Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3440 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אאוטלנדר, אין בעיה, תתפנק לך בכיף אם יש כסף ויכולת, אבל שאנשים בוכים שמילקי וקוטג' יקר להם ואז קונים ג'פונים בקצב מסחרר(נהפך לחיידק בערך), וזה הזוי בדרך נוספת כי הדלק יקר גם וגיפונים לא ידועים כרכבים כ"כ חסכוניים, לא יהיה אוכל בבית אבל נזרום עם הטרנד של SUV.

נעזוב את המחיר ונסתכל על זה שטוסון וספורטאג' נהפכו לערסמובייל ואופייני להם לעמוד בשביל הפוזה איפה שהם רוצים ולך תוזיז או תעקוף

נסכם את זה ככה בוכים על יוקר המחייה אבל נקנה ג'יפון כנחמה(כמובן אבל נמשיך להתלונן)

עומר כנראה מצאו רכבים יותר אטרקטיביים לליסינג ממאזדה ופה צנחו

עריכה אחרונה על ידי iliahrom
  • תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
אינני מבין את ההתנפלות ההמונית על קוני הג'יפים והג'יפונים, אני גאה להיות חלק מהם! יש לך שדה ראיה מעולה, יש לך כניסה ויציאה לרכב בלי להתאמץ (פנטסטי לסובלים מכאבי גב או סתם מבוגרים), יש לך מרווח גחון שמאפשר לך לעלות ולרדת בכל מיני מקומות, ובנוסף יש לך את הפוזה שהיא אחלה בונוס. למה לא להתפנק כשאפשר?

ברור שאתה גאה, הרי דיברת כבר על פוזה, אבל זה בסדר גמור להתפנק וגם עדיף להוסיף כמה סנטימטרים לאגו באמצעות ג'יפ במקום רפידות לא נוחות ולא בריאות בנעליים, אבל הענין הוא שהפינוק הזה שלך בא במידה מסוימת על חשבוני שכן במקום שדה ראיה נורמלי למרחק סביר, אני מקבל בפרצוף את האוטו שלך ( בהשאלה כמובן ), אז כמובן שזכותך לעשות מה בראש שלך ולא להתחשב באלו שמתעקשים להתנייע במכוניות נורמליות בסביבה עירונית במקום כאלו שמתאימות לשבילי הרים או למשפחות מרובות ילדים, כמו האוטו שלך, אבל זכותי לקטר. ואגב, "ההתנפלות" היא לא ממש המונית, היא די שולית, ודאי זניחה, לא צריך להתרגש.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם

כדאי גם לזכור שהרבה מרוכשי האאוטלנדר לא מתלבטים בינו לבין ספורטאג' או cx5 - אלא לקוחות שמתלבטים בינו לבין c4 פיקאסו או טויוטה וורסו.

-לראייה בזמן שמכירות האאוטלנדר עולים, במקביל המכירות של המיניואנים הקומפקטיים בירידה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

iliahrom, זה שאנשים בוכים על קוטג' וקונים ג'יפונים, אפשר לכתוב גם על זה שהם קונים אייפונים באלפי שקלים. מה לא עושים בשביל חתיכת פוזה? שני שליש מהמשכורת הולכת על פוזה, אז מה נטפלת דוקא לג'יפ.

זה שטוסון הפך לערסמובייל, אני לא בטוח. מכיר כמה אנשים עם טוסון, כולם אנשים נחמדים ונורמטיבים ואף אחד מהם לא ערס. הרבה אנשים אוהבים את הנוחות של רכב גבוה.

רועי5, הטענה שלך מצחיקה אותי, כל אחד בוחר את הרכב שבא לו, ואם בחרת רכב נמוך, אתה לא יכול להתלונן שמסתירים לך. אם תחשוב קצת תראה ש50 אחוז מהרכבים יותר גבוהים משלך, אז יללה בוא נוריד את כולם מהכביש כי הם מסתירים. באותה מידה מפריעים לי גם האופנועים שחותכים אותי מכל הכיוונים וכל תזוזה שלי ימינה או שמאלה יכולה להיגמר באסון, והרעש הנוראי שלהם, וכל אלה עם המנועים המזהמים פולטי העשן והפיח, והאוטובוסים שעושים כאב ראש, ומה לא.

