Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פסנתר חשמלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2970 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רק שאלה, גם מי שלא התחיל לנהוג ישר על 106 ראלי עם הגה עפיץ לעולם לא יוכל לנהוג מירוצים כמקצוען בגלל שמסלולי העצבים שלו לא יתפתחו כמו שצריך?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אנלוגיה מוטעית.

פסנתר חשמלי ופסנתר מכאני הם כלים שונים, יותר סירה ומטוס מאשר 106 ופורמולה.

כל פסנתרן יצליח לעבור בקלות הסבה לקלידן (מגע רך יותר ומדויק יותר ואתה מסודר)

כל קלידן ייאלץ ללמוד מחדש לנגן בפסנתר במידה והוא יידרש לנגן יצירות שנכתבו עבור פסנתר, על פסנתר.

כמה זמן ייקח ללמוד מחדש? אינדיווידואלי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ולגבי השאלה מעלי, האם הלכת לחנות וניגנת כל שניהם? מי מהם דיבר אליך יותר בטאץ/בסאונד?

לא. זה מתנה לאחי. אני לא יודע לנגן.

משכנתא זה קל

פורסם

fitch - אז אפשר להפתיע אותו ב"בוא, הולכים לקנות פסנתר יחד" ולהגיד לו שיבחר בין שני אלה בחנות

hans - נאלץ לא להסכים בנושא, פסנתר חשמלי איכותי הוא לא "קלידים" ולעבור מפסנתר עומד, לפסנתר כנף, לפסנתר חשמלי טוב יקח בדיוק אותו זמן לכל כיוון ואין כיוון שהוא קשה יותר מהנסיון שלי.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

כמובן שחוכמת האינטרנט מתעלה על ניסיון עתיר שנים באימונים, קונצרטים וחזרות בערך בכל ז'אנר שהוא. מרים ידיים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
fitch - אז אפשר להפתיע אותו ב"בוא, הולכים לקנות פסנתר יחד" ולהגיד לו שיבחר בין שני אלה בחנות

hans - נאלץ לא להסכים בנושא, פסנתר חשמלי איכותי הוא לא "קלידים" ולעבור מפסנתר עומד, לפסנתר כנף, לפסנתר חשמלי טוב יקח בדיוק אותו זמן לכל כיוון ואין כיוון שהוא קשה יותר מהנסיון שלי.

מסכים עם האנס.

יצא לי לעבור עשרות פסנתרים חשמליים ולא חשמליים בחיי (שרובם מתרכזים בשלוש שנים ועוד כמה שנים מילואים בהם הייתי חייל רוקד ושר).

היו פסנתרים חשמליים טובים יותר וטובים פחות אבל אף אחד מהם לא השתווה לפסנתרים עומדים ובטח לא לכנף.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם
fitch - אז אפשר להפתיע אותו ב"בוא, הולכים לקנות פסנתר יחד" ולהגיד לו שיבחר בין שני אלה

ניסינו בנתיים KORG וROLAND, ובנתיים הרולנד מנצח.

שיכנעתי את אחי לקפוץ לכלי זמר ולבחון פסנתרים של YAMAHA וCASIO.

נראה מה יוליד יום.

חייב לציין שיש שוני רב בין הדגמים ומלא כפתורים וסגנונות לפסנתרים - כאב ראש רציני.

משכנתא זה קל

פורסם

הייתי מציע לו לבדוק גם את ה-Kurezewill.

ד"א, מישהו מכיר פסנתר חשמלי שמזכיר טאץ' של פסנתר מכאני?

אני אוהב שהקלידים קצת "קשים" והקורצוויל הזה קצת רך מדי.

פורסם
הייתי מציע לו לבדוק גם את ה-Kurezewill.

ד"א, מישהו מכיר פסנתר חשמלי שמזכיר טאץ' של פסנתר מכאני?

אני אוהב שהקלידים קצת "קשים" והקורצוויל הזה קצת רך מדי.

בהחלט! רולנדים למיניהם, החל מדרגת מחיר מסוימת. יש יותר מדי דגמים, צריך להתנסות.

ל-fitch - תתחדש ותיהנה, בחירה טובה.

פורסם
כמובן שחוכמת האינטרנט מתעלה על ניסיון עתיר שנים באימונים, קונצרטים וחזרות בערך בכל ז'אנר שהוא. מרים ידיים.

לא טענתי שאני חוכמת ההמונים וגם לא טענתי שיש לי יותר נסיון ממך, אני כן טוען, מנסיוני הקיים, שלחשמלי יש יתרונות ושגם מי שינגן את 5-7 השנים הראשונות שלו על חשמלי (מדגם טוב) יצליח בלי בעיה לנגן על כל פסנתר מכאני שיוצע לו.

יותר מזה, אם מישהו רוצה להצליח לשבת על כל פסנתר שימצא ולנגן עליו טוב, כדאי לו שיתאמן על כמה שיותר פסנתרים שונים שימצא, כולל חשמליים, עומדים וכנף, לכל אחד מגע ותחושה אחרת וככל שתנסה עוד ועוד כאלה תלמד להסתגל במעבר מהר יותר.

אני אפילו מוכן להמליץ מהנסיון שלי שלמי שמתחיל הדבר הכי חשוב זה מורה טוב ותרגול, המון תרגול, עדיף שיתרגל עם אוזניות 24 שעות אפילו על קסיו PX160 ורק אחרי שנה אפילו שנתיים יחשוב על הדגם הבא לאחר שהכיר את היכולות שלו, הרצונות שלו, העדפות התרגול שלו וסגנון המוזיקה שמושך אותו. זה עדיף מלקנות פסנתר ב 10,000 ש"ח (במקרה הזול) להזניח אותו ללא כיוון, להתיאש מהמורה (או מההוצאות על המורה, כי כבר הוצאנו כל כך הרבה על הפסנתר) לא לתרגל כי זה מפריע בבית / לשכנים ואחרי שנה יש רהיט בבית שרק מנקים ממנו אבק ואחרי 5 שנים מקווים להצליח למכור אותו ביד 2

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

פסנתרים שלא סבלו מהזנחה מחזיקים מעמד 50-100 שנה בלי למצמץ,

להבדיל ממקלדות חשמליות למיניהן שמזמן ייתייבשו להן הטרנזיסטורים.

הפסנתר שלי עלה 3500 ש״ח ואם וכאשר אמכור אותו, זה בערך מה שאני אקבל גם בעוד 30 שנה.

מי שרוצה לבנות טכניקה אצבעות בסיסית טובה הדרושה/נחוצה/חיונית לנגן יצירות קלאסיות

צריך פסנתר מגיל צעיר, לפני שמאוחר מדי. כמו אתלטים.

חוץ ממקרים נדירים ויוצאים מהכלל, אתלטים מצליחים התחילו מגיל צעיר.

מי שרוצה לנגן בכיף שלו בלי שום כוונה להפוך את זה למקצוע/פרנסה - שיעשה מה שבא לו.

• תוכן חדש...