Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנוע - טכני.

V12
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם :)

בקשתי היא כזאת:

מישהו יכול להסביר לי בקצרה, או לכוון אותי למידע (בעיברית ) על החלקים הבאים של המנוע:

צילינדר, בוכנה, טלטל, קל ארכובה, גל זיזים (גל ציר), שסתום יניקה, שסתום פליטה, פלאג, מאייד, מערכת הזקרת דלק.

על מה כל דבר אחרי, מה הוא עושה, כיצד פעול, ואיך הם מחוברים?

ותודה מראש כמובן.

פורסם

בקשתי היא כזאת:

מישהו יכול להסביר לי בקצרה, או לכוון אותי למידע (בעיברית ) על החלקים הבאים של המנוע:

צילינדר, בוכנה, טלטל, קל ארכובה, גל זיזים (גל ציר), שסתום יניקה, שסתום פליטה, פלאג, מאייד, מערכת הזקרת דלק.

ותודה מראש כמובן.

תקרא את ההסברים בכתבות ובתשובות לשאלות מהעבר בקישור הזה. להסביר הכל מחדש זה די ארוך

http://www.fullgaz.co.il/tech/tech-archive.php?id=ENGINE

"...for long you live and high you fly and smiles you'll give and tears you'll cry and all you touch and all you see is all your life will ever be"

פורסם

תודה על התגובה, אכן זהו מידע מאוד שימושי, וכבר ביקרתי שם בעבר, אבל המידע שם מתייחס לבעיות מסוימות של רוכבים, וכאשר מישהו מספר על הבעיה שיש לו בבוכנה (לדוגמא) הרי שאיני יכול להבין את הבעיה, אם אני בכלל לא יודע מה זה בוכנה וכו'

לכן הייתי רוצה מידע יותר מקיף

קראתי באינציקלופדיה אפילו, אבל המידע שם ממש דל... או שפשוט אני לא יודע לחפש במקומות הנכונים

פורסם

בקשתי היא כזאת:

ותודה מראש כמובן.

ננסה להסביר את זה בקצרה. הצילינדר הוא בעצם גליל מתכת שבו נעה הבוכנה בתנועת מעלה ומטה התנועה מועברת הלאה ע"י הטלטל (שהוא מוט מוארך עם ציר בשתי קצוותיו) אל גל הארכובה שהופך את הכוח לתנועה סיבובית ומשם הכח מועבר אל הגיר והלאה אל הגלגל(ים). שסתום כשמו כן הוא תפקידו לאטום, במקרה של שסתום הפליטה הוא מאפשר לשארית תוצרת הבעירה להפלט אל האגזוז, ומקרה ש שסתום היניקה לאפשר לתערובת להכנס אל הצילינדר ולהשרף וליצור אנרגיה. פלאג או מצת תפקידו להצית את התערובת שהגיעה מן המאייד (שיותר ידוע כקרבורטור) שתפקידו לערבב את הדלק עם אויר ביחס של 13-15 לטובת האויר. הזרקת דלק זו מערכת אשר מחשבת אלקטרונית את היחס הדרוש של האויר והדלק ומזריקה אותה אל תוך הצילינדר.

השתדלתי לעשות את פשוט וקצר כמה שאפשר בלי תמונות שמאוד היו עוזרות להבהיר את הנושא, אם יש עוד שאלות בכיף!

"...for long you live and high you fly and smiles you'll give and tears you'll cry and all you touch and all you see is all your life will ever be"

פורסם

כמו כן , אתה מוזמן ללכת לחנות ספרים הקרובה אלייך ולהזמין את הספר

המנוע המודרני של שמואל פרייזן וברגיג ....

בעברית רהוטה עד רמת נוסחאות בחלק מהענינים.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

בנוסף מס' תמונות - תמונה שווה אלף וכו' - מתוך מנוע R6 :התמונה הראשונה מראה את הבוכנות מחוברות ע"י טלטלים לגל הארכובה.

תמונה שניה הבוכנות התוך הצילינדרים.

גל זיזים ושסתומים לא היה לי.

