Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

אשתדל להיות ענייני ולהמעיט בכתיבה אך אני חייב ייעוץ דחוף-

לפני כחודש לערך רכשתי רכב - שברולט סוניק RS עלתה לכביש בדצמבר 2014

עם מנוע 1400 טורבו.

הרכב נרכש מבנאדם שאני מכיר אישית שקנה את הרכב ישירות מהחברה ושמר עליו היטב -

הרכב הגיע אלי עם 40 אלף ק"מ כשהוא מטופל היטב ע"י החברה עד הבורג האחרון.

טרם הקנייה לקחתי את הרכב לבדיקת קנייה בראשל"צ במכון בדיקה "נבדקי רכב" - לאחר הבדיקה

הבוחן אמר לי שסה"כ הרכב חדש לחלוטין ואין בו שום בעיה - התקלה היחידה שהוא העלה זה שמן

במיסב ימין.

כמובן שלרכב עוד הייתה אחריות יצרן בתוקף ולכן לאחר הקנייה והבדיקה לקחתי את הרכב למוסך המורשה של החברה בירושלים - סיגמא מוטורס ושם ביקשתי שיבדקו את מה שעלה בבדיקת קניה וכן שיבדקו בכלליות את כלל הרכב - יום שלם הרכב היה במוסך וביצעו בו את כל הבדיקות שצריך ונאמר לי חד משמעית - הרכב נקי, חדש ללא שום בעיה, גם המיסב, הכל, בוצעו בו כלל הבדיקות.

לאחר כשבועיים לקחתי את הרכב שוב למוסך - אמרתי להם שאני מעוניין שירימו את הרכב על "ליפט" על מנת שאני אראה למכונאי את המיסב עם השמן כפי שהראו לי בבדיקת קניה וכן שיבדוק את הרעש של המנוע כי הוא נראה לי רועש מדי - המכונאי בדק יחד איתי את הכל ואמר שהכל תקין.

יום חמישי האחרון באמצע הנסיעה לבית נדלקת לי נורה שמראה ציור של רכב כחול עם מפתח ברגים בתוכו ורשום קוד 89 בצג. ישר התקשרתי למוסך מורשה - נאמר לי לעצור בצד, לתת לרכב להתקרר, לבדוק מים - שלחתי לו תמונה של המיכל מים בוואצאפ והוא טען שזה תקין. לאחר כ-10 דקות שהמכסה מנוע היה פתוח המנורה נעלמה. נאמר לי מהנציג במוסך להגיע ביום ראשון לבדוק את התקלה.

ביום ראשון הגעתי למוסך ונאמר לי שנגמרה האחריות לפני 3 ימים! - שימו לב שהמנורה נדלקה בזמן שעוד הייתה אחריות יצרן על הרכב ונאמר לי בטלפון להגיע רק בראשון.

לאחר שהרכב נמצא 3 ימים מלאים במוסך וכל יום נאמר לי שזה עדיין בבדיקה וזה ככל הנראה בעיה בטורבו אך עוד לא יודעים - היום דיברו איתי ואמרו לי שצריך להחליף את הטורבו, צינורות פליטה ושאיפה ועוד איזה 10 חלקים שונים שכבר הפסקתי לעקוב- ביחד כל הטיפול הגיע לאזור ה-11 אלף שקל!

הגשתי תביעה ליבואן והוא הסכים להשתתף ב-85 אחוז מהעלות- מה שהשאיר לי קצת יותר מ2000 שקל עלות שאני צריך לשלם.

לא הסכמתי וביקשתי לדבר עם השירות של היבואן בארץ - דיברתי איתם הסברתי להם הכל ואמרו שיחזרו אלי (עוד לא חזרו). בנוסף התקשרתי למכון בדיקה של נבדקי רכב שאמור לתת 3 חודשים אחריות על הבדיקה ונאמר לי שם שאין אחריות על טורבו- התווכחתי ואמרתי שזה לא רק הטורבו ופחות מחודש אחרי בדיקה שנאמר לי שהרכב חדש פתאום טיפול בעלות של 11 אלף שקל זה לא הגיוני - גם שם נאמר לי שיחזור אלי הבוחן אך עדיין לא קיבלתי ממנו שיחה.

לסיכום - רכב חדש שקניתי לפני חודש- עבר 3 בדיקות - 1 במכון רישוי, 2 במוסך מורשה, בקושי נסע, וביום האחרון לאחריות שלו מופיע מנורת תקלה עם תיקון בעלות של 11 אלף שקל.

מה עלי לעשות? איך הגיוני שקורה דבר כזה בכלל?

עריכה אחרונה על ידי rva195
פורסם

נשמע מורכב, אך צריך להבין שהיבואן לא חייב בכלל להשתתף, , ועצם זה שהוא משתתף ב85% זה כבר טוב.

הייתי פועל ככה:

1. הולך לעוד מוסכים (חוות דעת נוספת לא מזיקה) - בצורה כזו שלא תשפיע על השתתפות היבואן. קצת מוזר שמלא חלקים הלכו לעולמם אחרי שגם הבדיקה במכון וגם במוסך היו בסדר.

2. מגיש מכתב תביעה למכון הבדיקה - יתקנו אותי מנוסים ממני אבל לפי דעתי יש פה קייס (במידה והתקלה אכן כפי שמוסך מורשה זיהה ותיעדת את כל השיחות והאבחנות).

בהצלחה, תחזור לעדכן.

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

לא תמצא מחיר זול יותר מאשר המחיר של המוסך עם השתתפות יבואן.., יוצא לך 1650 ש"ח להחלפת טורבו שזה הלכה למעשה מחיר אפסי לתקלה בחומרה כזו.

