Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה יכול לבחור אם להתראיין בעברית או אנגלית.

שאלו אותי במה אני עובד וזהו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הם עושים תחקיר מראש בהרבה מקרים וכשברור מה המצב הראיון קצר מאוד (ולפעמים גם אין צורך באחד - במקרים של חידוש)

זה נכון גם לתשובות שליליות.

כשיש התלבטות יש ראיונות ארוכים יותר.

If living is for learning

Then dying is forgetting

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

יש לי זימון לראיון השבוע, לשגרירות בירושלים.

בהנחיות כתוב שאין להגיע עם מפתח קפיצי של רכב. יש לי רק שני מפתחות קפיציים, ללא דמו מפלסטיק. מה, הם מחייבים להגיע בתחבורה ציבורית? מישהו יודע אם יש שם פונקציה של "שמירת חפצים" שאפשר להפקיד שם את המפתח?

פורסם

בתל אביב היה בתשלום. כמעט בטוח שגם בירושלים יהיה איזה פיצוציה שבא לה לעשות קופה על תמונות פספורט ואחסון סלולריים ומפתחות.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

בהנחיות כתוב שאין להגיע עם מפתח קפיצי של רכב. יש לי רק שני מפתחות קפיציים, ללא דמו מפלסטיק. מה, הם מחייבים להגיע בתחבורה ציבורית? מישהו יודע אם יש שם פונקציה של "שמירת חפצים" שאפשר להפקיד שם את המפתח?

א) אני הגעתי ולא אמרו לי כלום.

ב) יש להם שמירת חפצים בכניסה. למשל הם לא נותנים להיכנס עם מחשבים ניידים וסמארטפונים (נאלצתי להשאיר את התיק עם הטלפון ואת הלפטופ אצל השומרים). במחשבה השניה, גם את הצרור מפתחות לקחו לי בכניסה.

בקיצור, אמורה להיות להם שמירת חפצים בכניסה.

בניין הקונסוליה בירושלים נמצא די באמצע שום מקום, אז אין פיצוציות בכניסה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

נכון לינואר השנה כשהייתי שם, היו תאי אחסון למפתחות וארנקים ודברים קטנים בכניסה איפה שהבידוק, בחינם.

פורסם

הייתי שם הבוקר.

הם לקחו רק את הטלפון. מפתח הרכב נשאר אצלי. הם שאלו על מכשירים אלקטרוניים אחרים, כולל אזניות. לא היה לי, אז אין לי מושג אם ניתן להיכנס איתם או לא.

למרות שנקבעה שעה לראיון, המתנו כשעה לתת טביעת אצבעות וראיון.

שתיים שלוש לכל אחד מאיתנו (אני ואשתי), בנושא עבודה ומשפחה, נסיעות קודמות.

שאלו מה מטרת הנסיעה. עניתי שאין נסיעה מתוכננת, ואם יתחשק לנו, שנהיה מוכנים.

איזה כיף לשמוע את הפקיד אומר "Your visa was approved, and it will be sent to you by 'shaliach'

• 3 חודשים מאוחר יותר...
  • אחראי פורום
פורסם (נערך)

מקפיץ עם החוויה שלי בעניין לטובת הדורות הבאים, שכן גם אני נעזרתי בשרשור זה.

אמלק: האינטרנט מלא הפחדות וחצאי גרסאות (באמת!), בפועל כל הסיפור הרבה יותר פשוט.

1. הטופס: לדעתי אין צורך במתווך. נחוצה אנגלית רק בכניסה וברישום, מעבר לכך כמעט כל סעיף מתורגם לעברית ברורה, לא גוגל טרנסלייט.

זה ארוך וקצת מתיש, אפשר לשמור על השרת שלהם או על המחשב ולהתקדם בחלקים.

2. קביעת תור: אין לזה נוסחה. יום אחד יהיה מפוצץ, יום אחד ריק. תקבעו לשעה וליום שנוח לכם וזהו.

הייתי ממש לאחרונה וקבעתי ל-10:15, הגעתי חצי שעה לפני (ומתברר שאי אפשר יותר מזה, הם עוברים עם טאבלט ומאשרים אחד אחד,

מניח שפה זה עולה), שני שרוולי ההמתנה היו מלאים ובחור שעמד לידי בתור (ונדרש להוציא כל שנה עקב תפקיד מסויים),

אמר לי שזה יום מלא יחסית.

3. מסמכים: תדפיסו כמובן את כל ה-must שכתובים באתר וכל דבר שנראה לכם הגיוני כדי להראות שאתם מתכוונים לחזור לארץ.

