Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לצערי אתמול התחילה הצפה בדירה של סבי. ההצפה היא מפתח ניקוז במטבח.

בניין בן 3 קומות עם 11 דירות. בקומת קרקע יש 2 דירות גן כאשר להן יש יציאות ביוב פרטיות שנעשו אחרי שהיו אצלן הצפות בעבר.

בדירות גן הללו יש 2 פתחי ביוב. פתח אחד נפתח אתמול בלי לשבור שום דבר.

פתח ביוב שני עובר מתחת לגדר הפרדה בין 2 הדירות. מעל זה הם שמו באופן עצמאי קרמיקה ככה שאין גישה לפתח ניקוז השני. האם זה חוקי ?

האם יש חוק כלשהו שבו אני יכול להשתמש על מנת לאלץ את בעל הדירה 2 לתת לי גישה לפתח הניקוז ?

בעל דירה 2 לא מרשה לשבור את הקרמיקה ובעצם מונע גישה לפתח ביוב הזה. בעל דירה 1 אדם רציונלי והבטיח לעזור בטיפול בתקלה.

אתמול בערב הוזמנה ביובית בעלות יום שישי. לא זול בכלל.

איש מקצוע בדק עם מצלמה ואחרי שלא הצליח לפתוח את הסתימה בדירתי, מסר לי שיש צורך לפתוח את הפתח ניקוז ביוב שכאמור מכוסה בקרמיקה של דירה 1+2.

הביובית עזבה מבלי לפתור את הבעיה כי כאמור בעל הדירה לא מרשה לפתוח קרמיקה שהוא שם על הפתח ביוב. מן הסתם עדיין שולם עבורה כי לא באשמתה התקלה לא נפתרה.

כרגע המצב הוא שכאשר דיירים משתי דירות בקומה 3 פותחים ברז מים במטבח, המטבח של סבא שלי הופך לבריכה. ביקשתי מהדיירים להימנע מפתיחת מים במטבח עד לתיקון התקלה אבל במידה ולא יעזור, אאלץ לסגור מים לכל הבניין.

כרגע, בהסכמת בעל דירה 1 ( איש רציונלי) מחר תיפתח הקרמיקה בצד שלו מתחת לגדר והביובית תנסה לפתור את הבעיה.

במידה ואיש מקצוע (ביובית) יגיד לי שחייבים לפתוח את הקרמיקה בצד של בעל דירה 2 ( מסרב לתת גישה) מה אני יכול לעשות?

אם זה עוזר, מדובר על חדרה.

בעל הביובית טוען שחוץ מלהגיש תביעה, אין מה לעשות. אני מנגד מתקשה להאמין שרק ככה. מה גם שאי אפשר לפתור את התקלה והרי יותר מיום יומיים הדיירים האחרים לא יתחשבו בי ובצדק.

כרגע סבא שילם לביובית 1500₪ אתמול.

אני חושב (קראתי גם בויינט) שעלות התיקון צריכה ליפול על כלל הדיירים שניקוז הביוב מהם עובר דרך הדירה של סבא.

אשמח לעזרה בנושא, איך להתנהל והאם יש כלים כלשהם להילחם (חוץ מ-2 גורילות) איתם אני יכול לאלץ אותו לתת גישה לפתח הביוב ?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Veni Vidi Vici

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נראה שהכי פשוט לעשות ניקוז חיצוני נוסף.

יפתור את הבעיה לתמיד!

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

תשובה של הדיוט במשפטים, אבל אשר סבל רבות מבעיות צנרת וביוב, ואשר נתבע על עיכוב עבודות תיקון צנרת (למזלי הייתי מסודר, שמרתי קבלות שהוכיחו כי התחלתי לטפל בבעיה לפני שהשכן גילה אותה):

האם מדובר בביוב שמשותף לכל הבניין?

אם כן - השכן לא רק חייב לאפשר גישה אליו, הוא גם צריך להבין שאם ימנע את הגישה הוא חשוף לתביעה על הנזקים שייגרמו לסבך ולבעלי שאר הדירות.

אם יסרב יש גם דרך להגיש תביעה בדרך מזורזת כדי לחייב אותו לאפשר את העבודה, אם כי הדבר עלול לעלות לכם סכום כסף ואתם עלולים גם להדרש להפקיד ערבון למקרה שיגרם לו נזק. אבל כאן נדרשת מעורבות עורך דין, ויפה שעה אחת קודם, עם חוות דעת של בעל מקצוע כי נדרשת גישה לפתח הביוב לצורך טיפול בסתימה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

צינור זה משמש לפחות 3 דירות. אבל סובל רק סבא שלי.

