Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3382 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים . כמו שכתבתי הרכב מניע כאשר המצב על N או P אין רעידות למעט ויברציה קטנה שכמעט לא מורגשת.

כאשר מעבירים ל D כל הרכב מתחיל לרעוד . ואם מדליקים מזגן אז הרעידות נהיות עוד יותר חזקות.

קצת רקע . הרכב נקנה לפני 9 חודשים . כאשר קניתי את הרכב לא היו שום רעידות אבל כל פעם שהעברתי ל D היתה מכה.

הרכב עבר יישור קו באחד המוסכים שמומלצים פה לטובה . כחלק מהטיפול נאמר לי שהתושבות גיר גמורות ויש להחליפם . החלפתי את התושבות והופיעו הרעידות הדי חזקות , כאשר פניתי למוסך נאמר לי לנסוע שבוע לפחות והרעידות יעלמו. מה שכמובן לא קרה הרעידות משיכו . פניתי שוב לאותו מוסך ונאמר לי שכנראה שהתושובת מנוע לא טובות . עזבתי את זה כך וכל הקיץ נהנתי ממסאג בזמן הפקקים.

שבוע שעבר הלכתי למוסך אחר שבו טיפלתי ברכבים בשנים קודמות הם בדקו ואמרו התושבות מנוע אכן קרועות . הוחלפו והפלא הוא שהרעידות נשארו בדיוק כמו שהיו . במוסך אמרו לי שיש סיכוי טוב שמה שהרכיבו לי בגיר הן מסוג זול ולכן לא היתה שום השפעה כמו כן זו הסיבה שמייד אחרי ההרכבה התחילו הרעידות.

האם לדעתכם יכולה להיות סיבה שכזו שהתושבות ששמו לי הן לא איכותיות ? כי כרגע התושבות גיר שלמות לפי הבדיקה של המוסך.

משהו נוסף שאולי יעזור זה שהטורים ברגיל הם850 בערך בזמן D הם יורדים ל 650 בערך ואז מתחילות הרעידות . אתמול בעזרת הבורג של המצערת העליתי את הטורים כך שבסרק הם על 1000 וב D הם על 800 בערך בתחילת נסיעה יש רעידות אך אחרי 10 דקות בערך הן נעלמות . ובזמן הפעלת מזגן שוב חוזרות .

עריכה אחרונה על ידי dani12
פורסם (נערך)
כאשר פניתי למוסך נאמר לי לנסוע שבוע לפחות והרעידות יעלמו.

אשמח אם תפרסם את שם המוסך. זה פשוט מעליב להגיד דבר כזה. מה בדיוק אמור לקרות במהלך השבוע הזה???

זה ידוע שתושבות מנוע (או בוקסות למשולשים למשל) חייבות להיות מקוריות או לפחות חליפיות איכותיות. חן פרחי מאסטר גומי הסביר פעם שזה קשור לגומי טבעי שמשולב בתושבת, והוא יקר וטוב יותר לכן בתושבות סיניות או טורקיות למיניהן הוא נמצא בכמות מועטה.

הייתי מחליף שוב תושבות, הפעם למקוריות למרות שהן לא זולות. כל זה בהנחה כמובן שהטורים יציבים בסרק והבעיה אכן בתושבות.

עריכה: הגבתי לפני שערכת - לכן תתחיל בניקוי מצערת ומנוע צעדים.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם (נערך)

ניתן למצוא תושבות מקוריות בזול גם מחו"ל. אלו חלקים שעוברים מכס אך לצערנו המדינה הזאת תיקח ממך מיסים ועמלות.

בכל מקרה , אני חושב שאתה לא היית צריך לגעת בכל התושבות.

כשאני נגעתי בתושבות העליונות הורגשו שיפורים ברכב, אך כשנגעתי בתחתונות ובעיקר בתושבת האחורית שעל הגשר התחילו בעיות רציניות, יש מצב גדול שמה שיש לי כרגע על הרכב הן גם מקוריות(אבל הזמנתי חדשות ליתר ביטחון) ועדיין יש רעשים ורעידות , כנראה הגיר והמנוע התקבעו עם השנים וכל החלפה גרמה לזעזועים שם ואיפה שהציריה וכו'. בטמטום שלי שהקשבתי לאנשים והחלפתי ונגעתי בהן.

