Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3272 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד שהוא יצטרך שיפוץ תיבה יעבור כמה שנים טובות.

בספייס החלפת שמן גיר כול 80 אלף או טיפול 4.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ברור שיעבור הרבה זמן, אבל אם הוא מתכוון להחזיק את הרכב הרבה זמן זה פרמטר שיש לקחת בחשבון.

אתה יודע מהי עלות ההחלפה של שמן הגיר בספייס סטאר?

פורסם

לא, רק שנה הבאה אני אמור לבצע את ההחלפה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אם נוסעים בספייס בכביש הררי שכולל ירידות ארוכות אכן זה מקצר את חיי הרפידות בגלל גיר הרציף שחסר בלימת מנוע לחלוטין.

נהגתי ברכב הזה. כשמסיטים את ידית ההילוכים לימין, (לא זוכר איך נקרא המצב הזה, אולי D-S), ועוד יותר אם מורידים אותה שלב אחד למטה (מצב L כמדומני), מתקבלת בלימת מנוע.

פורסם

נכון יש מצב ds שתורם לבלימת המנוע, אני מעדיף שאישתי לא תשחק איתו בנסיעות ולכן יש צורך החלפת בלמים בצורה תכופה.

מאמין מי שיתחיל להעביר למצב הזה יאריך את חיי הרפידות.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

אני לא יודע אם העברות על בסיס יומי ומספר פעמים בנסיעה לא גורמות לבלאי מואץ.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
אתה נוסע לא מעט.

לא אכפת לך מנוחות הנסיעה?

למה הכוונה? מה יפריע לנוחות הנסיעה שלי בסוזוקי? ומה החלופות?

תודה על ההתייחסות :)

פורסם
לא ממליץ.

לאחר כ- 60,000 ק"מ הוא יאלץ להפרד מכ-3000 ש"ח עבור החלפת קלאץ.

אלא אם כן הוא יקנה רכב שכבר עבר החלפה טרייה כזו.

לאיזה רכב בדיוק זה מתייחס? זה נכון גם לסוזוקי אלטו/סלריו?

פורסם

לאייגו/פג'ו 107 / C1

לדגמים עם התיבה הרובוטית כמובן.

לאלטו יש תיבה אוטומטית.

לסלריו יש תיבה חד-מצמדית אין לי שום מושג בקשר אליה, ולא יודע מה טיבה או אמינותה.

פורסם (נערך)
לא ממליץ.

לאחר כ- 60,000 ק"מ הוא יאלץ להפרד מכ-3000 ש"ח עבור החלפת קלאץ.

אלא אם כן הוא יקנה רכב שכבר עבר החלפה טרייה כזו.

לא ממליץ בגלל סיבה שהמציתה, יפה לך.

החזקתה רכב כזה? שתחליט שזה מחליף כל 60K?

אז בוא אני אגיד לך דבר כזה:

בכל הרכבים שהיו לנו עם גיר רובוטי ועברו את ה100K נמכרו לפני החלפה חוץ מהקורולה שהחלפנו לה בדיוק לפני 120K, מדובר ב2 עם גיר חד מצמדי ואחת DSG, אז איך ריבונו של עולם הגעתה למסקנה הזו?!!!

לא זוכר כמה זה עלה, אך לא זוכר שעבר את ה2000 ש"ח.

אל תשכח גם שגיר רובוטי לא דורש תחזוקה שוטפת מעבר לזה, דומה לידני, אין צורך להחליף שמן או פלטר שמן כמו אוטומטי, כמובן יש צורך לבדוק כל כמה עשרות אלפי קילומטרים שלא חסר שמן או בכל טיפול גדול שוב, בדיוק כמו ידני.

כך שהבלאי היחידי כאן זה המצמד, במידה והחלק המכאני לא יתקלקל, שבינתיים לפחות איתנו הפגין אמינות מושלמת.

עריכה אחרונה על ידי boobleit
פורסם (נערך)

מניין לך שאני לא מחזיק ברכב הזה?

אני מחזיק ברכב הזה כבר שנתיים וחצי, אני בד"כ מאוד משתדל לא להמציא דברים ולא לכתוב דברים סתם.

פג'ו 107 שנת 2012 רובוטית.

ה-60 אלף זה מקריאה בפורום. (אין לי באמת מספר מדוייק כמה הקלאצ'ים האלה מחזיקים)

נסעתי ברכב כ-35K לפני שעשיתי קלאץ'. קלאץ' הוחלף בסביבות ה-60 אלף והמוסך אמר שהוא כבר שרוף ואני יכול להתקע בדרך בכל רגע ולכן החלפתי. (מניח שיכולתי לסחוט עוד כמה מאות או אלפי ק"מ טובים אין לדעת...)

אני רק יכול להניח, שאם הרכב היה נמצא בבעלותי מתחילת ההחלפה הקלאץ' היה יכול להחזיק יותר... (מניח שיותר אכפת לי מהרכב שלי מאשר לנהג מזדמן בחברת השכרה).

אבל שוב אין לדעת, תמצא כאן פוסטים של אנשים שהחליפו את הקלאץ' הזה בקילומטרים נמוכים יותר 45K וכד'...

אני משתדל לנהוג איתו בזהירות, ולמדתי כל מיני ניו-אנסים קטנים שאני עושה ביום-יום שאולי יוכלו להאריך לו את החיים בשאיפה.

אני לא ממליץ מהסיבה הפשוטה מאוד;

מדובר בסטודנט שרוצה לחסוף בכסף - הוצאה של 3000 ש"ח במוסך לא מורשה ו-4000 ש"ח במוסך מורשה היא לא עניין של מה בכך. ואם אפשר להמנע ממנה אז למה לא?

אם לפי היסטוריית הטיפולים בהנחה ויש כזו - הקלאץ' קרוב לגיל שבו הוא מסיים את חייו - אני אישית לא הייתי ממליץ. אלא אם כן, המוכר יהיה מוכן לרדת במחיר.

וזו דעתי האישית בלבד.

שכל אחד יעשה את השיקולים שלו.

לא נתקלתי בשום מקום שמחליף קלאץ'+לימוד ב-2000 ש"ח... אשמח לשמוע עם יש מקום כזה.

אני שילמתי לא מזמן למוסך 3000 ש"ח עבור החלפת קלאץ'+לימוד.

כל החסכון בדלק "הלך לפח".

*היו לי הרבה הוצאות על הרכב הזה ולא רק בגלל הקלאץ'.

אלא שלא בדקתי את האקזמפלר כמו שצריך, קניתי אותו מחברת השכרה ב90K ק"מ.

עריכה אחרונה על ידי Benor
  • תוכן חדש...