Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעבר ללאס וגאס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3429 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

זוג, נשוי כשנה, שנינו בגיל 25, לאישתי יש אזרחות ארה"ב.

אני עובד כגנן עצמאי, אישתי עובדת כמורה דרך חברה פרטית לפי משכורת שעתית. המשכורות ביחד כ-K10 נטו.

אנו חושבים על מעבר ללאס וגאס לשנה/ שנתיים על מנת לחסוך כסף לדירה.

הגענו מהרווקות עם חיסכון משותף של כ-K30, רכב של K10 כלי גינון וזהו. בשנה שעברה מהחתונה לא הצלחנו לחסוך כסף למרות שהשכירות שאנו משלמים נמוכה מאוד כ-2,000 ₪ ואנו לא יוצאים למסעדות, חו"ל וכו'.

החשש העיקרי שלי הוא מחסום השפה, אני לא ממש יודע אנגלית. אוצר המילים שלי סביר, יודע לקרוא פחות או יותר אבל לא יודע לדבר/ להוציא משפט תקין מהפה.

חשש נוסף הוא שגם בוגאס לאחר שנה או שנתיים נישאר באותה סיטואציה או גרוע מזה שנכנס למינוסים.

אנו מעוניינים בלאס וגאס מכיוון שאישתי מכירה שם זוג ישראלים שיש להם חברה של לתיקון/ פריצת מנעולים. הם אומרים שאוכל לעבוד אצלם בתור מנעולן והם יעזרו לנו בהתחלה בשהות עד שנמצא דירה וכל מה שצריך.

האם הייתם מבצעים מעבר כזה לאור כל הנאמר למעלה ?

מה התהליך בשבילי להוציא ויזה ?

מה העלויות החודשיות שם -+ {וגאס} לזוג עם רכב שמאוד מצטמצמים (שכירויות, ביטוחים, משכורות צפויות וכו').

אם לא מסתדר לי בטור מנעולן ואני אחשוב על נהג משאית האם שווה להוציא רישיון פה או שם?

כל הארה/ הערה תתקבל בברכה.

לא הייתי בחו"ל למעט הפלגה של שבוע בשנת 2009 אז אין לי שמץ איך נראה חול חוץ מסיפורים.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חבר של מכר של חבר של מכר עובד בתור מנעולן בניו יורק. מסתדר לא רע. מצליח לחסוך, אבל לא חי כמו בסרטים.

לדעתי מחסום השפה יהיה בעייתי. נסה להתחיל ללמוד ואז תהיה חכם יותר.

מה טיב ההיכרות עם המנעולן? עבודה מובטחת? בדקתם מחירי דיור? הוצאות מחיה? אופציות עבור מגורים?

ממליץ לחפש קצת בפורום מעבר לארה"ב בתפוז.

בהצלחה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לפי מה שאתה מתאר בישראל לא משהו, והעתיד שלך בישראל מאד קודר. יש לך כאן הזדמנות לעשות מהלך משנה חיים. בארה"ב יש הרבה יותר הזדמנויות, ויותר קל להגיע להישגים לדירה לרכב וכו.

להגר לארה"ב זה דבר שהרבה ישראלים חולמים עליו אבל רק למעטים יש את האפשרות להשיג את הויזה.

הכרתי לאחרונה 2 מנעולנים שעובדים בארה"ב ושמעתי ממקור ראשון על העיסוק הזה, הם מועסקים כקבלנים עצמאיים מרויחים לא רע, עלות ממוצעת של קריאה לפריצה זה סביבות ה 150$ כשמזה נשאר להם כ 80$ כל השאר הולך לחברה שמפנה אליהם את הקריאות. החברה דואגת לפירסום היקר בגוגל שדרכו מגיעות הפניות האלה.

אתה יכול לעבוד כגנן גם בווגאס ויכול להיות שיישאר לך בכיס הרבה יותר.

מחסום השפה לא מהווה בעיה קריטית, מגיעים לארה"ב מכל העולם ספרדים קובנים סינים, כולם מסתדרים.

