Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יוטיוב, איך הוא עובד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

אני מעלה מדי פעם סרטונים ליוטיוב, לאחרונה העלתי סרטון על סיכום 6 שנות אימון שלי, עם תוכן די רציני שנותן מוטיבציה למי שרוצה לקחת לעצמו איזושהי מטרה בתחום האימונים וכדומה.

לפני מספר שנים עשיתי סרטון דומה, ותוך כמה שבועות הוא גרף מאות אלפי צפיות בלי שום פרסום מצידי.

מצד שני את הסרטון הזה פרסמתי בכל כך הרבה מקומות: פורומים, רשתות חברתיות ואפילו בואטספ לחברים... ובכל זאת במספר ימים הוא מגרד בקושי 700 צפיות.

לפני חודשיים שלושה, העלתי לערוץ שלי גם כן כרגיל כמה סרטונים ממצלמת הרכב וכרגיל פרסמתי אותם בפורום באשכול המדובר, ובכל זאת, רק אחד מהם קפץ לפתע לאיזור ה7000 צפיות, כאשר היתר נשארו על מאות הצפיות הבודדות כמו כל סרטון אחר.

אז מישהו כאן יודע איך לעזאזל יוטיוב עובד? מה הסוד שם? יש לי חבר יוטיובר די רציני מהטובים בארץ ובכל זאת הוא לא יודע להסביר לי איך זה פשוט עבד לו.

פורסם

אני רק מנחש שזה קשור לאלגוריתם שבוחר איזה סרטונים נוספים להציג למשתמש בצד.

יש כמובן את הצופים שהגיעו ישירות לסרטון שלך, שזה המיעוט לדעתי ויש את אלו שפשוט עברו אליו אוטומטית או הקליקו עליו אחרי שראו סרטון אחר.

נ.ב

אין לי מושג אם אפשר לבחור את האייקון של הסרטון (התמונה הסטטית שמוצגת בלינק של הסרטון) אבל אם אפשר, תנסה לבחור אחת כמה שיותר מעניינת, פרובוקטיבית וכו'.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

לפעמים זה פשוט מזל טהור (סרטון הצליח להתברג להמלצות של יוטיוב לדוגמה), לפעמים סרטון הגיע למישהו עם המון עוקבים וחטף בבת אחת בום, לפעמים סתם היית במקום הנכון בזמן הנכון וצילמת משהו שמעניין את כולם, כשמדובר במישהו שהוא לא סלב ושאין לערוץ שלו המון עוקבים, קשה לדעת מה יצליח בהיסטריה ומה ישאר בכמה מאות צפיות של חברים וקרוביהם וידעך.

בגדול, כמו בהרבה מדיות אחרות, סקס מוכר ואלימות מוכרת, ולכן תראה שעל פי רוב (אם כי גם לא תמיד) סרטונים פרובוקטיביים של בנות זוכים להמון צפיות יחסית, וכן סרטוני אלימות כאלו ואחרים. במקרה שלך, כשהסרטונים הם לא זה ולא זה, אתה צריך לסמוך על אפקט כדור השלג, כיון שכמה שיש לך יותר צופים, גוגל מדרגים את זה גבוה יותר והסיכוי שלך להגיע להמלצות גבוה יותר.

פורסם

אפשר לבחור את הThumbnail.

אתה פשוט מעלה קובץ יותר קטן מ2 מגה.

האלגוריתם מתייחס גם לTags שאתה שם בתיאור של הסרטון.

הוא מחבר את המילים בתיאור ובתגיות למה שאנשים מחפשים כרגע ולמה שהם חיפשו בעבר, וככה זה מציע להם.

אם יש תקופה מסוימת שבה יש מונחים מסוימים הם יותר פופולריים, אז סרטונים עם התגיות הרלוונטיות יופיעו לאנשים.

וככל שיותר אנשים יקליקו וייראו אותם, ככה זה יציע לעוד אנשים.

