Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

ברשותי סיטרואן C4 פיקאסו 2010 טורבו בנזין 1600 סמ"ק רובוטית, עשתה כ-120K. נקנתה לפני כחודשיים וכבר בבדיקת הקניה המחשב הראה על קומפרסיה חלשה מעט באחת הבוכנות, לאחר שיקול (אולי מוטעה) הרכב נקנה בכל זאת.

כעבור זמן מה הרכב החל לרעוד בסרק לאחר עמידה ממושכת ונדלקה נורת מנוע. כיום הרכב מגמגם כמעט בכל הנעה אך לאחר מתן גז הוא מתאפס (מניע אבל רועד), כמו כן במהלך הנסיעה עשויות להתחיל פתאום הויברציות הנ"ל וחוסר תגובה של הרכב, לאחר עצירת הרכב כיבוי והדלקה של המנוע הוא חוזר לעצמו.

תוצאת בדיקת מוסך א' - אכן יש קומפרסיה מעט חלשה באחת הבוכנות, הוחלפו פלאגים, ניסינו קווילים, ונראה שהרכב אוכל שמן (2 ליטר הלכו על 2000 ק"מ? ומעט עשן לאחר עמידה ממושכת). לאחר קריאת השגיאה במחשב וגירוד בראש - אין מנוס מהחלפת מנוע, ככה"נ מדובר ברינגים, עלות של לפחות 12 אש"ח.

תוצאת בדיקת מוסך ב' - הקומפרסיה די זהה בכל הבוכנות ונראית תקינה, גם כאן נבדקו הקווילים והם לא העניין. לאחר איפוס השגיאות במחשב שוב ושוב וחזרת הרעידות, התקלה היחידה שחזרה והופיעה P0087. לטענתו יש להחליף משאבת לחץ גבוה (מקורית, עלות של כ-3.5 אש"ח) שבעיה בה בד"כ מראה את הסימפטומים הנ"ל. להחליף ולקוות שהבעיה תיפתר..

השאלות שלי:

האם ייתכן שאכן הבעיה במנוע והשגיאה שהופיעה אינה מדויקת?

האם ייתכן שהבעיה במשאבה וצריכת השמן הזו סבירה?

האם מישהו מכיר מוסך שיידע לאתר את התקלה ברכב הנ"ל בביטחון רב יותר?

איך להמשיך?..

עריכה אחרונה על ידי michael_c
פורסם

מדובר במנוע הTHP/פרינס המפורסם, לא חסר מקרים שלו בפורום.

מומלץ לפנות לאחד המוסכים המומלצים לצרפתיות בפורום כמו גבע או אורן שירותי רכב.

פורסם

האם במנוע הזה צריך לכוון שסתומים? אם כן, מישהו בדק?

הייתה לי תופעה זהה במנוע של קליאו באותו זמן ובסוף נפתרה על ידי כיוון שסתומים

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

OPTIC HOUSE

פתרונות ראיה מתקדמים

חפשו אותנו ב facebook

פורסם

יש למנוע הזה (1.6 טורבו THP 156 כ"ס שנקרא גם פרינס וגם בוריאציות אחרות שלו) מספר בעיות כמו צבירת פיח ,בעיות במערכת תזמון וגם אכילת שמן ,לא חסר מקרים כאלו בפורום וניתן למצוא אותם בחיפוש.

פורסם
מדובר במנוע הTHP/פרינס המפורסם, לא חסר מקרים שלו בפורום.

מומלץ לפנות לאחד המוסכים המומלצים לצרפתיות בפורום כמו גבע או אורן שירותי רכב.

+1 מחזק. הכי טוב ללכת למומחים האלו.

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

פורסם (נערך)

ברור שמי שבדק לא הבין את המנוע ,ההיסטוריה שלו ובטח לא את התוכנה שלו. קשה דרך הדפים לאבחן

אבל סיכוי טוב שמשאבת הדלק אכן התעייפה. למעשה היא שרדה 20K יותר מהמצופה אז שאפו.

שאר הדברים תלויים במידת ההזנחה שהמנוע עבר (מרווח טיפולים , איכות שמן וכו).

המנוע הזה תמיד אוכל שמן אז תדאג לזה ושיחלפו את האטמים הרלוונטיים ואז תאבד הרבה פחות. תדאג שתמיד יהיה שמן עד למקסימום.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

מניסיון עם המנוע הזה הוא אכן אוכל כליטר אחד לאלף קילומטר.

לגבי הרעידות, הבעיה היא או במשאבת לחץ גבוה (ברכב שלי הוחלפה פעמיים תוך 75 אלף ק"מ) או בהצטברות פיח על השסתומים או בשרשרת טיימינג שהתארכה כתוצאה ממותחן שכשל.

לפי קוד התקלה נראה שמדובר במשאבת לחץ גבוה. המחיר שהביאו לך לא נכון. החלפתי לפני כחצי שנה משאבה מקורית במוסך גבע ב2000 ש"ח לא כולל עבודה. העבודה היא מאד פשוטה.

Renault clio RT 1994

פורסם

מחזק את הדיעהללכת לגבע או אורן שירותי רכב, שניהם אמינים מאוד מנסיון והכי חשוב דיאגנוסטקה מקצועית.

פורסם
מניסיון עם המנוע הזה הוא אכן אוכל כליטר אחד לאלף קילומטר.

ליטר שמן ל1000 ק"מ ברכב שצורך (נגיד) 1/10 זה אומר ליטר שמן על כל 100 ליטר בנזין. המשמעות היא ש1% מהדלק הוא בעצם שמן - כמעט כמו מנוע שתי פעימות...

לי זה נשמע הרבה מעבר לסביר ואני תוהה לגבי הממיר הקטליטי, איך הוא שורד את זה?

פורסם
ליטר שמן ל1000 ק"מ ברכב שצורך (נגיד) 1/10 זה אומר ליטר שמן על כל 100 ליטר בנזין. המשמעות היא ש1% מהדלק הוא בעצם שמן - כמעט כמו מנוע שתי פעימות...

לי זה נשמע הרבה מעבר לסביר ואני תוהה לגבי הממיר הקטליטי, איך הוא שורד את זה?

שאלה טובה. מה שמוזר הוא שהאוטו לא היה מעשן ולא היה ריח של שמן שרוף. כמו כן המנוע היה יבש לחלוטין ללא נזילות.

Renault clio RT 1994

• ספונסר פורום
פורסם

תודה לכל הממליצים (-:

פותח השירשור אתה מזמן להגיע אלינו לבדיקה ללא עלות או התחייבות.

אורן

• תוכן חדש...