פורסם

לגבי התהליך - פורום עוברים לארה״ב בתפוז. יקח לך קרוב לשנה להוציא את הויזה מהארץ (בא נניח שלא תעבור לשם ותחטוף עלויות ארה״ב עם 5 חודשים שלא יהיה לך אישור עבודה לפחות).

דבר שני - אם אתה עובר לשם ואז חזרה - לפחות מ5 שנים - תצטרך לשלם ביטוח לאומי על כל התקופה (תחשב מצב של בערך 12% מהשכר החודשי שלך) שלא מכוסה באמנות מס בין ישראל לארה״ב.

אם זה חד כיווני (או מעל 5 שנים) ותעבוד השנה על האנגלית שלך - לך על זה.

קח בחשבון - כסף לא גדל שם על העצים - ואם אתה עובר לא במסגרת עבודה - ולשניכם אין קשרים - לא קל למצא עבודה ראשונית סתם כך שמכניסה כסף הגיוני (במיוחד אם אין לכם תואר , ואנגלית מעולה) וביטוח רפואי עולה ה מ ו ן!

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

כפי שכתבו לך, תהליך הנפקת הגרין קארד (מהארץ) אורך כשנה. אם אני לא טועה ברגע שהונפק לך אתה חייב להפעיל אותו (תוך חצי שנה?) אחרת הוא ישלל. לכן כדאי שתעשו זאת רק אם אתם מתכוונים ברצינות לעבור.

לגבי המעבר - אני מציע לך לעשות קודם כל חישוב קונקרטי של הכנסות צפויות מול הוצאות צפויות כדי להבין איפה אתם עומדים ואם בכלל משתלם לכם כלכלית לעבור. אתם צריכים לענות לעצמכם על השאלות הבאות:

1. מה יהיה השכר שלך כמנעולן? כדאי שתברר את זה מול המכר של אשתך. כמה מתוך זה ישאר לך נטו ביד?

2. מה אשתך תעשה שם מבחינת תעסוקה? כמה היא תרוויח? שוב, נטו.

3. מה יהיו עלויות המחיה שלכם שם? שכירות? מחיה בסיסית (כלכלת בית)? האם תצטרכו להחזיק רכב (אולי בשביל העבודה כמנעולן)? אם כן מה תהיה עלות האחזקה שלו?

היעזר במכרים של אשתך וכל אחד אחר שיכול לתת לך תשובות מניסיון (כולל דוד גוגל).

לפני שתברר את כל הדברים האלה, תשב ותעשה את החישוב (הכנסות מול הוצאות) - אין טעם בכלל לדבר על קשיים, מעבר, שפה. קודם כל, תבררו לעצמכם שבאמת כדאי לכם לעבור מבחינה כלכלית. כלומר לא רק שתסתדרו, אלא שהפוטנציאל שלכם לחיסכון חודשי יהיה משמעותית גבוה יותר מאשר בארץ.

פורסם

יש גם אפשרות הרבה יותר מהירה להוציא את הגרין קארד בארה"ב. קרוב משפחה שלי עשה את זה לפני כמה שנים, וקרוב משפחה של אשתי עשה את זה גם לאחרונה. שניהם אזרחים ושניהם עברו לארה"ב תוך חודשים ספורים ועשו את התהליך עבור נשותיהן בארה"ב

אני לא מכיר את הפרטים ותצטרכו לברר על כך בשגרירות או בקונסוליה.

פורסם

לזה אני התייחסתי.

אפשר בגדול לעבור , אחרי חודשיים לבקש המרת סטטוס לגרין קארד (כי אסור להיכנס על ויזת תייר למטרת מגורים - אבל אחרי 60 יום מותר ״לשנות דעה״) - אבל אז עד שלא תקבל חלק מהניירת - לא תוכל להוציא אישור עבודה ולעבוד עבור שום מעסיק בצורה חוקית (וביטוח , והשכרת דירה לטווח ארוך ועוד הרבה דברים).

אז זה אומר לפחות 5 חודשים של להיות בארה״ב ללא אופציה להתפרנס.