מפריע לי גם שיש רכבים ישנים בכביש, צריך להגביל את גיל הרכב ל10 שנים ולא לכער את הכביש עם מכוניות ענתיקות.

(לפחות אני רואה שאתה מסכים שאחד כמוני שצריך 7 מקומות ובמקום לקנות ואן ענק שיסתיר לך גם את השמש הוא קונה ג'יפון חמוד, אין בזה שום פסול)

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

לא נפלתי דווקא על ג'יפונים,פשוט לאחרונה זה נהפך לטרנד לקנות SUV(הזוי שהם מוכרים יותר ממשפחתית ממוצעת) ולהראות כאילו יש אבל בתכלס אין לי. נכון שהוא נוח יותר בדרך כלל על כבישי ישראל המשובשים(יש יתרונות ויש חסרונות), אבל מה שמצחיק כאן שיותר ויותר קונים ג'יפונים(בלי שהם באמת צריכים רכב גבוהה),ויותר ויותר אני רואה ערסים על טוסון/ספורטאג'(כבדים יותר מתפנקים באיזה לאנדקרוז קצרה) ולמען האמת אני גר בעיר שיש מלא ערסים והכל מתחלק יפה בינהם מזאדה/טוסון/ספורטאג'.

ובגדול חצי מהרכבים האלה אתה תפגוש אותם כרכבי מדרכה/חניה כפולה "יש לי ג'יפון ואני חונה איך שנוח לי"

אסכם את זה באותו משפט(שבדרך כלל תקף ללפחות לחצי מהאנשים שרוכשים רכב פנאי פוזה) " בוכים על יוקר המחייה אבל נקנה ג'יפון לנחמה".

פורסם

הטוסון והספורטאג' לא נהיו ערסמוביל.

רוכשים אותם "ערסים" כי אלה רכבים שנמכרים בכמויות גבוהות וסביר להניח שגם "ערסים" נמצאים בקרב הלקוחות, אני יותר מאמין שהרבה לקוחות רכשו אותם דוקא כתחליף ליונדאי i30/קיה סיד.

וכן, ג'יפון זה נוח, קרובי משפחה שלי בני 60 פלוס רכשו מוקה למרות שהם באו לסוכנות כדי לרכוש אסטרה, כי הכניסה יותר נוחה, כי מרגישים יותר בטוח שהרכב גבוה יותר ועוד שלל סיבות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לא נפלתי דווקא על ג'יפונים,פשוט לאחרונה זה נהפך לטרנד לקנות SUV(הזוי שהם מוכרים יותר ממשפחתית ממוצעת) ולהראות כאילו יש אבל בתכלס אין לי. נכון שהוא נוח יותר בדרך כלל על כבישי ישראל המשובשים(יש יתרונות ויש חסרונות), אבל מה שמצחיק כאן שיותר ויותר קונים ג'יפונים(בלי שהם באמת צריכים רכב גבוהה),ויותר ויותר אני רואה ערסים על טוסון/ספורטאג'(כבדים יותר מתפנקים באיזה לאנדקרוז קצרה) ולמען האמת אני גר בעיר שיש מלא ערסים והכל מתחלק יפה בינהם מזאדה/טוסון/ספורטאג'.

ובגדול חצי מהרכבים האלה אתה תפגוש אותם כרכבי מדרכה/חניה כפולה "יש לי ג'יפון ואני חונה איך שנוח לי"

אסכם את זה באותו משפט(שבדרך כלל תקף ללפחות לחצי מהאנשים שרוכשים רכב פנאי פוזה) " בוכים על יוקר המחייה אבל נקנה ג'יפון לנחמה".

טוב שהגעת למסקנה בעצמך, תעבור דירה.

הטוסון והספורטאז' הפכו לרבי מכר כי הצרכן הישראלי נבון, הצרכן הישראלי הבין שבתוספת לא גדולה למחיר הרכישה הוא יכול לקבל רכב מרווח יותר, גבוה יותר, מאובזר לא פחות ולפעמים יותר ממשפחתית ממוצעת ולא פחות חשוב סחירות עתידית טובה יותר ממשפחתית ממוצעת.

