי מזוודה אחת לפחות לזוג, ואם אני קונה כרטיס עם מזוודה אני כבר רוצה גם לבחור מקום ישיבה יחד עם אשתי. וגם כרטיסי הבסיס עם טרולי שהולך לבטןן המטוס היו עולים לי כ-2400 ש"ח לראש.

שאלתי על כ"א כיון שבשנים האחרונות התרגלתי להשתמש בהם כאמצעי התשלום העיקרי, אבל רומניה זו לא בדיוק מדינה מערבית, ולפני חודשיים ניסו לעשות לאשתי תרגילים לגבי סכומי החיוב אפילו בקנדה. 10 דולר פה, 10 דולר שם, אבל יחד עם עוד כמה תקריות קלקלו לי מאד את הרושם של קנדה כמדינה שבה אפשר לסמוך על אנשים. ודרך אגב, השבוע פגשתי קולגה שחזר מהשתלמות של שנתיים בטורונטו, היה די המום מהרושם הרע שקיבלתי בתקופה כל כך קצרה, כיון שהוא דווקא התרשם מהאנשים הרגועים והמתחשבים.

מכל מקום, באזורי בילוי אני לא מסתובב, את הגיל הזה עברתי לפני 30-40 שנה. אלא אם במסגרת הטיול יקחו אותנו להתרשמות (כפי שהיה לפני שנה בהונג - קונג, חייב לומר שהאיזור שהוצג לנו היה מאוד לא נעים. אבל, בכלל, סין יפה ומעניינת, אבל מצאתי אותה לא סימפטית).

דרך אגב, לגבי הצפיפות ב-Wizz, הם לא יותר גרועים משום חברה אחרת. היום המחיר הוא המלך, וגם החברות המסורתיות המכובדות מצופפות את המטוסים. לטוס ב-B787 בתצורת 9 מושבים לרוחב זה צפוף, וזה בדיוק מה שהיה לי בטיסה לקנדה עם, לא פחות, British Airways. ארבע טיסות במטוסים מדגמים שונים (A321, A380, B787-9, B777-200) וטיסות ארוכות, בין 5-10 שעות כל קטע - כולם עם מושבים בעלי מחזור "31 ורוחב "17.5, ועל כל הצרות בחלק הטיסות היתה מתחת למושב שלפני תיבה של מערכת הבידור, שתפסה שליש מהמרווח. המושבים של וויזאיר מוצהרים כבעלי רוחב "18, עוד סנטימטר ורבע לטובת הישבן.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אגב WIZZ, כשניסיתי לעשות צ'ק אין בחזור האתר ממחשב(במלון) לא עבד והאפליקציה גם לא תפקדה טוב,

רק דרך הכרום בנייד הצלחתי לעשות צ'ק אין-אתה טס מאורגן אז השטויות האלה נחסכו ממך.

מבוקרשט בתור יעד תיירותי לא התלהבתי,בתקופה הקומוניסטית השליט ניסה להפוך אותה לפריז הקטנה וקשה להגיד שהצליח לו.

יש את בניין הפרלמנט ששווה לעשות בו סיור כמה מוזיאונים כנסיות ובתי כנסת(לא שרדו הרבה) בסגנונות שונים.

ביג מק במקדונלדס עולה 16 שקל.

סאב ויי גדול עם שתייה עולה 25 שקל.

ארוחה במסעדה בין 30 לפסטות,המבורגר,שניצל עם פירה ועד 100 לפירות ים וסטייקים.

ברוב המקומות השירות היה איטי והאוכל בינוני, זה לא מנע מהמלצר לבקש 10% טיפ על שירות ו12% על שירות "טוב".

פורסם

היי הלפרין - תודה מצאתי את הקבוצה והאתר(שלא קיים באנגלית,רק ברומנית עם אפשרות לתרגום =/) ואת התיעוד על החסימה ב4 בספטמבר וביינתים אין תיעוד על אירועים נוספים, אני מתכנן כבר את היום נסיעה שלי והתקופה שלי באיזור ממש קצרה מקווה שלא יהיה בעיות שכאלה ובינתיים אין תיעוד.

פורסם

בדיוק נחתנו היום ביאשי ברומניה. הרכב של 3 (אני, אישתי והבן). כרטיס טיסה בסיסי בוויז מיום שישי עד רביעי בבוקר עלה 260 יורו. אחרי "קנסות" של מזוודה, תיק נוסף ומקומות ישיבה קבועים מראש שילמתי כ 4200 שח על כרטיסי טיסה.

רכב הזמנתי מ rentalcars. בחרתי בדאציה דאסטר כי חשבתי שאולי נגיע לאזורים הכפריים וככה נוכל לטייל קצת בשבילים ושטח. עלות הרכב כולל ביטול השתתפות עצמית מלאה (בלי להשאיר פיקדון באשראי) כ 1300 שח.

כשנחתנו היום אז הודיעו שנגמרו הדאסטרים. שאלו אם יש לי בעיה עם רכב אוטומטי. מה שחיכה בחניה הוא פורד קוגה בנזין awd עם 14,000 קמ.