ובמקרה הרע יכול לקחת גם 8-9 חודשים.

ההוצאות בארה״ב - בחלקן - גבוהות משמעותית מבארץ (לדוגמא ביטוח בריאות ראוי, במיוחד כשאין מעסיק שמכסה את זה)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

קודם תודה לכל העונים,

בקשר למשכורת שם כמנעולן זה כ30ֵ% מכל קריאה תלוי כמה הצלחת לסגור מול הלקוח המינימום לקריאה זה 80$ נסגר בסביבות ה150/200 תלוי גם פריצה של מה זה לפי מה שהמכרים ואישתי שעבדה אצלהם כמזכירה המשכורת יוצאת כ1000/1500 לשבוע לאחר ניסיון,

מבחינת עבודה יש לי ידים ואני עושה הכל לבד בארץ אז לא מאמין שיפטרו אותי בגלל אי מקצועיות,

הוצאות של דירה ומחיה יסתכמו בכ3K$ לפי מה שהם אומרים אני לא מכיר את הזוג והם חיים הרבה מעבר לממוצע שם לפי מה שהבנתי אז אני מפחד שהם מיפים את הדברים.

לעבוד כגנן שם לא יהיה בחשבון כי לפי מה שהבנתי מאנשים שגרים בטקסס וניו יורק הגננים לוקחים מקסיקנים ב15$ ליום,

לאישתי אני לא מאמין שתהיה בעיה למצוא עבודה כי היא עם תואר ראשון,אזרחות ואנגלית ברמה מעולה,

בשביל חישוב עלויות מעניין אותי מאוד מה העלויות של ביטוח בריאות,רכב,ביטוח רכב או כל הוצאה אחרת,

אני אתייעץ גם בפורום תפוז אבל אשמח לשמוע גם דעות מאנשים שאני מכיר מתגובות קודמות בפורום הזה,

פורסם

האם עדיף להוציא ויזת תייר לטוס לשם ולאחר כחודשיים להגיע לשגרירות/קונסוליה להגיד להם שבאנו בטור מטיילים ועכשיו רוצים להישאר,

כמובן שבחודשיים האלו רק האישה תעבוד,

השאלה בעקרון האם עדיף לבצע את כל התהליך משם ישירות מול השגרירות/קונסוליה או מפה דרך מתווכים?

פורסם

קח בחשבון שהוצאת ויזת תייר עם הנתונים שסיפקת לא יהיה פשוט, אין לך משהו שמחזיק אותך בארץ יותר מדי.

דירה, לימודים..

אני הייתי ממליץ להתחיל תהליך גרין קארד מהארץ ורק אז לעבור.

ומפה אין צורך בשום מתווכים, אתם יכולים לעשות את זה לבד.

אני ואשתי בדיוק מתחילים תהליך דומה, היא האזרחית.

פורסם
קודם תודה לכל העונים,

בקשר למשכורת שם כמנעולן זה כ30ֵ% מכל קריאה תלוי כמה הצלחת לסגור מול הלקוח המינימום לקריאה זה 80$ נסגר בסביבות ה150/200 תלוי גם פריצה של מה זה לפי מה שהמכרים ואישתי שעבדה אצלהם כמזכירה המשכורת יוצאת כ1000/1500 לשבוע לאחר ניסיון,

מבחינת עבודה יש לי ידים ואני עושה הכל לבד בארץ אז לא מאמין שיפטרו אותי בגלל אי מקצועיות,

הוצאות של דירה ומחיה יסתכמו בכ3K$ לפי מה שהם אומרים אני לא מכיר את הזוג והם חיים הרבה מעבר לממוצע שם לפי מה שהבנתי אז אני מפחד שהם מיפים את הדברים.

