Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קומפוננט במקום morel hybrid

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שלום חברים, המערכת ברכב שלי: (סקודה יטי 2013).

Pioneer avh 2050bt

מגבר alpine MrV f 300

קומפוננט mw6 morel hybrid 6

סאב סרווין וגה.

חשוב לציין, אני לא מחפש עוצמה כמו שאני מחפש דיוק ואיכות, אני איש סאונד אולפני במקצועי וביליתי שעות ר ב ו ת בכיוון המערכת.

העניין עם המורל הוא שלא משנה איך אני מכוון אותם הטוויטר שלהם קשה ואגרסיבי ועד שאני מכוון את המערכת לשביעות רצוני מגיע שיר אחר והכל שוב צורח.

מבקש המלצה על קומפוננט איכותי אחר באותו סדר גודל תקציבי של המורל שלא יהיה צווחני.

עוד דבר שחשוב לציין הוא שהטויטרים הונחתו בכל דרך אפשרית ועדיין הם אגרסיביים מאוד.

בינתיים שמעתי על:

Hertz milk 165

Focal 165 kf

בעבר הייתה לי הונדה סיוויק ובה היו מורל פולס שדווקא נשמעו מעולים ומאוזנים.

לגבי הסאב: הוא לא מדוייק ומאוד מרוח ומתפזר, אני מחפש משהו איכותי ופאנצי בתקציב של כ 1000₪.

נ.ב כל השירים שאני שומע הם דרך אייפון 6 אפל מיוזיק.

תודה רבה.

פיירו שלום רב,

קודם כל אתה מגיע מהתחום האולפני אז אתה גם אמור להיות בעל מידע לגבי הגברה מקצועית.

מגבר האלפיין אשר ברשותך מספק בסהכ 50 וואט לערוץ ב4 אוהם וכ150 וואט בגישור

אם מדובר על סט ישן של הייבריד אוביישן אז מדובר במידבאס לא נציל במיוחד ואם מדובר בסט החדש ה602 אז נתון הנצילות הוא טוב אמנם 91 DB אבל אתה עדיין מגביר מידבאס שהוא עם סליל מפלצתי ונתון FS נמוך מאוד שמתאים לוופר בעצם.

תוסיף לזה קרוס פסיבי עם הרבה יותר רכיבים מאשר בסט הקודם (בפולס יש סה"כ סליל וקבל) ותוסיף לזה גם טוויטר ואתה כבר מאוד UNDER POWERED בכדי להרים סט כזה מבלי שהמגבר יגיע לרוויה והסט יעוות ויצרום.

עכשיו בוא ונוסיף חטא על פשע ונדבר על הגברה של סאב בגישור על אותו ספק כוח שגם מרים את הסט הקידמי שלך.

עכשיו נוסיף את העובדה שהגברת סאב בגישור על מגבר מיינסטרים זה פשע בפני עצמו - נתון הדאמפינג פקטור צונח במחצית ומלחתכילה ב99 אחוז ממגברי ארבעת הערוצים הוא נמדד ב1K ולא במאה הרץ ומטה.

ואם הרכב לא עבר בידוד אקוסטי בדלתות הקידמיות - אז זה כבר רצח של הסאונד ברכב כי המידבאסים לא יכולים לבוא לידי ביטוי לא בפן התשתית האקוסטית ולא בפן התשתית החשמלית\מכאנית שלהם.

מציע להעביר את הסאב וופר למגבר מונובלוק.

מציע להגביר את הסט הקידמי בגישור או בהגברה אקטיבית דרך הקרוס הפסיבי.

וברמת ה"מחייב" לבצע בידוד אקוסטי בדלתות הקידמיות

לאחר מכן אם הטוויטרים עדיין צורמים תמיד ניתן להוסיף להם מנחת, למתוח מעליהם בד אקוסטי ועוד שלל רגיעונים כאלו ואחרים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

עוד ניסוי שעשיתי: הורדתי במערכת פיוניר את כל הבנדים באיקיו ל מינוס 12db.

ועדיין שומעים תדרים גבוהים שחותכים את האוזן באותיות ש, ס, בהיי הט של תופים.

מדוע זה קורה???

פורסם

Lanosforce:

דבר ראשון תודה על התגובה המפורטת, כאשר אחזור הביתה מהעבודה אוסיף להעמיק בה.

באולפן ההגברה היא עניין שונה משום שרוב המוניטורים הם אקטיביים ורק אלו שעולים מעל 30000 ש״ח לדוגמה אמפיון מגיעים עם מגבר יעודי.

הייתה לי שיחת וואטסאפ עם המתקין בה שאלתי אותו אם המגבר אלפיין לא חלש מדי והוא אמר במילותיו: לא ממש לא

האם המגבר הנוכחי של אלפיין יעבוד טוב על הקומפוננט בלבד?

אם לא איזה מגבר מומלץ?

איזו אקוסטיקה מומלצת?

