Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2263 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סך הכל שוק רכב בארץ מתקדם לכיוון מדינות מערב, איפה שקונים מכוניות חדשות, שערכן נשחק מהר מאוד בתור יד שניה.

שזה טוב.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפיקנטו ימשיך להיות שוק מטורף, אבל גם היא לא יכולה להתחרות ב....עצמה.

תשאל את עצמך אם רכב חדש עולה 66 אלף , בכמה אתה היית קונה את אותו דגם בן 3 ואחר כך כשהוא בן 6.

ומה שרואים ביד 2 לא תמיד נחשב, עכשיו יש שם ליצן שמנסה למכור את הדגם 0 קילומטר כשהוא כבר היד השלישית ב 69 אלף.

לפרסם לא עולה כסף, אבל מבטיח לך כשהם ירצו למכור באמת, הם יצטרכו להוריד והרבה.

ובכוונה בחרתי את הקטגוריה הזאת דווקא בגלל כמו שאמרו המחירים האבסולוטיים הנמוכים שהרכבים האלו יורדים במחיר.

פורסם

כמה דברים:

1. אתם שוכחים ששוק הרכב היום נמצא במין אנומליה, שבה קונים רבים של רכב חדש מניחים שירידת הערך זהה לירידת הערך שהיתה להם (או לאחרים) לפני 3 שנים. בסבירות גבוהה, ההנחה הזו לא נכונה באופן מצער. אפשר אפילו לראות פה דוגמאות בפורום של אנשים שלא מצליחים להבין למה ההצעות שהם מקבלים בטרייד-אין נמוכות כל כך / אף אחד לא מתקשר כשהם מנסים למכור במשהו שקצת קרוב למחירון. איך אמר פורטיס (נו, בהשאלה): זוהי פקיעתה של הבועה.

המימון הזול מאפשר להרבה אנשים לקחת הלוואת בלון. הנחת הבסיס של כל ההלוואות האלו היא שהבלון ימומן ממכירת הרכב בסוף ההלוואה. מה יקרה כשההנחה הזו תתפוצץ? האם אותם אנשים שפתאום יצטרכו להחזיר עוד נניח 20,000 מעבר למחיר הרכב יחזרו לקנות רכב חדש? לא לגמרי בטוח לדעתי. תלוי במצב בארץ ותלוי גם ביכולת של אנשי המכירות לכסות על ההפסדים האלו בעוד הלוואה כזו או אחרת.

2. אחד המאפיינים השונים בין שוקי הרכב האמריקאי ןהאירופאי לישראלי הוא עלות הרכבים החדשים, בטח בהתחשב בשכר החציוני (ואפילו הממוצע). אי אפשר להשוות רכב לטלפון, כי ביחס לטלפון רכב זו הוצאה עצומה, בישראל הרבה יותר מבאירופה (או ארה"ב). זו הסיבה שרכבים נמכרים וימכרו כמשומשים. ושוב, היכולת שפתאום נוצרה להרבה אנשים לקנות רכב חדש מתבססת על הנחה השגויה מסעיף (1) לעיל - זה לא שהם באמת יכולים להרשות לעצמם ירידת ערך של 60٪ בשלוש שנים, הם פשוט לא חושבים שהיא תיקרה.

3. לגבי התחזיות הכלכליות המפוקפקות שלי - בגדול מה ש-sperial אמר, אבל אם נפרט קצת יותר - המשק הישראלי נמצא בצמיחה די מרשימה מאמצע-סוף העשור הקודם. מחירי הדיור קפצו בערך ב-100٪, מכירות הרכבים החדשים כנ"ל, וכל עם ישראל מבלה בחו"ל או במסעדות כל סופ"ש. אם מחפשים את הסיבה לכל זה קשה למצוא נתון כלכלי שיתמוך בה - שום חברה גדולה לא נולדה פה בתקופה הזו, לא נוצרו פה מקומות תעסוקה בתחומים שלא היו קודם, וגם הריבית בריצפה (אני יודע שאני טוחן על הריבית כל הזמן, אבל זו פשוט הסיבה לדעתי).

כלומר, כרגע אנחנו אחרי צמיחה די חזקה שנובעת ברובה (לדעתי) מגידול בצריכה הפרטית והנדל"ן. האבטלה לכאורה ברצפה וכנ"ל הריבית. כדי להמשיך לצמוח משהו צריך להשתפר, והמשהו הזה יכול להיות שיעור ההשתתפות בכוח העבודה או הפריון (תפוקה לעובד). מצד שני, כל שינוי אחר יהיה לרעה - הריבית והאבטלה יכולות רק לעלות.

