Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טסט שנתי - למה לי (פריקת תסכול)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3356 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז הגיע הזמן הזה בשנה, נסעתי להעביר את הרכב טסט היום.

אני אפצל את ההודעה ל 2 חלקים, האחת פריקת תסכול והשניה שאלת תם.

1. היום כפי שרשמתי לעיל, העברתי את הרכב טסט, הבדיקה עברה בסדר עד בדיקת הזיהום.

בזמן שהמתנתי לתורי, האיש שעמד מאחורי יצא מרכבו והלך לדבר עם הבוחן (באותו זמן הנחתי שהם חברים,עוד נגיע אליו).

כשהגיע תורי, הבוחן התחיל להתעסק עם האזוז שלי ולהתלונן שמשהו במערכת שלו לא בסדר (הלך להתעסק בחוטים),

בזמן זה אני רואה במחשב רק מדידה בסל"ד סרק (עם מספר הרכב שלי). לאחר שהבדיקה נגמרה אני שם לב שהוא לא משחרר אותי, אלא מעביר במחשב את הבדיקה לרכב הבא (לפי מספר הרכב שמופיע במסך,במקרה של אותו אדון שדיבר איתו קודם), אחרי שזה גם יוצא תקין הוא משחרר אותי ואת הרכב אחרי.

אמרתי לעצמי,אין טעם להתעצבן, עשית גסטה למישהו היום שיהיה לו לבריאות.

אני מגיע לקבל את המדבקה ומסתבר שאני צריך להחליף לוחיות, הסברתי לאדון שאני לא חייב להחליף את הלוחיות אצלו והוא חייב להעביר אותי את הטסט עם חתימה מאחור שמסירה אחריות מהמכון לגבי אותם לוחיות. ואז הוא התחיל להתווכח איתי שאני צריך לחזור אליו אחרי שאני אתקן את הליקוי.

מיותר לציין שהוא חתם בסוף ושחרר אותי.

למה צריך לסבול את זה כל שנה !!!!!!.

זהו פרקתי.

2. עכשיו לחלק השני, למה בכלל צריך את השטות הזו, לפחות עבור רכבים חדשים יחסית,נניח 7 שנים.

הרי רובנו מכניסים את הרכב לטיפול שנתי, בודקים שם נזילות וחיבורים משוחררים.

כל אדם שנהג/נוהג ברכב יודע מתי הבלמים לא תקינים, מתי הוישר לא מנגב, מתי האורות לא פועלים וכו.

למה אף אחד לא מרים כפפה ומבטל את הקנס הזה ? איזה אינטרס זה משרת ?

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כי אי אפשר לסמוך על האנשים שיעשו את זה בעצמם.

אני שמח שיש טסטים כי יש אנשים שייסעו על צמיגים בני 10 "כי הם לא נוסעים הרבה".

הטסט עצמו עולה 60 שקל.

האגרה היא מה שעולה הרבה.

פורסם

היום קבלתי עודף במטבעות מ 100 שקל כך שזה בטוח לא עלה 60, אולי 96, לא זוכר בדיוק.

אז מה, אי אפשר להכיל את בדיקת הצמיג על המוסך ?

Infiniti G37 2013

פורסם

לא ידעתי שאפשר לעבור טסט למרות לוחיות רישוי לא תיקיניות. בפעם האחרונה שהוכשלתי בטסט על זה, ניסיתי ללכת לכל מיני מקומות בסביבה לעשות אצלם (כי אני יודע שהמכון טסטים עושה קומבינה ומכשיל סתם על זה) אבל כולם אמרו לי שרק מכוני רישוי מתעסקים בלוחיות רישוי :(

לעיניין - יש עוד דברים שאפשר לעבור טסט למרות שהם לא תקינים?

פורסם

לדעתי צריך לחייב לעבור טיפול תקופתי ובדיקה במוסך, במקום הטסט.

גם ככה יש רכבים שבורים שאיכשהו עוברים טסט, ויש אנשים שלא מטפלים ברכב כלל כי 'עבר טסט'.

אני יודע שזה אופטימי אבל במוסך גם אפשר לבדוק רכבים יותר לעומק(מערכת בלימה למשל), ובנוסף נחסוך זמן עבודה והתרוצצויות.

