Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זיהוי בעיה של DSG 6

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני רוצה לדעת לגבי בעיה של DSG 6 ברכב שלי

הבעיה כזאת (אני לא יודע אם זה בעיה או שזה צריך להיות ככה) כי זה פעם ראשונה שיש לי רכב DSG 6

כשאני נוסע רגיל לוחץ גז ההילוכים עוברים חלק בלי שום הרגשה אפילו

אבל במהירויות נמוכות לפעמים גז וישר ברקס ופקקים לפעמים פתאום יש קפיצה כזאת בהילוכים 1 ל- 2 או 2 ל-1 או מ-3 ל2 כאילו מרגישים קפיצה כזאת מעצבנת.. ושומעים את הרעש של הקלאצ'ים ...

האם זה מראה על בעיה בגיר DSG 6 שיש לי באוטו ? אאודי TT שנתון 2007.

או שזה בעצם מראה על בלאי ועל גיר או מכטרוניקס שעומד ללכת ?

תודה על העזרה!

פורסם

1.יש לבדוק במוסך מפלס שמן גיר ולוודא שלא חסר.

2. אם סעיף 1 תקין,רוב הבעיות בגיר הזה בד"כ בבלוק השסתומים ושיפוץ שלו פותר בד"כ את הבעיה.

תוכל לערוך חיפוש ולמצוא נושאים דומים עם הפתרון הזה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
חבל שאתה קופץ ישר לבלוק שסתומים, מקווה שניסית קודם לעשות טיפול לגיר שמן+פילטר.

עשיתי לפני שבועיים

פורסם

גם אני מכיר את התופעה, במיוחד בהילוך ראשון/שני, קפיצות כאלה ולפעמים נקישות, גם ברוורס.

יש מישהו מכנופיית הטיפולים שמכיר את הגיר ויודע להחליף פילטר ושמן גיר?

פורסם

לדעתי קפצו כאן מהר מדי למסקנות בנוגע לתקלה.

גיר רובוטי הוא לא גיר אוטומטי. בפקקים יש לגירים האלה נטיה להתבלבל קצת ולשהק לפעמים כשהם לא מצליחים להבין בדיוק אם הרכב מאיץ או בולם, להעלות הילוך או להוריד.

ה-DSG6 נחשב גיר אמין ולא סובל מבעיות מיוחדות לא בקלאצ'ים ולא במוח גיר.

לפני שאתה מברר מחירי תקלות הייתי ממליץ לך לגשת למוסך שמתמחה ב-VAG כמו מוסך רון למשל ולבקש שיעשו נסיעת מבחן ויחוו את דעתם האם באמת יש בעיה עם הגיר ברכב שלך.

פורסם
תתייעץ בבקשה עם אסף מהכנופיה (כינוי: asafasaf)

מכיר וניסיתי מספר פעמים לשלוח הודעות פרטיות אך לא החזיר. מאמין שהוא בנאדם עסוק מאוד..

פורסם
לדעתי קפצו כאן מהר מדי למסקנות בנוגע לתקלה.

גיר רובוטי הוא לא גיר אוטומטי. בפקקים יש לגירים האלה נטיה להתבלבל קצת ולשהק לפעמים כשהם לא מצליחים להבין בדיוק אם הרכב מאיץ או בולם, להעלות הילוך או להוריד.

לפני שאתה מברר מחירי תקלות הייתי ממליץ לך לגשת למוסך שמתמחה ב-VAG כמו מוסך רון למשל ולבקש שיעשו נסיעת מבחן ויחוו את דעתם האם באמת יש בעיה עם הגיר ברכב שלך.

מסכים, מי שעובר מגיר פלנטרי לרובוטי יתקל בהתנהגות שונה, מעצבנת לעיתים, מתסכלת לעיתים, של היסוסים, השהיית תגובה וקפיצות בין ההילוכים, והכל במהירות נמוכה, זה הגיר ומבחינה זו לפחות עדיף אפילו גיר כזה עם מצמד אחד, שם לפחות ניתן ללמוד את התנהגותו ולעבוד בסינכרוניזציה איתו, הדו מצמדי חכם מדי ויודע הכל טוב יותר, אפילו מתי להתבלבל.

פורסם

.

סתירה אחת לפחות :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?312517-%D7%AA%D7%A7%D7%9C%D7%94-%D7%91%D7%92%D7%99%D7%A8-DSG-6-%D7%94%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9B%D7%99%D7%9D.

ועוד אחת :

http://www.vagit.co.il/forum/viewtopic.php?f=18&t=10970&start=0

פורסם

ומה זה מוכיח?

לא אמרתי שהוא גיר חסין או ללא תקלות כלל.

גם במוצרים האמינים ביותר יהיה אחוז מסויים שיסבול מתקלות ובעיות, האם זה משליך על הכלל?

פורסם

זה אומר,שיש תקלות וידועות ומוכרות גם בגיר של 6 הילוכים (פחות בהרבה מה DSG7) אבל עדיין יש,אם תעשה חיפוש בפורום תמצא עוד.מכון גירים הוא מקום טוב להתייעצות ואם כבר החליפו שמן ומסנן גיר אוטומטי יש פה 2 אפשרויות:

א. שמו שמן גיר לא נכון שגורם לתקלה/חסר שמן גיר.

ב.כנראה,שיש באמת תקלה בגיר.(וזה קורה בהרבה גירים כאלו באיזור ה 130,000 ק"מ צפונה )

פורסם (נערך)

אצלי רכב עם DSG6 ולא כל כך ברור לי מהתיאור, מה זה אומר "שומעים את הרעש של הקלאצ'ים". איזה רעש יש לקלאצ'ים?

אם יש קפיצות של ממש כאשר הרכב מעביר הילוכים, ייתכן ויש בעיה. אבל, בהאטה כאשר בולמים הרכב מוריד הילוכים כדי לעזור לבלום. צריך להבדיל בין קפיצה של ממש בגיר, לבין הורדת הילוכים לבלימה - זה מרגיש כמו בגיר ידני כימעט ולא חלק כמו באוטומט, הבלימה חזקה - במצב נורמאלי הורדת הילוך עצמה חלקה, אבל הבלימה חזקה - מרגישים כאילו משהו תופס את הרכב ומאיט אותו (כמו בגיר ידני כאשר מורידים הילוך ועוזבים את המצמד).

אני ממליץ לפנות למוסך מומחה כדי שיעשו בדיקה של התופעות שאתה מתאר.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...