מכיון שישראל היא משק מאוד פתוח, גם שינויים גלובליים משפיעים עלינו בצורה משמעותית. וכשטראמפ נמצא בבית הלבן, יש סיכוי לא רע לראות שינויים. בלי להיכנס למי זה טוב ולמי לא, מספיק שהוא יחליט "להחזיר הביתה" חלק מההיי טק שמתבצע פה, ויהיה פה רע. גם הבחירות בגרמניה וצרפת השנה הן סוג של אי ודאות שיכול להתפוצץ לנו בפרצוף בסופו של דבר, ובטח יש עוד כמה.

אז לדעתי, אנחנו ממש למעלה על הגל כרגע, ועוד מעט נתחיל בדרך הארוכה למטה. אני רק מקווה שהיא לא תגיע עמוק מדי.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

דבר הבא שאני רואה שקורה הוא שבכל שנה עולה מספר הרכבים החדשים על הכביש, קרי בעוד 6 7 שנים יותר רכבים מזדקנים שצריכים תיקון כלומר צורך ביותר בעלי מקצוע. לא כך?

פורסם

כן ולא.

רמת המינוע עולה (מכוניות לאלף נפש), אבל הגיל הממוצע יורד, אז גם מס' התקלות הממוצע אמור לרדת.

כנראה שלפחות צריכים יותר מוסכניקים כגודל הגידול באוכלוסיה.

עוד נקודה שכדאי מאוד לקחת בחשבון בעניין הזה היא הרכב האוטונומי. אם באמת יהיו רכבים אוטונומיים במחיר סביר נניח עוד עשר שנים, יכול להיות שהמודל המקובל של אחזקת רכב פרטי ישתנה לחלוטין ורובינו המכריע נשתמש במין שירותי מוניות אוטונומיות. אם זה יקרה, כל הענף של המוסכים ישתנה משמעותית (כי הרכבים יהיו בבעלות חברות בלבד ויטופלו במוסכים גדולים בלבד), ואז יהיה הרבה פחות כיף לעבוד שם. אבל זו תאוריה מוחלטת.

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)
בוודאי, אבל המימון הזול הופכים החלפה כל 3 שנים לקלה ואפשרית, עם תוספת כספית לא גבוהה יחסית.

בנוסף, סביר להניח שמכוניות לא יחיו 20 שנה, פלוס מינוס, כפי שהיה עד השנים האחרונות, אלא פחות, וזה לכשעצמו מבורך.

שוב טעות אופטית. גם את ההלואה צריך לפרוע, וזה יורד מחשבון הבנק, כך שההחלפה הבאה נדחית. או שלא - לוקחים הלואה חדשה.

לגבי אורך החיים של מכוניות - כולי תקווה שאתה צודק. יהיה טוב מבחינת זיהום האויר (לא בטוח לגבי שאר הסביבה, גם ייצור הרכב החדש וגם גריטת הישן גורמות זיהום), ובעקר מבחינת בטיחות ואמינות.

ויני-פו - תיקון קטן לסעיף 1 שלך. לא מדובר על תחזית לעתיד, הבלונים האלה מתפוצצים לאנשים בפנים כל העת. מסתיים המחזור של 2.5-3 שנות הלואה, באים להשתדרג ואז - פוף - השמאי מוריד די הרבה אלפי ש"ח מערך הרכב. ואז או שנתקעים עם הרכב הישן, או שעלות השדרוג היא מעבר לצפוי. כמובן שאם יהיה משבר במשק ערך הרכב המשומש ירד עוד יותר מהר - תהיה הצפה מצד מי שאינו מסוגל ללממן אותו - והמחירים ירדו עד.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

פו הדוב,

ניתוח מעניין עשית, כמה נקודות שארצה לחדד.