פעם הכשילו אותי על צמיגים שבאמת היו במצב טוב. פניתי לבוחן, ואחרי דין ודברים 'גילינו' שלא הייתה סיבה לפסול אותם.

אני לא סובל את כל הקומבינות האלה. מגבים, לוחיות רישוי, פחי אשפה, וסטים זוהרים. איפה זה נגמר?

פורסם

התשובה ניתנה על ידי פרנקוס, אבל צריך להוסיף שישראל כנראה מחוייבת לתקן האירופי - אשר מחייב ביצוע בדיקות תקופתיות של הרכב, כאשר התדירות המינימלית נקבעת בהתאם לסוג הרכב. בישראל התדירותגובהה מהמינימום הנדרש, אבל לאור התיחסות בעלי הרכב הישראליים לרכבם זה נראה מוצדק.

הייתי משווה זאת לשיטת הרמזורים אצלנו, אשר ויתרה על הרמזור הירוק האירופי (אשר מאפשר נסיעה ישר וםניה שמאלה משני כיוונים מנוגדים) לטובת רמזורים "מוגנים" שחוסכים קונפליקטים - מתוך מודעות להתנהגות הנהג הישראלי. כמובן שאפשר לטעון שהבעיה הפוכה - הנהג הישראלי אינו אמין כיון שלא נותנים בו אמון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לעניין הטסטים, זוהי באמת שיטה מאוד מפוקפקת להערכת רכב במיוחד כשהיא קורית לרוב תחת עומס של רכבים על הבוחנים וכדומה

יצא לי בשנים האחרונות להעביר ב 3 מכונים בצפון: הראשון המציא לי תקלות שלא קיימות - הלכתי למוסך לתקן והוא אמר לי שהן מומצאות וחתם לי שתיקן בלי לעשות כלום והפלא ופלא עבר לאחר מכן טסט באותו מקום - אליו בחיים לא אחזור לא צריך לפרנס נבלות כאלה. שני מכון שבדק, רשמו ליקויים והיו אמיתיים 1:1 עם מה שנמצא לאחר מכן בבדיקת מוסך תוקן, עבר שאפו זה מכון אמין וטוב. שלישי נכנסתי עם רכב שבעצמי הייתי אולי מוצא ליקוי או שניים אם הייתי מתאמץ 20 דקות מכניסה ליציאה וחותמת - אוהב אותו שחסך לי זמן אבל בטוח הוא מעביר גם רכבים תקולים טסט והם נוסעים בכביש ללא בעיה - זה גם סוג של בעייתי. אז צריך לדעת לאן ללכת...

פורסם

לא ידעתי שאפשר לעבור טסט למרות לוחיות רישוי לא תיקיניות.

אמנם לוחיות הרישוי שלי "לא נוצצות" אבל הן תקניות, יצאה תקנה בגלל כל הקומבינות הללו שאסור למכון הטסטים להכשיל את הרכב עקב ליקויים בלוחית הרישוי.

פעם הכשילו אותי על צמיגים שבאמת היו במצב טוב

בדיוק כשיצאתי מהמכון דברתי עם אחד הנהגים שנכשל על צמיגים (יש לו B4) אז הוא החליף ל 4 חדשים שעלו לו 3000 שקל,

הוא בדק את הצמיגים הישנים במוסך ואמרו לו שהם תקינים ואינם דורשים החלפה. הוא לא התעמת עם בעל המכון וזה עלה לו בהרבה כסף...חבל

Infiniti G37 2013

פורסם
התשובה ניתנה על ידי פרנקוס, אבל צריך להוסיף שישראל כנראה מחוייבת לתקן האירופי - אשר מחייב ביצוע בדיקות תקופתיות של הרכב, כאשר התדירות המינימלית נקבעת בהתאם לסוג הרכב. בישראל התדירותגובהה מהמינימום הנדרש, אבל לאור התיחסות בעלי הרכב הישראליים לרכבם זה נראה מוצדק.

