Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופנוע מאבד מים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7763 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי אופנוע אפריליה קלסיק 50 סמ"ק שמאבד מים בצורה רצינית.

אין לי נזילות מהצנרת\רדיטור.והוא עדין לאבד מים

יכול להיות שהמים הולכים למנוע?

איך אפשר לבדוק את זה?

שמעתי פעם על המושג מחזיר מים .יש קשר לבעיה?

פורסם
יש לי אופנוע אפריליה קלסיק 50 סמ"ק שמאבד מים בצורה רצינית.

אין לי נזילות מהצנרת\רדיטור.והוא עדין לאבד מים

יכול להיות שהמים הולכים למנוע?

איך אפשר לבדוק את זה?

שמעתי פעם על המושג מחזיר מים .יש קשר לבעיה?

אני לא שמעתי על מחזיר מים אבל כן שמעתי על מחזיר שמן וגן זה במכוניות.

במידה והמים הולכים למנוע אז הלך אטם הראש (פקונג ראש במוסכניקית). כלומר כתוצאה מלחץ הגבוה של מים חמים הם פרצו את אטם הראש השביר וכעת הם נתאדים להם לאיטם יחד עם הדלק (מים כידוע לא עוזרים לתהליך הבערה).

בכל מקרה תקן מיד אצל מוסך מומחה כי הנזק שבדרך צפוי להיות גדול מאד.

אתה יכול לבדוק באגזוז אם יוצאים טיפות מים או אדים אבל לא בטוח שב-50סמ"ק מרגישים את זה מספיק.

גם למוסך ושאל אותם.

כמו כן ישנם מס' פקקי מים (לפחות במכוניות - לגבי מנוע 50 לא בטוח) שעלולים עם הזמן להיסדק או אולי צינור סדוק וכו' חפש גם את אלה.

עוד אינדיקציה - שמן במים או קצף סמיך הלך הפקונג גש מהר לתיקון.

Machines need love too - Terminator I

פורסם
אני לא שמעתי על מחזיר מים אבל כן שמעתי על מחזיר שמן וגן זה במכוניות.

במידה והמים הולכים למנוע אז הלך אטם הראש (פקונג ראש במוסכניקית). כלומר כתוצאה מלחץ הגבוה של מים חמים הם פרצו את אטם הראש השביר וכעת הם נתאדים להם לאיטם יחד עם הדלק (מים כידוע לא עוזרים לתהליך הבערה).

בכל מקרה תקן מיד אצל מוסך מומחה כי הנזק שבדרך צפוי להיות גדול מאד.

אתה יכול לבדוק באגזוז אם יוצאים טיפות מים או אדים אבל לא בטוח שב-50סמ"ק מרגישים את זה מספיק.

גם למוסך ושאל אותם.

כמו כן ישנם מס' פקקי מים (לפחות במכוניות - לגבי מנוע 50 לא בטוח) שעלולים עם הזמן להיסדק או אולי צינור סדוק וכו' חפש גם את אלה.

עוד אינדיקציה - שמן במים או קצף סמיך הלך הפקונג גש מהר לתיקון.

אין כאן את "אינדיקצית השמן במים" כי השמן נישרף במהליך הבערה (הוא מעורבב עם דלק)...

כל מה שנאמר נכון...

אבל, נסה אחרי נסיעה של 20 דק' נניח, לדומם את האופנוע ולהקשיב לו. אולי תשמע קולות של מים בוקעים מאיפושהו (רעש של אוויר שמישתחרר). נסה לעקוב אחרי הקולות ולראות, אולי זה צינור קרוע, אולי זה איזה בנד משוחרר (כשהאופנוע קר המים לא ינזלו משם)...

אם לא, תכין את עצמך להכי גרוע, אטם ראש...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

אין כאן את "אינדיקצית השמן במים" כי השמן נישרף במהליך הבערה (הוא מעורבב עם דלק)... - אופס שכחתי שזה 2 פעימות.

אם לא, תכין את עצמך להכי גרוע, אטם ראש... - גם הגרוע מכל לא כל כך נורא ב-50 סמ"ק שתי פעימות עלות האטם לא גבוהה ועלות התיקון/עבודה גם לא צריכה להיות יוצאת דופן אין שסתומים ולא גלי זיזים ...