כן...יש פה גם את אלמנט הנראות. מי שקורא לזה פוזה לא אמיתי עם עצמו. רובנו משקיעים בחיצוניות שלנו, קונים בגדים ובאופן כללי מנהלים אורח חיים שלוקח בחשבון איך אנחנו נתפסים בעיני הסובבים אותנו (החל מהבושם שלנו, ביגוד, סדר בבית והרכב בו אנחנו נוהגים).

האם ערסים אוהבים את הפוזה? כנראה שכן ויותר מאחרים...אז מה? זה אומר שזה רכב לא טוב ולא מהווה בחירה הגיונית יותר מקורולה?

אשתי נוהגת על ספורטאז' 1.6 אחרי כמה שנים ברכבים משפחתיים רגילים (כולם חדשים). מאושרת עד הגג, הביצועים מספקים אותה, צריכת הדלק לא גבוהה משמעותית ממה שהיא מכירה ממשפחתית 1.6 (לא משווה ל-TSI של VAG). הרכב מגיע מאובזר במה שצריך ובימי הגשם תחושת הביטחון ברכב גבוה היא לא משהו להתעלם ממנו.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
iliahrom, זה שאנשים בוכים על קוטג' וקונים ג'יפונים, אפשר לכתוב גם על זה שהם קונים אייפונים באלפי שקלים. מה לא עושים בשביל חתיכת פוזה? שני שליש מהמשכורת הולכת על פוזה, אז מה נטפלת דוקא לג'יפ.

זה שטוסון הפך לערסמובייל, אני לא בטוח. מכיר כמה אנשים עם טוסון, כולם אנשים נחמדים ונורמטיבים ואף אחד מהם לא ערס. הרבה אנשים אוהבים את הנוחות של רכב גבוה.

רועי5, הטענה שלך מצחיקה אותי, כל אחד בוחר את הרכב שבא לו, ואם בחרת רכב נמוך, אתה לא יכול להתלונן שמסתירים לך. אם תחשוב קצת תראה ש50 אחוז מהרכבים יותר גבוהים משלך, אז יללה בוא נוריד את כולם מהכביש כי הם מסתירים. באותה מידה מפריעים לי גם האופנועים שחותכים אותי מכל הכיוונים וכל תזוזה שלי ימינה או שמאלה יכולה להיגמר באסון, והרעש הנוראי שלהם, וכל אלה עם המנועים המזהמים פולטי העשן והפיח, והאוטובוסים שעושים כאב ראש, ומה לא.

מפריע לי גם שיש רכבים ישנים בכביש, צריך להגביל את גיל הרכב ל10 שנים ולא לכער את הכביש עם מכוניות ענתיקות.

(לפחות אני רואה שאתה מסכים שאחד כמוני שצריך 7 מקומות ובמקום לקנות ואן ענק שיסתיר לך גם את השמש הוא קונה ג'יפון חמוד, אין בזה שום פסול)

1. אני דווקא כן יכול להתלונן, עובדה שאני עושה את זה. כמובן שהתועלת של התלונה קצת מוטלת בספק.

2. אתה צריך שבעה מקומות לדבריך ולכן כמובן אינך הכתובת לתלונה, זו מופנית לאלו שנוהגים לבד בכל מיני מפלצות מגודלות שתופסות יותר מקום על הכביש, יותר מקום בחניה, מאיטות את התנועה העירונית הצפופה בשל הצורך לנייד גושי מתכת ענקיים ברחובות צפופים, מגבילות את שדה הראיה של אלו המשתמשים בכלי רכב "נורמליים", בקיצור די מיותר ודי מפריע הענין הזה.