תלושי משכורת, הוכחות על עבודה או בעלות על עסק, משכנתא.

4. שמירת חפצים: קצת לפני כן נכנסתי לאחת הפיצוציות (יש ממול ויש ממש ליד). הם שומרים בלוקרים, לוקחים 15 ש"ח לסלולרי

ולדעתי 20 על תא גדול יותר אם צריך להשאיר תיק.

הכל שם מתוקתק, יש עמדת מחשב עם מדפסת (10 ש"ח) וצילום תמונות לפי ההוראות (35 ש"ח).

שניה לפני שאני יוצא נכנסה בחורה בלחץ, מסתבר שהעירו לה שדף הבקשה שלה מודפס לרוחב (!).

גם שלי היה מודפס ככה כי זו היתה ברירת המחדל באתר. אז עפו עוד 10 ש"ח.

יכול להיות שזו התקטננות, יכול להיות שהיא הרימה להנחתה - לא יודע. היו הרבה בתור שבאו עם הדפסה לא נכונה, מקומטת, מטושטשת,

מניח שגם לנציגים יש קו אדום.

לא מפתיע: מרבית מהאנשים בתור "לא ידעו" שאי אפשר להכניס סלולרי על סוגיו ואביזריו (שעון חכם, מחשב, כבל USB!!)

גם לא תיק גדול מאוד. מותר ארנק, תיק צד כמו של נשים, מסמכים, ספר/עיתון, מפתחות. הם עוברים, מתריעים ובודקים.

התור עובר יחסית מהר ביחס לכמות האנשים, מכניסים בערך 10 כל פעם, הייתי שם כחצי שעה.

בדיקה במכונת שיקוף ואתם בפנים. מפה נכנסים לעוד תור, שם נציג בודק את הדרכון, מבקש תמונה פיזית ואז מדביק מדבקה על הדרכון.

משם לתור לקבלה. יש 6-7 עמדות. גם פה יחסית זריז.

הנציג שאל שאלות כלליות בטון חברי כולל הצעות מה לעשות שם ונזיפה שאיך זה שאהיה ב-LA ולא אתן גיחה לניו יורק.

לדעתי יש בין השאלות יש מעין איפוס כוונות, ניסיון מקדים להבין מה מטרותיי.

משם לתור שלישי ואחרון - הראיון. טיפ: אם אתם דוברי אנגלית טובה, התור מתקצר משמעותית.

הנציגה מדי פעם שואלת מי מוכן לעבור באנגלית ומוציאה מהתור לטובת איזור המתנה נוסף ייעודי.

הבחור בראיון היה מהיר וענייני, ירה שאלות תו"כ הקלדה במחשב, לא ביקש שום מסמך שהבאתי ואחרי בערך 30 שניות לקח את הדרכון וסיימתי.

אני מניח שמי שנמצא בסטטוס "מסוכן" יותר להגירה לא חוקית יבדק יותר לעומק, כך שזה ממש לא רמז לחאפריות שלהם

ושאפשר לבוא בלי כלום.

להיפך. Better safe than sorry, תדייקו עם הטפסים וקחו את הזמן למילוי, תביאו הוכחות בנדיבות. המקסימום שתאבדו זה דיו במדפסת.

על אף העומס, כל הצוות היה אדיב מאוד, מסבירים גם פעם 500 אם צריך, יש עמדת מים בתור החיצוני ובפנים גם דוכן קפה/מאפה קטן (בתשלום).

שעה-שעה וקצת כולל הכל והייתי בחוץ. אחרי יום כבר קיבלתי מייל עם מספר מעקב לדואר שליחים.

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי itaysamurai

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אחלה סיכום.

בקרוב התוקף של הויזה שלי מסתיים (חצי שנה - עדיף לחדש עכשיו) וגם אני אלך לשגרירות. מאמין שזה יהיה פשוט יותר מבחינת ניירת שכן אני מגיע ממקום העבודה עם מסמכים רלוונטים מהעבודה. מזל גם שהם משלמים על כל העסק - יחסוך לי כמה גרושים.

פורסם

אם אתה מחדש ויזה קיימת, וכבר היית בארה״ב ולא הפרת אותה, אז גם בלי מסמכים מהעבודה יאשרו לך בלי קושי.

״ראיון״ החידוש שלי כלל רק את המשפט ״היי בירו הויזה שלך מאושרת״, מאוד מאכזב אחרי שהכנתי את כל המסמכים מודפסים כל כך יפה.....

• תוכן חדש...