Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

FedEx ועמלות שקריות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
אחריות החנות לספק פירוט וכמה שיותר מדוייק של עלויות הקניה ולא להפתיע את הקונה הממוצע, אנחנו לא ב1998 שבודדים היו יודעים מה זה קניות באנטרנט, היום לכל אחד זה נגיש לקנות חולצה וזה לגיטימי לדרוש לקבל שקיפות מלאה על המחיר הסופי, או לפחות מחיר משוער, הרי כמו שאמרתי כשאתה קונה חולצה בחנות אתה משלם עליה ולא משלם גם לעובדת "מס קיפול", אני יודע שיש מס ואני יודע שיש עלויות אבל מה תגיד על זה שאפילו הנציגה של פדקס הופתעה מהמחיר? אולי הם ממשיכים לדפוק מחיר כי אנשים כמוך ממשיכים לשלם, אני לא מתכוון לשלם את זה ושילמדו בדרך הקשה, הם לא היו שקופים איתי ואני לא אהיה איתם

לחנות אין שום אחריות לגלות בקיאות במיסוי ועמלות בלדרות בינלאומיות. אתה בתור צרכן היית צריך לעשות שיעורי בית. לא עשית שיעורי בית ונפלת. תלמד לקח ותמשיך הלאה.

פותח השרשור היה תמים, נפל בפח.

אתה בוחר להאשים את הבן אדם שנפל לבור המכוסה.

אני בוחר להאשים את מי שהסתיר את הבור.

גישות שונות.

או שראית את הכיסוי, אבל התעצלת להרים אותו כי חשבת שזה סתם ברזנט זרוק על הקרקע, עלית עליו ונפלת לבור.

אני את השיעור שלי למדתי, מהיום רק אמאזון או 74.99$, אם מדינת ישראל רוצה שיתרמו לה שתחשוב על דרך יותר טובה ממה שקורה עכשיו.

אוי נו באמת... אתה תתרום בכל מקרה דרך תלוש, מע"מ, בלו, מכס, צריכת פנים ועוד ועוד.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ותודה ל-Nemesis עבור ההסבר המקיף.

בקיצור נמרץ: דואר ישראל, מעבר להקלות שהוא מקבל ביחס לשאר חברות השילוח, עובר על החוק בבוטות ובינתיים רוכשים רבים ממשיכים ליהנות מההפקר.

אני בינתיים תקוע עם איזה רסיבר בהמתנה לאישור של משרד התקשורת, הודות לחברת שילוח שפשוט מקיימת את החוק... מעצבן אבל זה החוק ומבחינה כספית עדיין שווה לי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בוא תסביר לי גם מה כזה שווה לך?

שאתה משלם יותר? שמבקשים ממך אישורים מיותרים? מה המזוכיזם הזה?

מה שנמסיס הסביר זה ממש לא מסביר את המחירים המנופחים שהם תוקעים.

עמילות מכס 250. למה?

ולמה להגיד לי את זה אחרי ששילמתי על המשלוח?

פורסם (נערך)

לכל התהיות שהעלית יש תשובות בשרשור.

האישורים המיותרים הם האישורים שהמחוקק קבע וזאת אחת הדרכים של המדינה לקבל הכנסה, מיסים ועמלות.

מדוע המדינה כן גובה עמלות דרך חברות השיגור אך מעלימה עין מהדואר שלא מקפיד על כך? נו, אני באמת צריך להסביר?

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לא, אתה צריך להסביר מה העונג הגדול שאתה מוצא בחברות השילוח ולא בדואר?

כי גם המהירות פה לא רלוונטית כי את הזמן שחסכת אתה מבזבז בהוצאות אישורים. גם המחיר גבוה יותר.

אני לא אומר שהדואר טוב. אני כן אומר שחברות השילוח מנקנקות אותנו.

למי שמרוצה מהשירות ונראה לו לגיטימי להזמין חבילה ב100 דולר ושיבקשו עוד 100 עמלות אחרי ששולם שילוח. שיבושם לו.

לי לא. לא רק לי אגב, בגלל זה כל כמה זמן מישהו אחר פותח שרשור ומתלונן על זה. ועל כל אחד שפתח שרשור יש עוד 100 שנדפקו וסתמו.

פורסם

שום עונג. זה פשוט נתון שלפעמים אי אפשר לערער עליו, תלוי מאיפה אתה קונה.

יש עולם מחוץ לסין :-)

פורסם

בגלל זה, רוכשים באמאזון את מה שאפשר ומה שבאמת זול ולא דרך אתרים אחרים.