איזו מונו לוק לאיזה סאב?

מתנצל מראש על שטף השאלות, פשוט הוצאתי יותר מדי שעות על קריאה ושיחות והמתנה בנושא ופשוט נגמר לי גם הזמן וגם הסבלנות.

שוב תודה.

פורסם

כל מקרה לגופו - על איזה סוג של תופים אתה מדבר - סנייר? קיק דראם? באס דראם?

לכל אחד ואחד מהם יש מתקפים שונים המתקף של הקיק דראם בכלל מגיע באזור ה120 וה250 הרץ בעוד שסנייר הוא לא באמת תוף, זה מצילתיים ותחום התדר שלהם הוא יותר לכוון הקצה העליון של הסקאלה באזור ה8-12 קילו והאקסטנשן שלהם מגיע באזור ה16-18

אם הורדת כל כך הרבה - 12 דיבי הנחתה זה כמעט לשים על MUTE ואתה עדיין שומע את זה - הטוויטרים שלך מקבלים הרבה מעבר ליותר מידי הספק וכנראה ששום דבר לא באמת מאזן אותם - בדקת אם בכלל המידבאסים עובדים???

עכשיו לגבי המגבר ולגבי מוניטורים אולפניים - זה לא משנה את העובדה שיש דברים שהם חוקי פיסיקה והיחסים בינם מתמטיים.

אתה מלביש על מגבר שמוציא 50 וואט לערוץ - עם ספק כוח אחוד, סאב וופר ביחד עם סט מאוד כבד מבחינת דרישות הספק

מה זה חלש מידי?

אם אתה שומע ב90 דיבי ווליום האזנה ממוצע אני די בטוח שלא, הוא לא חלש מידי - אפילו 100-105 דיבי במוזיקה יומיומית אני לא אתפלא אם תוכל להפיק בצורה סבירה אבל בשלב מסויים המגבר שלך יכנס לרוויה.

בייחוד אם האות הנכנסת אליו חלשה.

לסט הקידמי בצורה אקטיבית בין אם דרך יחידת הראש או בתצורת בי-אמפ דרך הקרוס אובר - לדעתי המגבר הזה יהיה מספיק חזק.

בגישורים בוודאי ובוודאי שיהיה מספיק חזק ולמען האמת אולי הייתי מעדיף לעבוד על הסט הזה בגישור ולמתן את הטוויטרים בעזרת איקולציה, בידוד אקוסטי.

אבל את הסאב וופר כצעד ראשון הייתי מפריד למגבר שגם ידע לשלוט בו טוב יותר.

ממה שהבנתי (ציפור קטנה לחשה לי) שנתון הדאמפינג של המגבר הוא אמנם 90 ב100 הרץ אבל זה נמדד בהספק של 10 וואט! וזה לערוץ בודד.

בגישור יהיה לך דאמפינג של 45 ב100 הרץ אבל ב10 וואט

אנחנו מדברים כאן על סאב וופר - המגבר שלך ישלוט בו בערך כמו שקשישה בחיתולי מבוגרים שולטת בסוגרים שלה, לעומת מגבר מונובלוק.

הייתי עדין בתיאור זה בטוח :-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני עדין תוהה אם אין כאן גם בעיית כיוונים שורשית יותר.

ממתין עדין לתמונות של הכיוונים במגבר וכן לאופי הכיוון דרך ה-HU (האם standard/network, כיווני EQ, כיווני HPF/LPF וכיוצב').

פורסם

Tom22 and lanosforce : מבחינת המגבר המתקין אמר לי לא לגעת בו כי הוא יכול להישרף.

מבחינת כיוון במערכת: אני אומנם מתחום הסאונד אבל לא של הרכב לכן עשיתי מה שאני יודע לעשות: קראתי את ה manual של הפיוניר ושיחקתי עם כל אופציה אפשרית לרבות הקומפרסור שיש במערכת,האיקיו, המודים השונים של הסאונד.

מבחינת הפילטרים יש רק היי פס ואין לו פס בפיוניר.

אבל זה לא משנה עדיין התוצאות זהות וצורמות.

אתמול הם אמרו לי שהם הזמינו blam audio 165rx ושהוא יתאים יותר כי יש לו טוויטרים ממשי, (בדקתי באתר של מורל וגם להיבריד יש טוויטרים ממשי).

ושאני אקח בחשבון שזה יקר יותר.

פורסם

התחלנו עם קשקושים והפחדות(שלהם)?!

גם עוד לא ביקשנו שאתה בהכרח תיגע בו. אבל בוא נראה בכלל מה מצבו כרגע מבחינת כיוונים וחיבורים.

כן, יכול להיגרם נזק (בעיקר לציוד קצה) בכיוון לקוי, אבל מכאן ועד איום שהמגבר ישרף יש הבדל גדול.

גם לגבי הרמקולים האחרים המוצעים, עוד מיסוך עשן לדעתי.