הנזק העלול להגרם מהזנחה (וטיפשות) כן עלול להיות גבוה (המנוע ילך לעולם שכולו כרום - כפי שראתי שמישהו כתב בפורום) ואז זה יעלה לך אלפי שקלים.

תפנה לסיני הוא יוכל לתת לך קצת הערכה לקראת מה אתה הולך.

פורסם

משאבת מיים שלך דפוקה .......המיים נכנסים לתוך השמן גיר ומתערבבים ביחד,כדי לבדוק אם זאת הבעייה תצטרך לפתוח את הפקק של השמן גיר במנוע ולראות אם הוא בצבע לבן אם כן יש לך בעייה במשאבת מיים.

פורסם

ניראה לי שאתה צודק

יש לי פקק למילוי שמן והוא באמת בצבע אפור (מבפנים)

עכשיו הבעיה היא במשאבה עצמה או הפקום שלה דפוק?

זה יכול לגרום נזק לגיר?

כמה זה צריך לעלות?

משאבת מיים שלך דפוקה .......המיים נכנסים לתוך השמן גיר ומתערבבים ביחד,כדי לבדוק אם זאת הבעייה תצטרך לפתוח את הפקק של השמן גיר במנוע ולראות אם הוא בצבע לבן אם כן יש לך בעייה במשאבת מיים.
פורסם

אם זה משאבת מיים תתכונן להוציא 350 שקל רק על המשאבה לא כולל עבודה

ברור שנזק יכול להיגרם לגיר....אתה נוסע עם מיים בגיר

זו אחת המחלות של האפריליה!!!

פורסם

פירקתי את המכסה של הגיר ויצא מלא מים(כמו שאמרת הגיר היה מלא מים)

עכשיו איך אני יודע מהיכן נכנסים המים (משאבה דפוקה או הפקום של המכסה של הגיר)?

מהניסיון שלך

יש דרך לבדוק את זה

אם זה משאבת מיים תתכונן להוציא 350 שקל רק על המשאבה לא כולל עבודה

ברור שנזק יכול להיגרם לגיר....אתה נוסע עם מיים בגיר

זו אחת המחלות של האפריליה!!!

פורסם

.

מים הם אחד מתוצרי השריפה במנוע.

לכן מים מהאגזוז לא מעידים על נוזל קרור שחודר לתא השריפה.

פורסם
מים הם אחד מתוצרי השריפה במנוע.

לכן מים מהאגזוז לא מעידים על נוזל קרור שחודר לתא השריפה.

1. H2O הוא לא "תוצר" של שריפת תערובת דלק אוויר במנוע - לפחות לא למיטב ידיעתי או עד שנעבור לתאי מימן (אם תוכל לציין REFERANCE מאיכן אתה מביא את המידע הזה אשמח).

2. מה שכן כיוון שבאוויר הנכנס למנוע קיימים אדי מים (למי ששכח 70% עוד חודשיים) המים האלה מתעבים במערכת הפליטה. כמו כן בתנעה בבוקר נותרים מים ממש שהתעבו בלילה או לאחר מס' ימי עמידה במערכת הפליטה גם אלה יוצאים כאדים.

3. מה שאני התכוונתי זה שאם כמות המים (ממש טיפות) גבוהה באגזוז ,ביום רגיל כמו היום ורואים ממש טיפות גם אחרי זמן עבודה ארוך (30 דק') - זה בד"כ סימן לפקונג (אגב מה שאמרתי הוא מניסיון עצוב עם ה- AUDI 82 שלי). במנוע כ"כ קטן אני לא בטוח אם ניתן להרגיש את זה באותה מידה.

