Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

עשיתי אתמול תאונה עם הרכב היקר לליבי והוא הלך טוטאלוס :roll:

אני צריך רכב זמני שישמש אותי לטווח הקצר של הפחות משנה עד שאני אקנה את הרכב הבא שאני רוצה.

הדרישות הם תיבה אוט', אופי הנסיעות הם בית-עבודה-לימודים, סביב 70 ק''מ ביום.

חשבתי להתמקד על הגטס, הדגם של אחרי המתיחת פנים, השאלה אם יהיה לי קשה למכור את הרכב אחרי חצי שנה, בלי להוריד משמעותית במחיר.

היה לי גטס 2003 אטו' בעבר עם מנוע 1350, יש הבדל משמעותי בצריכת הדלק בדגם של אחרי המתיחת פנים?

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הגטס אופציה טובה,נסה לחפש את רמות האיבזור הגבוהות יותר-gli/glx/gls.

הגטס אחרי מתיחת פנים לא הפכה לאלטו מבחינת צריכת הדלק אבל יש שיפור קטן.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כל "רכב גישור" שלא תרכוש יגרום לך הוצאת מיותרת של אלפי שקלים. ממליץ לך לא לרכוש "רכב זמני" אלא לעבור ישר לרכב הקבוע, גם אם תצטרך לקחת הלוואת גישור קטנה, כי בסוף זה יעלה לך פחות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אוקי, אז חשבתי שבמקום להתפשר על הגטס, אולי ללכת לכיוון של מזדה3 קומפורט 05 דגם האצ'בק, מצאתי מודעה ודיברתי עם המוכר, אחרי מיקוח קטן סגרנו על 15, טסט לטווח הארוך, חוץ מזה שהוא בן מיעוטים והוא טוען שיש היסטוריית טיפולים מלאה לרכב והרכב גם אחרי צבע, טוען שלא היו תאונות ואני יכול לעשות בדיקה אם אני רוצה.

לא יודע אם כדאי ללכת לכיוון הזה, מאוד קורץ לי ללכת על זה ולא על גטס שאני יהיה מבואס מהרכב ורק יחשוב על להחליף אותה בטווח הקצר.

הרכב שהיה לי לפני התאונה היה ספיריט 2007 אצ'בק, אני יודע שזה סוג של שנמוך אבל אין לי כוונה כרגע להוציא יותא מ15 אלף שקלים.

פורסם

למה שלא תלך ישר לרכב הקבוע, גם אם תצטרך לקחת הלוואה קטנה? לדעתי זה עדיף מלקנות רכב, לשלם ביטוח, דלק, בדיקה, העברת בעלות, טיפולים אולי, לקחת בחשבון תקלות שיכולות להיות ברכב שעבר את גיל 10 ולהתעסק עם מכירה.

פורסם

היי שוב, אז אחרי סקירה דיי קפדנית של לוחות היד2 את האמת שאין שום דבר מיוחד שתפס לי את העין, על רכבים ישנים כמו לנטיס רוצים לפחות 10 אלף ומעלה. אני יודע שהתת דגם GLF לא מומלץ פה, אך מצאתי אחת שנת 2008 עם 150K ק''מ יד2 עם טסט לשנה שלמה ואחרי טיפול, עצם כך שאני לא אהיה צריך להתעסק בטיפולים ובטסט בשנה הקרובה מאוד קורץ לי להיות עם הרכב עשרה חודשים בערך ואז אולי לשקול להתקדם הלאה, המחיר 12500 ללא מיקוח, הבחור לא מוכן להתחייב על בדיקה בגלל השטיקים של מכוני הבדיקה.

בנוסף לכך ראיתי גטס תת דגם GLI שנת 2007 עם 88 אלף ק''מ יד2 ב13000 שקלים.

הרכב לאחר טיפול אך טסט עוד חודשיים, פחות קורץ לי כי גם מדובר על הבני דודים.

האפשרות הראשונה דיי קורצת לי למרות שמדובר בתת דגם הנחות של הגטס, אך כאחד שכבר היה לו גטס 2003 תת דגם GLS מה יהיה ההבדל בינהם מלבד צריכת הדלק העדיפה יותר ב2008 וכריות האוויר?

פורסם

אין קשר ישיר בין דת המוכר לבין רמת האחזקה.

ראיתי יהודים יראי שמים עם רכבים שלא הייתי מציע לאנשים שאני שונא.

אם הgli היא מטופלת(או מוטבלת) עם היסטוריית טיפולים לא הייתי נמנע מלבדוק את הרכב במוסך במקום ה150k ק"מ.

יש פה הבדל של כמעט 80k ק"מ.

האינדקציה הכי טובה לרכב שמור עם ק"מ נמוך זה היסטוריית טיפולים שנתיים ולא לפי ק"מ.