ההבדל הוא שהדגם המדובר הוא בעל התנגדות 2 אוהם, וגם בעל הספק ספיגה נומינלי של 75W, וגם נצילות מעט גבוה יותר.

כך שהמגבר יפעל במקסימום שלו (מוצהר 75W RMS בהתנגדות הנ"ל) ויהיה מתאים מעט יותר לרמקולים האלו (ומצד שני, ראה התייחסותו של אדי למעמסה הכללית על המגבר יחד עם חיבור הסאב). אבל זה לא אומר שהם ישמעו לך בהכרח יותר טוב.

לגבי ה-HU, לדעתי אתה טועה.

לפחות לפי חוברת ההפעלה הזו (יתכנו הבדלים קלים מהדגם שנמכר בארץ), בהחלט יש LPF לסאב ו-HPF לרמקולים (קדמי/אחורי) במוד Standard. במוד Network יש שליטה 3WAY כאמור, עם LPF לסאב, BPF למידים ו-HPF לטוויטרים. בנוסף יש בכל מקרה איקוולייזר גרפי 13 ערוצים, תיקוני זמן ושאר ירקות. אבל בהתאם למוד שנבחר, צריכים להתבצע גם חיבורים נכונים ומתאימים בין המכשיר להגברה.

אלו דברים סטנדרטיים במכשירים של פיוניר בשנים האחרונות.

פורסם

פיירו,

אני איש הייטק במקצועי - לא עוסק בתחום אבל מאורע בו מאוד ובעצם נמצא בו קרוב ל20 שנה.

אתה איש סאונד - ממה אתה מפחד? אתה מכיר את התורה, תשתמש בה.

תבצע בידוד אקוסטי בדלתות.

תאפס את כיווני המערכת - תשים במגבר HPF נורמטיבי לסט הקידמי באזור ה80 הרץ בתור הגנה ראשונית.

תשים במגבר LPF באזור ה50-60 הרץ

תכוון את הגיין לסט הקידמי כאשר הסאב כבוי כך שלא תרגיש צרימות בסאונד כאשר המערכת באזור ה90 אחוז מהווליום המקסימלי שלה ואז כלפי זה תפתח את הסאב.

תשחק עם הפאזה (קוטביות) של הסאב בכדי להבין מתי הוא נשמע לך טוב יותר

ואז תתחיל לגעת במערכת -

אם יש TC תבצע תיקון זמנים קצת לצד שמאל בכדי לקבל מרכז.

את טוויטר שמאל תנחית בקרוס ב-2 ובצד ימין תשאיר על 0 (אני מדבר על הקרוס הפסיבי של הסט)

אחרי זה תעשה קצת איקולציה לפי שמיעה - מנסיון - ברוב הרכבים התדרים העיקריים שאתה תכסח בהם יהיו בין 200-300 הרץ ובין 4-6 קילו הרץ ואחרי זה בהדרגה את האזור שמגיע מ12 קילו צפונה לפי שמיעה ואולי אולי נגיעה קטנה ב8 קילוהרץ

עזוב קומפרשן, עזוב באס בוסט - כל הדברים האלה אמורים להתבצע בהקלטה כבר באולפן - אתה לא צריך להפעיל דחיסה על הקלטה אולפנית - בטח שלא בתוך רכב.

כל זה עוד מבלי לדבר על להעביר אותך להגברה נכונה יותר למערכת הזו.

Pioneer TS-X150

פורסם

הייתי ממליץ לך לבקר אצל אחד המתקינים המומלצים, אני מניח שיש בעיה בהתקנה\כיוונים\חיווט, לא חושב שיש מנוס מ"לוותר" על המתקין שלך (אפילו שכואב הלב על הכסף ועל הזמן שהשקעת), ופשוט לגשת למתקין מקצועי שיוציא אותך מבסוט ועם הרגשה שיש תמורה לאגרה.

פורסם (נערך)

אוקי הבנתי, צריך לבטל את האופציה של האתר הסלולרי ולעבור לאתר הרגיל מיד אעלה תמונות

IMG_5816.jpg

IMG_5813.jpg

עריכה אחרונה על ידי Piero
פורסם

האם הכיוונים במגבר הם:

- ערוצים 1+2: HPF על 120 או 50? גיין על MIN או קצת מעבר ל-NOM?

- ערוצים 3+4: גיין על MAX או טיפה מתחת ל-NOM?

נותר כעת להבין מה הכיוונים שבוצעו דרך המולטימדיה.

אגב, האם יש רף ווליום שבו הדברים נשמעים בסדר מבחינתך ורק מעבר לווליום מסויים ניכרת הבעיה?

פורסם

לגבי רף ווליום מסויים התשובה היא לא, המערכת לא נשמעת טוב באף עוצמה, הגבוהים תמיד צווחים.

מעבר לכל לצערי המערכת מוברגת לרצפת הרכב כך שאיני יכול לראות.

• תוכן חדש...