2003-yam-r6-99-zoom.jpg

2003-yam-r6-130-zoom.jpg

Machines need love too - Terminator I

פורסם

תודה :)

וסתם שאלה לא כ"כ קשורה, מדוע הבוכנה למעלה (החלק העליון) לא ישרה?

יש שם מן 4 שקעים כאלו..

למה 4?

פורסם
תודה :)

וסתם שאלה לא כ"כ קשורה, מדוע הבוכנה למעלה (החלק העליון) לא ישרה?

יש שם מן 4 שקעים כאלו..

למה 4?

השקעים נמצאים שם על מנת שהשסתומים (במצבם הפתוח) לא יפגעו בבוכנה בנק' המתה העליונה (הנק' הגבוהה ביותר של הבוכנה).

הבוכנות וראש המנוע מתוכננים כך על מנת ליצור יחס דחיסה גבוה שיביא איתו יותר הספק בסופו של דבר.

ו-4 בגלל שיש במקרה הזה 4 שסתומים.

יחס דחיסה יודע מה זה?

פורסם
תודה רבה על ההסבר.

לא, לפחות אני מודה שאני לא יודע.

מה זה?

על מנת שהתערובת של האויר והדלק תתפוצץ במקסימום יכולת היא נדחסת ע"י הבוכנה שעולה למעלה (עד לנק' מתה עליונה כמו שאמרתי), היחס שאליו היא מגיעה בשיאה נקרא יחס דחיסה.

במנוע בנזין יחס הדחיסה המקסימלי הוא באזור 13.5: 1 יותר מזה התערובת הופכת ללא יציבה לעלולה להתפוצץ באופן לא מבוקר (לא ע"י הפלאג).

סתם לידע הכללי במנועי דיזל שאין בהם פלאג שיצית את התערובת, התערובת נדחסת בסביבות פי 2 ממנוע בנזין וניצתת מעצם הדחיסה לרמה כל גבוהה.

פורסם
על מנת שהתערובת של האויר והדלק תתפוצץ במקסימום יכולת

תתלקח, פיצוץ ומקסימום יכולת לא הולכים יחד.

גם כן פורום של אופנועים,

חצי מהאנשים כאן כשהם יוצאים לרכב עושים את זה במגרשי חניה, אופנוענים עלק.

פורסם
תתלקח, פיצוץ ומקסימום יכולת לא הולכים יחד.
\

אם אפשר לשאול למה? מאחר ואנחנו רוצים לנצל את האנרגיה ברמה מקסימלית.

פורסם

הבעיה היא שברגע שהתערובת הופכת לא יציבה נוצרות מס' נק' התחלה לגל ההדף (התערובת במצב תקין לא מתפוצצת (פיצוץ - הגדרה טכנית של קצב התקדמות הלהבה מס' מטרים לעומת מאות/אלפי מטרים) אלה יוצרת הדף מכוון עם מהירות בעירה נמוכה בסדר גודל מפיצוץ.

אם נוצרות מס' נק' התלקחות כתוצאה מחוסר יציבות (המצב התקין זה כמובן נק' יחידה מהניצוץ והלאה) אז שני חזיתות של להבות מתנגשות אחת בשניה ויוצרות גל הלם.

גל ההלם הזה הרסני משום שבמצב תקין על הבוכנה והצילינדר יש שכבת גבול (דלק אוויר שלא נשרף) כתוצאה מטפ' נמוכה בהרבה (900C לעומת כ- 2000C של הלהבה). גל ההלם מפזר שכבה זו ופוגע ישירות באלומינים של הבוכנה והצילידר וגורם נזק ושחיקה גבוהים מה שלא קורה בעת עבודה תקינה.

הצילצולים שאתה שומע במקרה כזה הם פשוט חלקי המנוע שגל ההלם פוגע בהם (לא מתכת במתכת).

במקרה כזה גם הספק המנוע יורד כי חלק קטן יותר של האנרגיה משמש להנעה (או אולי הנאה ?????) והחלק החסר פשוט הפך לגל הלם שלא מספק הנעה.

נק' מנעיינת היא - שיא ההספק והנצילות נמצא רגע לפני נק' זו.

מקווה שההסבר לא יותר מדי טכני/מדעי בשבילך.

Machines need love too - Terminator I

• תוכן חדש...