Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

FedEx ועמלות שקריות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2864 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ניתן גם להגיד, חתמתם על הסכם עם פייסבוק כשנרשמתם, למה עכשיו כולם מתפלאים שהיא עושה שימוש בדאטה?

כי אף אחד לא קורא 17 עמודים על התקנון, מבחינתי כשאני רואה free shipping, אני מצפה מהמקום שהזמנתי ממנו לקבל משלוח חינם, זה כמו שאני אכנס למסעדה ליד המנה רשום 20 ובמעמד החשבון יתווספו לי עוד תשלומי חשמל מים וכו'.

לא ציפיתי שפדקס יעבדו חינם, כיוון שמתחת ל100 דולר המשלוח עולה כסף, זוהי הטבה של האתר לתת לי משלוח חינם עבור הזמנה מעל ל100 דולר, מכאן שאני לא מבין מדוע המשלוח חינם עלה כמו ההזמנה.

לא פעם ראשונה שיש לי הזמנה במעל ל75$, מדהים שכשה לא מדובר במשלוח דרך משלוחים כמו פדקס אני משלם סכום סימלי, ופתאום כשמדובר בהם אני משלם סכום מפלצתי כי פתאום לשחרר את החבילה שלי זה "קשה"א, ז למה כשאני מזמין במשלוח הכי נחות באלי אקספרס אני לא משלם שום דבר מעבר למעמ ואולי עמלת שחרור מזערית

לא הבנתי מה אתה רוצה. קיבלת משלוח חינם מצד האתר. אף אחד לא אמר שמדובר במשלוח חינם מצד מדינת ישראל.

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אי ידיעת החוק לא פוטרת מעונש.

קשה למצוא נושא יותר לעוס מעמלות חברות השילוח. זה מה שיש.

מי שלא יודע / לא סיפרו לו / לא חיפש את הקאץ׳ / לא קרא עיתונים לומד בדרך הקשה.

לא במקרה צצו כל מיני שירותים ש״אורזים״ לך את כל החיובים במקשה אחת,

מאמזון ועד ushops וכיו״ב, החווייה של חיוב נוסף אחרי חיוב ראשוני היא משום-מה מאוד לא נעימה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לא הבנתי מה אתה רוצה. קיבלת משלוח חינם מצד האתר. אף אחד לא אמר שמדובר במשלוח חינם מצד מדינת ישראל.

קיבלתי את מה שאתה אומר, אבל איך 100 דולר זה סכום הגיוני על שחרור חבילה של 100 דולר? אני לא מבין מי מוכן לשלם סכומים כאלה, מדובר פה בשיטת מצליח שמנהלת פדקס ולכן מי שלא מתמקח - משלם סכום הרבה יותר גבוה ממה שאמור לשלם בפועל, אני כבר לא מדבר על משלוח חינם.

מה שאני מנסה להסביר הוא פשוט:

חבילה של 74.99 היא בדיוק אותה כמות עבודה לעובדי המכס כמו חבילה של 75, גם חבילות של 74.99 בודקים, גם אותה מעמיסים על ואן וגם אותה שולחים, רק שאם מדובר ב75 אתה גם משאיר למדינה טיפ של 17% בדרך, למה פתאום הגב של עובדי המכס כואב כשרואים סכום העולה על 75$ וצריך "עמלת שחרור" שתשחרר להם את הגב התפוס?

אני חושב שזה הזוי, כי כמו שאמרתי שוב, מבחינת העובדים מדובר באותה פרוצדורה כמו עם כל חבילה, לא מדובר על ייבוא מנוע, סך הכל כמה סמרטוטים.

פורסם
בוקר טוב אינטרנט.

יום אחד רציתי לרענן את המלתחה, אז עשיתי מה שכל אדם ממוצע היום עושה כשהוא רוצה לקנות בגדים במחיר שפוי, נכנסתי למרשתת ולאתר של אמריקן איגל האמריקאי בפרט, הזמנתי ב-100 דולר בשביל המשלוח חינם וחישבתי לעצמי את המע"מ שאצטרך לשלם כשהמשלוח יגיע לארץ ועדיין ההזמנה נראתה כמשתלמת.

אז זהו, שלא.

המשלוח הגיע לידי פדקס בארץ, ואני מקבל שיחת טלפון:

"שלום, x?"

"כן"

"על מנת לקבל את המשלוח אתה צריך לשלם 3xx₪"(שכחתי את הסכום המדוייק בגלל ההלם)

"איך כל כך הרבה??"

"מע"מ 6x₪, עמלת מחשב 16₪ (או משהו באזור), עמלת שיחרור ממכס 25x₪!!"

מיד הורתי להחזיר חזרה את המשלוח לארה"ב וסיימתי את השיחה,

במילים פשוטות אכלת אותה ! להבא תלמד לקרוא את כול התנאים באתר של המוכר שבו רשום שחור על גבי לבן שהמיסים ושאר החיובים הנעשים בארץ הם על חשבונך ואחריותך בלבד.

תבין דבר אחד אלה שכותבים שהם תמיד קונים רק בחו"ל חוסכים XXX שקלים על בגדים וחלקי רכב הם שוכחים לכתוב כמה פעמים הם שילמו מיסים או נפלו על חיקוי של מוצר או מוצר שהם טעו בהזמנה ושילמו עליו.

איזה כייף לי :)

פורסם
קיבלתי את מה שאתה אומר, אבל איך 100 דולר זה סכום הגיוני על שחרור חבילה של 100 דולר?

גם על חבילה של 100K$ היית משלם את אותם 100 דולר עמילות. זה לא קשור לשווי החבילה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

זה פשוט עושק. אין לי תיאור אחר.

עזוב אותך מכל תגובות ה-למה לא קראת, יש עמלות וכו'.

