Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

ב206+ היה את הסיפור הידוע שרצועות הטיימינג החזיקו הרבה פחות ממה שהוצהר.

נגיד והרצועה נקרעה וגרמה להחלפת מנוע (לחדש שיובא על ידי המוסך הרשמי).

האם שווי הרכב יורד? האם עוד חלקים נפגמו או שהחלפת המנוע סגרה את הסיפור?

תודה

פורסם

לא מכיר את ה"סיפור הידוע" במנוע המאד ותיק הזה. ולא, זה לא אמור להשפיע על הערך שלו כמשומש (אבל כשר לשמש כטיעון להנחה במו"מ על הקניה)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
החלפת מנוע סגרה את הסיפור.

כקונה זה לטובתך - גם מנוע חדש וגם סיבה למסיבה במו״מ.

זהו, השאלה אם יש מקום להתמקח במידה והוחלף לאחר שהוחלף לחדש...

הוא היה מוכן להוריד רק 1500 כי חודש הבא צריך להעביר אותו טסט

פורסם
לא מכיר את ה"סיפור הידוע" במנוע המאד ותיק הזה. ולא, זה לא אמור להשפיע על הערך שלו כמשומש (אבל כשר לשמש כטיעון להנחה במו"מ על הקניה)
זה היה פה פעם או פעמיים, ב-206+ זמן ההחלפה המומלץ הוא עשר שנים. היו לא מעט מקרים של רצועה שנקרעה לפני.

מניסיוני, ברכבים ישנים יותר עם גרסאות ישנות יותר של המנוע הזה (zx, קסארה 306), זמן ההחלפה עמד על 3 שנים, טווח שנשמע לי הרבה יותר הגיוני.

להתמקח תמיד אפשר, על הכל. כשאתה מתמקח אין צורך שתהיה סיבה אמיתי מאחורי זה, אבל אם תוכל "לקרוא" את המוכר תוכל למצוא סיבות שיראו לו הגיוניות, ושבגללן הוא יהיה מוכן להוריד מחיר. צריך להבין שאין מחיר "אמיתי", יש מחיר שהקונה מוכן לשלם והמוכר מוכן לקבל.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

לדוד שלי אשתי גם הוחלף מנוע ב 206+ עקב התחממות, ורכב היה תחת אחריות עוד.

לי בתור קונה החלפת מנוע גורמת לחפש רכב הבא, כי זה מראה או על הזנחה או על משהו בעייתי.

לכן אני חושב שזה כן משפיע על הסחירות של הרכב.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לדוד שלי אשתי גם הוחלף מנוע ב 206+ עקב התחממות, ורכב היה תחת אחריות עוד.

לי בתור קונה החלפת מנוע גורמת לחפש רכב הבא, כי זה מראה או על הזנחה או על משהו בעייתי.

לכן אני חושב שזה כן משפיע על הסחירות של הרכב.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היבואן אמר שצריך להחליף כל X אבל הן נקרעו הרבה לפני.

זה פחות אשמת הלקוח...

הוא טופל רק במוסך המרכזי. נסע 75,000

פורסם

ב206+ המנוע הוחלף לא בגלל תקלה אלא כי לא טיפלו בו בזמן(באשמת היבואן),

והמנועים הוחלפו לחדשים ולא אמורה להיות בעיה.

מצד שני "פג'ו שהחליפו לה מנוע" לא נשמע כמו רכב שהייתי רוכש,למרות שעובדתית אין ברכב פגם,נטו פסיכולוגי.

ובגלל שעוד רבים אחרים באותו ראש כמוני,יש פה "עילה" להוריד מהמחיר.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

יצא לי אישית להיתקל בכמה יחידות שכאלה שנאלצו לעשות ראש או החלפת מנוע כתוצאה מהוראות היצרן להחליף רצועת תזמון כל 10 שנים או 120000 קמ, מרווח הזוי לרצועת גומי מחוזקת.

בכל מקרה, רכב כאמור שעשה החלפת מנוע לעניות דעתי מהווה יתרון לרוכש ובמיוחד עם כבר עבר 10000 קמ או יותר מאז ההחלפה.