3. אופנועים במידה פחותה, קטנועים במידה רבה יותר, הם אכן רעה חולה וגם שם אני מנצל את זכות התלונה שעדיין שמורה לי, אני מקווה. מכוניות ישנות הן, מה לעשות, הכרח בל יגונה של אלו שאינם יכולים לכלכל ג'יפים מפונפנים ועדיין צריכים להתנייד עם רכב ולזכותם ייאמר לפחות שמרביתם אינם בוחרים בכל מיני ג'יפים היסטוריים שלעומתם האוטו שלך נראה ומתנהג כמו איזו מכונית מיקרו זאטוטית.

פורסם
טוב שהגעת למסקנה בעצמך, תעבור דירה.

הטוסון והספורטאז' הפכו לרבי מכר כי הצרכן הישראלי נבון, הצרכן הישראלי הבין שבתוספת לא גדולה למחיר הרכישה הוא יכול לקבל רכב מרווח יותר, גבוה יותר, מאובזר לא פחות ולפעמים יותר ממשפחתית ממוצעת ולא פחות חשוב סחירות עתידית טובה יותר ממשפחתית ממוצעת.

כן...יש פה גם את אלמנט הנראות. מי שקורא לזה פוזה לא אמיתי עם עצמו. רובנו משקיעים בחיצוניות שלנו, קונים בגדים ובאופן כללי מנהלים אורח חיים שלוקח בחשבון איך אנחנו נתפסים בעיני הסובבים אותנו (החל מהבושם שלנו, ביגוד, סדר בבית והרכב בו אנחנו נוהגים).

האם ערסים אוהבים את הפוזה? כנראה שכן ויותר מאחרים...אז מה? זה אומר שזה רכב לא טוב ולא מהווה בחירה הגיונית יותר מקורולה?

אשתי נוהגת על ספורטאז' 1.6 אחרי כמה שנים ברכבים משפחתיים רגילים (כולם חדשים). מאושרת עד הגג, הביצועים מספקים אותה, צריכת הדלק לא גבוהה משמעותית ממה שהיא מכירה ממשפחתית 1.6 (לא משווה ל-TSI של VAG). הרכב מגיע מאובזר במה שצריך ובימי הגשם תחושת הביטחון ברכב גבוה היא לא משהו להתעלם ממנו.

מילה בסלע. כתבת יפה מאוד

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

כשיש מלא רכבים כאלה אין בזה פוזה לדעתי.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

מעניין איזו בועה תתנפץ קודם; זו של הנדל"ן, או זו של הרכב? לדעתי, ככל הנראה המיתון יפיל קודם את הנדל"ן ואז זה יסחוב איתו את הקריסה בתשלומים הגבוהים על הרכב. בתכל'ס קשה לי להאמין שהציבור ייצא לגור במאהל מחאה בשד' רוטשילד, כי אין סיכוי שהם ימצאו שם חניה ל 3900 ג'יפונים..(:-

פורסם

39,000 למען הדיוק.

קריסה לא תהיה, במקרה הגרוע ביותר האטה מסויימת וחזרה למימדים שגרתיים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אם אני מבין נכון את מה שכתוב כאן, אז 40 אלף רוכשי הגיפונים (ב-2016 בלבד) הם:

1. ערסים.

2. אוהבי פוזה.

3. סוציומאטים חסרי התחשבות בציבור.

נו, באמת.

פורסם

1. על הפוזה ואהדתה מעידים הקונים, המגיבים משתפים פעולה. גם אין בושה בפוזה, חלק נזקקים לה חלק לא.

2. סוציומט היא מילה גדולה, אפילו מעט חריפה, העדר מספיק של התחשבות בכל מיני ערכים שהנשיא הג'ינג' החדש אוהב ללעוג להם, בהחלט.

3. לא זוכר שמישהו כאן כינה בעלי ג'יפים כ"ערסים", כינוי שכידוע יש בו גם קונוטציה אתנית. לכן אין טעם להביא אותו כדי להגחיך טיעונים שכנגד, כאלו שלפחות מתיימרים להביא עמדה הגיונית.

פורסם

ג'יפים לא נועדו כדי שיסעו בהם בשטח? כמה ספורטאג'ים באמת ראו בוץ מעבר לשלולית שליד הגן ילדים כשהרחוב מוצף בחודש ינואר?

• תוכן חדש...