Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3166 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קשה לענות באופן מדוייק על שאלתך מכיוון שהדבר תלוי גם בצריכת הזרם של הצרכן ומהו המתח המינימלי שהצרכן מסוגל עדיין לעבוד בצורה תקינה.

מהי צריכת הזרם של הצרכן שמחובר לסוללה ?

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

הדרך הכי טובה לבדוק היא עם הלשון, סוללה חזקה נותנת זבנג, חלשה לא מדגדגת.

Sent from my E6853 using Tapatalk

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

זאת השיטה שגם אני משתמש ע"מ לבדוק 9V, אבל צריך ניסיון ע"מ לפתח יכולות מולטימטר בלשון, זאת לא השיטה שהייתי ממליץ לחסרי ניסיון.

לנושא,

בגלל הכימיה של הסוללה, בדיקה של הסוללה ללא עומס לא תגיד לך הרבה, למרות ש-8.4 ללא עומס זה נמוך לסוג הסוללה הזאת.

סוללות רגילות אני בדר"כ מודד במקביל לנגד 4 אוהם 5 וואט שפרקתי מטלווזיה ישנה.

פורסם
הסוללה בסוף דרכה. תן רמז למה היא משמשת ונגיד לך אם שווה להחליף עכשיו או לחכות כמה חודשים עד שתמות לגמרי

איך אתה יודע שהסוללה בסוף דרכה ?

אם המתח היה 7.9 וולט היית קובע חד משמעית שהסוללה גמורה ?

פורסם

תעביר את המולימטר לA (אמפר)

ברובם גם צריך להעביר את הפרוב האדום לכניסת ה A

ולפי האמפר תוכל לדעת אם היא מלאה או ריקה (זה מודד אמפר ב"קצר", אז תבצע את המדידה לזמן קצר מאוד)

אתה צריך לדעת כמה אמפר הסוללה 9v

אני בודק כך לרוב סוללות AA/AAA

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

בדיקה מסוכנת לרב המודד. אם זרם הקצר גבוה מ-10 אמפר למשך זמן ארוך יותר 'מזמן קצר' הפיוז של רב המודד יישרף. הבדיקה הזו המציאו ילדים ביוטיוב ואינני ממליץ עלייה מכיוון שלא ניתן להסיק כלום לאורך חיי הסוללה הצפוי.

תאר לך שמישהו יעשה בדיקה כזו למצבר הרכב שמסוגל לספק זרם קצר של מאות אמפרים.

פורסם

ממדריכים שקראתי צריך לשים את הרב מודד על 20

וככה למדוד

השאלה אם 8.4 זה תקין לשימוש או שזה כבר חלש?

למיקרופון אלחוטי נניח

8.2 נניח- זה כבר גמור

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

פורסם

המדריכים שראית באינטרנט של 'יודעי דבר' אינם נכונים ולא עוזרים לך במאומה.

אני מציע לך את הבדיקה הבאה.

חבר את העומס (הצרכן) שלך לסוללה חדשה ובמקביל חבר את רב המודד לקטבי הסוללה ותשאיר את הצרכן דולק. תעקוב אחרי מתח הסוללה עד לרגע שהצרכן שלך מפסיק לעבוד או לתפקד בצורה טובה. תרשום על דף נייר את מתח הסוללה בזמן עומס.

נתק את הסוללה מהצרכן והנח לסוללה 'להתאושש' כ-30 דקות לפחות ולאחר מכן מדוד את מתח הסוללה ותרשום על דף נייר.

המתח שמדדת לאחר ניתוק הסוללה זהו המתח שבשבילך הסוללה נחשבת 'מתה' למרות שבפועל היא מסוגלת אולי לספק זרם של מספר מיליאמפרים בודדים לצרכן בעל צריכת זרם נמוכה מאוד למשך שנה נוספת אבל ליישום שלך היא לא מתאימה.

פשוט קל ומדוייק.

פורסם

סוללה ממוצעת נופלת באיזור ה-7V תחת עומס של 100 מיליאמפר(לינק לדטהשיט של סוללה רגילה של דורסל, PDF), זה אומר שברגע שהיא מגיעה לאיזור 7V, הסוללה גמרה כ-95% מהאנרגיה האצורה בה.

בהתחשב בכימיה של הסוללה, היא יכולה להתאושש לאיזור ה-8.5 וולט ללא עומס, אבל זה עדיין לא ישנה את העובדה שאין בה יותר אנרגיה שמישה.

אם בא לך להתעסק, הניסוי של מרק יתן לך תשובה לגבי המוצר הספציפי הזה.

אם לא, אז תמשיך לחפש מדריכים שגויים באינטרנט.

פורסם

שי, הבנת מצויין את כוונתי בהודעה הקודמת.

שים לב שבגרף השמאלי כאשר צריכת הזרם היא בסביבות 2 מיליאמפר הסוללה יכולה להמשיך לספק את הזרם הזה גם כאשר מתח הסוללה יורד מתחת ל-6 וולט למשך זמן רב וזה בדיוק המצב בגלאי עשן שעובדים שנים עם סוללה של 9 וולט.

פורסם

מרק תודה על התגובה, אני אנסה לחדד

אני משתמש בה בעיקר למיקרופון אלחוטי

אני יודע כמעט בוודאות שכבר ב 8.2 המיקרופון מתחיל לזייף.

קראתי את מה שכתבת וקצת בלבל אותי הקטע של לעייף את הסוללה ולבדוק.

אתה מציע לי להשתמש במיקרופון כחצי שעה עם סוללה חדשה (שמתאימה בערך ל 10 שימושים)

ומיד אחרי השימוש הראשון לתת לה חצי שעה להתאושש ולמדוד כמה וולט יש בה?

זה יתן לי את התשובה מה הרף המינימלי של הסולללה ?

• תוכן חדש...