Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל מי שלומד/למד 5 יח"ל מחשבים, וגם לכל השאר שלא...

אז ככה, בכיתה י עשיתי 3 יח"ל מתוך 5 יח"ל מחשבים וקיבלתי ציון 93 בבגרות + 97 במעבדה.

בכיתה יב הייתי אמור להמשיך ללמוד עוד 2 יח"ל במחשבים, אבל כנראה שהים קסם לי יותר מאשר ביה"ס,

וכך מצאתי את עצמי מגיע ליום הבגרות עם ציון הגשה 11 (עד היום לא הבנתי למה בדיוק קוראים לו "מגן"),

ורושם לבוחן שבודק את הבגרות על אבא שמוכר דגים בשוק, אמא בכלא, אח בשם זוהר שנפל לסם,

ולבסוף ביקשתי בהתאם לנסיבות לעיל ציון טוב. זה לא עבד. קיבלתי 3 (גם זה הישג- מעניין על מה?).

עכשיו הגיע ה-Payback time של בית הספר, ואני צריך להשלים את הבגרות הזאת בשביל תעודת בגרות מלאה.

לצערי, לא מלמדים מחשבים בשום בית ספר אקסטרני שבדקתי בו (ובדקתי כמעט את כולם...), כך שנשאר:

1. לצלם מחברת ממישהו וללמוד לבד.

2. לקחת מורה פרטי, אבל פה מדובר על המון כסף.

השאלה שלי היא למי שעשה את הבגרות הזאת (מספר שאלון 899205) אם זה בכלל מעשי לנסות ללמוד לבד את ה-2 יח"ל,

בהתחשב בזה שסה"כ יש לי יכולת למידה עצמית לא רעה. או לוותר ולקחת מורה פרטי וזהו.

כמו כן, אשמח אם מישהו יוכל לתת לי מחברת לצלם אותה בנושא, ולהמליץ לי על ספרים ללמוד מהם

(לדוגמא הספרים שלומדים מהם בבית ספר היום - אני זוכר שאני למדתי הם היו פשוט על הפנים).

או לחילופין טלפון של מורה פרטי טוב.

נ.ב. - ניתן ליצור קשר באייסיקיו 4838130.

תודה רבה,

צחי.

No worries 8)

פורסם

לא קשה מדיי. גם אני מתכנן בקרוב לשפר את ה-2 יחידות האלה ...

צריך רק לצלם מחברת של מישהו שלומד את זה כי כל שנה יש מיקוד וחבל שתלמד סתם את כל החומר ולא תתמקד במה שישאלו.

ד"א, בפרק הזה יש דיי הרבה בחירה (משהו כמו 5 פרקים כאשר כל מורה בוחר ללמד 2 שמוצאים חן בעיניו) ככה שתוכל לבחור במה שהכי מעניין אותך ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

עצה שלי תילמד אוטומטים זה הכי קל ויש לך אם אני לא טועה עצים בינרים וכל מיני שטיויות שדומות לזה.

GET RICH OR DIE TRYING

Aliens infected us, its about time we infected them

פורסם

אני אמנם לא עשיתי בגרות במחשבים 5 יח"ל, אבל נראה לי שאני יכול לענות לך.

1) האם אתה לא יכול ללמוד בבית ספר שלך יחד עם אנשים שזה עתה עומדים לגשת לבגרות? דיברת על הנושא הזה עם הבית ספר? אולי הם דווקא כן מוכנים שתלמד אצלם (בתשלום, או לא בתשלום)?

2) בקשר לחומר, תנסה לצלם אולי ממישהו שלומד הנדסת תוכנה \ מדעי המחשב, חלק מהחומר לבגרות הם לומדים אמנם ברמה גבוהה יותר, אבל לדעת יותר זה תמיד טוב. אני אישית למדתי בבית הספר C (אני במגמה מדעית הנדסית, שזה מחשבים, אלקט' ובקרה ביחד), ובאוני' עכשיו היה לי מבוא לחישוב שזה גם כן C. אם אני לא טועה גם אוטומטים נכלל בתכנית של מדעי המחשב.

