Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש הבדל בין הורדת חום לחיסונים. בעוד שחיסונים הוכחו מעל כל ספק כמונעי מחלות ובורות מעורבת בטיפשות גורמת לאנשים לא להתחסן, הורדת חום היא במידה מסוימת פעולה לא חיובית. החום עולה כי הוא נלחם בחיידקים שתוקפים אותו וככל שידוע לי ההמלצה היום היא שחום מתון כדאי לא להוריד (נניח עד 38.5). יותר מזה כמובן שהגוף כבר יכול להיות בסכנה וכדאי כן להתערב.

זה כנ"ל אגב לגבי אנטיביוטיקה. פעם כשהייתי ילד, על כל כאב גרון רשמו לי אנטיביוטיקה. היום כבר הוציאו הנחיה שלא רק שלא נותנים בכל מצב, אלא גם לא בהכרח זה נכון לסיים אותה עד הסוף כאשר המחלה כבר עוברת. כמובן שזה לא קשור לחיסונים כלל.

• תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רפואה זה לא מדע מדוייק, אבל יש דברים שהם אקסיומות בתחום, כמו יעילות החיסונים.

אגב, סאות פארק הקדישו לנושא כ-3 פרקים, 2 מהם מדברים בדיוק על מחקר האוטיזם.

פורסם

1. יעילות החיסונים מוכחת חד משמעית. נכון שלא 100%, אבל מספיקה כדי "לשבור" מגפות.

2. אני יודע שיעלה כאן הטיעון של חיסון השפעת - ובכן, החיסון הזה שונה כיוון שזני השפעת מתחלפים כל שנה, והתחזיות לא תמיד קולעות. אבל גם אם מצממים מגפה ב-70% (ואלה סדרי הגודל) מדובר בחסכון עצום - הן בחיי אדם והן בכספים.

3. הורדת החום חשוב בגלל סיבוכים, כגון פרכוסי חום.

4. הסיפור של צמצום שימוש באנטיביוטיקה נכון, אבל זה נובע משימוש לא נכון בעבר, מהתפתחות הידע ובגלל מודעות הולכת וגדלה לעמידות לתרופות. השימוש הלא נכון בעבר הוא בעצם משהו רטרוספקטיבי, כאשר בגלל בעיית התפתחות זני חיידקים עמידים החלו לבדוק אם השימוש נכון, והתברר כי מצבם מסויימים שנחשבו למצריכים אנטיביוטיקה אינם מגיבים לטיפול, ולכן הטיפול מיותר. לגבי השלמת תקופת הטיפול - על זה דווקא חשוב להקפיד, כיון שטיפול לא שלם הוא אחד הגורמים ליצירת זנים עמידים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חבר טוב ואישתו לא מוכנים לחסן את הילדים שלהם, מה גם כשילדי עוברים חיסונים, הוא ואישתו לא מוכנים להיפגש ולבוא עם הילדים לאחר מכן.

בורות לשמה, לא יעוזר כל ההסברים הם בשלהם שהחיסון יעיל רק לחשבון הבנק של חברת התרופות.

לך תסביר להם שעם אחד הילדים רוצה במקרה להיות רופא או אח הוא או היא צריכים לעבור את כל סידרת החיסונים.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

פורסם
הורדת החום חשוב בגלל סיבוכים, כגון פרכוסי חום.

פרכוסי חום זה תענוג מאוד מפוקפק. חוויתי זאת לראשונה בחיי שנה שעברה, לאחר חום של 39-39.5 שנמשך כשלושה ימים בהם לא נטלתי שום כדור להורדת חום. קמתי בבוקר היום השלישי, החום עדיין היה גבוה, החלטתי שנשבר לי, לקחתי שני אופטלגין, חזרתי למיטה. לאחר כרבע שעה החלטתי שבא לי בטוב שירותים, קמתי שוב מהמיטה ובדרך לשם הרגשתי לחץ שנבנה בעורף ומטפס למרכז הראש, הראיה מתערפלת ובשלב הבא גיליתי שעברתי היכרות אינטימית עם הרצפה. משער שהייתי מעולף כדקה, אולי קצת יותר.

חזרתי לאחר מכן למדוד חום - בום, 37.4. לא ברור אם זה בגלל האופטלגין או עצם העובדה שהחום היה גבוה במשך זמן רב יחסית. מה שבטוח, אחרי עלפון מרגישים סבבה לגמרי.

פורסם
חבר טוב ואישתו לא מוכנים לחסן את הילדים שלהם, מה גם כשילדי עוברים חיסונים, הוא ואישתו לא מוכנים להיפגש ולבוא עם הילדים לאחר מכן.

בשבילי זה צידוק להורדת הדרג מחבר טוב למכר במקרה הטוב.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
פרכוסי חום זה תענוג מאוד מפוקפק. חוויתי זאת לראשונה בחיי שנה שעברה, לאחר חום של 39-39.5 שנמשך כשלושה ימים בהם לא נטלתי שום כדור להורדת חום. קמתי בבוקר היום השלישי, החום עדיין היה גבוה, החלטתי שנשבר לי, לקחתי שני אופטלגין, חזרתי למיטה. לאחר כרבע שעה החלטתי שבא לי בטוב שירותים, קמתי שוב מהמיטה ובדרך לשם הרגשתי לחץ שנבנה בעורף ומטפס למרכז הראש, הראיה מתערפלת ובשלב הבא גיליתי שעברתי היכרות אינטימית עם הרצפה. משער שהייתי מעולף כדקה, אולי קצת יותר.

