Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים, בשעה טובה קניתי רכב לאישה פולו שנת 2007 עם 15km, רכב שמור עם קוים יפים.

לצערי ביום אחרי הקניה נדלקה לי צ'ק אינג'ן.

מבדיקה עם obd2

עולה שקיים 2 תקלות.

הראשונה p0106

והשניה p0571

השניה מדובר ביוניט ברקס בעייתי מעט, שיוחלף שבוע הבא.

אבל התקלה הראשונה p0106 אני קצת פחות מבין, כן מבין שמדובר בחיישן map אבל דרכי טיפול אני לא מצליח להבין.

אשמח לעזרתכם בניקוי החיישן.

אגב יש מעט משחק עם הטורים בניוטרל מה שמצביע דווקא על מצערת ולא על החיישן (תקנו אותי אם אני טועה)

תודה לעוזרים

יפני זה הכי אחי

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תתחדשו, מצטער על הבאסה. 95%שהתקלה היתה לפני הקניה, המוכר כיבה את ההתרעה עם ה-ODB וזה חזר כמעט במיידי. לכן לדעתי זה עליו, אפילו אם קנית AS IS.

p0106 זה אכן חיישן MAP אפשר לנקות קצת בזהירות עם לחץ אוויר כי לעיתים יש בוץ או ג'יפה (החיישן נמצא בתוך גליל פלסטיק שמגן עליו אבל לא אוטם מפני כניסת לכלוך), בגולף הניקוי לא עזר והחלפתי, אולי ניקוי קצת יותר אגרסיבי היה עוזר. החלק בארץ עולה למיטב זכרוני כ-500 ש"ח מה שאומר שבאיביי תקבל אותו ברבע.

סירטון שיתכן שיסייע, אפילו שאני לא מבין למה הוא מציף את החיישן (כבר לא רלוונטי לגבי לא התעמקתי). בהצלחה

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
היי חברים, בשעה טובה קניתי רכב לאישה פולו שנת 2007 עם 15km, רכב שמור עם קוים יפים.

לצערי ביום אחרי הקניה נדלקה לי צ'ק אינג'ן.

מבדיקה עם obd2

עולה שקיים 2 תקלות.

הראשונה p0106

והשניה p0571

השניה מדובר ביוניט ברקס בעייתי מעט, שיוחלף שבוע הבא.

תודה לעוזרים

בדקת שמנורות אור ברקס תקינות ?

איזה כייף לי :)

פורסם

לחיישן map יש ספריי ניקוי יעודי שאבי מרחובות מוכר והוא מצויין לפעולות ניקוי שכאלה. אישית השתמשתי בו כבר כמה פעמים וזה בהחלט עזר. פעם אחת יצא לי שהתקלה אחרי הניקוי חזרה אבל לאחר הרבה מאוד זמן. שווה את ההשקעה של 50 שח לספריי.

פורסם

היי חברים תודה על התשובות, אתמול יצא לי לראות די הרבה מדריכים בנושא ביוטיוב , ועל פניו זה נראה פשוט.

אני אקנה ספריי ייעודי בתקווה למצוא אותו בבאר שבע.

בכל אופן חשבתי על לקנות את החיישן בארץ, אבל כמו זה שמעלי רשם שכנראה הוא יעלה בארץ מאות שקלים.

בחיפוש באייבי מצאתי את החיישן הזה סביב ה30~50 שקל

יפני זה הכי אחי

פורסם

משום מה אני לא יכול לערוך את ההודעה הקודמת, שאלה קטנה.

האם פעולה לקויה של החיישן יכולה לגרום לזה שיש משחק בטורים בעמידה?

יפני זה הכי אחי

פורסם

בדוק את צינור הוואקום שאין משיכת אוויר דרכו.

חיישן לא תקין או משיכת אוויר עלולות לגרום לתופעה שציינת.

פורסם

איפה נמצא צינור הוואקום ברכב הזה?

אגב יכול להיות שהתופעה הזאת יכולה להתחיל בגלל תוסף דלק ששמתי?