זאת הצורה שזה הופך לויראלי.

אצלי למשל סרטון של אוטומוטור גרף 3500 צפיות תוך 3 ימים אבל סרטון אחד לפני או אחרי גרף רק 300 צפיות.

כשטופ גיר הגיעו לארץ ב2011 צילמתי סרטון גרוע מאוד בטלפון כשהם יצאו מהמלון וזה קיבל 76000 צפיות.

זה הכל תלוי בטיימינג ובתגיות.

גם האיכות של הסרטון חשובה.

אם אתה מצלם ב1080 זה יציע את זה ליותר אנשים מאשר אם אתה מעלה ב720, וככה גם האודיו. אם שומעים טוב אז זה יעזור הרבה.

גם כתוביות מעלות את הסיכוי שזה יראה לאנשים את הסרטון.

בקיצור, טיימינג, איכות, תגיות וגם קצת מזל.

פורסם (נערך)

אלגוריתם קידום הסרטונים של יוטיוב משתנה כל הזמן, ללא הודעה וללא פרסום השינויים, מה שגורם לא מעט תסכול לאנשים שמתפרנסים מהאתר.

הפרמטרים מאוד נרחבים החל מהאיכות הטכנית של הסרטון (וידאו ואודיו), דרך חלון הזמן שבו הועלה, נושאים חמים ורלוונטיות.

האלגוריתם אפילו יודע להפריד בין סדרות שונות של סרטונים בתוך אותו ערוץ, ולהציג סדרות מסויימות רק לאנשים שהתעניינו בסרטונים אחרים בסדרה.

לאחרונה גם מסתבר שיוטיוב מקדםנבאגרסיביות סרטונים בשעות הראשונות שלאחר העלאתם ואז 'קובר' אותם ככל שהזמן עובר, מתוך נסיון כנראה להציף תוכן 'עדכני'.

בקיצור, תורה שלמה.

עריכה אחרונה על ידי audiR8

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

שאלה ברשותכם, האם אתם מקבלים כסף על הצפיות הנ"ל? ואם כן, כמה ציפיות צריך במינימום על מנת להתחיל להרוויח מהעסק? :roll:

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

אתה יכול לקבל בין דולר אחד ל12 דולר על כל 1000 צפיות.

הרוב מקבלים פחות מ5.

כשזה מגיע ל100 דולר אתה מקבל צ'ק או העברה בנקאית.

כדי לקבל כסף על הצפיות אתה חייב להחזיק ב100% מהזכויות היוצרים לתוכן שלך, כלומר לא להשתמש במוזיקה של אחרים או בסרטונים שלהם בתוך הסרטון שלך.

יש אנשים שעובד להם גם לעקוף את זה אבל זה לרוב עניין של זמן עד שיוטיוב דופקים אותם.

פורסם
שאלה ברשותכם, האם אתם מקבלים כסף על הצפיות הנ"ל? ואם כן, כמה ציפיות צריך במינימום על מנת להתחיל להרוויח מהעסק? :roll:

כמו שפרנקוס אמר.

לי נפתחה האופציה אחרי 600-700 אלף צפיות .

פורסם

תרשה לי להגיב עם חח (אבל רק 2 כי על 3 ויותר מקבלים התראת משתמש חינם).

אם אתה באמת רוצה להרוויח מזה, קח בחשבון עובדה אחת: זה משחק לטווח ארוך עד ארוך מאד.

תתחיל, תעלה תכנים, תתמיד, תלמד מה עובד, מה לא, תנסה, תשנה, תתעסק, תתעמק, תלמד לערוך יותר טוב, להשקיע באנימציות\פתיחים\מה-לא-וכדומה, ואולי אחרי זמן מה* תתחיל לראות מזה תוצאות.

*=מספר שנים.

נכתב ע"י יוטיובר מזה כשנתיים פלוס.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...