פורסם

משום מה שניהם לא עונים לי למרות ניסיונות רבים שלי ליצור איתם קשר. ירד לי קצת מהרעיון להשקיע על קניית רכב שאני לא יאהב, הגעתי לתובנה שאולי עדיף לי לרכוש רכב בסכום של עד 5 אלף ש''ח להיות איתו חצי שנה או שנה לכל היותר ולזרוק לברזל/סוחר ללא התעסקות עם המכירה שלו. חשבתי לכיוון של רכבים כמו בלנו (יש אותם בלוחות ב3-4 אלף), מגאן דור שני, או שאופצייה נוספת היא גטס שעברה 280K ק''מ(!) ב5500 אלף שקלים שנתון 07 GLF מבחור שפרסם אותה בפשפשוק שהיא שייכת לאלבר, כרגע זה הדבר הכי קורץ לי למרות שעקב הק''מ הרב כנראה שלרכב יהיו בעיות, הוא גם לא יודע איזה טיפולים נעשו ומה נעשה. לאיזה כיוון כדאי ללכת ברכב עד 5 אלף שקלים ומטה? בלנו בלויה שעברה הרבה בחיים או גטס שחוטה שעשתה הרבה ק''מ?

פורסם

יש פה חבר פורום שמוכר מגאן דור שני ידנית.

החזקתי בלנו כשהיא מטופלת היא הרכב מצויין אבל אם היא לא אתה תאכל איתה מרורים

פורסם
ירד לי קצת מהרעיון להשקיע על קניית רכב שאני לא יאהב, הגעתי לתובנה שאולי עדיף לי לרכוש רכב בסכום של עד 5 אלף ש''ח להיות איתו חצי שנה או שנה לכל היותר ולזרוק לברזל/סוחר ללא התעסקות עם המכירה שלו

זה הימור לא קטן. רכב כזה יכול לנסוע חצי שנה בכיף, ויכול גם לעשות לך את המוות. מה תעשה אם דוקא האופציה השנייה תתממש? לדעתי, בסיכוי סביר מי שמחזיק רכב כזה לא החזיק אותו עד היום כי הוא היה כל כך טוב, אלא כי לא היה לו איך להחליף, ומוכר אותו כי משהו משמעותי (ויקר) מצריך החלפה. לא כולם כאלה כמובן, אבל בסביבת המחיר הזו ההסתברות ליפול על מישהו כזה עולה משמעותית.

לדעתי, עדיף לקנות משהו כמה שיותר חדש, אולי אפילו בעוד כמה שקלים, ואחרי שנה לספוג 5000₪ ירידת ערך כדי למכור מהר. זה כנראה יצא יותר כלכלי, כי תספוג את אותה ירידת ערך, והסיכוי לטיפולים מפתיעים משמעותית נמוך יותר.

אם ידני זה אופציה, הייתי חושב למשל על קליאו דור 3 או 206+. מהשניה יש אקזמפלר אחד שנראה סביר ומבקשים עליו 19, אבל כבר במודעה מציינים שיש גמישות:

http://yad2.co.il/s/c/o96wdm

אני מניח שתוכל בקלות לקבל אותו במשהו שמתקרב לתקציב שלך, ולמכור ב-5,000₪ פחות אחרי שנה אם כי אני לא בטוח שהחלק הזה יהיה קל. מצד שני, רכב מ-2011 עם פחות מ-100,000 ק"מ יהיה בסבירות גבוהה אמין משמעותית.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

לך על סובארו אימפרזה מנוע 1.6 שנים 2004-2006. צריכת דלק מעט יותר אבל אמינות ללא דופי. הרכב האמין עלי אדמה. חלקי חילוף בשפע וטיפולים זולים.

פורסם (נערך)

ידני לא בא בחשבון.אז ככה, הכיוון העיקרי הוא סביב ה5 רכבים ארשום את כולם לפי הסדר, ממה שנראה לי הכי טוב.

1. לנטיס 2002 מנוע 1.6 שעברה 180K ק''מ יד3, בעל הרכב נשמע אחלה בחור ויש תיעוד לטיפול הגדול האחרון שנעשה שכולל טיימינג, רוצה 10.

2. מזדה 3 אקטיב שנת 2008 יוצאת ליסינג יד4, עשתה 214K ק''מ רוצה עליה 15 אלף שקלים.

3. בלנו 2001 שעברה 227K ק''מ יד 3 יוצאת ליסינג בעבר אם זה משנה, רוצה עליה 3 אלף, יש בעיה קטנה ברכב שמאחת הדלתות אי אפשר לצאת מבפנים, ושבטסט יש בעית זיהום אוויר.

4. ניסן אלמרה 99 שעברה 265K ק''מ יד4 טסט עד אוקטובר אחרי טיפול גדול לטענתו ב4 אלף ש''ח.

אני לא באמת מתלהב פה משום רכב אחרי שהייתי עם ספיריט, אבל מה האפשרות הכי סבירה מבין כל מה שרשמתי? רכב לטווח של של שנה עד שאביא משהו אחר ושאתארגן על סכום כסף יותר רציני

עריכה אחרונה על ידי yacovmateo
פורסם

אני הייתי הולך על הרכב בסעיף 2. כל שאר האופציות - עבר זמנן בטל קורבנן.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בטח לא הבלנו עם הבעיה ה"קטנה" של זיהום אוויר, אלא אם בא לך להשקיע בה עוד כמה אלפים, או לנסוע בלי טסט.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...