Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3284 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני חדש פה אז קודם כל היי.

ברשותי מאזדה 2 חדשה, שבאה אחרי פיאסטה נהדרת.

הסאונד בפיאסטה היה מצויין גם ללא הגברה והתאים לי.

במאזדה הסיפור די עצוב. האיכות נמוכה ולא נעימה.

הרעיון הוא להחליף את הקדמיים בקומפוננט ולהגביר עם מגבר ישן ממערכת שהייתה לי (לפני 4 מכוניות). זה אמור להספיק לי...

מתקין המערכות הציע זוג קומפוננט של מורל אבל על המגבר הוא המליץ לוותר בטענה שה-HU תיתן את אותה תפוקה.

המגבר הוא רוקפורד 4.6x. ממש אולדסקול, אבל סיפק אותי בזמנו.

האם המתקין צודק? האם לוותר על המגבר?

תודה,

אמירם.

Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk

פורסם (נערך)

http://amp-performance.de/493-Rockford-Fosgate-4-6X.html

http://www.seatpassion.com/~gandalf/doc/2_3-2_6x-4_6x-man.pdf

אם אתה לא רוצה להוסיף הוצאות של מגבר חדש, לא הייתי מוותר על המגבר (במידה וכמובן תקין).

הוא מספק יותר מכפול מאשר הרדיו המקורי (לפי האתר הראשון שצירפתי, ולא רק לפי המוצהר, שהרי ידוע שמגברים כאלו היו אנדר-רייטד) ובאיכות הרבה יותר טובה. כמו כן, ניתן לגשר אותו לשני ערוצים עבור קומפוננט בלבד ואז יפיק הרבה יותר.

זכור לי משתמש אחר שהתקין לפני כמה זמן מגבר מאותה סדרה, במסגרת התקנה סולידית ותקציבית ויצא מרוצה מאוד.

שים לב לענין הכרטיסים ששולטים על החיתוכים (ראה בחוברת הוראות המצורפת לעיל).

יחד עם זאת, ניתן לתכנן תשתית (שאתה צריך בכל מקרה) מעט יותר "מעובה", למקרה ותחליט לשדרג בעתיד למשהו קצת יותר חזק.

איזה קומפוננט של מוראל הוצע לך ובאיזה מחיר?

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

היי תום, תודה רבה על התשובה הזריזה.

אני לא מתכוון בעתיד לשדרג. הרעיון הוא איכות סולידית בווליום סולידי. ולא מעוניין לבצע יותר מדי שינויים ברכב חברה.

אני לא יודע את הדגם של הקומפוננט, הוא הציע על רגל אחת בגלל עומס בעבודה. אמר 900 שקל כולל התקנה (בלי מגבר). לא הספקנו להיכנס לסוג הדגם.

פורסם

(שים לב שביצעתי עריכה קלה להודעה הראשונה)

אפשרות אחת, תהיה להרכיב רמקולים בעלי נצילות גבוהה, ללא מגבר.

אפשרות אחרת, תהיה להרכיב רמקולים לבחירתך ולהתקין מגבר, לדעתי את זה הקיים. אפשר גם במקרה זה לבחור סט בעל נצילות גבוהה.

האם מעונין להגביר רק סט קדמי או גם רמקולים אחוריים או סאבוופר?

פורסם

לא מעוניין בסאבוופר בשל צורך בבגאז' לעבודה. לא מעוניין להגביר אחוריים. קדמיים טובים יספיקו לי. אין לי מגבלת תקציב אבל לא רוצה להשתולל.

אילו רמקולים יכולים לתת לי נצילות טובה בחיבור ישיר ל-HU? אם אפשר לוותר על המגבר, אני מעדיף (שוב, רכב חברה, אלבר עוד מסוגלים להגיד שמצבר נגמר בגלל חיבור לקוי. לא יודע...).

נ.ב- ראיתי אצל המתקין שהוא עובד חזק עם Alpine. אולי להם יש דגם קומפוננט מומלץ? ואם מוראל, לאיזה דגם לכוון אותו?

סליחה על הבלבול, אני פחות בתחום

פורסם

אם רק קדמיים, אז כאמור במידה ומתקין המגבר, יכול לעבוד איתו בגישור ואז תקבל כ-120W (ויותר) לערוץ.

בתחום הרמקולים הנצילים;

למוראל יש את דגם מקסימוס 602 (לא מקסימו), בעלי נצילות של 94dB ב-1m/2.83V (שווה ערך במקרה זה ל-91dB ב-1m/1w).

לאלפיין, בסדרת הבסיס יש דגם (SXE-1750S) עם נצילות של 90dB ב-1m/1w, אבל לרוב בפורום ראיתי המלצות על לפחות הסדרה מעל (דגם SPG-17CS, שבעל נצילות של 88dB בלבד).

אבל יש עוד רמקולים של החברות המוכרות יותר (הרץ, אודיסון, וגם עממיים יותר כמו פיוניר ו-JBL ואחרים), רק צריך לעיין במפרטים.

אך נשאלת גם השאלה, אם הבעיה היא אולי באות המקור, ואז התוצאה שתקבל גם עם רמקולים משודרגים לא תהיה בהכרח לטעמך, וזאת גם אם להניח בצד שרמקולים שונים ישמעו אחרת ולא בהכרח לטעמך. בנוסף, למרות היות הרכב רכב חברה (או שאפשר לברר, אם אין חשש לקיטבג), אולי ניתן לבצע בידוד/איטום בסיסי ולשפר קצת את המצב הקיים או העתידי מעט יותר.

פורסם

תודה רבה על התשובה.

אתה לא מכיר אותי ובכל זאת מנסה (ומצליח) לעזור.

אלך עם המידע הקיים למתקין ואברר לגבי הדגמים.

איטום לא על הפרק כרגע.

נראה לי שאלך על קומפוננט בלבד. במידת הצורך, תמיד אוכל להוסיף מגבר.

תודות...

פורסם

זה חלק מהרעיון של הפורום. :-D

חשוב לעשות שיעורי בית (ולשמוע עוד חוות דעת), גם אם ההשקעה הכספית לא גבוהה מאוד, כדי לקבל את התמורה לה מצפים.

• תוכן חדש...