יפני זה הכי אחי

פורסם

יש לך צינור וואקום בין מיכסה השסתומים לסעפת היניקה וצינור וואקום בין מגבר הבלם לסעפת היניקה...אם יש עוד נוספים ניתן בקלות לראותם. אם הצינורות נראים תקינים ושלמים הייתי מפרק את החיישן תחילה ובודק אם ברגש שלו יש הצטברות של מישקעי פיח. לא לישוב על לנקות אותו בדרך כלשהיא מלבד ספריי יעודי זה חיישן מאוד עדין. אם שמת את התוסף דלק נכון על חצי מיכל לפחות לא אמור להשפיע כך.

פורסם
היי חברים תודה על התשובות, אתמול יצא לי לראות די הרבה מדריכים בנושא ביוטיוב , ועל פניו זה נראה פשוט.

אני אקנה ספריי ייעודי בתקווה למצוא אותו בבאר שבע.

בכל אופן חשבתי על לקנות את החיישן בארץ, אבל כמו זה שמעלי רשם שכנראה הוא יעלה בארץ מאות שקלים.

בחיפוש באייבי מצאתי את החיישן הזה סביב ה30~50 שקל

חיישן MAP הינו רכיב מאוד עדיין הבנוי ממעגל משולב, חיישן טמפ' ודיאפרגמה אשר משנה את צורתה בהתאם ללחץ השורר בסעפת. ניקוי לא נכון עשוי להרוג את הדיאפרגמה.

רכב שעשה 150K חבל על הזמן והכסף ברכישת חומרי ניקוי.

חיישן ב-50 שקלים=חיישן סיני לא שווה אגורה.

אני מבין את הצורך בחיסכון כספי ובנסיונות הוקוס פוקוס בעזרת חומרי ניקוי אשר עושים נפלאות כאשר מדובר על ייצרנים שמוכרים חומרים לניקוי כול חיישן ברכב.

* אם יש לך בבית ספריי לניקוי מגעי חשמל ללא שמן אתה מוזמן לנסות (לא שאני ממליץ על ניקוי כולשהוא).

פורסם

היי חברים לצערי אין למצוא בב"ש חיישן map בחלקי רכב אלא רק במוסך המורשה או מפירוק.

מצאתי פולו מפירוק אבל הצורה הקודמת של 2004.

השאלה אם חיישן הmap שם מתאים.

נכון לרגע זה אחרי בדיקה של צינורות הדבר לא עזר.

וכנראה אין מנוס מלהחליף או לנקות.

בכל אופן נכבה לי היום האוטו בכניסה לחניה..

לכן נראה לי שהבעיה החריפה :(

יפני זה הכי אחי

פורסם (נערך)
אתה כנראה מתבלבל בין חיישן MAF ל-MAP. אין מה לנקות בחיישן MAP.

הניקוי עוזר לפעמים ולפעמים לא (אצלי לא, אבל באמת שהיתה שכבת ג'יפה מכובדת), דוגמה

. הייתי מנסה לפני החלפה. בהצלחה. עריכה אחרונה על ידי Jack457

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

תזמין מאיביי חיישן אירופאי מאחת החברות הגדולות (Bosch\Delphi וכו').

יאלה 200 שקל ולא 50 אבל יעבוד להבדיל מדרעק סיני.

יתכן ויש צורך גם בניקוי בית מצערת, וכן בהחלט לכל הנ"ל יש קשר לסרק לא יציב.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

הסופש אני יבצע לו ניקוי מצערת וניקוי חיישן MAP .

אמ.. לאחר ששחקתי קצת עם החיישן ללא פירוק ( הזזה שלו ) .

החישיין לא מקפיץ יותר תקלה צ'ק אנג'ן ,אבל כן נרשמת בדוח התקלות בOBD אבל לא כתקלה קריטית שמקפיצה צ'ק אנג'ן .

קניתי ספריי מיוחד לניקוי חישייני רכב של חברת לקויד מולי , בתקווה שיעזור ויטפל .

נקווה לטוב .

אגב וזה שאלה חשובה : האם בגלל מצערת \ חיישן MAP בעייתים

הרכב עלול להתכבות בנסיעה ?

ודבר אחרון אשמח למקט של החיישן MAP בפולו 2007 ..

תודה לכולכם על העזרה

עריכה אחרונה על ידי oorenn

יפני זה הכי אחי

• תוכן חדש...