אני מזה שנים מאיך שנפתחה האפשרות של המשלוח כולל מיסים והכל, נהנה מעולם אחר.

מקבל את החבילות דרך חברות השליחים והכל, לא מחוייב בשום דבר ועוד מקבל זיכויים.

פורסם
מדוע המדינה כן גובה עמלות דרך חברות השיגור אך מעלימה עין מהדואר שלא מקפיד על כך? נו, אני באמת צריך להסביר?

אולי בגלל כמויות הדואר העצומות שעוברות דרך חברת הדואר לעומת DHL או פדקס ?

דרך דואר ישראל עוברות 50 מיליון חבילות ! 50 מיליון שקשה מאוד למיין ולטפל באופן פרטני אלא מדגמי בלבד.

איזה כייף לי :)

פורסם
בגלל זה, רוכשים באמאזון את מה שאפשר

זה בדיוק מה שאני עושה, ואפילו אם בחישוב הסופי והשלם בלי לפספס כלום יוצא יקר יותר באמזון - אני קונה באמזון. יש החזרי מס ויש טיפול ללא רבב בתקלות.

אבל עדיין נותרו דברים שאי אפשר לקנות באמזון, לא יודע כמה זמן זה עוד יימשך...

פורסם

מקור: https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?658116-FedEx-%D7%95%D7%A2%D7%9E%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA&p=5697930&viewfull=1#post5697930

...

*** עריכה: חברה בין לאומית למכירות ביגוד לקחה חברה גדולה אחרת לשילוח ועל אחריות הקונה לוודא מה הם העמלות והמיסים וכל מה שכרוך בהבאת הסחורה לארץ ואותו אדם מפיל את זה על החברה חזרה, זה ממש ילדותי צר לי, כמו לקנות משהו ולא לקרוא את החוזה או האותיות הקטנות.

תנסו לקרוא כל אחד את מה שהשני רשם, זה מגוחך.

בקיצור, אלו הם החוקים, אלו הם התקנות וכרגע? אלו הן חברות השילוח הקיימות.

...

לוחמי מקלדת אחריי הכל.

מקור: https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?658116-FedEx-%D7%95%D7%A2%D7%9E%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA&p=5697970&viewfull=1#post5697970

תראה, היופי אצלך הוא שאתה נטפל לקטנות ולשורות 17 או 18 בכל מיני תקנונים אבל נופל בגודל בהבנה הבסיסית של הכל.

כך או כך, מהשרשור הזה תצא עם הבנות טובות הרבה יותר משאר האנשים סביבך וזה יתרון גדול וזו מטרת הפורום, אבל אתה עם "ראש בקיר" כאילו שאין מיסים ועמלות במדינת ישראל.

אז כן, חברות השילוח רוכבות על זה, למי אכפת? לא נראה שלישראלים שמזמינים במיליארדי שקלים לידיעתך (עובדות) מחו"ל, משנה להם הנושא הזה.

המשלוח אומנם חינם אבל יש מיסים ועמלות במדינת ישראל, אותי לא צריך לשכנע שלא בדקת את זה קודם לכן ונפלת בזה ואתה מופתע מכך.

מקור:https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?552208-%D7%A2%D7%96%D7%A8%D7%94-%D7%91-EBAY-%D7%9E%D7%94%D7%9D-ebay-listing-fees-%D7%95%D7%9E%D7%94-%D7%96%D7%94-%D7%90%D7%95%D7%9E%D7%A8-%D7%9B%D7%90%D7%A9%D7%A8-%D7%94%D7%9E%D7%95%D7%9B%D7%A8-%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%91-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%93%D7%91%D7%A8-%D7%94%D7%91%D7%90&p=4590770&viewfull=1#post4590770

אהלן חבר'ה,

רציתי לרכוש מוצר מ EBAY שבאירופה, המוכר לו שולח לישראל או גלובלי, לכן לחצתי ושלחתי לו בקשה לסכום כולל עבור המשלוח, לגטימי לדעת כמה עולה מכיוון שרק אצלו ראיתי את המוצר המקורי ( מטען עם שקע אירופאי עבור מברשת שיניים חשמלית של ORAL B ).

לאחר מספר דקות, ראיתי מוכר נוסף שמוכר מטען מקורי שכזה ורכשתי מיידית ממנו, שכן אצלו כן יש משלוח גלובלי וזהו, שלמתי והכל טוב ויפה.

לאחר יום וחצי המוכר שולח לי מייל עם הסכום למשלוח, אני לא הגבתי במשך יום וחצי על המייל מכל מיני סיבות ועיסוקים והאמת ששכחתי.

