Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו משפחה עם ילד ועוד אחד בדרך,

מחפשים רכב (ראשון בשבילנו) אוטומט בתקציב של 10-15K,

מעדיפים כמה שיותר זול אבל מוכנים לעלות עד 20K כדי לקבל מוצר טוב ואמין יותר בצורה משמעותית.

אנחנו גרים בשומרון, ביישוב על הר, שזה אומר שהרכב צריך לסחוב בעלייה.

במהלך חצי השנה הקרובה הנסיעות שלנו יהיו בעיקר בין-עירוניות (לת"א פעם בשבוע ובשבתות להורים באזור ירושלים), לא בתדירות גבוהה.

לאחר מכן יש סיכוי טוב שנעבור לאזור ירושלים, ואז הנסיעות יהיו יותר עירונית וכנראה גם תכופות יותר.

חשובה לנו הבטיחות, נוחות משפחתית (שזה אומר בעיקר תא מטען בגודל בינוני ומעלה),

ושיהיה חסכוני (לא כ"כ משנה אם בגלל צריכת דלק או מיעוט בראיית מוסך).

אנחנו בשאיפה שהרכב יוכל לשמש אותנו לפחות ל4-5 שנים.

אין לנו בעיה לחכות עד 3 חודשים להצעות אטרקטיביות.

אני לא מבין גדול ברכבים, הרבה ממה שאני יודע - זה בזכות הפורום הנפלא הזה.

אשמח מאוד להמלצות על דגמים מומלצים שעונים על הדרישות הללו.

תודה רבה!

פורסם

פורד פוקוס, מזדה 6 בשנתונים של 2008-2009 לא תמצא משפחתית חסכונית במחיר הזה אבל בהחלט יש אמינות ובטיחות בשומרון הכבישים לא הכי טובים.

פורסם

יעצתי למישהו עם דרישות דומות מאוד לחפש מאזדה 3 השמורה ביותר שימצא וזה מה שהוא עשה .בינתיים אין תלונות.

לגבי הדרישה שיחזיק 4 עד 5 שנים זה כבר קשה לנבא.

בתקציב הזה תמצא באיזור 2006 עד 2008

ואלו כבר רכבים לא צעירים.

גם ניסאן אלמרה באה בחשבון

פורסם

אנחנו משפחה עם ילד ועוד אחד בדרך

מזל טוב!

עכשיו, תראה,

אם ב-10K ש"ח אפשר היה לקנות רכב משפחתי אמין, חזק יחסית, בטוח ושהיה מחזיק בלי בעיות ל4-5 שנים, כנראה שלא היו עולים כמעט 300,000 רכבים חדשים בשנה על הכביש.

באזור ה-20K כבר יש יותר אופציות מעניינות, אבל די קשה למצוא משהו שיענה על כל הדרישות ביחד. ובלי קשר, כל רכב במחיר כזה, גם אם תוחזק בצורה מושלמת וימשיך להיות מתוחזק באותה צורה עלול להתקלקל מדי פעם, אפילו מעבר למה שנקרא "בלאי טבעי". זה משהו שצריך לקחת בחשבון, גם מבחינת תקציב תחזוקה שנתי.

אופציה מעניינת ראשונה היא פורד פוקוס (דור שני, סביב 09-10). לפי דיווחים אחרונים פה בפורום מדובר ברכב אמין באופן פלאי כמעט, לפחות גרסת ה-1.6 שלו. שני חסרונות עיקריים הם מחסור בכח וצריכת דלק לא מוצלחת כל כך. יש גם גרסת 2 ליטר, שלא אמורה להיות בזבזנית יותר באופן משמעותי, אבל מאוד נדירה. בגרסת הסטיישן יהיה לך כמה מקום שתרצה בתא המטען, אבל גם הסדאן הסטנדרטית תספיק כנראה.

אופציה מעניינת נוספת תהיה ניסאן טידה (סביב 08-09). כאן המינוס העיקרי הוא הבטיחות (לא כישלון קטסטרופלי, אבל לא שיא הבטיחות). כל השאר סביר למדי.

עוד אופציה היא קיה סיד (סביב 09-10), שאמורה גם להיות בסדר בכל הסעיפים. גם לה יש גרסת סטיישן שתשאיר לך תא מטען גדול.