כמובן שההשוואה לטלפונים היתה ברמת העקרון, אבל הרעיון זהה. מוצר יקר שמאבד מערכו מאד חזק, למרות היותו מוצר שאפשר להשתמש בו זמן רב יותר וגם למכור אחר כל בסכום מאד נמוך ביחס לחדש. המכוניות היום עוברות מתיחות פנים דחופות, נוספים כל מיני אביזרים נחוצים ונחוצים פחות, אז אז כמו עם הטלפונים, רוצים את ההכי חדש, למרות שהתכונות החדשות לא בהכרח נחוצות. את זה יצרו ההלוואות בריבית אפסית לכל אחד, וגם היצרנים עצמם שזה מאד משתלם להם, שיקנו כל הזמן חדש. בקשר לכמות המוסכים, לא בטוח. ככל שהרכבים משתכללים, התקלות שקורות הן יותר יקרות, ובגלל זה תקלות משביתות בגלל ערך רכב מאד נמוך יגיעו הרבה לפני. להרוויח מהעניין יוכלו אנשים עם ידיים ומקום לתקן, לא מוסכים מסודרים. האדם הממוצע שסומך על ה"יהיה בסדר" יקבל בומבה רצינית בעוד מספר שנים. מה לעשות שכפי שכבר הבנו האנשים לא אחראיים, לא חושבים ורק רוצים להראות כמה הם מוצלחים שיש להם רכב חדש, בלי אפשרות אמיתית. יום הדין יגיע, והוא יהיה כואב. אם לא ישלמו, תגיע ההוצאה לפועל, או שיקחו עוד הלוואה לכיסוי הישנה, ויכניסו את עצמם עוד יותר עמוק.

מה שנוגע למצב הכלכלי, לא בטוח שיש בועה גדולה, בכל זאת הצמיחה לא הגיעה עקב חוב מדיני תופח, כלומר יש יסודות תחת הכלכלה הישראלית. המצב באירופה לא מזהיר, והוא ישפיע על כולם. אני אישית מתכונן להתפרקות האיחוד בזמן הקרוב, לפחות הוא יהיה שונה ממה שיש עכשיו, זה בטוח.

עריכה אחרונה על ידי Giri Giri

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם (נערך)

גירי גירי - אתה יושב רחוק מכאן, במדינות עם הבעיות שלהן.

אני רואה כאן שתי בעיות עיקריות - האחת האוכלוסיות שאינן משתתפות בשוק העבודה, ובמקביל מטפחות שוקים שחורים (מבחינת השתמטות ממיסים). אולי יש מגמה חיובית לפחות בקבוצה אחת, אבל הבור ההשכלתי שנכרה בעשורים האחרונים כל כך עמוק עד שיקח יותר משנות דור לסתום אותו.

הבעיה השניה היא הבעיה המדינית, פו הדוב הזכר את השם המפורש "סנקציות" - הבעיה יותר עמוקה כיון שיש לנו שלטון שעושה הכל למען מטרה צרה אחת והרבה מהשאר מוזנח, ובנוסף מוביל אותנו לעברי פי פחת מדיני, שיתבטא גם כלכלית.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
גירי גירי - אתה יושב רחוק מכאן, במדינות עם הבעיות שלהן.

.

לא כל כך הבנתי למה זה קשור, תוכל להסביר?

בקשר לעניין המדיני, אני לא רוצה להיות נביא זעם, אבל העולם עומד בפתח שינויים מאד גדולים. ובניגוד לעבר, זה ישפיע בצורה כזאת או אחרת על כל העולם. בגלל זה קשה לעשות איזשהן תחזיות. קשה לומר, אבל נוצר לי הרושם שטראמפ טוב לישראל, לפחות בזה, שהוא מתכוון להתערב פחות.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם

לגבי אורך החיים של מכוניות - כולי תקווה שאתה צודק. יהיה טוב מבחינת זיהום האויר (לא בטוח לגבי שאר הסביבה, גם ייצור הרכב החדש וגם גריטת הישן גורמות זיהום), ובעקר מבחינת בטיחות ואמינות.

לדעתי די מעט מכוניות שורדות הרבה אחרי גיל 15 כבר היום. זה הופך מאוד לא משתלם להחזיק אותן. גם את גיל 10 לא כולן עוברות בהצלחה, וחלק מאלו שכן מפסיקות לשמש לנסיעות ארוכות והופכות לרכב שני או שלישי בבית. מעט מאוד אנשים באמת נוסעים ברכב מ-97 כדיילי שלהם, ובצדק.

ויני-פו - תיקון קטן לסעיף 1 שלך. לא מדובר על תחזית לעתיד, הבלונים האלה מתפוצצים לאנשים בפנים כל העת. מסתיים המחזור של 2.5-3 שנות הלואה, באים להשתדרג ואז - פוף - השמאי מוריד די הרבה אלפי ש"ח מערך הרכב. ואז או שנתקעים עם הרכב הישן, או שעלות השדרוג היא מעבר לצפוי. כמובן שאם יהיה משבר במשק ערך הרכב המשומש ירד עוד יותר מהר - תהיה הצפה מצד מי שאינו מסוגל ללממן אותו - והמחירים ירדו עד.

