Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב.

מזה זמן מה הרכב משמיע רעש של נקישות (כמו מתכת נפגשת במתכת), בעיקר במעבר על באמפים או מהמורות ובעיקר כשיש 2 נוסעים מקדימה, גם כביש גלי מזכה לעיתים בנקישות וגם סתם יציאה מהחניה לאחר שהרכב עמד. נדמה לי שכשרק אני נוהג ברכב תדירות הנקישות פוחתת ולא כל מעבר באמפר מזכה אותי בנקישות. יכול להיות שהנקישות חזקות יותר בערב ביחס לבוקר \ צהריים (כשקר יותר).

אתמול החלפתי זוג משולשים (TRW) לאחר שבמקוריים נקרעו התפוחים, חשבתי שזה יפתור את הנקישות אבל כלום, הם עדיין שם. לפני 14K הוחלפו המוטות המקשרים (סיניים AMC) לאחר שהקודמים היו גמורים. אתמול בהחלפת המשולשים אמר המוסכניק שהמוטות מקשרים זקוקים להחלפה (למרות שאין קרע בגומיות התפוחים שלהם מעט חופשיים). רציתי להחליף בוקסות מוט מייצב (פוליאריתן POWERFLEX) אבל המכונאי אמר שהמקוריות תקינות ולא כדאי להחליפן.

בנוסף לפני כמה חודשים אובחנה תושבת מנוע תחתונה גמורה שצריכה החלפה (בוקסה 65 מ"מ) שגורמת למכה בעיקר במעבר אגרסיבי מראשון לשני ובעזיבת גז (לא החלפתי למרות שהבוקסה כבר מזמן ברשותי, עצלנות).

המצב כרגע הוא שיש רעשי נקישות כשאני מנענע את הרכב בעמידה (מהכנף בצד הנהג והנוסע) - שומעים רעשי נקישה שכאילו מגיעים מצד הנהג מקדימה.

מה זה יכול להיות? תושבת המנוע הגמורה? המוטות המקשרים? אולי בכלל הבולמים \ כריות בולם?

בנוסף ובלי קשר הגיע זמנם של הצמיגים במידה 195/55/15 (T1R) שהם אוטוטו בני 3. בגדול אני מרוצה מהטויו אבל חושש שהרכב לא נוח ומתרסק בבורות בגללם, אמנם הם מציגים אחיזה טובה בעיקר ביבש, אבל הם רועשים (פחות קריטי) ונמרחים (גם בלחץ גבוה של 39 במקום 36) ונגמרים דיי מהר (20K ומבחינת שחיקה הם נראים כאילו עברו 60K, פחות קריטי לי כי הנסועה נמוכה וגם ככה כל 3 שנים מחליפים). אני לא נוהג ממש אגרסיבי אבל אוהב לתקוף פניות פה ושם (לא ימי מסלול).

מבדיקה באתרי הצמיגים יש כמה חלופות:

1. גודייר איגל ספורט https://tires.yad2.co.il/tire-service?tire=4869&cs=1&diameter=5&aspectRatio=13&width=17&type=1

2. גודייר אפישנט גריפ פרפורמנס https://tires.yad2.co.il/tire-service?tire=6202&cs=1&diameter=5&aspectRatio=13&width=17&type=1

3. קונטיננטל קונטקט פרימיום 2 https://tires.yad2.co.il/tire-service?tire=2460&cs=1&diameter=5&aspectRatio=13&width=17&type=1

יש גם פירלי P1 אבל מניסיון ברכב אחר מדובר בצמיג ירוק ולא נראה שבא בחשבון. אני מודע להיצע הדל של הצמיגים הטובים במידה הזאת (פעם שעברה ניסתי לחפש יוקוהמה S ולא מצאתי) ולכן השאלה היא האם יש המלצה לצמיג מהרשימה הנ"ל או שלהישאר עם הטויו ולסבול בשקט?

יכול להיות שחוסר הנוחות היא בגלל הצמיגים? לשם השוואה נסעתי ב206 1.4 והרכב הרגיש חמאתי ונוח בצורה יוצאת דופן ביחס לרכב שלי. כל בור אצלי מורגש והרכב מרגיש קשיח ולא סופג מהמורות.

הרכב הוא 206XS 2005

תודה רבה לעונים

ROOONEEYY

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון: הוחלפו זוג מוטות מקשרים והנקישות נפסקו, הקודמים (AMC) החזיקו בקושי 10K... :\

לגבי הצמיגים נוטה ללכת על הגודייר אפישיינט גריפ על חשבון ה T1R, המלצות אחרות שפיספסתי?

ROOONEEYY

פורסם
עדכון: הוחלפו זוג מוטות מקשרים והנקישות נפסקו, הקודמים (AMC) החזיקו בקושי 10K... :\

לגבי הצמיגים נוטה ללכת על הגודייר אפישיינט גריפ על חשבון ה T1R, המלצות אחרות שפיספסתי?

לך על הקונטיננטל

קובי

:-)

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

היי

גם אני צריך להחליף את המוטות מקשרים אצלי, של איזה חברה המוטות שהחלפת? מאיפה וכמה עלו לך?

Peugeot 206 Xs 1.6l 16v :lol:

Peugeot 205 Forever 1.4l 8)

Peugeot 306 1.4l - נגנבה :-(

פורסם
היי

גם אני צריך להחליף את המוטות מקשרים אצלי, של איזה חברה המוטות שהחלפת? מאיפה וכמה עלו לך?

TRW, אצל הפולני.

בסוף הלכתי על הקונטי, פשוט כי אין גודייר עם תאריך ייצור נורמלי.

בינתיים נראה כי הקונטי לא נופלים מהT1R בכלום, מעט שקטים יותר ונוחים יותר (לא דרסטית אבל מורגש בקטנה).

מבחינת אחיזה הם אוחזים לא פחות מהT1R ביבש ורטוב.

ROOONEEYY

• תוכן חדש...