חזרתי לאחר מכן למדוד חום - בום, 37.4. לא ברור אם זה בגלל האופטלגין או עצם העובדה שהחום היה גבוה במשך זמן רב יחסית. מה שבטוח, אחרי עלפון מרגישים סבבה לגמרי.

מה שאתה מתאר הוא, קרוב לודאי, התעלפות, ולא פרכוסי חום. מחלה שונה לחלוטין. מקווה שפנית לרופא שלך. רפואת גוגל ורפואה ברשת היא רפואה מסוכנת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מסכים בהחלט, אם כי כשנגשתי לרופא המשפחה להוציא חופשת מחלה הוא תיאר זאת בסוף כפרכוס חום והיה רחוק מלהתרגש. נו שויין, אני עדיין כאן.

פורסם

3. הורדת החום חשוב בגלל סיבוכים, כגון פרכוסי חום.

.

זאת שגיאה נפוצה למדי. פרכוס חום יכול להתרחש בעליית חום וגם בירידת חום.

הורדת חום מיועד להקל על התינוק (ואם לומר את האמת - להקל בעיקר על האמא).

אצל תינוקות/ ילדים קטנים - כל עוד החום לא מעל 40-41 מעלות, והילד חיוני - אין עם זה בעיה.

אם החום גבוה יותר או שהילד לא חיוני (יותר נפוץ) - אז צריך לטפל.

פרכוסי חום זה תענוג מאוד מפוקפק. חוויתי זאת לראשונה בחיי שנה שעברה,.

צר לי לבשר לך, אך אם עברת את גיל 5 - אלו לא פרכוסי חום.

כפי שמובן מדבריי- פרכוסי חום יכולים להתרחש עד גיל 5. במקרים נדירים, קורה עד גיל 6-7.

בגילאים יותר מבוגרים - זה כבר לא פרכוסי חום, וצריך לבדוק מה הגורם.

פורסם

בורות לשמה, לא יעוזר כל ההסברים הם בשלהם שהחיסון יעיל רק לחשבון הבנק של חברת התרופות.

לך תסביר להם שעם אחד הילדים רוצה במקרה להיות רופא או אח הוא או היא צריכים לעבור את כל סידרת החיסונים.

שאל אותם אם הם אי פעם שמעו על המחלות הבאות:

Smallpox (אבעבועות שחורות) מחלה קשה מאוד שמועברת ע"י נגיף ששיעורי התמותה ממנה עמדו על 50-60%. היתה אחת המחלות המדבקות והקטלניות בתולדות האנושות וכיום, לאחר פיתוח חיסון עבורה היא מוגרה לחלוטין (החולה האחרון חלה בשנות ה-80).

Tetanusמחלה חיידקית שבימינו כמעט ולא נצפים חולים בה הודות לחיסון המבוסס על החדרת הרעלן של החיידק.

מחלות נוספות שהוכחדו כמעט לחלוטין בעקבות פיתוח חיסון מתאים: Poliomyelitis – שיתוק ילדים, Rubella – אדמת, Mumps – חזרת, Diphtheria – דיפטריה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אכן שמעו, אבל אלו אנשים שאי אפשר לנהל איתם דיון בנושאים הללו, ולא יעזור כמה רופאים שיסבירו להם (ויש לי הרבה רופאים במשפחה).

מבחינתם אלו מחלות שעברו מן העולם והכל יהיה בסדר.

פורסם

מתנגדי החיסונים הם בד"כ מקרה פרטי של חובבי תיאוריות קונספירציה "אנטי-ממסדיים", תנועה העולה ופורחת בעולם "המפותח", לעתים קרובות יש קורלציה בין האמונה של אנשים אלה בנושא התנגדות לחיסונים לתמיכה בתיאוריות קונספירציה אחרות כגון כמטריילס, והחידוש האחרון - תיאוריית העולם השטוח.

לדעתי מדובר בשילוב קטלני של פרנויה "אנטי ממסדית" המתודלקת ע"י תקשורת ההמונים והרשתות החברתיות, יחד עם בורות תהומית הנובעת מכך שהכל מובן מאליו וכבר לא צריך להבין בשום דבר. שורה ארוכה של מחלות קטלניות נעלמו למעשה מן העולם; לכל אחד מאיתנו מים זורמים, חשמל, ויש גישה לטכנולוגיה שלפני מאה שנה אפשר היה רק לחלום עליה - תקשורת, מכשירי חשמל, מכוניות, מטוסים, ועוד - הכל קיים ומובן מאליו. בד בבד, הסטייט אוף מיינד במערב היום ממש לא מעודד התעמקות, למידה והבנה בתחומי מדע והנדסה מסורתיים כדי להבין איך הדברים עובדים, אלא נוהה בכיוון אחר לגמרי. לצערי, מהבחינה הזו נראה שהעולם ה"מפותח" נמצא במגמה של שקיעה, ימים יגידו אם זו שקיעה זמנית, או שאנחנו או צאצאינו נצטרך להתחיל ללמוד מנדרינית.

חזיר דיזל

• תוכן חדש...