3) מצורף לינק לאתר טוב שכולל בתוכו ספרים, וחומרי לימוד לשפות שונות. http://www.mh2000.co.il/

4) עוד בקשר לספרים, לא חסר ספרים. את החומר שאתה צריך ללמוד תבדוק אילו קורסים באוני' תואמים אותו, ובקורסים באוני' ישנם סילבוסים ובתוכן המלצות לספרים. תרשום לך את כל הספרים שימצאו חן בעיניך, תלך לחנות תדפדף ותקנה.

ד"א זה יעזור אם תפרט איזה חומר לומדים ב2 יח"ל הללו.

פליקס

ROOONEEYY

פורסם

טוב, תודה לכל מי שענה,

עכשיו שאני מבין שזאת לא בגרות בשמיים, אני ארשם אליה מחר.

אני אקפיץ את השרשור הזה כשיתפרסם המיקוד לבחינה (משהו בתחילת אפריל?),

בתקווה שמישהו יוכל לתת לי מחברת לצלם, או למקד אותי בספרי לימוד.

פליקס - תודה רבה על העזרה. על הרעיון עם הבית ספר אני מוותר מראש,

מכיוון שלא הייתי אחד התלמידים האהודים שמה בלשון המעטה, במיוחד אחרי שעזבתי אותו (סיפור ארוך).

לגבי שאר הדברים שרשמת, נחכה למיקוד...

תודה לכם,

צחי.

No worries 8)

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

היום התפרסמו המיקודים לבגרויות מועד קיץ, וזה המיקוד שנפל במחשבים:http://meyda.education.gov.il/mikud062005/interni/comput.pdf

הבגרות ב-9/5/2005, מה שאומר שנשאר לי חודש ללמוד את החומר,

השאלה היא איזה חומר הכי קל ללמוד בתקופה כזאת קצרה, ובאיזה ספרים אני יכול להיעזר?

ומי שיכול לתרום מחברת לטובת צילום, יקבל סיבוב על הסוד שלי (רק שיאסוף אחר כך את החלקים שנפלו ממנה)

תודה,

צחי

No worries 8)

פורסם

לפי דעתי תלמד מודלים חישוביים,חומר די מעניין ולא ממש קשה לקליטה(הוכחת שפות,אוטומטים,מכונת טיורינג וכו').

יש ספר טוב "מודלים חישוביים" של ההוצאה לאור של האוניברסיטה הפתוחה(נמכר בדיונון).

כשאני עשיתי בגרות למדנו מהספר הזה הוא מוסבר בצורה נפלאה(אוניברסיטה פתוחה כבר אמרתי :wink: ).

לגבי העצים,רקורסיה,סיבוכיות אלגוריתם וכו' אין לך בחירה לפי מה שאני זוכר.

שמרתי את המחברות שלי אבל אחי צריך אותם הוא בכיתה י"א וגם עושה את היח' הנ"ל.מצטער.

פורסם

בנצי, תודה על ההמלצה,

אתה השלישי שאומר לי ללמוד מודלים חישוביים (אחרי mafteah ו-fiat127), אז כנראה שאתה צודק...

עכשיו בקשר לחומר השני שצריך ללמוד - הבנתי שחובה ללמוד עיצוב תוכנה...

יש לי ספר של האונברסיטה העברית בעיצוב תוכנה (ספר אפור), שווה משהו? ואם לא, אז איזה ספר מומלץ.

תודה רבה לכולכם

No worries 8)

פורסם

אכן ... ממה שאני זוכר חלק גדול מהעיצוב תוכנה הוא חובה ... מה גם שהוא קל למדי ... אבל יש הרבה עקרונות ללמוד ... וחבל שהורידו דווקא את הבחירות האלו ... הם דברים די קלים.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
בנצי, תודה על ההמלצה,

אתה השלישי שאומר לי ללמוד מודלים חישוביים (אחרי mafteah ו-fiat127), אז כנראה שאתה צודק...

