Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3386 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי כתבה במאקו על שיאני השכר.

אני לא מכיר את רוב שווקי העבודה והשכר נראה הגיוני. בשלב מסוים הגיעו לשכר במקצועות שאני מכיר והגעתי לנקודה ש"פה חשדתי". הקש ששבר את גב הגמל הוא שכר ממוצע של סטודנטים: מעל 8000 שקלים בחודש. רגע מה?

מעל 8000 שקלים בחודש שכר ממוצע של סטודנטים?

אני מתקשה להאמין לנתון הזה. אז עולה השאלה, איפה ניתן למצוא מידע על חישובי השכר הללו? מי מרחב המדגם? כמה גדול הוא וכמה אנשים הוא כולל? האם רנדומלי?

מי שקצת מבין בסקרים הללו, אשמח להחכים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 125
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שכר חציוני הוא יותר מדוייק משכר ממוצע. דובר על כך רבות.

הכוונה שלך נכונה אבל השימוש במילים פחות -

אין כאן עניין של דיוק, שני הסוגים נלקחים מאותו מסד נתונים ולכן הם מדוייקים במידה שווה...

יש כאן עניין של 'רלוונטיות' (אני מניח) - ואכן שכר חציוני פחות 'רגיש' לעיוותים ממנו יסבול נתון השכר הממוצע. לכן אני סבור (ורבים יסכימו) שהנתון החציוני 'מעניין' יותר, במיוחד כשמדברים 'חברתי'.

וכשרואים מה השכר החציוני במשק, מבינים טוב מאוד למה האוצר מעדיף לדבר על הממוצע. הנתון הזה לא פחות ממחריד.

ניקו - אם בכתבה לא מוזכר מאיפה הסימוכין לנתונים, אז חבל שאתה מקדיש לה מחשבה.

לנתונים, פנה ללמ"ס. רק קח אוויר לפני כן, ניסיתי לפני כמה זמן לחלץ משם דברים וזה היה סיוט, ואני מודה שבסופו ויתרתי.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אוריו, בהנחה שהנתונים מכילים חצאי משרות, רבעי משרות, לא כולל עצמאים וכד'. זה נתון מעוות קצת.

משכנתא זה קל

פורסם

כמובן,

אבל אותו עיוות קיים הן לחציוני והן לממוצע, בגלל שהעיוות הוא במסד הנתונים ולא באקסטרפולציה שלו...

וגם לאחר העיוותים שאתה מזכיר, הנתון הזה בעייתי מאוד.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

השאלה לא סטטיסטית. כלומר, לא על הרלוונטיות של ממוצע וחציון.

השאלה היא מהיכן הנתונים, או מי מרחב המדגם?

איך אפשר להגיע בכלל לשכר ממוצע כזה עבור סטודנט. אני מצליח לדמיין איך זה יכול אפשרי, אם למשל לקחו אנשים שעושים תואר שני או דוקטורנט ובמקביל עובדים התפקיד בכיר, ואז הם משפיעים על הממוצע. אבל, הם מיעוט שבמיעוט וסקרן אותי מהיכן מגיעים הנתונים הללו. מי הם האנשים שמושכים את הממוצע למעלה ונחשבים סטודנטים?

אלא אם זה באמת כמו שנכתב, לוקחים שכר שעתי של סטודנט ומתרגמים אותו למשרה מלאה בשעות עבודה. אבל אז זה לא שכר ממוצע. זה שכר ממוצע אם סטודנט היה עובד משרה מלאה, ואז זה לא רק עיוות סטטיסטי, אלא פשוט שקר.

אם זו טרחה רבה מדי אני לא אטרח. סתם סקרן אותי מהיכן הנתונים. קיוויתי שזה נגיש כמו במקומות נורמליים שמציינים מחקרי שכר. יש קישור בסוף לנתונים עצמם. הפעם לא מצאתי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הניחוש שלי הוא שלא מצאת כי לא פורסם בכתבה, ולא פורסם בכתבה כי הנתון רעוע (במקרה הטוב) או סתם מומצא (במקרה הרע).

לכן רשמתי לך: המחשבה שאתה משקיע בזה היא בזבוז אנרגיה, זה נשמע כמו כתבה פופוליסטית שיצרו בשביל רייטינג

פורסם

מוקדש לשני הפיזדלוחים מעלי

63804434.jpg

פורסם

השאלה שלך סיקרנה אותי, אז חיפשתי קצת באתר של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ומצאתי את המסמך הזה שמתאר את תהליך איסוף המידע שלהם. לפי המסמך, הם מקבלים את המידע מביטוח לאומי וממס הכנסה - עיין בעמודים 554 ו-555.

קיימים הרבה מאוד עיוותים במידע, החל מכך שחלק מהעובדים מועסקים בשחור ולא מדווחים ועד לכאלה שעובדים מעט מאוד - כמה ימים בחודש - לפעמים מרצון ולפעמים מחוסר ברירה. מכאן שאין להתייחס לממוצע או לחציון כהוויתם (כי הם פשוט לא נכונים), אלא להשוות אותם לתוצאות של תקופות קודמות כדי לזהות מגמות.

דוגמא נוספת לחוסר הדיוק העצום בנתונים של הלמ"ס ניתן למצוא בטבלת הכנסה והוצאה ממוצעת של משקי בית לפיה בארבעת העשירונים הנמוכים ההכנסה החודשית נמוכה יותר מההוצאה החודשית, מה שמוביל למסקנה שכמעט מחצית מאוכלוסיית המדינה מדרדרת מדי חודש למצב של פשיטת רגל בלתי נמנעת.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תוכן חדש...