עוד דבר, לא כל סדק או קרע קטן שאתה רואה על תושבת אומר שהיא עושה בעיות, הוצאתי תושבת מנוע שמאלית שיצאה מהמפעל בשנת 99 עם קצת קרע וסדקים ובחיים היא לא גרמה לרעידות ולא עשתה רעשים ובעיות, בכלל לא הורגשה שהיא קיימת.

בכל מקרה, תושבות שמים רק מקורי!

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
פורסם

הייתה לי תופעה זו באחד הרכבים שהיו לי פעם.

הסיבה לרעידות הייתה - שסתום פליטה סדוק.

ניתן לגלות את זה בעזרת בדיקת קומפקסיה.

לאחר שיפוץ ראש מנוע והחלפת שסתום הרעידות נעלמו.

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

פורסם

שוב סיפור התושבות המפורסם של הקורולה האגדית, סיפור שנטחן כאן עד מוות. מה שאפשר להבין מהסיפור הזה שאסור לגעת בתושבות מנוע/גיר ישנות בגלל כמה קרעים ויובש בגומי, שטויות כמובן כי כנראה כשהחליפו תושבת תחתונה לא הרכיבו אותה נכון או את הגשר או שהתושבות מזוייפות ועוד אלף סיבות.

גומי מתעוות עם השנים והתושבת נהיית פחוסה והגומי מאבד את התכונות שלו ואפילו עם הזמן השמן מהתושבת נוזל בגלל הקרעים, תושבת קרועה משפיעה על עוד מכלולים כמובן.

פורסם

הטורים יציבים ניקוי בוצעה כבר . כמו שכתבתי לפני ההחלפה לא היו רעידות אחרי ההחלפה יש רעידות.

בכריזמה הקודמת שלי גם החלפתי תושבות של הגשר, שמתי חליפייות ולא היו שום רעידות .

כך שזה מאוד מוזר לי כל הסיפור הזה.

לקחו ממני כמעט 5000 שקל על טיימינג תושבות גיר וניקוי אגן שמן לפחות ציפיתי לתמורה איכותית.

פורסם

ומי הכשיר אותך להיות מומחה לענייני פיזיקת הרכב ולהבטיח שזה לא קשור לפיזיקת הרכב? יש ידע בסיסי ויש ידע בהכל, יש הבדל.

תיכנס לפרופיל של מאור30 ותסתכל בשרשור שלו על שרשור "תושבת גיר אחורית שרייד וציריות".

תשאל אנשים שמבינים , האם הם מבטיחים שהחלפת כל התושבות לא תגרום\תאתר בעיות אחרות.

מזוייף? ממש לא.

התגובה מיועדת לאדם שסובל שהוא בעל קורולה.

פורסם
הטורים יציבים ניקוי בוצעה כבר . כמו שכתבתי לפני ההחלפה לא היו רעידות אחרי ההחלפה יש רעידות.

בכריזמה הקודמת שלי גם החלפתי תושבות של הגשר, שמתי חליפייות ולא היו שום רעידות .

כך שזה מאוד מוזר לי כל הסיפור הזה.

לקחו ממני כמעט 5000 שקל על טיימינג תושבות גיר וניקוי אגן שמן לפחות ציפיתי לתמורה איכותית.

5000 ש"ח על טיימינג, תושבות גיר וניקוי אגן שמן?! אתה רציני שזה כל מה שנעשה בסכום גרנדיוזי שכזה? במחיר הזה אתה שם הכל מקורי ועוד נישאר לך הרבה עודף...אז גם בזה חסכו עליך? למה ויתרת לאותו מוסך?

פורסם
ומי הכשיר אותך להיות מומחה לענייני פיזיקת הרכב ולהבטיח שזה לא קשור לפיזיקת הרכב? יש ידע בסיסי ויש ידע בהכל, יש הבדל.