מקבל עוד פעם מייל מאיביי על כך שבמידה ואני לא רוכש, זה יכול להרשם לרעתי וכו' וכו'.

שלחתי מייל לבחור עם התנצלות והסבר שמכיוון שזה מאוד חשוב לי, רכשתי ממוכר אחר באותן הדקות שכן יש לו משלוח גלובלי.

הרי מאיפה לי לדעת אם הוא יכול לשלוח לי בקשה ל 50 יורו משלוח, מי אמר שאני מחוייב לרכוש?

ברור לי שיש חוקים והתחייבויות והכל, אבל אני די חדש בתחום למרות שבצעתי כמה עשרות רכישות ב EBAY בכללי. המצב הזה חדש לי.

בכל אופן, זה מה שהמוכר כותב לי חזרה:

ok no problem. ebay will contact you for payment of sales commission and listing fees, (someone has to pay their fees) once you commit to buy and do not pay you are liable for ebay sales commission and ebay listing fees

kind regards

אז הניאו הקטן הזה בעצם פונה ל EBAY ויידרוש את העמלות מכירה כביכול מהעסקה הזאת או מביטולה? הרי יש לי אפשרות לבטל עסקה, אבל הבנתי שיש איזו מערכת של FEES עבור המוכרים שעליהם הם משלמים פר מכירה או פר רישום מכירה או משהו כזה.

אודה לכם כיצד לפעול בנושא, לשגר לו מייל או במידה ומה קורה הלאה?

במידה וזכותי לבטל ללא קנס כלשהו, שהרי לא התחייבתי אלה ביקשתי רק הערכת מחיר משלוח, או שזה גם מחייב אותי במידה והוא מחזיר מחיר משלוח? ואם היה מחזיר מחיר כפול ומכופל? מה גם אז אני מחוייב לקנות? סתם דוגמא.

תודה מראש :smile:

במשך לאותו השרשור:

רק למען ההגינות, לא היה לי מושג בקטע הזה שברגע לחיצת הקניה, וברגע ש EBAY רושמת לי שצריך הערכת מחיר משלוח וכו' אני מחוייב בכל מקרה. מי אמר שאני מסכים לחשבונית הסופית?

ברור שלא נעשה פה מעשה לרעה מצידי אלה רק מקרה ראשון שממנו אלמד להבא מן הסתם.

לכן רציתי להעיזר בכם בנושא לראות איפה אני עומד בכלל.

שלמתי על המוצר בבקשה שנשלחה מקודם, המקרה סגור. בכל זאת תמיד אוכל להיעזר בעוד אחד אני יודע...

זהו זה קצת תמוה, לחצתי לקנות, אוקיי. אבל רשום שיש לבקש מהמוכר עלויות משלוח, ואם המוכר דופק לי 30 יורו משלוח על מוצר של 17 יורו? גם אז אני מחוייב? מה על בליינד? זה נשמע לי שחלק כאן טועים. הרי מדובר על הערכות עלויות משלוח, מי אמר שאני בתור קונה מסכים מלכתחילה לכל עלות? זה לא נכון לדעתי. ביקשתי לבטל, סבבה... המוכר מפיל עליי מיסים ועמלות מכירה? זה קצת חדש לי לגמריי, המוצר נמצא באינטרנט, לא הורדתי לו מוצר ובסהכ כל המוצרים הרי נמכרים ללא צורך "להעלות" את הפריט שוב, זה פריט עם עשרות פריטים למכירה, זה העניין. לא פריט מיוחד בודד.

ואני רואה חילוקי דעות ככה שהנושא הזה בהחלט לא מובן עד הסוף.

אני רק אציין בפעם השלישית ששילמתי כבר מזמן עוד באמצע העמוד הראשון :wink: מכיוון שהבנתי שיש לי עסק עם מוכר "צ'ונג" בתחום.

ובשיא הכנות, התחייבות או לא, שלחתי מייל מנומס המבקש לבטל וכו', כמו כן, אני בכל זאת מאמין ללא קריאה של 50 עמודי התחייבות, שבמידה ומצאתי עסקה אחרת, והמוכר הזה חזר אליי לאחר כמעט יומיים עם הודעת תשלום, נו בחייכם, אני לא באמת הולך להמתין לו.

הפעם בשביל הצו'נג הזה החלקתי. בפעם הבאה אדע את הזכויות שלי יותר טוב. לא קניתי לא שילמתי, אין עמלות, פשוט וקל.

פורסם

שמח שישבת לחקור אבל אתה יודע מה הכי מצחיק? עשית סלט מהכל ואני צוחק דווקא, אהבתי, טוב לפתוח ככה את השבוע.

• תוכן חדש...