בסמיכות להחלפה אני יכול להבין את חששות הקונה.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

גם אם זה בוצע תחת אחריות, מנוע חדש מייבוא-סביר להניח שאדלג לרכב הבא, ואסביר.

לטעמי כל עוד לא מדובר ברכב ישן מידי, שהחלפת מנוע מהווה יתרון לא רואה שום סיבה להתעכב על הרכב הזה,

מכיוון שתחתייך ומעלייך במודעות המכירה סביר להניח שיהיו עשרות רכבים מקבילים עם נתונים דומים שלא עברו החלפת מנוע-

ואז לי כקונה אין את הכאב ראש של לדאוג האם ההחלפה בוצעה כמו שצריך או אם מדובר בהחלפה עקב הזנחה.

במציאות של היום רוב הקונים הסבירים לדעתי האישית, אם תניח מולם שני רכבים עם נתונים זהים כשאחד עבר החלפת מנוע, יבחרו בשני.

ככה שגם אם אין ירידת ערך רשמית מדובר בירידת ערך תפיסתית(הקונה הפוטנציאלי סביר להניח שינסה להתמקח גם כן על סמך זה).

בכל סיטואציה שהייתי עומד בפני החלפת מנוע תחת אחריות הייתי מנסה לעשות הכל בכדי לקבל התחייבות לקניה חוזר/טרייד אין במחיר סביר אחרי כמה שנים.

פורסם

הרכב עבר 5000 ק"מ מאז ההחלפה לטענת המוכר

גם אם זה בוצע תחת אחריות, מנוע חדש מייבוא-סביר להניח שאדלג לרכב הבא, ואסביר.

לטעמי כל עוד לא מדובר ברכב ישן מידי, שהחלפת מנוע מהווה יתרון לא רואה שום סיבה להתעכב על הרכב הזה,

מכיוון שתחתייך ומעלייך במודעות המכירה סביר להניח שיהיו עשרות רכבים מקבילים עם נתונים דומים שלא עברו החלפת מנוע-

ואז לי כקונה אין את הכאב ראש של לדאוג האם ההחלפה בוצעה כמו שצריך או אם מדובר בהחלפה עקב הזנחה.

במציאות של היום רוב הקונים הסבירים לדעתי האישית, אם תניח מולם שני רכבים עם נתונים זהים כשאחד עבר החלפת מנוע, יבחרו בשני.

ככה שגם אם אין ירידת ערך רשמית מדובר בירידת ערך תפיסתית(הקונה הפוטנציאלי סביר להניח שינסה להתמקח גם כן על סמך זה).

בכל סיטואציה שהייתי עומד בפני החלפת מנוע תחת אחריות הייתי מנסה לעשות הכל בכדי לקבל התחייבות לקניה חוזר/טרייד אין במחיר סביר אחרי כמה שנים.

מדובר על רכב שנת 2012 שמטופל רק במוסך המרכזי.

אני מניח שהוא לא הוזנח אם טופל שם... למיטב זכרוני הצהרת היבואן לגבי רצועת התזמון הייתה שגויה ולכן זה קרה...

הוא טוען שהיבואן שילם 90% מהמחיר והחליף למנוע חדש מייבוא 0 ק"מ והוא שילם כ10%.

עבר 75 אלף וכ5000 ק"מ עם המנוע החדש.

יש אחד עם 44 שלא עבר החלפה אבל יקר יותר ובלי התוספות

פורסם

קודם כל תבקש לראות קבלות/תיעוד לכל העניין.

מתי הוחלף המנוע והאם זה למנוע חדש.

לגבי המחיר - שוב - אנשים לא רצים בהמונים אחרי 206+. אז יש לך עמדת כוח.

מצד שני בשביל 1000-200 שקל לא הייתי מפסיד רכב טוב.

פורסם
קודם כל תבקש לראות קבלות/תיעוד לכל העניין.

מתי הוחלף המנוע והאם זה למנוע חדש.

לגבי המחיר - שוב - אנשים לא רצים בהמונים אחרי 206+. אז יש לך עמדת כוח.

מצד שני בשביל 1000-200 שקל לא הייתי מפסיד רכב טוב.

שולח לך ה"פ

• תוכן חדש...