סוזוקי sx4 (סביב 08)תהיה גם אופציה סבירה, גם במקרה הזה הבטיחות קצת פחות טובה.

אחרונות מגיעות האחיות פיג'ו 301 וסיטרואן c-elysee, בגרסת 1.6 אוטומט (לא 1.2 רובוטי). גם הן לא מצטיינות בבטיחות, אבל לפחות במקרה שלהן תוכל להשיג רכבים מ-2013 עם ק"מ נמוך משמעותית מהשאר. החיסרון העיקרי (מעבר לבטיחות) הוא שוק שממזמן הוכרז כמת, אבל בגלל שהן חדשות יחסית תוכל אולי באמת להחזיק אחת כזו לעוד כמה שנים טובות. לרוב המחירים שלהן מתחילים מאזור ה-25, אבל מכיוון שבאמת השוק שלהן מת לחלוטין כנראה שתוכל עוד להתמקח.

בהצלחה!

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

בתקציב שלכם לא תשיגו רכב "חזק" אבל יהיה מספיק כדי לסחוב.

כמו כן, חסכוני בדלק ברכבים משפחתיים בעלויות שכאלה זה לא ילך, מסכים שצריך ללכת על אמינות במקום.

ועכשיו להמלצות:

לדעתי ומניסיוני, הפוקוס תהיה הבחירה הטובה ביותר. בתקציב שלכם תחפשו את הטוב והשמור ביותר שניתן למצוא משנתונים 2008-2009, בעיקר 2009 אחרי מתיחת הפנים.

אפשרות נוספת היא סובארו B3 מאותם שנתונים.

המלצה חביבה שכתבו מעלי היא ה-301 או סי-אליזה עם מנוע 1.6 אוטומטיות - לנצל את השוק המת שלהן כדי להשיג שנתון גבוה משמעותית מהאפשרויות האחרות רק צריך להבין שרוב הרכבים האלה נשחטו בהשכרות אז צריך להיות בררנים. דבר נוסף - כנראה שזה יהיה רכב שאתם תהיו היד האחרונה שלו, מכם זה ילך לברזל.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם (נערך)

קודם כל, תודה רבה לכל המגיבים! אתם ממש עוזרים.

עברתי קצת על הדגמים שהמלצתם עליהם, אני מתלבט על:

ניסאן אלמרה Tenka 2006 - אין לי הכרות עם הרכב. נסעתי פעם על טידה שכורה כשבוע ואהבתי, אין לי מושג אם החוויה דומה.

פורד פוקוס 2009-2010 - התלהבתי ממש על הסטיישן בפעמים שראיתי את תא המטען.

סובארו B3 גם 2009-2010 - לפי מה שהבנתי הדגם הזה הוא הממשיך של האימפרזה. לאחותי יש אימפרזה 2004. עריכה: בקישור הזה יש חוו"ד קוטלות על הדגם הזה.

כמובן שממש לא נעול על זה, אשמח גם להצעות נוספות.

אני לגמרי נוטה לכיוון של האלמרה:

יש היצע די מכובד (ביד 2) באזור 11-14K, בהשוואה ל18-20K של הדגמים האחרים זה בהחלט יתרון.

יש מספר הצעות על האלמרה עם קילומטרז' יחסית נמוך (130-140 אק"מ).

לפי התיאורים ברשת, הרכב אמין מאוד, בטיחותי ודי חסכוני (אזור ה1:12) עם מנוע (1.8 ) שאמור לסחוב יפה בעלייה.

מה דעתכם? פספסתי משהו?

שוב תודה!

עריכה אחרונה על ידי djross
פורסם

האלמרה (שהייתה רכב ראוי מאוד לזמנה) רחוקה מלענות להגדרה בטיחותית בימינו אנו. מדובר ברכב שהושק לפני כמעט 20 שנה, 4 כריות אוויר וללא בקרת יציבות.

הפוקוס משנתון 2009 והלאה וכמו כן ה-B3 כבר עם 6 כריות אוויר, חיבורי איזופיקס ובקרת יציבות.