מקבל את התיקון, אבל כנראה שעוד לא מספיק. לדעתי, השוק עבר את נקודת שיווי המשקל שלו - כלומר, יש יותר מדי רכבים חדשים כל שנה, מתישהו אנשים יתחילו יותר להתלונן, התקשורת תתערב והחגיגה תיפסק. כל זה בהנחה ששום דבר חיצוני לשוק הרכב לא ישתנה, כמובן.

פו הדוב,

ניתוח מעניין עשית, כמה נקודות שארצה לחדד.

כמובן שההשוואה לטלפונים היתה ברמת העקרון, אבל הרעיון זהה. מוצר יקר שמאבד מערכו מאד חזק, למרות היותו מוצר שאפשר להשתמש בו זמן רב יותר וגם למכור אחר כל בסכום מאד נמוך ביחס לחדש. המכוניות היום עוברות מתיחות פנים דחופות, נוספים כל מיני אביזרים נחוצים ונחוצים פחות, אז אז כמו עם הטלפונים, רוצים את ההכי חדש, למרות שהתכונות החדשות לא בהכרח נחוצות. את זה יצרו ההלוואות בריבית אפסית לכל אחד, וגם היצרנים עצמם שזה מאד משתלם להם, שיקנו כל הזמן חדש.

תודה!

ובכל זאת, טלפון הוא מוצר די שונה. גם כי הוא מחזיק פחות זמן, וכשהוא מתקלקל עלות התיקון לרוב לא פחותה בהרבה מקניה של חדש, גם כי הוא באמת מתיישן והופך לפחות שמיש, בניגוד לרכב, וגם כי הוא עולה הרבה הרבה פחות. בסוף הרעיון הוא דומה - גם טלפון וגם רכב ירדו מהכביש כשלא ישתלם כלכלית להחזיק אותם, או בגלל אנשים שלא יודעים לדחות סיפוקים. מכיון שטלפון הוא זול יותר, הסיבה השניה מקבלת משקל גבוה בהרבה.

בקשר לכמות המוסכים, לא בטוח. ככל שהרכבים משתכללים, התקלות שקורות הן יותר יקרות, ובגלל זה תקלות משביתות בגלל ערך רכב מאד נמוך יגיעו הרבה לפני.

.

אני לא בטוח בקשר לזה. לפחות בעשור הראשון לחיי הרכב, המחשוב לדעתי גם יכול למנוע תקלות, גם ע"י פעולה מסודרת יותר וגם ע"י זיהוי מוקדם יותר של תקלה. אף אחד לא באמת רוצה לחזור פה לכיוון קרבורטורים, ובטח לא לכיוון הצתה, לפחות לא בדיילי שלו. אני ממש לא בטוח שהאמינות יורדת עם השנים.

מצד שני, אחרי העשור הראשון נהיה קשה יותר למצוא חלקים ורכיבים יקרים שמתקלקלים יכולים להשבית רכב, זה כנראה נכון.

מה שנוגע למצב הכלכלי, לא בטוח שיש בועה גדולה, בכל זאת הצמיחה לא הגיעה עקב חוב מדיני תופח, כלומר יש יסודות תחת הכלכלה הישראלית. המצב באירופה לא מזהיר, והוא ישפיע על כולם. אני אישית מתכונן להתפרקות האיחוד בזמן הקרוב, לפחות הוא יהיה שונה ממה שיש עכשיו, זה בטוח.

זה כנראה ויכוח אינסופי, בייחוד כי לשנינו אין ממש מספרים כדי להוכיח משהו. בגלל זה כתבתי שזו תחושת הבטן שלי, אבל אני חושב שבכל זאת יש כמה עדויות בשטח, למשל:

1. השכר הממוצע והחציוני לא עולה בקצב עליית מחירי הדיור או העלייה ברכישת רכבים ומוצרים אחרים. או שיש פה שוק שחור שמממן את זה ולא מדווח כחלק מהשכר, או שיש עליה באשראי הצרכני. אני חושב שהסיבה השנייה מהותית יותר.

