Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3256 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אז רישיון קיבלתי לפני חודשיים. אוטו לפני שבועיים. עם התחלה מעט איטית מסביב לשכונה, נסעתי לעבודה על הכביש המהיר פעם ראשונה כי מדובר במרחק סה"כ. בלילה.

אני מגיע למקרים בהם אני נכנס לכביש, מתמקם בצידו הימני, ואילו הנתיב בהמשך הופך ליציאה מה שגורם לי לעבור נתיב. זה לא מתיישב איתי טוב, כי לפעמים זה מתגלה מאט מאוחר ואני צריך לבצע שינויים לא נעימים כאלה, כמובן עם הסתכלות במראות וכו. יש לזה פיתרון כלשהו?

חשבתי על התמקמות דווקא בנתיב יותר אמצעי ופחות ימני שיהפוך ליציאה.

זה נראה לי כמו הכרת הכביש בעיקר.

אני מתקשה גם להסתכל על הכביש, גם לקרוא שלטים שעוברים לי מול הפנים ב 100 קמ"ש, וכול זה עם סנוור קל של אורות דרך משקפיים (למי שמכיר).

זה כמובן מתעצם בזה שאני מרגיש שמאוד חשוך לי על הכביש, גם עם התאורה והכל.

סתם טיפים וכאלה לנהג חדש עם בעיה שכזו. יעזור.

פורסם

נהיגה זה כמו ללכת, כשאתה תינוק ואתה לומד ללכת קודם כל אתה מחזיק כל מיני עצמים, ולוקח קצת זמן עד שאתה צובר ביטחון לעמוד לבד, כשאתה מתחיל לעמוד לבד אתה נופל, עם הזמן אתה לומד איך לעמוד בלי ליפול.

רוצה להגיד, תן לזה זמן, אתה תתרגל.

לשאלותיך, באיילון לדוגמא יש נתיב ימני וביציאות נפתח נתיב נוסף

אם אתה נוסע בכביש שבו הימני הופך ליציאה, סע בנתיב הימני שאחרי הימני, כל עוד לא מדובר בכביש עם רק 2 נתיבים.

לדעתי בשלב זה עדיף להתמקד בכביש ופחות בשלטים, לא עולה לי בראש איזה שלט יכול להיות כל כך קריטי בכביש מהיר כל עוד אתה נוסע במהירות סבירה.

והכי חשוב, גם אם מהבהבים/מצפצפים לך, אל תתרגש ואל תבהל, דווקא הלחץ יכול לגרום לך לעשות טעות שיכולה להיות קריטית, תתרכז בכביש, גם אם זה אומר שאתה תוקע מאחוריך שיירה, הבטיחות שלך ושל אחרים חשובה יותר.

אחרי שתצבור כמה חודשי נהיגה, ממליץ בחום לגשת לקורס נהיגה מתקדמת (יכול לחפש על זה בפורום), זה ילמד אותך איך לנהוג נכון (ולא, שיעורי נהיגה זה לא נהיגה נכונה) וגם יקנה לך ביטחון.

פורסם (נערך)

בנוסף למה שנאמר מעלי, הבעיה שלך נשמעת כאילו אתה לא מסתכל מספיק רחוק קדימה. אם אתה, במהירות מאה קילומטרים לשעה, מסתכל קדימה למרחק שרכבך עובר לאחר שתי שניות, אז זה כל הזמן שיש לך לראות את התמרורים ואת מצב התנועה והכביש ולהגיב. אם אתה מסתכל יותר רחוק, יש לך יותר זמן ואז:

1. אתה יכול לפרוס את פעולות הנהיגה (בלימה, האצה והיגוי) על יותר זמן ולכן לנהוג חלק יותר.

2. יש לך זמן לתכנן כיצד לנהוג (כמה לבלום? כמה להאיץ? כמה לסטות?) לקראת כל סיטואציה לפני שאתה מבצע את הפעולה וכתוצאה מכל הפעולות שלך יהיו מדויקות יותר.

3. יש לך זמן להתחרט במהלך פעולה ולבצע פעולה אחרת.

נסה להביט כל הזמן רחוק ככל הניתן. לכל הפחות אתה צריך להסתכל מעט מעבר לאזור שמואר על ידי פנסי רכבך.

מעבר לכך, כל עוד אין אף אחד שאתה עלול לסנוור בסביבה, עדיך שתיסע עם אורות דרך (״גבוהים״). זה יעזור לך לראות בבירור רחוק יותר קדימה.

כשיש מישהו שעשוי להסתנוור תעמעם, וכשתחלוף על פניו תדליק שוב. בזמן שאתה בסביבת נהגים אחרים, תיעזר באור של הפנסים שלהם כדי לראות רחוק יותר קדימה.

שימוש נכון באורות הרכב הוא אמנות, והוא רק אחד מתוך מספר היבטים של נהיגה אשר שיעורי הנהיגה, כפי שנאמר מעלי, נוהגים לפסוח עליהם. אימון נהיגה מתקדמת (אבל לא כל סוג של אימון כזה) יכול להשלים את החוסרים הללו.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כמו שכבר אמרו-זה עניין של זמן וזה יבוא לך.