עכשיו בקשר לחומר השני שצריך ללמוד - הבנתי שחובה ללמוד עיצוב תוכנה...

יש לי ספר של האונברסיטה העברית בעיצוב תוכנה (ספר אפור), שווה משהו? ואם לא, אז איזה ספר מומלץ.

תודה רבה לכולכם

צחי,

אני מכיר את הספר ולפי דעתי אם אתה לא מקבל עזרה נוספת, מהספר עצמו לא תוכל להפיק הרבה.

לפי מה שאני זוכר יש שם חומר תיאורטי ולא מראים שם כל כך את התוכניות בשפת C ,אני טועה?(זה מתחיל מרשומות וממשק עברי ואחרי זה מתחילים לדבר על רקורסיה ועוד בלבולי מוח כמו מיונים למיניהם)

אגב אתה ניגש בC או פסקל?

פורסם

בנצי,

אני מעדיף פסקל, כי C לא יצא לי ללמוד אף פעם. ברפרוף בספר רוב החומר נראה תאורטי,

הספר מתחיל ביחידת ספריה של טורבו-פסקל, ממשיך בטיפוסי נתונים, מחסנית, יעילות, רשימה ונגמר בעץ בינארי.

יש לך המלצה לספר אחר שיעזור לי יותר? אולי גם של האונברסיטה הפתוחה?

רב תודות

No worries 8)

פורסם

אני אברר קצת עם המורה למחשבים שהייתה לי בזמנו,כשאני אגיע למקיף מחר(התחלתי לעבוד שם לפני שלושה חודשים בתור מתגבר מתמטיקה לבגרות,הצטרפתי לכוחות האופל-מכרתי את עצמי בשביל כמה גרושים :-P ).

פורסם

גם אני חייב להשלים את ה-2 יחידות האלה, נראה לי שנכשלתי בהן.

אני רואה עוד מישהו כאן, אפשר לפתוח קבוצת למידה :wink:

לא יודע מה איתכם, אבל לי זה היה קשה.

אם אתה רוצה יש לי חומר לצילום, אבל אנחנו למדנו עם C.

פשוט גועל של חומר.

להקיא.

172

פורסם

אין לי מושג איך תוכל ללמוד את זה לבד. אנחנו לומדים את זה בבית ספר עם מורה כל כך מ**** שזה פשוט לא יאומן! כל הכיתה נכשלה! חוץ מכמה בודדים שבקושי עברו גם כן (שאלו את deltaHF, אני לומד איתו). אם תצליח ללמוד את זה לבד כל הכבוד לך! אני לא רואה את עצמי לומד את זה לבד,זה ממש קשה ביוחד העצים הרקורסיבים האלה...

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם
אין לי מושג איך תוכל ללמוד את זה לבד. אנחנו לומדים את זה בבית ספר עם מורה כל כך מ**** שזה פשוט לא יאומן! כל הכיתה נכשלה! חוץ מכמה בודדים שבקושי עברו גם כן (שאלו את deltaHF, אני לומד איתו). אם תצליח ללמוד את זה לבד כל הכבוד לך! אני לא רואה את עצמי לומד את זה לבד,זה ממש קשה ביוחד העצים הרקורסיבים האלה...
זה לא קשור רק למורה,לנו הייתה מורה מעולה ובכל זאת הרוב היו נכשלים,החומר עצמו לא פשוט.

(אבל לא עבדכם הצנוע שניגש על 100 והביא נפילה ל97 בבגרות :-P )

אה וצחי דיברתי עם המורה והיא אמרה שזה בין הספרים טובים ביותר שקשורים לנושא(והיחידים....)

מי שרוצה חומר וסיכומים לצילום לבגרות,ובגרויות כמה שנים טובות אחורה שיפנה אליי,קחו בחשבון שאני גר באשדוד.

בכיף הייתי מביא לכם אבל שוב אחי צריך את זה אז מי שרוצה לצלם.....

(אני אוכל לארגן גם חומר של היחידות האחרות למי שרוצה.)

• תוכן חדש...