Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3225 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני טס עם אל על, ולאחרונה הם לוקחים כסף 10 דולר לשמירת מקום בטיסות לאירופה.

מה שגם תמיד בלי קשר הייתי שומר מקומות מראש בטיסות הסדירות שלהם אז לא היה לי בעיה.

כנראה שזה הופך לדבר מקובל בעולם התעופה. כמו שביטלו את המזוודה השניה בטיסות טרנסאטלנטיות. לפני איזה 5-6 שנים מישהו התחיל עם זה - כבר לא זוכר מי זה היה, אבל נדמה לי שאחת החברות האמריקאיות הגדולות - ותוך מספר חודשים זה התפשט למחלקות התיירים של כל החברות המפעילות את הקוים שבין אירופה והמזה"ת לאמריקה.

בכלל - ההבדלים בין חברות לגאסי ל-LCC הולכים ומצטמצמים. חברות הלגאסי מורידות שירותים (למשל, בחלק גדול מהן טיסות פנים אירופיות, ובחברות רבות ישראל נכנסת לקטגוריה הזו, אין ארוחות). בעצם הכרטיס הבסיסי בחברות הלגאסי דומה לכרטיס ביניים של LCC - כולל את הטיסה עצמה, מזוודה אחת, מטען יד ואולי גם ארוחה (בקוים הקצרים). מצד שני, החברות המוזלות ממציאות כל מיני טריקים כדי לגרום לנוסעים לשלם תוספות - למשל מטען יד עוד יותר קטן, פיזור הנוסעים במטוס (למשל בריאנאייר אם לא רכשת מראש את המושבים בתשלום, שלכשעצמו אינו גבוה, יפזרו את המשפחה ברחבי המטוס, ורק במושבים האמצעיים), תשלום חצוף תמורת צ'ק אין בשדה או, אפילו, הדפת כרטיסי העליה למטוס ועוד כהנה וכהנה. בסופו של דבר, אם תעשה חשבון סופי, הרי שאם לא תזמין את כרטיסי הטיסה והשירותים הנוספים זמן רב מראש ההבדל במחיר בין החברות המסורתיות לחברות המוזלות יהיה זעום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

דודתי הזמינה טיסה לרומניה והטיסה של ישראייר ופתאום היא מגלה שאפילו מים לא יהיה בטיסה.

מה ישראייר נעשו כמו וויזאייר טיסות מוזלות? מדובר על טיול מאורגן.

עוד באתר שלהם כתוב שמגישים בטיסות עד 3 שעות מים וחטיף והנציגה במשרד אמרה שאפילו מים אין.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם
כנראה שזה הופך לדבר מקובל בעולם התעופה. כמו שביטלו את המזוודה השניה בטיסות טרנסאטלנטיות. לפני איזה 5-6 שנים מישהו התחיל עם זה - כבר לא זוכר מי זה היה, אבל נדמה לי שאחת החברות האמריקאיות הגדולות - ותוך מספר חודשים זה התפשט למחלקות התיירים של כל החברות המפעילות את הקוים שבין אירופה והמזה"ת לאמריקה.

בכלל - ההבדלים בין חברות לגאסי ל-LCC הולכים ומצטמצמים. חברות הלגאסי מורידות שירותים (למשל, בחלק גדול מהן טיסות פנים אירופיות, ובחברות רבות ישראל נכנסת לקטגוריה הזו, אין ארוחות). בעצם הכרטיס הבסיסי בחברות הלגאסי דומה לכרטיס ביניים של LCC - כולל את הטיסה עצמה, מזוודה אחת, מטען יד ואולי גם ארוחה (בקוים הקצרים). מצד שני, החברות המוזלות ממציאות כל מיני טריקים כדי לגרום לנוסעים לשלם תוספות - למשל מטען יד עוד יותר קטן, פיזור הנוסעים במטוס (למשל בריאנאייר אם לא רכשת מראש את המושבים בתשלום, שלכשעצמו אינו גבוה, יפזרו את המשפחה ברחבי המטוס, ורק במושבים האמצעיים), תשלום חצוף תמורת צ'ק אין בשדה או, אפילו, הדפת כרטיסי העליה למטוס ועוד כהנה וכהנה. בסופו של דבר, אם תעשה חשבון סופי, הרי שאם לא תזמין את כרטיסי הטיסה והשירותים הנוספים זמן רב מראש ההבדל במחיר בין החברות המסורתיות לחברות המוזלות יהיה זעום.

מסכים לחלוטין עם הסנטימנט, ההפרשים בין חברות הלגאסי לLCC ברמת השירות אכן מצטמצמים, והיום אי אפשר להניח יותר מדי הנחות גם לגבי חברות הלגאסי, כך שצריך לבדוק מה כלול במחיר הכרטיס לפני שמזמינים.

