Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט 126. מישהו זוכר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יופי של כתבה, באמת צריך ביצים מברזל לעשות הדרך בקטנוע מרובע הגלגלים הזה, קשה להאמין איך המכוניות הללו (וה-500 שקדמה לה) "טסו" להן בכבישי איטליה

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

ה 126 שהוצגה בתערוכת טורינו 72' ( יחד עם ה 132 ) יועדה להחליף את ה 500 שייצורה הופסק 3 שנים לאחר מכן.

בניגוד ל 500, ה 126 ממש לא שפעה קסם או אישיות, אבל את שלה עשתה, וסה"כ נמכרה היטב עד שנת 80', ואז הוחלפה ע"י הפיאט פנדה, שבדגם הבסיס עשתה שימוש במנועה.

מנוע ה 126 תוכנן מלכתחילה לשימוש בכלי טייס קלים, ולמרות משקולת איזון גדולה שהיתה בו, היה קל מאד, גם ביחס לנפחו.

מערכת ההיגוי והמתלים היו דומים עד זהים לשאר דגמי פיאט שהונעו מאחור - 500, 600 ו 850, כך שלמעשה חתמה ה 126 שושלת אורכה של דגמים מצליחים שהחלה עוד ב 55' עם הצגת ה 600, שהעלתה את איטליה " על הגלגלים ".

בשנת 73' קיבל מפעל FSO הפולני זיכיון להרכבת המכונית, וכך למעשה היתה ה 126 המכונית המודרנית הראשונה שהורכבה בפולין.

הפולנים שדרגו את המכונית, ובשנת 87' קיבלה המכונית מנוע מוגדל בנפח 704 סמ"ק עם קירור מים, ותא מטען אחורי, די סמלי, שהיה ניתן להגדלה ע"י קיפול המושב האחורי.

ייצור ה 126 נמשך במפעל בטיכי עד שנת 2000, הרבה אחרי נפילת מסך הברזל, מה שהעיד על כך שהפולנים אהבו מאד את המכונית, למרות שמשנת 89' יכלו לרכוש גם מכוניות מערביות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בניגוד ל 500, ה 126 ממש לא שפעה קסם או אישיות

אבל אם תסתכל על הקוים שלה, תראה כמה שהם "נכונים". קוים ישרים, פשוטים ועם זאת, אלגנטיים. כמו ב-127 או ב-131.

לפיאט יש עבר מפואר והווה צנוע, למרבה הצער.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

ה 126 נראתה כמו מכונית גדולה שהתכווצה..

ההווה של פיאט צנוע מאד, תרמו לכך כמה סיבות; המעבר ליורו פגע בנשק מסורתי וארוך שנים של פיאט - תמחור נוח.

ממשלת איטליה דאגה לפחת את הלירטה באופן קבוע, מה שסייע מאד ליצוא, ולכן תמיד המכוניות האיטלקיות נהנו מתמחור זול, ובפלח השוק הזול ביותר, זו היתה נקודה קריטית.

בנוסף, הקטנות האיטלקיות חדלו להיות מהנות לנהיגה, לא הפגינו יתרון ביצועים כלשהוא והפכו להיות עוד סופר מיני סתמיות וחסרות ייחוד.

בשאר פלחי השוק גם כך פיאט לא ממש כיכבה, אבל מכירות מצויינות של הקטנות שלה פיצו על כך.

פורסם
יופי של כתבה, באמת צריך ביצים מברזל לעשות הדרך בקטנוע מרובע הגלגלים הזה, קשה להאמין איך המכוניות הללו (וה-500 שקדמה לה) "טסו" להן בכבישי איטליה

לי אין בעיה לעשות ROADTRIP באירופה עם 2 חברי ילדים בתוך האוטוביאנקי 900CC שלי. נראה לי חוויה. הירידה איתה לים המלח הייתה מהנה מאוד.

14434797_10154510283273491_2043542626120774369_o.jpg

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם
ייצור ה 126 נמשך במפעל בטיכי עד שנת 2000, הרבה אחרי נפילת מסך הברזל, מה שהעיד על כך שהפולנים אהבו מאד את המכונית, למרות שמשנת 89' יכלו לרכוש גם מכוניות מערביות.

פולין עד היום היא מקור מצוין לתיבות הילוכים ומנועים לפיאט 126 ו-500 בזכות הייצור הזה - לפני כמה שנים רכשתי בפולין חלקי מנוע ותיבה חדשים לחלוטין של 126 לגאמין. התיבה מתחברת 1 ל-1 בלי שינויים והיא השיפור הכי טוב שאפשר לעשות ל-500 קלאסית - יש לה הילוכים מסונכרנים ויחסי העברה ארוכים יותר שמשפרים מאוד את העידון והשקט בשיוט. בזכות התיבה הזו עשיתי מסע דומה לברנש הבריטי - יותר מ-1,600 ק"מ בארבעה ימים (באחד מהם יותר מ-700 ק"מ של הלוך חזור מהמרכז לאילת).

פורסם

הירידה לים המלח בוודאי שהייתה מהנה, אני חושב שהעלייה מים המלח הייתה פחות...:)

מכל מקום, יש הבדל ממשי בין שני המנועים, מנוע הביאנקי/127 הוא פנינה אמיתית לתקופתו

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם (נערך)

מנוע הביאנקי/127 הוא פנינה אמיתית לתקופתו

מנועה 903 סמ"ק של ה127 החל דרכו בשנת 55' עם הצגת הפיאט600.

נפחו המקורי היה 633 סמ"ק, שעלה בהדרגה עם השנים ל 767 סמ"ק, 843 סמ"ק ( והסתובב הפוך ! ), 903 סמ"ק שהוצג לראשונה בפיאט 850 ספורט\ספיידר, 956 סמ"ק, 982 סמ"ק באוטוביאנקי אבארט דור ראשון וכמובן ה 1050 של האבארט דור שני, שסיפק 70 כ"ס.

בזכות פשטותו ואמינותו, יוצר המנוע במשך 45 שנה, והפך לאחר המנועים הנמכרים ביותר בהיסטוריית הרכב.

למרות שהיה מנוע פשוט, הוא הציע ביצועים סבירים ומעלה בכל גירסאותיו, אופי פעולה נעים וחסכון בדלק.

עריכה אחרונה על ידי חן פרחי
....

פורסם

שהייתי בפולין בשנת 2003 אני זוכר את הפיאט הזאת כמעט בכל מקום בפולין.

אחרי 16 שנה מעניין כמה שרדו כאלה היום.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

הירידה לים המלח בוודאי שהייתה מהנה, אני חושב שהעלייה מים המלח הייתה פחות...:)

מכל מקום, יש הבדל ממשי בין שני המנועים, מנוע הביאנקי/127 הוא פנינה אמיתית לתקופתו

דווקא עלתה את העליות יפה מאוד. מעט מאוד התחממה בעלייה הרעה של מצפה יריחו.

אבל את העלייה של מעלה אדומים עלתה ללא בעיות על 50-60 לא מיהרתי

נהניתי מהדרך.

האוטו נסע פיקס.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

אחרי 16 שנה מעניין כמה שרדו כאלה היום.

לא יצא לי לבקר בפולין, אבל אם נעשה הקבלה עם מדינות שכנות מהגוש המזרחי לשעבר אז המצב הוא כזה - בערים הגדולות כבר לא רואים את המכוניות האלו אבל בפריפריה ובאיזורים כפריים עדיין יש לא מעט.

אוהב מאוד את הדגם הזה, שילב מעניין של טכנולוגיה עתיקה ומנוע אחורי עם עיצוב רבוע מתקדם יחסית.

• תוכן חדש...