אם אתה חושש וחסר בטחון הפתרון הפשוט לדעתי הוא -לעלות על הכביש המהיר בתחילה בשעות היום.

תנסה בשעות לא פקוקות,הראות יותר טובה וזה בטוח משהו שיתן לך קצת יותר בטחון...ואט אט תעבור לנהוג שם בשעות הלילה.

הכי חשוב שלא תילחץ מזה ובאמת תתכנן את הנסיעה שלך נכון.

ואם תהיה לדוגמא בנתיב השני מימין כביש רחב נתיבים כמו איילון בשעות לא עמוסות,גם לא תצטרך לנסוע בנתיבי היציאה וגם לא תפריע למי שירצה לעקוף בכיף מהשמאל.

פורסם

שאלה לי אליך, אם קיבלת את הרישיון לפני חודשיים, היכן המלווה בכל הסיפור?

אני למדתי לנהוג כשהייתי תחת מלווה. בזמני זה היה שלושה חודשים, לך זה כבר חצי שנה. מדובר בכמות זמן לא מבוטלת שצריך ללמוד בה ולרכוש ביטחון. גם אם ההורים חופרים.

בנוגע לכבישים מהירים, תשים לב שכאשר אתה מתקרב ליציאה הקווקו הופך לצפוץ יותר. דבר המסמל על כל כך שנתיבים מימין לקווקו הופכים ליציאה.

נהיגה נכונה ובטוחה זה משהו שמצריך זמן, חודשיים נהיגה זה כלום.

פורסם

אני למדתי לנהוג כשהייתי תחת מלווה. בזמני זה היה שלושה חודשים, לך זה כבר חצי שנה. מדובר בכמות זמן לא מבוטלת שצריך ללמוד בה ולרכוש ביטחון. גם אם ההורים חופרים.

בנוגע לכבישים מהירים, תשים לב שכאשר אתה מתקרב ליציאה הקווקו הופך לצפוץ יותר. דבר המסמל על כל כך שנתיבים מימין לקווקו הופכים ליציאה.

נהיגה נכונה ובטוחה זה משהו שמצריך זמן, חודשיים נהיגה זה כלום.

יתכן כי כותב ההודעה עבר את גיל 24 ובעקבות שינוי החוק לפני כ4 שנים, הוא פטור מחובת ליווי.

מסרב לחתום:evil:

פורסם

כנראה שהוא לא נהג צעיר (מעל גיל 24) ולא חייב מלווה.

פורסם

נכון, היני בן 28 ולכן לא צריך מלווה. לטוב ולרעה.

האמת שגם אין לי ממש מי שימלא את התפקיד, זה נטו להסתדר לבד.

ממש חייבים לשנות שיעורי נהיגה - להכריח 30 כאשר כמות מכובדת שלהם תהיה נסיעה בלילה, כביש מהיר וחניות נוספות חוץ מרוורס מאחורי מכונית, שלדעתי החנייה הכי קלה.

תודה למגיבים.

פורסם

כמה טיפים שלי -

1. טכנולוגיה - תשתמש בה!

קודם כל, למקומות ודרכים שאתה לא מכיר, תפעיל WAZE -> אתה גם מקבל הכוונה קולית על הדרך וגם יכול לראות מפה ולהבין איך הכביש מתפתל קדימה ממך. אתה יכול בתחילת הדרך כאשר אתה עומד במקום - לקרוא את סיפור הדרך ולהבין מראש מה מחכה לך.

2. טכנולוגיה 2 - אביזרי בטיחות

מובילאיי או כל אמצעי אחר שיעזור לך לשמור על סטיה מנתיב, מניעת התנגשות ומניעת פניה כאשר יש לידך או בסביבתך רכבים וכו' וכו' - תתקין! גם תקבל הנחה בביטוח.

3. בטיחות קודם!

ראיית הכביש קודם לאי לקיחת יציאה או מעבר נתיב - אתה לא עושה אחד מהם לפני שאתה רואה את הכביש, רואה מה יש לך במראה בייחוד לצד אליו אתה מעוניין לפנות\לעבור.

שמירה על רמזורים - רמזור אדום, קדוש.

רק לאחר מכן כל השאר.

4. נוחות - תיסע בצורה בה נוח לך! אם המהירות המותרת היא 100 אבל זה עדיין מרגיש לך מהר מידי - תיסע 90!!! אתה ממש לא חייב להגיע למהירות המותרת - אתה צריך לעבור את המהירות המינימלית וכן לשמור על מהירות שהיא הגיונית ולא מפריע לשאר הכביש אבל אם לא נוח לך 100, תתרגל קודם כל למהירות קרובה לכך בה אתה מרגיש יותר בטוח.