פתח הביוב שלא נותנים גישה אליו נמצא בשטח של דירה 1 ודירה 2. אבל אליו מתנקז ביוב מ-3 דירות (ייתכן ויותר).

Veni Vidi Vici

פורסם

צריך חוק כלשהו בנושא.

האם אני חייב לתקן את הנזק לקרמיקה ? כי זה מה שדרש בעל הדירה 2 ממני עם התחייבות לתיקון תוך 48 שעות חתומה.

הגיון אומר שלא כי הוא מלכתחילה שם קרמיקה על רכוש משותף של כל הבניין.

ספריאל, מה דעתך ?

Veni Vidi Vici

פורסם

כאן באמת צריך משפטן ולא הדיוט כמוני, אבל לדעתי בכלל אסור לו לגעת ברכוש המשותף, בודאי לא בלי הסכמה של כל הדיירים.

זבש"ו.

נראה אותו תובע אותך על הקרמיקה (קרוב לודאי עניין של כמה עשרות ש"ח לחומר, ועוד משהו לעבודה, זה פחות מ-1 מ"ר).

כשיבין שהוא חשוף לתביעה על אלפי ואפילו עשרות אלפי ש"ח נזקים לדירת סבא שלך הוא יתקפל. או שיקבל צו של בית משפט לאפשר את העבודה + תשלום הוצאות משפט.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

משהו לא מסתדר לי

אם הסתימה נמצאת בפתח הביוב המרכזי, למה הביוב עולה רק אצל סבא שלך ולא אצל דיירי הדירות האחרות ?

ולמה רק במטבח? לא כל הדירה כולה מתנקזת לפתח ביוב אחד ?

פורסם

מסתדר לגמרי. אם מדובר בדירות מעל דירת הסב הדירה שמתחת תסבול.

הדירות בקומת הכניסה מחוברות לביוב אחרי הסתימה.

הדירות האחרות (או אזורים אחרים בדירת הסב) מחוברים לקוי ביוב נוספים שמתחברים למשותף מעבר למקום הסתימה.

הסיפור שהיה לי לפני 5 שנים היה ברב קומות שבו נסדק צינור ביוב במקום שבו עבר בתוך קיר בדירה שלי. באותו בניין היו עוד איזה 15 קוים מקבילים שניקזו אזורים אחרים, והתחברו לקו משותף רק במרתף הבניין.

פורסם

סבא שלי גר בקומה 2. דיירים אחרים בקומה 3. מן הסתם מים לא יעלו לקומה 3 אם יש להם יציאה בקומה 2. ניקוז המטבחים נפרד מניקוז שירותים ואמבטיה.

לדיירים בדירות גן יש פתח ניקוז נפרד מאיתנו וקומה 3 לבריכת ניקוז מרכזית.

Veni Vidi Vici

פורסם

גיא - לדעתי כדאי שיוועץ בעו"ד.

מדובר בעניין די דחוף, וצריך להכיר את הפרוצדורה להגשת תביעה\דרישה מהירה לפעולה. אחרת זה עלול להמשך זמן רב.

פורסם

לאחר קריאת השרשור, להבנתי לא מדובר על הצפת ביוב, אלא קולחין (מטבח/אמבטיה).

אצלנו בבניין יש הפרדה בין ניקוז הביוב אל הבור בחצר (מנהול), לבין ניקוז הקולחין. יותר מזה, לי, בקומת קרקע יש ניקוז קולחין נפרד משני הדיירים שמעלי (מה שהציל אותי שבוע שעבר). לא הצליחו לפתוח את הסתימה מתוך הדירה של קומה שנייה, רק בגישה אל הצינור מתוך הבור בחצר.

פורסם

רוצה לראות כך השכנים למעלה מהר מהר מתחילים לשלם וללחוץ על השכן למטה.

תסגור עם פקק את היציאת ביוב, אצל סבא שלך במטבח.

התוצאה תהיה שעכשיו המים יצאו למעלה אצל השכנים שלו.

ועכשיו להם יהיה בעיות של מים וביוב. ועכשיו גם הם יהיו בלחץ לפתור את הבעיה.

בהצלחה

מנסיון עובד מצויין. !!

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תוכן חדש...