Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2657 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
208 ידנית אני לא חושב שנמכרה עם מנוע 120 כ"ס. לא מצאתי לזה עדויות בחיפוש קצר. מה שמשאיר אותך (אם אתה נשאר בידני) רק עם גרסת ה-82 שתהיה אחלה, אבל לא תתן ערך מוסף בפן הדינמי.

פאביה, אופציה לא רעה, אבל תבדוק שבוצעו בה כל ענייני המותחנים/טיימינגים/ירקות אחרים.

פונטו/מיטו - ברור מה הבחירה שאני עשיתי. מבחינתי, הפרקטיות, המראה, כיול המתלים, תא הנוסעים ולא פחות מזה המחיר העדיפים של הפונטו הטו את הכף לטובתה. באשר למולטיאייר מול טיג'ט אני אגיד את מה שאני אומר תמיד, אם מטפלים כמו שצריך, נוסעים כמו שצריך (נותנים למנוע לעבוד כמו שצריך מדי פעם) ומחליפים שמנים (איכותיים) בתדירות נורמלית (כל 10KKM) אין בעיה עם המולטיאייר. הבעיה היא פיח שמצטבר על מרימי השסתומים במולטיאייר (יחידה שמורכבת על ראש המנוע - לא המנוע) כשלא מחליפים שמן וכשנוהגים באוטו כמו זקנים. זאת בעיה נפוצה מאוד לא רק במנועי מולטיאייר אלא גם בהרבה מנועי הזרקה ישירה, הפתרון - גם שם - זהה.

יחד עם זאת, עלות המולטיאייר עצמו עומדת על סביב ה-6-7K. לפני עבודה. שזה פחות מההפרש בין מיטו לפונטו מאותה שנה. כך שגם אם תצטרך להחליף פעם אחת, מה שיש סיכוי גדול שלא יקרה כי מי שהחליף, כנראה החליף לדגם משופר, וגם ככל שיוצאים עוד ועוד רכבים שמשתמשים במנוע הזה (1.4 מולטיאייר) העלות של המולטיאייר יורדת כי הוא הופך להיות נפוץ יותר. לצורך העניין - קיט טיימינג למנוע הזה הוא לפי מה שאמר לי המוסכניק (לא סתם "מוסכניק", מיכאל), הזול ביותר בכל הקונצרן. יותר זול אפילו מה-1.2 של ה-500.

אתה יכול להרחיב טיפה מה הכוונה בלתת למנוע לעבוד ולא לנהוג כמו זקנים?

מילא אם היית אומר את זה רק על המולטי אייר אבל כשזה נוגע גם למנועי הזרקה ישירה אז גם נוגע אלי...

אני בקליאו נוהג די רגוע ולא מאמץ את הרכב במיוחד, יש כאלו שיקראו לזה זקן אני מנחש. יש עם זה בעיה? כדאי לפעמים להעלות לטורים גבוהים יותר? אפילו בהחלפת הילוך אני לא עובר את ה 3000 סל״ד לרוב.

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הפוך, ככל שהמחירון שלה יורד היא הופכת לקניה פחות הגיונית (אם טרם הוחלף מנוע ו/או בוצע הריקול שמחליף את המחבר הסורר) כי העלות של החלפת מנוע, מבחינת אחוזים ביחס לעלות של הרכב, הופכת להיות לא הגיונית כלכלית לביצוע. כבר עכשיו אם קנית אחת כזאת ב-35-40 ואתה צריך להחליף מנוע ב-25 זה יכול להצדיק השבתה, אז בטח ובטח כשהמחיר של כל האוטו יהיה חצי מזה.

אני אסביר,

לקנות רכב כזה זה הימור. ולא משנה כרגע אם הוא לפני או אחרי החלפת מנוע. במיוחד כשמחליפים מנוע בארץ. כבר היו סיפורי זוועה על מנוע שהוחלף לא כמו שצריך וכמה חודשים אחרי זה אתה נכנס לעוד כל מיני טיפולים יקרים, ולך תתבע את המוסך זה לא יעזור לך, אפילו אם זה מוסך יבואן.

ברכב 2012 כבר אין "רצון טוב", לא משנה מי היבואן ואיזה תקלות סדרתיות יש ברכבים האלה, ולכן כל מה שיקרה יכאב לך מאד בכיס.

אם שילמת על רכב כזה 15 אלף שקל נניח, גם אם אין לך מזל ואחרי שנה הלך המנוע, לא קרה כלום, עדיין נהנית מרכב ברמה מאד גבוהה במשך שנה ואתה משבית את הרכב.

אבל אם שילמת 40 אלף נניח והלך מנוע אחרי שנה - זה כאב לב (ולהרבה אנשים זו גם מכה כלכלית).

במיוחד כשאתה יודע שיש לא מעט אלטרנטיבות שהסיכוי לכאלה הפתעות הוא אפסי.

פורסם

רק מדווח שהפוקוס כבר לא, אז הדיון נהיה טיפה תאורטי כרגע.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אין פוקוס, אין בראבו (יש אבל ק''מ מעל 200), אין פונטו (בדקתי מסקרנות).