מאידך, כנוסע כבד (יותר מעשר פעמים בשנה בממוצע) כבר מעל עשור שטס בכל מיני הרכבים (עם ובלי משפחה) למגוון יעדים (חופשה ועבודה), אני יכול להעיד שטיסות הפכו להיות משמעותית יותר נגישות (מחיר וזמינות טיסות). יתרה מכך, אם אתה מכיר את השטיקים של חברות התעופה ומתייעל בעצמך, הפגיעה לא חמורה מדי.

התייעלות עצמית היא בכל מיני אספקטים. תכנון מספיק זמן מראש, מבחינת מהירות המעבר בשדה התעופה (אפשר לקחת טיסות מוקדמות יותר), אריזה קלה (פחות חפצים לא נחוצים, מזוודות קלות משקל), טריקים לקבלת מושבים מספקים בלי לשלם עליהם ותכנון נכון של אוכל ומזון כדי לא להזדקק לחברת התעופה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

סטנדרטי השירות מצטמצמים, בהחלט, אבל זה בגלל הדרישה שלנו למחירים זולים יותר.

אני מזמין את כולם לבדוק כמה עלה כרטיס תל אביב-ניו יורק או אפילו תל אביב-לונדון לפני 15 שנה, כמה עולה היום, לתקן לאינפלציה, ולחטוף שוק קטן מכמה טיסות זולות היום לעומת פעם (בחברות לגאסי! לא LCC)

פורסם (נערך)

ניטש - אני לגמרי מסכים אתך. אני לומד את השטיקים, ולפעמים מציא עוד משהו כדי שיהיה לי יותר נוח. בעצם, מה שורה הוא שאני רוכש את השירותים שחשובים לי. התרגיל המלוכלך של ריאנאייר עם ההושבה הוא, מבחנינתי, צעד אחד רחוק מדי, אבל כנראה שאם אזקק לשירותיהם אשלוף את הכמה אירו ואזמין מושבים למשפחה יחד.

אני חושב שמה שעושה בני הבכור מסכם את מה שאתה כותב: לפני חצי שנה יצא לחופשה בריגה עם עוד 2 חברים, כאשר המשימה, כיאה לאנשי מחשבים, היא שכל אחד יוציא סכום בשקלים שניתן לכתיבה ב-10 ספרות בינריות (כלומר, כל החופשה, בת 4 ימים ושלושה לילות) תעלה לא יותר מ-1023 ש"ח לאדם. החבורה הצליחה (טיסות עם ויזאיר כשלכל אחד תיק גב של 8 ק"ג, מלון *3 ל-3 לילותת, אוכל, נסיעות, כניסות לאתרים ובילויים). המשימה הבאה שלהם דומה, רק באיטליה.

רנו 5 - בחוקף טסתי פעמיים עם ישראייר (לסופיה ולבלגרד) ובני האמצעי טס אתם לפני שבועיים לרומא (שזו טיסה של כ-3 שעות). בטיסות חילקו שקית זעירה עם איזה 4 בייגלה קטנים וכוס מים, ומי שרצה יכול היה לגשת למטבחון ולקבל מים מינרליים להרוות צמאונו (יותר טוב מכמה LCC שגובים תשלום אפילו תמורת המים). אפילו בחנתי את שלושת ה-A320 של ישראייר (בסדר גמור, כמובן High density ואפילו הדגמת הבטיחות נעשתה בתנועות השחיה הידועות) וגם מטוס צ'כי חכור אחד (גם בלי תלונות). מה שכן - בחזרה מבלגרד הבנתי מהו קהל השוקולד, הקהל שלא הכרתי בעשרות טיסות אחרות מת"א ואליה, במגוון חברות. הפעם הראשונה בה הכרתי את הישראלי המגעיל. שאפו לצוות הקבינה שקיבל הכל בהומור. מכל מקום - בהלוך אין שום בעיה לקחת בקבוק מים מינרליים, בחזור זה יותר בעייתי, המלצתי היא לקנות בקבוק בנמה"ת למקרה שיחסר במטוס, וגם יותר נוח להניחו ברשת שלפני המושב ולשתות בלי צורך למדוד את המטוס ולהתחכך בכל מי שממתין בתור לשירותים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם כבר בחברה האוקראינית עסקינן,

רכשתי זוג כרטיסים לאוקראינה לעוד חודש, הפרטים היו בסדר גמור (כולל מדינת המוצא) וקיבלתי את הכרטיסים לאימייל כבר,

הבעיה היית כשראיתי בפרטי התשלום שבחרתי באיירלנד ולא ישראל, החיוב עוד לא נכנס למערכת של ויזה כי יום שבת היום אבל כנראה שזה נסלק במהלך תהליך ההמתנה ועבר להם חלק.

יכול להיות שהמדינה זה רק לפרוטוקול?

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

• תוכן חדש...