לעבוד כגנן שם לא יהיה בחשבון כי לפי מה שהבנתי מאנשים שגרים בטקסס וניו יורק הגננים לוקחים מקסיקנים ב15$ ליום,

לאישתי אני לא מאמין שתהיה בעיה למצוא עבודה כי היא עם תואר ראשון,אזרחות ואנגלית ברמה מעולה,

בשביל חישוב עלויות מעניין אותי מאוד מה העלויות של ביטוח בריאות,רכב,ביטוח רכב או כל הוצאה אחרת,

אני אתייעץ גם בפורום תפוז אבל אשמח לשמוע גם דעות מאנשים שאני מכיר מתגובות קודמות בפורום הזה,

אני מצטער, אבל זה נשמע כאילו אתה לא ממש יודע את התשובות לשאלות שציינתי.

כמה אתה צפוי להכניס שם בחודש (או שבוע)?

במה אישתך תעסוק וכמה היא צפויה להכניס? ולא, ״אני לא דואג לה, היא מוצלחת וכו׳״ זו לא תשובה לשאלה הזו.

אילו הוצאות אחרות יהיו לכם שם ובכמה אתה מעריך את הגובה שלהן? ענית לגבי דיור ומחיה (וגם זה לא נשמע מבוסס, אבל נגיד), אבל מה לגבי כל השאר?

אתם חייבים לברר את כל זה לפני שאתם בכלל מתחילים לחשוב על המעבר. גם אחרי שתברר לגמרי את הצד הכלכלי, יש שיקולים אחרים שצריך לחשוב עליהם, אבל אין טעם בכלל להגיע לזה אם הצד הכלכלי לא משתלם.

פורסם

השנקל שלי:

אני מכיר מנועלן בארה"ב שמסתדר עם אנגלית בסיסית ביותר, ומבטא שבור, אבל הוא מסתדר ומצליח לחיות שם בצורה יותר טובה מהארץ.

ואין מה להישאר פה, כל מי שיש לו הזדמנות שיברח ויפה שעה אחת קודם.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

המחירים, כמו תמיד הם עניין מאד יחסי. לפי מה ששמעתי מאנשים שגרים שם (מקומיים), לא מהגרים, אז המחיה שם יחסית למקומות אחרים זולה, כמו גם המיסים, שהם נמוכים. אבל צריך לקחת בחשבון, ששכונה לא טובה, זאת באמת(!) שכונה לא טובה ומסוכנת. אחת מהשכונות הללו נמצאת במרחק הליכה קצרה מהStrip המפורסם. מה שקשור לרכב, תלוי מה תקנה, אתה יכול לקנות רכב מעולה מכל הבחינות בגרושים, אם השנתון לא משנה, אבל יכול לקרות מצב כמו אצל רוב המהגרים, שישר קונים רכב מאד יקר במונחים אמריקאיים, כי סוף סוף יש להם לזה אפשרות. רמת החיים תהיה גבוה, אבל לא תחסוך כלום, כנאמר בפתגם יהודי עתיק יומין "בשוק זול, כל הכסף הולך". ליביו ציין את הביטוח הרפואי. בעבודות ממוצעות, המעסיק מעניק בד"כ ביטוח מאד מוגבל, וכל ביקור אצל הרופא יעלה כזה סכום, שלפעמים עדיף לשבת בשיכון בישראל עם שכר מינימום. לברר טוב טוב את כל הפרטים, ועדיף מכמה מקומות או מאנשים שאתה באמת (!) בוטח בהם ויודע שלא יספרו ניסים ונפלאות ( לצערי מצרך די נדיר). בכל אופן, שיהיה בהצלחה!

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם

יש תרופות שלא קיימות בישראל וכן נמצאות באובמה קאר. מדובר על תרופות שיכולות להשפיע לחיוב מיידית על חולים. אם תרצה להביא אותם באופן פרטי לישראל זה יעלה יותר מניתוח מעקפים בארה"ב.

עדיף לבטח את עצמך כמו שצריך אבל לקבל טיפול א'א' מאשר המוקד בילוי לקשישים שנקרא מערכת הבריאות בישראל.

you get what you pay for

אבל בהחלט חשוב לציין לעשות לך ולאשתך ביטוח רפואי טוב. עד כמה שזכור לי 500 דולר בחודש פר אדם, לא על זה יקום ויפול הרילוקיישן.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)

• תוכן חדש...