Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3147 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

לפני כחודש ניגשתי לאחת מחברות הליסינג לבצע טרייד אין לאחר שבעבר כבר רכשתי מהם מספר רכבים והייתי מרוצה.

רק שהפעם הגעתי לסניף אחר.

בחברה הציעו לי רכב ובבבדיקה של הרכב, שהם הציגו, נכתב בשורת שילדה: "תיקוני מרכב, משמעות נמוכה=תיקוני מרכב וצבע, מעיכות שריטות בצבע + פגמים, דלת אחורית שמאל פגומה, נזק לפאנלים, כנף אחורית שמאלית פגומה/ תוקנה.

לטענתם הרכב לא עבר תאונה ולכן לקחתי אותו לבדיקה.

בבדיקה שביצעתי נכתב בשורת שילדה: ליקויים בעל משמעות נמוכה "תיקוני פגיעות במרכב פח וצבע סביב, תיקון תאונה בחזית, הוחלפו חלקי מרכב, הוחלפה קורת רוחב קידמית וחזית פיבר, נזק פנלים+מילוי חומר.

מסתבר שהרכב עבר תאונה

עניין הקורה הקידמית קצת הלחיץ אותי אך גם הבוחן וגם מנהל הסניף הרגיעו אותי וטענו שמכיוון שהקורה מוחלפת עם ברגים אין לכך משמעות ואין פגיעה בשילדה.

אני סמכתי על דבריו של המנהל מפני שבעבר הם לא איכזבו אותי והעיסקה יצאה לפועל.

לאחר מכן קראתי קצת על עניין של החלפת קורה קידמית עם הברגים ושמתי לב שהדעות חלוקות לגבי עניין זה.

אני מודע לכך שכרגע כבר מאוחר מדי מבחינת העיסקה אך אשמח לשמוע דעתכם לגבי חומרת העניין והאם יש מה לעשות?

תודה לעונים.

פורסם

אתה יכול להיות רגוע. הבוחן והמנהל צודקים לחלוטין. להחלפת קורה קדמית שמוחזקת בברגים אין משמעות בטיחותית או מסחרית. זה רק נראה מפחיד. להבדיל ממכוניות בהן הקורה מרותכת ואז המשמעות של החלפתה רצינית יותר.

מעבר לזה, גם ההערות על תאונות/פגיעות נשמעות גם כן לא חמורות.

בקיצור, אתה יכול לישון בשקט, הכל בסדר.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

עקרונית כולם צודקים- קורה קדמית אשר מוחלפת עם ברגים מייצגת ירידת ערך נמוכה וזה כלל לא רציני.

החיסרון- בדיוק כמו שאתה נלחצת, לא מעט מר ישראל ישראלי ילחצו מאותה הסיבה.

במיכרה או שתחכה למשיהו שמבין שזה לא נחשב "קצה שילדה" רציני בהיבט ירידת הערך או שתוריד מחיר לעומת רכב זהה שלא עבר החלפה.

פורסם

בטיחותית אולי לא, אבל מסחרית - יש ויש משמעות. אפילו גדולה.

גם מילוי חומר בפאנלים - צריך להבין בדיוק מה נעשה ואיפה.

בשורה התחתונה אם היית שואל לפני הקנייה, היית מקבל כלים והבנה שיש לתיקון הזה ערך מסחרי לא מבוטל בכלל.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

ברור.

כשתמכור אתה מתחרה מול מכוניות זהות מבחינת תמורה, רק שלא עברו תאונה. זה אומר שתצטרך להיות הרבה יותר אטרקטיבי מבחינת המחיר, כדי שייקחו דווקא את הרכב הזה.

אז אם אתה מתכוון להחזיק ברכב עד שייגווע, אולי אין לזה משמעות. אם קיבלת הנחה מאוד משמעותית בקנייה, בגלל מצב הרכב, זה יכול להתקזז עם ההבדל במכירה (שתהיה הרבה יותר קשה). אחרת, זו עסקה לא טובה כלכלית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אין שום משמעות בטיחותית.

בעבר היו קוראים לזה "גשר רדיאטור" או שקר דומה ולא משתמשים בכלל במילה קורה.

אין כיפופים בקורות אורך? סע לשלום.

מסחרי-שמסחרי. תדאג לזה כשתמכור. בינתים, תהנה מהרכב.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
במידה ומתמקדים רק בעניין הבטיחותי ולא המסחרי, האם יש ממה לדאוג?

על פניו, לפי המידע שסיפקת, אין מה לדאוג.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...