הטיול שתכננו הוא מעגלי ומחר מתכננים להגיע לאזור היערות בצפון שנקרא מרמורש. מדובר בקטע נהיגה הכי ארוך בטיול של כ 6 שעות (ברומניה הכל יחסית איטי).

מבחינת לינה, דרך בוקינג , שכרנו דירות או בתים במספר מקומות. מחירים נעים בין 150 שח ל 350 שח ללילה (האחרון יחסית מפואר ובמיקום מעולה) בממוצע 200 שח ללילה.

האוכל גם יחסית זול. מסעדות זולות וגם בסופר המחירים זולים.

השער חליפין בציינג היה 457 לאי ל 100 יורו.

פורסם (נערך)

Sperial, טסתי לקנדה עם אל-איטליה והיה בסדר גמור.

מתכנן לטוס בחופשות קיץ הבאה,ידוע לי על חברת תעופה איסלנדית שטסה בזול-אנסה אותם.

Klasswagen זו החברה היחידה המקומית שאפשר לסמוך עליה.

אמור להיות איזור מאוד יפה,טרנסילבניה מהממת.

שמעתי רק דברים רעים על פרמיום-תימנע מהם למרות המחיר הנמוך לכאורה.הזול עולה ביוקר.

לסוע בשטח זה לקחת סיכון,הגחון ברכב זה איזור לא מכוסה.

לא הייתי נכנס ליותר משבילים למען השקט הנפשי.

דיסהמלצה על הארמון בראן (ידוע כדראקולה),

תור של שעות,תור מתמשך בפנים.

יש ארמונות יותר יפים ופחות מתוירים.

נ.ב 2: אם אתה סטודנט,תעודת סטודנט מקנה הנחות של 50% בהמון אתרים.

הייתי עם הכרטיס סטודנט של הטכניון ולא עשו בעיות.

עריכה אחרונה על ידי halperin96

פורסם

אני הזמנתי מסיקסט דאצ'יה לוגאן עם ביטוח מלא כולל הכל(כולל שמשות) ב370 שקל ל4 ימים - מקווה שיהיה בסדר(שמעתי עליהם דברים מעורבבים, מצד שני הם מתחייבים לרכב בן עד חצי שנה - יש לי התחייבות במייל מהם).

פורסם

WIZZ לא כזה משתלם לפעמים. אם נהיה ספציפיים - לפני כמה חודשים חיפשתי טיסה לבוקרשט עבור דודים שלי, מצאתי להם טיסה של טארום במשהו כמו 180 יורו לאדם (הלוך חזור, כולל מזוודה ותיק יד).

לגביי רומניה - כן, הנהגים לא משהו, נתקלתי בזה בדיוק כמוך. מעניין אותי למה רכבי ההשכרה ישנים יחסית ולעיתים גם מרובי ק"מ, זה אולי בסדר ביחס לארץ, אבל פחות טוב מרכבים שקיבלנו בגרמניה או הולנד למשל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

dorsht,ככל הנראה מאותה סיבה שזה מצב הרכבים בארץ.

סטנדרט נמוך ומקסום רווחים.

כחודש לפני באיטליה קיבלתי רכב עם 300 קילומטר, חדש לגמרי

גם בגרמניה הרכב היה עם 10-12 אלף.

פורסם
Sperial,

מתכנן לטוס בחופשות קיץ הבאה,ידוע לי על חברת תעופה איסלנדית שטסה בזול-אנסה אותם.

החברה האיסלנדית קרויה WOW air.

נכון לעכשיו לא רלוונטית - הטיסה האחרונה שלהם מת"א לקפלאוויק יוצאת ב-26.10.18, ולא ברור אם הם יחזרו לת"א בשנה הבאה. מכל מקום - אני ממליץ מאד להמנע מהטיסות אתם מכמה סיבות:

1. חברה מאד לא אמינה - מוסיפים ומורידים יעדים כל שני וחמישי, צי מטוסים מוגבל (יש להם רק שני מטוסים שמתאימים לקו בין ת"א לקפלאויק, ואם אחד מהם מושבת או נלקח למשימה אחרת הקו הופך בלתי יציב עם ביטולים או נחיתות ביניים לתדלוק).

2. יש שמועות על היציבות הכלכלית של החברה. ברמת השמועות - אבל הם קונים מטוסים ומשנים את הקוים בקצב רצחני, לא מתאים לחברה קטנה.

3. לא מעט בעיות עם הגעת מזוודות. חפש בפייסבוק קבוצה בשם "ישראלים אוהבי איסלנד".

4. המטוסים צפופים במיוחד, והטיסות ארוכות. טיסה של 7 שעות מת"א לקפלאויק ב-A321 בתצורה של 220 נוסעים ואח"כ עוד כמה שעות לאמריקה - ממש לא כיף.

בקיצור - גם אם תחסוך כמה דולרים אתה תשלם תמורת זה בשירות זוועתי. מניסיון אישי (חפש שרשור שלי מאוקטובר שעבר על טיול באיסלנד).

• תוכן חדש...