תשמור על הנתיב האמצעי בנסיעה על כביש ארוך - יכולים כך לעקוף אותך מימין וגם משמאל ואתה, בייחוד כאשר אתה עייף - פשוט צריך לשמור את עצמך בין הקווים של אותו הנתיב - זה נוח, זה בטוח.

5. משקפיים עם עדשות פולארויד - זה מוריד השתקפויות בצורה ניכרת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אגב, מבטים במראות, לא רק במעברים/פניות - כל הזמן באופן קבוע !

כל הזמן לדעת מי מסביבך, מי מגיע במהירות, מי אחריך, מי לידך, שאף אחד לא יפתיע אותך.

פורסם

ברצוני להוסיף לקודמי שעם יש לך חברים, משפחה או סתם מכרים שיכולים לנסוע איתך מספר פעמים זה מאוד יעזור לך לקבל חוות דעת שנייה לגבי הנהיגה שלך.

פורסם

אני חושב שהיום עדיין מובילאיי/ התראת סטייה מנתיב לא נועדו לשלב הלימוד!

יש טיפ חשוב לכביש מהיר שיעזור לך להתמצא:

פס הפרדה מקווקו, שמפריד בין תנועות, מסומן רחב יותר.

כלומר פס הפרדה מקווקו שמפריד בין נתיבי הכביש שממשיכים ישר להמשך הכביש ובין נתיבים שיורדים מהכביש - מסומן רחב יותר (רוחב כפול) מפס הפרדה רגיל בין נתיבים. פס כזה יהפך בהמשך לקו רצוף ואי תנועה מצוייר. לרוב יתלוו אליו גם שני מחזירי אור ממתכת (נקראים "עיני חתול").

צריך לנהוג משמאל לפס הזה, אלא אם מעוניינים לצאת במחלף.

אם הכביש פנוי, ויש תנועה משתלבת, ואתה נוהג במהירות סבירה שהיא גבוהה יותר ממהירות הרכבים המשתלבים, אפשר וכדאי לעבור בזהירות ומעוד מועד - נתיב אחד שמאלה, ולאפשר לרכבים להשתלב בנתיב פנוי.

בכביש מהיר (להבדיל מסתם דרך בינעירונית) לא אמור להיות סנוור של מכוניות ממול.

מציע גם לבדוק שוב התאמת משקפיים אצל אופטומטריסט לכל מקרה (לא חייב חנות, יש מקומות שבודקים בעלות של 80 ש"ח).

זה חשוב בעיקר בלילה.

יש גם עדשות עם ציפוי נגד סינוור, אבל נשמע שהבעיה העיקרית שלך זה חוסר ביטחון שנובע מחוסר ניסיון.

פורסם

באיזה כביש מדובר שנתיב ימני הופך לנתיב יציאה? כמעט ולא מוכר לי, מלבד בכביש 4 בין היציאה לראשלצ עד אחרי היציאה ל44. (כיוון צפון)

כמו שאמרו לפני, תסתכל יותר קדימה, תנהג באיזור ה80 קמש, אתה בימני כך שאתה לא מפריע לאף אחד, בטח שלא בשעת לילה מאוחרת שגם ככה רוב הכביש פנוי, ואז תוכל לתכנן את הנסיעה טוב יותר.

גילוי נאות: עברתי מעל 100K ב4 שנים האחרונות שיש ברשותי רכבים, בהתחלה גם אני מאוד התבלבלתי בכבישים שחדשים עבורי, אבל עם הזמן אתה לומד, כמו כל דבר בחיים, לזהות דפוס קבוע באיך שהדרך בנויה, תנועת רכבים וכו'.

פורסם

אביזרי בטיחות לא נועדו לשום שלב של נהיגה - הם נועדו לשמור עליך ועל כל אחד, חי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

לאנוס, תן לעצמך התראה.

מנהל ב-CF שממליץ לנהוג בנתיב האמצעי? המלצה גרועה לכל נהג, ועוד יותר לנהג חדש שאיטי משאר התנועה. פות"ש, די בנתיב הימני ביותר שאינו נתיב יציאה. הסימון תואר היטב בהודעות קודמות, אם כי אינו לגמרי אחיד ברחבי הארץ.

לגבי אמצעי ניווט, הם עלולים להפריע לנהג חדש שטרם למד לחלק את הקשב שלו.

משקפיים מקטבים מצויינים בשעות היום, הבחור שואל לגבי שעות הלילה. קיימים משקפיים ייעודיים לנהיגת לילה (צהובים), הדעות לגבי יעילותם חלוקות

אליסי - נתיבים ימניים ההופכים לנציגי יציאה נפוצים בארץ. לדוגמא, אני נתקל בהם בכמה מקומות בכביש 22, כביש 4 (הפיצול ל-22 בכיוון דרום מצפון לקרית ביאליק) ועוד מקומות.

ההמלצה הטובה ביותר היא של הנחש: מצא לך מלווה מנוסה שישב לידך כמה שעות למדריך אותך בנהיגה מעשית בכבישי ישראל.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...