Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למה אתה חושב שהנתונים לא נכונים גם לגבי המכוניות בארץ?

אם תכנס לקישור הקודם של APR

תיווכח שהם טוענים לשיפור של 64 כס אם דלק 93אוקטן!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

אז למה אתה חושב שציפ של אפסולוט עם דלק 98 אוקטן לא יכול לתת 43כס?

הבעיה בארץ היא שבבדיקה שמבצעים אין קרור על האינטרקולר מה שמוריד את ההספק בצורה דרמטית ונותן תוצאות נמוכות ממה שיצרני הציפים טוענים

http://goapr.com/VW/products/ecu_upgrade_passat18t.html

פורסם
עדיף על להתחזות בפורומים לא ?

, מקס-בוסט ופסטקאר (אלי או אביחי "במקרה" ?) ,

צר לי לאכזב אותך ידידי המלומד אני לא זה ולא זה

וממש לא מתחזה

פורסם

פאסטקאר , אני לא יודע לגביך אבל לגבי מקס-בוסט אני כן פשוט מוכר לי הכינוי שלך , אולי מפורום אחר בכל מקרה מצטער אם פגעתי או תקפתי בצורה לא הולמת את שניכם ...

אז דברנו פה על להוציא , מעל 210 כוח ממנוע 1.8T K03 ? עזוב שזה לא יקרה , מה לגבי זה שזה בא על פיק גבוההההה ואיבוד כוח בטורים גבוהים ? מה לגבי זה שזה מאודדד לא מומלץ להגיע להספקים של 215 כוח עם המנוע הספציפי ללא החלפת טורבו , מזרקים וכו ... לא הייתי עושה את זה גם אם זה היה נכון כי זה ממש לא מומלץ והK03 בכלל לא מיועד לכאלה הספקים .

אז אתה טוען שAPR מוציאים עוד 64כוח , אתה יודע מה , עכשיו לך תוכיח שזו אותה תוכנה שהם השתמשו בדיינו ולא השתמשו בתוכנה אחרת רק לבדיקה עם גדישה גבוהה יותר ושינו הצתה השתמשו באוקטן אחר ממה שהם טענו ...

בקיצור אין לי שום דבר אישי נגד E&A ובטח שלא נגד אפסולוט אז בו נעזוב התפלצפויות ונסגור את זה ככה , מה שמציאים פה זה או ספורצ'יפס או אפסולוט , שתיהן מומלצות בחום , שתיהן מוציאות תוצאות טובות , יש דוגמאות לשני הצדדים , אני הייתי הולך לשני הטיונרים (פרילינג וE&A) ועושה סקר שוק כמו שצריך וגם להבא עושה חיפוש בפורום הנכון .

XJR

פורסם

בקרוב מאוד נשים סוף לויכוחים הקטנוניים האלו.

בימים אלו ממש נערכים מבחנים השוואתיים בין שיפורי מנוע שונים המתבצעים על 1.8T של VAG .

בין השאר נערך מבחן השוואתי בין צ'יפים של חברות שונות.

הממצאים יפורסמו בקרוב בעיתונות הרכב ובאתרי האינטרנט הרלוונטיים.

פורסם

1. אף אחד לא מתכנן צ'יפים שחוסכים בדלק. פשוט לא יקנו את זה. אף אחד לא יוציא 5000 שקל בשיפורים לרכב כדי לחסוך אולי 1000 שקל דלק בשנה. אנשים משלמים בשביל יותר ביצועים.

לכן גם אין לאף חברה צ'יפים שעושים פשרות לחיסכון וצ'יפים אחרים שעושים פשרות להספק.

2. אם מבינים מה עושה הצ'יפ ולא סתם מנפנפים במספרים ובכתבות ובסצנות מופת מ'מהיר ועצבני', אז רואים שהצ'יפ לא עושה קסמים. כל הצ'יפים לרכב מוגדש, ללא יוצא מן הכלל, עושים את אותו דבר - הם מעלים קצת את המגבלות שהיצרן הכניס, ומאפשרים לך להלחיץ את הטורבו קצת יותר ממה שהיצרן התכוון. ברגע שמשתמשים בזה ונכנס יותר אוויר למנוע, אז הצ'יפ גם משפריץ יותר דלק כדי לשמור תערובת נכונה, מן הסתם, ולהפיק יותר מומנט.

אגב, כתבתי 'מאפשרים' ולא 'מכריחים'. צ'יפ נורמלי (כלומר, שמתוכנת בהגיון ולא על מנת לגרום נזק) לא מגדיל את צריכת הרכב שלך, וגם לא מקטין אותה. הוא מאפשר לך לדרוש יותר מהמנוע, לקבל יותר, ולשלם יותר (דלק) תמורת זה. מי ששולט בצריכת הדלק זה אתה, עם דוושת הגז.

מכאן אפשר להסיק שמי שרוצה שיפור בצריכה, שיבוא אלי ואני אעשה לו צ'יפ שמוריד את הגדישה באיזה 30%, יהיה לו יופי של צריכה, פשוט כי הצ'יפ לא יאפשר לו ...

3. כמו שכתב חנן, כל ההצהרות של היצרנים הנ"ל כתובות בשפה מיוחדת שנקראת 'שיווקית', שפה שהומצאה בארה"ב. זו מין שפה כזו שבה הכל נשמע קצת יותר טוב ממה שהוא באמת, אבל עדיין אף אחד לא יוצא ממש שקרן. דוגמה: אם בסל"ד מסויים היה שיפור של 50 כ"ס, אבל בכל שאר הסל"דים היה שיפור של 5 כ"ס, עדיין הצ'יפ עושה שיפור של 50 כ"ס, לא ?

(דוגמה 2: "I did not have sexual relations with that woman", מאת W.J.Clinton)

אז לא הייתי מסתמך על כל מיני ניירות בשיווקית כדי לטעון הצ'יפ של X יותר טוב בגלל שהוא מוסיף 42.5 סוסים ושל Y מוסיף רק 38.3.

4. מי שמחפש שיפור של 20% ויותר ע"י הוספת צ'יפ בלבד, שישכח מזה (ואם יש לו רכב אטמ', שלא ייזכר בזה בכלל). גם אם יהיה איזה סל"ד מאוד מסויים (נגיד 6947.8 סל"ד) שבו יהיה איזה שיפור מוצלח במיוחד, צריך לזכור שלא נוסעים בסל"ד קבוע, ולכן אין לזה שום משמעות פרקטית. שיפור מועיל רק אם הוא לרוחב הסקלה.

סה"כ צ'יפ לרכב זה בדיוק כמו לעשות over-clocking למחשב (למעבד, או לכרטיס גרפי, או לזיכרון). זה נסיון להרוויח קצת יותר ביצועים מזה שאתה מוכן להסתכן ולהפעיל את הרכיבים (במקרה הזה, טורבו) מעבר לתחום שבו הם בדוקים, אמינים וצפויים. אותו תחום שהיצרן משאיר לעצמו כמרווח ביטחון, כדי שלא כל רכב שלישי יגיע למוסך אחרי שנה.

אז מי שהצליח להעלות את הביצועים של המחשב שלו ב-20% על ידי overclocking בלבד, יצליח גם להוסיף 42כ"ס למנוע עם 150 מקוריים עם צ'יפ בלבד.

My responses are limited. You must ask the right questions

• תוכן חדש...