באירופה (לפחות ה"אירופה" שבה אני גר - אסטוניה) מכונית חדשה צריכה לעבור בדיקה ראשונה אחרי 3 שנים. אח"כ עד גיל 10 היא צריכה בדיקה פעם בשנתיים, ומעל גיל 10 פעם בשנה. זה נשמע לי מאוד הגיוני. אין פה גם אגרה, שזה אפילו יותר הגיוני :-P

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

נראה לי שדי נפוצות. אני למשל נוהג באחת, ואם אני עושה חיפוש בלוח היד2 הנפוץ במדינה, כמעט חצי מהמכוניות הן שנתון 2007 ומטה. ב-mobile.de זה בערך רבע מהמכוניות, אגב.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

מעניין, הייתי בטוח שדווקא עקב העלויות הנמוכות יחסית של הרכבים החדשים, גיל הרכב הממוצע יהיה נמוך יחסית.

אתה לדוגמא מחזיק באחד כזה כרכב שעשוע במקביל לרכב חדיש יותר, לא?

פורסם
באירופה (לפחות ה"אירופה" שבה אני גר - אסטוניה) מכונית חדשה צריכה לעבור בדיקה ראשונה אחרי 3 שנים. אח"כ עד גיל 10 היא צריכה בדיקה פעם בשנתיים, ומעל גיל 10 פעם בשנה. זה נשמע לי מאוד הגיוני. אין פה גם אגרה, שזה אפילו יותר הגיוני :-P

בדיק לכך כיוונתי. דומני שהדרישה האירופית היא לבדיקה ראשונה כעבור 4 שנים, אח"כ כל 2 או 3 שנים ובהמשך תדירות יותר גבוהה. בישראל הבדיקה הראשונה לרכב פרטי אחרי 3 שנים ואח"כ כל שנה.

לגבי אגרות - זה מצריך שרשור נפרד, בנושא מיסוי בכלל. נכון שבישראל מיסוי הרכב גבוה במיוחד, אבל המיסוי הכולל לא. עניין של היסטוריה ושל מדיניות כלכלית של הממשלה. השורשים נעוצים עוד בימים מוקדמים של המדינה, שבה הרבה חפצים נחשבו "מתרות" - אני צריך לצלם את שולחן האוכל מדגם "לכל" שההורים שלי קנו אי שם בשנות ה-50 של המאה הקודמת, אני חושב שמדבקת "מס מותרות" עדיין מוצמדת לתחתיתו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מעניין, הייתי בטוח שדווקא עקב העלויות הנמוכות יחסית של הרכבים החדשים, גיל הרכב הממוצע יהיה נמוך יחסית.

אתה לדוגמא מחזיק באחד כזה כרכב שעשוע במקביל לרכב חדיש יותר, לא?

האמת שלא, אין לי צורך ברכב החדיש יותר. הרכב הזה עושה עבודה מצוינת למרות 200000 קילומטריו.

בגרמניה גיל הרכב הממוצע אכן נמוך יותר, אבל שם המכוניות עולות בערך אותו הדבר והשכר הממוצע גבוה פי 2.5-3. פה באסטוניה אנשים מרוויחים פחות ולא יכולים להרשות לעצמם רכב חדש. במקום לקנות רכב חדש במיליון תשלומים, כמו שעושים בארץ, הם קונים מכונית ישנה יותר. וזה הגיוני.

מצד שני, די קל פה לרכוש רכב חדש (וזול) בתשלומי ליסינג ב-200-300 יורו בחודש, כך שמספיק אנשים עדיין קונים מכוניות חדשות. וגם, כמובן, רואים די הרבה פורשה ברחובות, שעדיין נשגב מבינתי איך אנשים יכולים להרשות לעצמם...

בדיק לכך כיוונתי. דומני שהדרישה האירופית היא לבדיקה ראשונה כעבור 4 שנים, אח"כ כל 2 או 3 שנים ובהמשך תדירות יותר גבוהה. בישראל הבדיקה הראשונה לרכב פרטי אחרי 3 שנים ואח"כ כל שנה.

וואלה, זכרתי שהיה שנתיים. יפה שהשתנה סוף סוף.

לסמוך על נהגים שידעו מתי האור שלהם נשרף, הצחקת אותי!

מצחיק שאמרת את זה. בב.מ.וו שנת 2005 שלי כל פעם שנשרפת נורה (קרה לי פעמיים) נדלק אור בלוח המחוונים שמראה בדיוק איפה הנורה השרופה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...