תיכנס לפרופיל של מאור30 ותסתכל בשרשור שלו על שרשור "תושבת גיר אחורית שרייד וציריות".

תשאל אנשים שמבינים , האם הם מבטיחים שהחלפת כל התושבות לא תגרום\תאתר בעיות אחרות.

מזוייף? ממש לא.

התגובה מיועדת לאדם שסובל שהוא בעל קורולה.

ומי הכשיר אותך להיות מומחה לפיזיקה, ולתת עצות באופן קבוע לאנשים על סמך מקרה אחת שקרה לך, אתה דוגל ותמיד חוזר ואומר שלא להחליף בולמים אבל כן להחליף תושבות כשמתחילה הרעידה הראשונה, גם אחרי שניסו להכניס לראש שלך מחשבה הגיונית ונכונה מבחינה מכאנית אתה ממשיך בדברים המביכים שיוצאים לך מהמקלדת, אני בטוח שאין לך את האומץ לייעץ לאנשים במציאות ביום יום, כמה תשובות פירקת והרכבת בחיים שלך? כמה ניסיון יש לך חוץ מעבודה במוסך שבעצמך אמרת שאין לך ביטחון וידיים לעבודה כזאת, אז מאיפה מגיע לך האומץ להמשיך בסיפו, לעומתך יש פה אנשים ואני ביניהם עם הכשרות והסמכות בענף הרכב שביום יום שלהם נתקלים ומרגישים דרך הידיים שלהם את העבודה ולא דרך מסך המחשב וחושבים שהם גיבורים גדולים במילים.

תמשיך להביך את עצמך ותפנים כבר מה שכולם מנסים להסביר לך.

פורסם
עדיין לא הבנתי למה ויתרת לאותו מוסך שגבה סכום שכזה ושם לך חלפים באיכות ירודה שכזו ועוד טען שלאחר שבוע הרעשים יעלמו והמצב רק החמיר!?

כי זה רכב שמשמש אותי לעבודה . ולא היה לי זמן לרוץ אליהם ולריב איתם . הם עובדים מאוד לעט וזה אומר שצריך לקבוע כל דבר מראש ולהשאיר את הרכב לפחות ליום . לא בוכים על חלב שנשפך כבר חזרתי לטפל במוסך המקורי. שלי אומנם אני מראשון והם ירושלמים אבל שווים את הנסיעה .

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

יש לי כריזמה 2002 עם אותם בעיות בדיוק, בזמן N כמעט ולא רועד ובמצב D רועד כן וכשהמזגן דולק עוד יותר רועד כי הוא מוריד עוד קצת את הטורים.

אבל נראה לי שזה פשוט בגלל סל"ד נמוך ולא קשור לתושבות, תשים לב שכמה שהסל"ד יותר נמוך המנוע רועד יותר אולי בגלל שהוא כמעט נכבה מהעומס אז הוא רועד (כך זה נראה ברכב שלי)

עבר: מציבושי כריזמה אייר 2002

הווה: ניסן אלמרה 2002

עתיד: רכב יפני עתיק ואמין מודל 2023

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

סתם לעדכן , אחרי שנשבר לי מהרעידות המטורפות התחלתי לחפש את הבעיה שהתגלתה שמנוע הצעדים תקול זאת גיליתי בטעות ששמתי לב שבדרך כלל בזמן סיבוב הגה הטורים היו עולים קצת ובזמן האחרון היתה תחושה שאין שוב ייצוב טורים ברכב. אחרי שהחלפתי את המנוע בהתחלה העסק התחיל לעבוד טוב ואז הטורים שוב התחילו לצנוח ולרעוד אחרי שסגרתי את הבורג של האויר הסלד התייצה על 900 בזמן הדלקת מיזוג הם טיפה עולים ובזמן ששמים על D הם טיפה יורדים. החלפת המנוע צעדים לאחד מפירוק וסגירת הבורג העלימו את הרעידות . כנראה שהתושבות שהמוסך שם לי אכן לא רעות מצד שני כן התלוננתי על הרעידות ובמקום לנסות לבדוק ממה זה קורה שלחו אותי לדרכי חבל שכך.

• תוכן חדש...