אכן תאורתי...

Sent from my MI 8 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

תמיד הייתי סבלני, הרכב אצלי ממש בשימוש מועט, אני נוסע ביום יום על אופנוע.

אין לי לחץ למכור לפני שאני קונה, אני יכול לקנות במקביל. אין לי בעיה גם למתוח תקציב, אני לא "מגרד", אני פשוט חושב שרכב שעומד 90% מחייו בחנייה, מיותר לקנות משהו שיספוג ירידת ערך תמידית. רצוי לקנות רכב באיזור ה30+- שממש אין כבר מה לרדת יותר מדי/במקרה של השבתה לא סוף העולם.

אחרי שביססנו את זה, שאני סבלני וגמיש מאוד, עדיין השאלה הנשאלת היא, לאיזה רכב לחכות? איזה רכב שווה לשאוף אליו.

אני מבין שאין שלמות בשום מקום, ואני לוקח בחשבון שרכב עם עודף פינוקי חשמל יכול לסבול מהם (ולא יקרה כלום אם חיישן האורות ייהרס ואאלץ להדליק אורות בעצמי) אבל מפה ועד רכב עם תקלות מנוע חמורות ידועות שמחייבות תיקון/השבתה, זה כבר הבדל מהותי.

עכשיו הבנתי שמנועי הT jet טובים ואפשר למצוא כאלו באלפא מיטו 155, מה דעתכם על המיטו?

פורסם

מנועי הטיג'ט טובים, אבל המיטו פשוט באמת לא אוטו מוצלח. זה כאילו הם לקחו את הפונטו ועשו אותה פחות טובה בכמעט כל פרמטר (חוץ מאולי מערכת התאורה, שזו של הפונטו פשוט פח של אשפה רדיואקטיבית).

אתה יכול להרחיב טיפה מה הכוונה בלתת למנוע לעבוד ולא לנהוג כמו זקנים?

מילא אם היית אומר את זה רק על המולטי אייר אבל כשזה נוגע גם למנועי הזרקה ישירה אז גם נוגע אלי...

אני בקליאו נוהג די רגוע ולא מאמץ את הרכב במיוחד, יש כאלו שיקראו לזה זקן אני מנחש. יש עם זה בעיה? כדאי לפעמים להעלות לטורים גבוהים יותר? אפילו בהחלפת הילוך אני לא עובר את ה 3000 סל״ד לרוב.

טורים גבוהים מדי פעם (פעם/פעמיים בשבוע), אפילו עד לקו האדום.

אני לא יודע אם זה מוכח או בכלל מאיפה זה מגיע, אבל המוסכניק שלי אמר לי לעשות את זה, מצאתי פה ושם סימוכין לכך שהוא לא היחיד שאומר את זה, ואני מניח שזה קשור גם לעובדה שאני מחליף שמן כל 7-10K ככה שהוא לא מספיק להתלכלך ולפייח את השסתומים. אבל בינתיים (145K) אצלי טפו טפו טפו אין בעיות.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

לא הבנתי למה אתם חושבים שלפוקוס שעברה את הריקול עדיין יש סיכוי סביר שילך המנוע?

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
מנועי הטיג'ט טובים, אבל המיטו פשוט באמת לא אוטו מוצלח. זה כאילו הם לקחו את הפונטו ועשו אותה פחות טובה בכמעט כל פרמטר (חוץ מאולי מערכת התאורה, שזו של הפונטו פשוט פח של אשפה רדיואקטיבית).

טורים גבוהים מדי פעם (פעם/פעמיים בשבוע), אפילו עד לקו האדום.

אני לא יודע אם זה מוכח או בכלל מאיפה זה מגיע, אבל המוסכניק שלי אמר לי לעשות את זה, מצאתי פה ושם סימוכין לכך שהוא לא היחיד שאומר את זה, ואני מניח שזה קשור גם לעובדה שאני מחליף שמן כל 7-10K ככה שהוא לא מספיק להתלכלך ולפייח את השסתומים. אבל בינתיים (145K) אצלי טפו טפו טפו אין בעיות.

טורים גבוהים זה אומר נסיעה ממושכת עם טורים כאלו או רק בקטע של למשוך את ההילוך לפני שאני מחליף אותו לפעמים?

נסיעה ממושכת זה אומר לנסוע על הילוך נמוך במהירות גבוהה יחסית כי אחרת אני מגיע לטריטוריה לא חוקית (בהילוך 5 במהירות 130 קמ״ש אני בסכ״ה על 3.5 סל״ד, כדי להגיע לטווח האדום של הסללד אני כבר אהיה במהירות הזוייה)

פורסם
לא הבנתי למה אתם חושבים שלפוקוס שעברה את הריקול עדיין יש סיכוי סביר שילך המנוע?
א. לא בטוח שסביר. יש סיכוי, היו תקלות שלאו דוקא קשורות בוודאות להתחממות, גם לא מחייב שכל תקלה תיגמר במנוע חדש ואי אפשר יהיה לשפץ את הקיים.

ב. גם לא חייב להיות במנוע עצמו - גם להחליף טורבו זה לא זול.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...