Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3340 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי, סבא שלי (80) מחפש רכב קטן (בגלל חניות, שדה ראיה ותמרון בעיר) חדש.

שאלתי היא - מיהו הרכב הכי בטיחותי שאפשר להשיג בהתבסס על המגבלות דלעיל.

מיהו המוביל בשקלול הכולל (אקטיבי פאסיבי וכו)?

תודה

פורסם (נערך)

בסופר מיני - מאזדה 2 מאובזרת או הונדה גאז' מאובזרת(אם כי השניה יחסית גדולה לקטגוריה אבל עם שדה ראייה טוב לנסיעה לאחור).

רכב המיני היחיד שמכיל מערכות בטיחות מקוריות עם רוב הפונקציות החשובות מהיצרן(עד כמה שאני מכיר) היא הטויוטה אייגו החדשה(לא משומשת).

עריכה אחרונה על ידי noknok

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

במיני גם הפיקנטו מכילה את מערכות הבטיחות, מאובזרת מעולה, אולי זה רק ברמת גימור EX, אבל זה זמין למי שחפץ בכך.

בסופר מיני הונדה ג'אז מהדגם המאובזר או מאזדה 2 מרמת הגימור המתאימה, לשתיהן יש דגמים עם הרבה מאוד אבזור בטיחותי וציון גבוה במבחני הריסוק.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
הי, סבא שלי (80) מחפש רכב קטן (בגלל חניות, שדה ראיה ותמרון בעיר) חדש.

שאלתי היא - מיהו הרכב הכי בטיחותי שאפשר להשיג בהתבסס על המגבלות דלעיל.

מיהו המוביל בשקלול הכולל (אקטיבי פאסיבי וכו)?

תודה

הג'אז כמו שאמרו כאן עם ציון גבוה במיוחד במבחן הריסוק ושלל מערכות בטיחותיות.

פורסם

אחלה אופציה.

המנוע קצת "נחנק" בסל"ד גבוה, אבל אני לא יודע כמה זה יהיה רלוונטי לסבא שלך.

הג'אז כמו שאמרו כאן עם ציון גבוה במיוחד במבחן הריסוק ושלל מערכות בטיחותיות.
פורסם
אחלה אופציה.

המנוע קצת "נחנק" בסל"ד גבוה, אבל אני לא יודע כמה זה יהיה רלוונטי לסבא שלך.

הוא לא נחנק, הוא מרעיש.

שלי עושה 11 שניות מאפס למאה בלחיצה עד הסוף במצב ספורט, כל הדרך מאפס למאה על 6000 סלד.

פורסם
בסופר מיני - מאזדה 2 מאובזרת או הונדה גאז' מאובזרת(אם כי השניה יחסית גדולה לקטגוריה אבל עם שדה ראייה טוב לנסיעה לאחור).

רכב המיני היחיד שמכיל מערכות בטיחות מקוריות עם רוב הפונקציות החשובות מהיצרן(עד כמה שאני מכיר) היא הטויוטה אייגו החדשה(לא משומשת).

למען האמת, זה לא נראה כך, אך הג'אז קטנה יותר חיצונית מהמאזדה 2.

זה כל היופי בג'אז, קטנה מבחוץ ומרווחת בפנים.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

מקווה שמותר לי להרחיב את הדיון טיפה...

האם ההנחה שרכב קטן מתמרן יותר טוב, ולכן זה גם מוסיף לו נקודות בבטיחות היא נכונה?

ככלל אף פעם לא ראיתי השוואה בין רכב קטן לגדול בהנחה שלשניהם אותן מערכות בטיחות בדיוק...

האם התנע של המכונית הגדולה הוא לא בעוכרה?

פורסם

אתה מבלבל בין כמה מרכיבים.

בציון הבטיחות של EuroNCAP נכללים מבחני ריסוק (בכמה מצבים) - שיכולים להעניק עד 3 כוכבים. שני כוכבים נוספים ניתנים לניתנים על מערכות בטיחות - כגון בלימה אוטונומית או מניעת סטיה מנתיב.

רכיבים כמו יכולת האצה - הגם שיכולים לסייע במניעת תאונות (וגם בגרימתן, בשימוש פרוע) אינם נכללים בציוני הבטיחות.

מסת הרכב משמעותית מאד בבטיחות הפסיבית - ה-NCAP האמריקאי מוריד נקודות רבות לרכב קל (ומשפחתיות סטנדרטיות - סגמנט C - נחשבות קלות בסטנדרד האמריקאי). האירופים לא עושים זאת, אלא מדרגים את כלי הרכב בתוך קבוצות לפי גודלם.

"כושר התמרון" בעיר כלל אינו עניין של בטיחות אלא עניין של נוחות - היכולת להכנס ולצאת מחניות ומעברים צפופים. למי שנוהג בעקר בעיר צפופה מדובר בתכונה חשובה

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

האם התנע של המכונית הגדולה הוא לא בעוכרה?

הפוך גוטה.

ככל שהרכב בעל מסה גדולה יותר ביחס לרכב הנוסף בתאונה, הוא יספוג פחות אנרגיה והרכב בעל המסה הקטנה יספוג יותר. זה בהנחה ששניהם לצורך הדיון גופים קשיחים לגמרי.

פורסם

א.תודה על המידע.

ב.התמרון של הקטנות לא יכול לסייע "לברוח מתאונה"?

ג.האם המסה הגדולה לא מייצרת פגיעה באנרגיה גבוהה יותר?

אני לא מבין בזה כלום, מנסה להבין.

הבנתי שהיום התכן הוא כזה שהשלדה וכו' סופגים את רוב האנרגיה כדי שלא הנוסעים יספגו, שוב אני לא באמת מבין, אשמח שמי שכן יפרט יותר.

פורסם

מספר אנשים בפורום המליצו לי על קיה פיקנטו 5 דלתות אוטומטית מבחינתי הדבר הכי חשוב הוא בטיחות.

לפיקנטו רמת בטיחות גבוהה (7 כריות אוויר , זיהוי הולכי רגל , בקרת סטיה מהנתיב, זיהוי רכב דו גלגלי )

הבנתי שהיא גם מאד מפותחת בכל מה שקשור בטכנולוגיה (בקרת אקלים , טלפון , וכו)

מבחינתי אין חשיבות לתא מטען ואני נוסע רוב הזמן בגוש דן

מי יכול לעזור לי עם עוד כמה נתונים ? (עדיין חסר לי המסמר האחרון לפני שאני קונה )

• תוכן חדש...