2. שכר הדירה לא עולה בהתאם למחירי הדירות, מה שמוריד את הכדאיות ברכישת דירה, ובכל זאת המחירים עולים. בנוסף, עליית ריבית המשכנתאות מסמנת שלבנקים נגמרה הקצאת האשראי לדיור. טוב זה לא יעשה למחירים.

3. הריבית הנמוכה מעודדת צריכה מוגברת ועליית מחירים באופן מוצהר. האינפלציה הרשמית כמעט ולא עולה כי מחיר הדיור בבעלות לא נכלל בה, ובגלל ירידות מחירים גלובליות (נפט, רכבים, מוצרים אחרים) מכל מיני סיבות שלא קשורות למשק הישראלי.

4. אנחנו נמצאים במצב שיא מבחינת אבטלה, כלומר מכאן אפשר בייחוד לרדת.

5. וכאמור, יש איזשהו מחזור כלכלי, כך שלרוב אחרי כמה שנים של עליות תגיע הירידה, לפחות סטטיסטית. מהבחינה הזו, אנחנו שם.

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

טראמפ נראה לי בלתי צפוי לחלוטין, לכן לא הייתי מסתמך עליו, לכאן או לכאן.

אהוד יערי כתב את זה אתמול או שלשום יפה מאד, אני לא מוצא כרגע את המאמר.

התבדלות של האמריקאים אינה בהכרח לטובת העולם, הניסיון ב-100 השנים האחרונות מראה שבסופו של דבר הם לא יכולים להתחמק מאחריות.

וז שאתה יושב רחוק - טוב, אולי אתה יכול להיות פחות מוטרד מהבעיות שלנו, אלא אם אתה מתכוון לחזור הנה בתקופה הקרובה.

פורסם
1. אתם שוכחים ששוק הרכב היום נמצא במין אנומליה, שבה קונים רבים של רכב חדש מניחים שירידת הערך זהה לירידת הערך שהיתה להם (או לאחרים) לפני 3 שנים. בסבירות גבוהה, ההנחה הזו לא נכונה באופן מצער.

זה, זה, זה - ועוד פעם זה.

כל הדיון הזה מתקשר מאוד לפוסט שכתבתי אתמול בנושא שיווי משקל -

בהינתן ריבוי הרכבים החדשים (ומכאן גידול מסיבי בהיצע בשוק המשומשות בשנים הקרובות), בשילוב עם עניין המימון הזמין לכל כיס, אני מסכים מאוד עם מה שטענת (ועם כל המהות של הפוסט של פות"ש).

יש את המשפט הידוע 'אין ארוחות חינם', אבל בישראל הרבה צרכנים לא הפנימו את זה והם בטוחים שיש. כך אתה יכול לראות זוג שסוגר את החודש בדוחק נוסע בג'יפון יד0 ...

יהיה מעניין לראות מה יקרה בשוק הרכב הישראלי עוד ~2-3 שנים ככה, קשה להאמין שהשינוי הרציני ברמת ההיצע (יותר) וביקוש (פחות) בשוק המשומשות לא יגרור תגובה חזקה בענייני התמחורים.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

כשקונים בזול מוכרים בזול,רכב זה לא השקעה אלא מוצר צריכה.

אני קניתי את הרכב שלי ב27 אלף ש"ח(פיאט פנדה 2012) אני אסע קרוב ל30 אלף ק"מ בשנה בנוסף ל60 אלף שאיתם הגיע הרכב.

אחריי שלוש שנים הרכב היהי עם מינימום של 150 אלף ק"מ.

אינני מצפה לקבל ממנו ביום המכירה ליותר מ15 אלף(במידה ואמכור עוד שלוש שנים).

במידה ולא אצטרך רכב גדול יותר יכול שגם אמשוך איתו יוצר עד שבאמת עלות התיקונים תעבור את תקרת הזכוכית הרצויה ויכול להיות שיום אחד ייפול לי הזדמנות לרכב אחר.

פורסם

אני חושב שמחיר ריאלי לפנדה בת 8 הוא יותר קרוב ל-7K.

המחירים רק הולכים ונדחקים למקומות אבסורדיים - וכמו שנאמר, אנשים מעדיפים לשלם X כסף מדי חודש ולא לרכוש רכב משומש מאוד - וזה כולל גם את מי שיש לו 15K לקנות פנדה בת 8 - הוא פשוט יעדיף לשים את הכסף במקדמה ולנסוע בפנדה בת 3, בעלות של 30K...

• תוכן חדש...