תוכל כמובן להתחיל בהליך של תביעה , קח בחשבון שזה יקח זמן וממון רב, הייתי מתקן ושוכח מהמקרה אלא אם יש בידך זמן וממון פנוי..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

ההתעקשות של היבואן לגבי יום לפה ולשם היא בלתי סבירה. לפני חודשיים סיימתי אחריות בצ'מפיון (כן, אפילו הם) וכאשר שאלתי אם יש חשיבות להגיע לפני סיומה או אפשר לחרוג בכמה ימים, אמרו לי במוסך שאין בעיה.

אם היבואן עומד על כך שיש צורך בתשלום השתתפות עצמית, כדאי לבדוק מול הבעלים הקודם את מועד מסירת הרכב המדויק. יכול להיות שהתאריך בו החלה האחריות במחשבי היבואן הינו ממועד ההכנה למסירה ולא המסירה בפועל.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

דעתי: תתקן ואפילו אל תצטער, שורה תחתונה הנזק הכלכלי שלך לא גדול יחסית לתקלה, תחשב את זה במחיר הקנייה.

אתה למעשה מקבל מכלול חשוב ויקר חדש מהאריזה במוסך היבואן שייתן לך שקט נפשי לעוד הרבה שנים

פורסם

כמו שכבר רשמו לך, המחיר שלעצמו להחלפת טורבו הוא מצויין (הכוונה למחיר לאחר השתתפות).

אל תשרוף את הגשר הזה. במקביל אתה עדיין יכול להפעיל לחץ אבל אם לא תהיה התקדמות לך על זה. זה מחיר טוב שיתן לך נחת מהטורבו לתקופה קדימה.

האם כשהתקשרת למוסך ונאמר לך להגיע בראשון, אמרת להם שזה היום האחרון לאחריות? ידעת שזה היום האחרון לאחריות? אם ידעת, היית פשוט מכניס את הרכב למוסך באותו היום ולפחות פותח כרטיס עבודה.

פורסם

להבנתי, כמובן שהוא יתקן במוסך היבואן אבל השאלה שלו האם יש כאן אחריות של היבואן או מכון הבדיקה על התקלה.

התשובה לדעתי היא כן ליבואן, סימן שאלה למכון הבדיקה.

ניכר וברור שעשית את הכל המאמצים על מנת לוודא שהרכב תקין, כולל 2 כניסות למוסך היבואן לבדיקת המכלולים לפני היציאה מאחריות, כי שמעת רעש לא תקין.

זה יהיה בהחלט לצידך בבית המשפט, באם תגיע לשם.

תן למוסך לעבוד מול היבואן.

כבר צמצמת את הנזק שלך מ-11,000 ל-2,000 ש"ח. אז הכל בסדר.

לדעתי גם את זה אתה לא אמור לשלם.

במידה והיבואן מתעקש שתשלם את החלק שלך בתיקון - תשמור את השיחות ותתעד את ההתכבות עם המוסך.

ותגיש תביעה קטנה.

אגב, 15% מ-11 אלף הם בערך 1,650 ש"ח.

פורסם

שלום לכולם,

להלן עדכון אחרון-

התקשרתי למרכז שירות UMI - שם נאמר לי שבגלל שכרטיס העבודה במוסך נפתח 3 ימים לאחר תום האחריות הם לא מוכנים להשתתף ביותר ממה שניתן לי.

הלכתי אתמול פיזית למוסך מורשה על מנת לדבר עם ההנהלה במוסך לאור העובדה שדיברתי עם נציג מהמוסך ביום שנדלקה הנורה ועוד היה אחריות על הרכב ונאמר לי לבוא יום ראשון.

לאחר שהגעתי ישר הגיע אלי המנהל שירות של המוסך - הרגיע אותי והסביר לי שהוא עשה מאמצים גדולים על מנת להוציא לי את ה85 אחוז השתתפות שלא רצו להביא לי בהתחלה ושהוא לטובתי בעניין הזה. הסברתי לו שאני התקשרתי למוסך ביום שנדלקה הנורה ונתתי את המספר רכב ואם לא היו אומרים לי להגיע ביום ראשון והייתי מגיע לשם באותו יום ופותח כרטיס הייתי מקבל אחריות מלאה.

למזלי היה לי תיעוד בוואצאפ של ההתכתבות עם הנציג של המוסך באותו יום על הנורה - שלחתי לו צילום של ההתכתבות והוא אמר שיעשה כל שביכולתו כדי לעזור לי.

לאחר כשעתיים קיבלתי ממנו טלפון והוא אמר לי שהוא באמת חושב שנעשה פה חוסר צדק וכואב לו מאוד על מה שקרה ואני אקבל מימון מלא על התיקון. כמובן שברכתי אותו מאוד על העזרה והשירות החם.

שמח שהסיפור נגמר עם סוף טוב - מודה לכולם על הייעוץ. הרכב ככל הנראה יהיה מוכן שבוע הבא ואני מקווה שלא אתקל בתקלות כאלו יותר - אני עדיין מנסה להבין מה בדיוק קרה שם ואיך בדיוק זה קרה.

פורסם

שמח לשמוע שיש סוף טוב לסיפור הזה, נשמח לשמוע עדכון בסוף הטיפול וגם הסבר מצד המוסך מה הוביל בכלל לכשל כזה מלכתחילה - מדובר במנוע מאוד אמין שכבר קיים מספר שנים רב ברכבי GM, לא נתקלתי כמעט כלל בכשלי טורבו אפילו בפורומים בחו"ל.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

• תוכן חדש...