פורסם

לאחר שפירקתי את המכסה של הגיר ואת המשאבה מים ואת משאבת השמן(כדי לנתק את המכסה מהמנוע)

אין לי אפשרות לדעת מאיפה נכנסים המים לגיר. במשאבה אין חופש(יש מחזיר מים למשאבה)

כך שיש לי כמה אפשריות מחזיר מים של המשאבה לא תקין פקום של המכסה דפוק או פקום של המשאבה

להגיד שהמשאבה לא תקינה זה כללי מדי למשאבה יש פקום למכסה יש פקום ולציר של המשאבה יש מחזיר מים

אתה שלחתה אותי לכיון הנכון ואני מודה לך על כך

לכן אחי אל תקבל עצבים מאחר ואני מתקן לבד(כדי לקחת את האופנוע למוסך הקרוב אני צריך גורר+נגרר משהו כמו 30 קילומטר)וחלקים זה עסק יקר אני שואל גם את "סיני" שבדרך כלל יש לו תשובות גם כן מדויקות מה דעתו דפוק שם

אני יכול להחליף משאבה אבל יכול להיות שרק המחזיר מים דפוק או הפקום וכך לחסוך מאות שקלים

מה שטוב בפורמים האלה זה שיש לך מספר רב של אנשים שיש להם נסיון והם יכולים לתת לך מספר עצות ומספר כיוונים

ושוב אני מודה לך על ששלחתה אותי לכיוון המשאבה שהיה מוצדק

תודה

אז אני אומר לך מה דפוק ואתה שואל את סיני???

יש לאחי אפריליה RS וקרה לו אותו דבר

פורסם

יש לך את הציר של המשאבה נכון? איפה שיושב המחזיר שמן רוב הסיכויים ששחוק שם,

האפשרות שלך היא כזו-תחליף מחזיר שמן(עולה בערך 8 שקל) תחזיר הכל למקום כמו שצריך .

שים שמן גיר חדש , מיים חדשים לקירור כמובן להוציא אוויר מהמערכת ותראה אם זה בסדר..

אל תשכח לפתוח את הצד של האגן שמן גיר הוא מפוצץ בשמן מעורבב עם מיים.....תנקה את הכל כולל את הפתח של גלגלי השיניים של הגיר (הכי טוב לנקות עם בנזין).

ואז שים אטמים חדשים.

קח בחשבון שאם זה משאבת מיים לא נשאר הרבה בחברה.

לא מייבאים יותר חלקים של אפריליה לארץ רק מה שנשאר במחסנים.

בהצלחה אחי.

פורסם
1. H2O הוא לא "תוצר" של שריפת תערובת דלק אוויר במנוע - לפחות לא למיטב ידיעתי או עד שנעבור לתאי מימן (אם תוכל לציין REFERANCE מאיכן אתה מביא את המידע הזה אשמח).

2. מה שכן כיוון שבאוויר הנכנס למנוע קיימים אדי מים (למי ששכח 70% עוד חודשיים) המים האלה מתעבים במערכת הפליטה. כמו כן בתנעה בבוקר נותרים מים ממש שהתעבו בלילה או לאחר מס' ימי עמידה במערכת הפליטה גם אלה יוצאים כאדים.

3. מה שאני התכוונתי זה שאם כמות המים (ממש טיפות) גבוהה באגזוז ,ביום רגיל כמו היום ורואים ממש טיפות גם אחרי זמן עבודה ארוך (30 דק') - זה בד"כ סימן לפקונג (אגב מה שאמרתי הוא מניסיון עצוב עם ה- AUDI 82 שלי). במנוע כ"כ קטן אני לא בטוח אם ניתן להרגיש את זה באותה מידה.

לתא השריפה נכנסים חמצן (O2) , פחמימנים (דלק - CH4 או C2H6) וחנקן (N2) שהינו כ70% מהאוויר באטמוספירה.

תוצרי שריפה מושלמת הם CO2 וH20.

אטומי המימן מגיעים ממולקולות הדלק (HC) אשר מתפרקים בתהליך השריפה.

אך מכיוון שתהליך השריפה בתא הבעירה אינו אידאלי, נוצרים גזים נוספים: CO וNOx.

בכל אופן, מים (H20) הם חלק מתוצרי השריפה. גם אידאלית וגם לא אידאלית.

אני רואה זאת כל בוקר מהאגזוז של הטנדRR סובארו שלי שמשפריץ טיפות מים במהלך החימום, למרות שמפלס נוזל הקרור אינו יורד, ולעולם לא חסר נוזל קרור.

בכל אופן, אחוזי הלחות שבאוויר זניחים ביותר וכמעט ואינם משפיעים על גזי הפליטה שנפלטים מהאגזוז.

• תוכן חדש...