אותי גם עקצו פעם. על מוצר של 30$. ביקשו עוד 100 ש"ח עמלות גנבים.

מאז אני לא מוכן שישלחו דרך החברות האלו, אלא אם כן זה אמאזון שלוקח על עצמו את כל העלות.

לכל מגני ה-DHL.

אין לי בעיה לשלם את המיסים של מדינת ישראל.

את המשלוח שילמתי כבר.

אל תתקעו לי בדלת האחורית עמלות שיקריות.

פורסם
גם על חבילה של 100K$ היית משלם את אותם 100 דולר עמילות. זה לא קשור לשווי החבילה.

מרגיז ומרתיח אבל השלמתי עם הנושא, לא אחזור על הזמנה עם אופי דומה.

בכל מקרה, מה עושים עכשיו? קיבלת על עצמי את הטעות וכרגע אני רוצה למזער נזקים כלכליים ככול שניתן, נתתי הוראה לפדקס להחזיר את החבילה, האם עליי לעשות עוד משהו בנידון? מישהו עבר הליך דומה ויכול לתת עצות?

פורסם

מאז אני לא מוכן שישלחו דרך החברות האלו, אלא אם כן זה אמאזון שלוקח על עצמו את כל העלות.

לכל מגני ה-DHL.

את המשלוח שילמתי כבר.

זאת לא הפעם הראשונה שיש צדקנות בפורום, ושום מטאפורה שלי לא עזרה כאן להמחיש את מה שקרה.

זה כנראה לא ברור שלא כולם קוראים תקנון של פדקס לפני השינה ושעמלת מחשב נראת להם כדבר הכי הגיוני בעולם, הדבר הבא שמעניין אותי הוא איפה עמלת ראוטר למחשב, עמלת תדלק למסחרית ועמלת חטיף 'אגוזי' שהנהג קנה אחרי התדלוק, לעונים נכונה פטור מעמלת המסאג'יסט שמשחרר את הגב התפוס של אותו עמל מכס מסכן שבא להרים חבילה ונתפס לו הגב בדיוק ברגע שראה שהחבילה עברה בסנט את 74.99$.

עוד דוגמה למה נשחק מעמד הביניים.

למה יש לי הרגשה שמי שבעשירון העליון לבטח יש לו חבר במכס "כמו אח" שמסדר את העמלה, ומי שבמעמד הנמוך רוב הסיכויים שלא יזמין משהו מעל ל75$ דולר באופן תכוף.

פורסם
אם המוכר לא ירצה לקבל את החבילה בחזרה (מה שקורה בדרך כלל) היא תושמד.

אתה יכול לישון בשקט.

האם אקבל את כספי בחזרה? ומה הכוונה תושמד?

פורסם

לכל מגני ה-DHL.

את המשלוח שילמתי כבר.

זו לא עמלה ולא עושק. זו עמילות מכס והם לא יקרים לעומת אחרים.

פורסם

הבעיה ידועה כבר הרבה מאוד זמן, ולצערי אין יוזמה לשיפור השירות. גם אני נפלתי פעם אחת עם DHL כאשר רציתי לקנות טלפון ויגיע מהר לישראל, ונפלתי בתשלומים שונים.

אני לא מבין משהו אחד: למה אי אפשר ליעל את הדברים האלו? הרי באמזון ארה"ב הדברים מתנהלים בצורה יעילה יותר מול המכס. אמנם הלקוח משלם על המס עוד במעמד הקניה, אבל אין בעיה של שחרור מהמכס - זה חלק מהשירות.

אין לי ניסיון עם אמזונים השונים, שבאתרים הללו אין תשלום על מיסים במעמד הקניה. מעניין אם גם שם יש מיסים נוספים (לחברה השילוח) בנוסף לתשלום המס למדינה. אני מקווה שלא.

פורסם

בסדר, אתה מוזמן להמשיך לשלם להם.

אפילו תן טיפ.

עמילות מכס על מוצר שלא צריך מכס (כמו במקרה שלי) זה ביזיון.

עמילות מכס בגובה של 250 שקל על מוצר שהמכס שלו 16₪ זה עושק.

הרי הם יודעים מראש שהעלויות האלו קיימות. למה להסתיר? למה להגיד שהמחיר משלוח הןא X כשבכל מקרה עמילות מכס ואגרת מחשב יהיו.

לך זה נראה אחלה דיל. אולי גם לאחרים. אני לא מזמין איתם יותר כלום. מזמין דרך הדואר. אין עמילות מכס. לוקח יותר זמן להגיע. שווה לי.

זה לא קשור בכלל למכס. זה סכומים שDHL ושות׳ גובים.

את המיסים של המדינה אני אשלם. את המיסים של חברות השילוח אשאיר לאחרים פה.

פורסם

מי מנע ממך לשחרר לבד?

אתה ממש לא חייב לשחרר עם DHL וחבריהם והאופציה לקחת כל עמיל מכס שתבחר או לעשות הכל לבד עתמיד היתה פתוחה בפניך אז איפה העושק?

פורסם
מי מנע ממך לשחרר לבד?

אתה ממש לא חייב לשחרר עם DHL וחבריהם והאופציה לקחת כל עמיל מכס שתבחר או לעשות הכל לבד עתמיד היתה פתוחה בפניך אז איפה העושק?

נייט, למה חבילה של 74.99$ ניתן לשחרר ללא התערבותי ועבור חבילה של 75$ אני צריך לפספס יום עובדה? הרי בשביל מה דואר ישראל והמכס קיימים ולמה הם מקבלים משכורות? זה מה שאני לא מבין.

ולמה משלוח הכי פשוט שיש לא מצריך אותי להתעסק עם שום דבר ודווקא שירות "פרימיום" מצריך ממני עבודה נוספת?

• תוכן חדש...