אני הייתי מתמקד בפוקוס ושולח מדי פעם עין לראות אם לא נמצאת איזה B3 למכירה שהיא שמורה בצורה יוצאת דופן.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

דוקא למיטב זכרוני, לפוקוס דור שני אין חיבורי איזופיקס מאחורה, לפחות לא בגרסת הטרנד וטרנד-x. אני לא לגמרי בטוח, ויכול להיות שאפשר להוסיף אם אין, צריך לבדוק. יכול גם להיות שזה באמת נוסף רק בשנים האחרונות.

מהיכרות עם מישהו שהיתה לו אלמרה 1.8, צריכת דלק של 1:12 תקבל (אולי) אם תזרוק את הרכב מצוק. אבל אולי הרכב שלו לא היה תקין.

אני אישית חושב שעדיף להשקיע עוד כמה אלפי שקלים עכשיו ולקבל רכב חדש בכמה שנים מלהשקיע אותם במוסך שבשנה-שנתיים הבאות. אם אתה מתכוון להחזיק את הרכב לכמה שנים הייתי מנסה למצוא את הרכב הכי חדש שאפשר.

אני מסכים איתך

פורסם

אוקיי, שכנעתם אותי לוותר על האלמרה. תודה.

אני קצת מבולבל:

סובארו B3 נחשבת לבטוחה יותר מהפוקוס? לא כ"כ הצלחתי להבין למה הB3 מתומחרת גבוה יותר מהפוקוס.

איך ניסאן טידה ביחס אליהן?

פורסם

שמתי עין על ההצעה הזאת.

ממליצים?

אם כן, מה חשוב לבדוק?

לפי מה שאני מבין, החשש העיקרי הוא עבר הליסינג.

פוקוס אקדמי.jpg

פורסם

באתר של יורונקאפ תוכל למצוא את תוצאות מבחני הריסוק. זו לא אינדיקציה מוחלטת לבטיחות, אבל בכל זאת לא רעה בכלל, ומאוד נגישה.

חסכתי לך חיפוש: פוקוס, סובארו B3

לטידה לא בוצע מבחן אירופאי (או שאני לא מצאתי), יש מבחן (אוסטרלי או ניו-זילנדי, לא זוכר בדיוק) שצירפתי אליו קישור בעבר.

לדעתי ההפרש במחיר נובע בעיקר מההעדפה המסורתית ליפניות ומהשם המאוד לא מוצלח שהפוקוס דור 3 (שלא קשורה לרכב הזה) הוציאה לעצמה.

לטעמי, קודם כל תבדוק שיש חיבורי איזופיקס במושב האחורי (זה נשמע טפשי, אבל חיבור מושבים באמצעות איזופיקס הוא כל כך יותר פשוט מאשר שימוש בחגורת בטיחות שלדעתי זה פקטור משמעותי). את זה ניתן לעשות בשיחת טלפון.

עבר הליסינג לא תורם, אבל לא כזה נורא אם טיפלו ברכב במוסך מורשה כל שנה (או לפי ק"מ, הנמוך מביניהם) והחליפו מה שצריך היה להחליף, כולל תעוד. רובם המכריע של הפוקוסים עבר בליסינג בשנתונים האלו.

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

לטעמי, קודם כל תבדוק שיש חיבורי איזופיקס במושב האחורי (זה נשמע טפשי, אבל חיבור מושבים באמצעות איזופיקס הוא כל כך יותר פשוט מאשר שימוש בחגורת בטיחות שלדעתי זה פקטור משמעותי). את זה ניתן לעשות בשיחת טלפון.

ראיתי בפורום בקישור הזה שניתן להתקין איזופיקס יחסית בקלות,

זה לא אומר שחבל לפסול רכב אם אין איזופיקס?

אם היא מטופלת היטב ואתה מודע לצריכת הדלק ולחוסר הכוח היחסי - בהחלט בא בחשבון.

אל תתבייש להתמקח ולשקלל במחיר ליקויים אם יהיו

אני לא כ"כ מודע לצריכת הדלק, אתה יודע לתת סדר גודל?

אם הצריכה של הפוקוס ממוצעת ביחס לרכבים אחרים, אז מבחינתי האמינות המיוחסת לדגם מאזנת.

עריכה אחרונה על ידי djross
פורסם

אני לא מבין בזה ברמה כזו, אם זה קיט מקורי של היצרן שאמור להחזיק בעומסים הצפויים בתאונה זה נשמע לי מצויין. אם זה משהו אחר אז קצת פחות.

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...