Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3553 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לאחרונה רכשתי רכב מסוג טויוטה קורולה RUNX מודל 2005 (תוצרת אנגליה במידה ורלוונטי).

הרכב גמע 120K ק"מ, המנוע נשמע בריא, עובד יפה ועגול וגם מגיב\נוסע יפה מאוד.

היד האחרונה של הרכב (האדם ממנו קניתי) לא טיפל במוסך מורשה טויוטה

ולכן אין שום תיעוד לגבי סוג \ איכות השמן שבו השתמשו (יש חשד סביר שהייתה הזנחה ולא הוחלפו שמנים בזמן).

כעת אני רוצה להכניס את הרכב ל"יישור קו" במוסך מורשה טויוטה.

ממורשה טויוטה קיבלתי הצעת מחיר שכוללת החלפה לשמן הבא -

"SL CI4 5W30 PAZ בתקן מנוע שמן"

בנוסף, ביקשתי לבצע פתיחה של אגן השמן, בדיקה האם קיימת בוצה, ניקוי וסגירה (ללא ביצוע פלאשינג בשלב זה).

אשמח לשמוע את דעתכם, האם נדרש פלאשינג בכל מקרה בעקבות מעבר לשמן מסוג זה?

(למיטב הבנתי מדובר בסינטטי מלא).

האם ההחלטה לבצע בשלב זה ניקוי אגן שמן ללא פלאשינג והחלפת שמנים היא נכונה?

בהנחה שהתכנון נכון, האם ידרש בהמשך החלפת שמן לפני הטיפול הבא? (לאחר, נניח 5K ק"מ).

תודה מראש!

פורסם
ניסית להיסתכל דרך פתח מילוי השמן לזהות אם קיימת בוצה?

ממבט על מכסה של פתח מילוי השמן, לא נראה סימנים לבוצה, קצת שחור ומלוכלך אבל אין ממש בוץ (גם עד כמה שניתן לראות לתוך מכסה השסתומים).

במידה ולאחר פתיחת אגן השמן, מתברר שאין בוצה במנוע, איך מומלץ להתקדם?

פורסם

אני במקומך לא הייתי מוריד אגן שמן אלא מרים מיכזה שסתומים. ברגע שהאיזור מתחתיו כלומר גלי הזיזים ובית השסתומים יהיה עם בוצה יהיה מה לגשת לאגן השמן. אם הכל נקי חבל להוריד אגן שמן שהאטימה שלו היא הטובה ביותר והורכב במפעל. אם הכל נקי תשתמש בשמן שמוגדר על ידי היצרן ותעקוב אחר צריכה שלו.

פורסם

לפי דעתע האישית בלבד:

לגבי האטימה של אגן שמן ברגע שאתה מרכיב, מעט סופר 7 שחור על הסביב ולסגור זה יאטום הרמטית.

כמו כן אני לא ממליץ לך על יישור קו במורשה כי זה פשוט יקר.

אתה יכול לעשות את כל הטיפולים האלה במוסך שהוא לא מורשה עם רכיבים וחלקים שאתה תבחר ותחסוך המון, בכסף שתחסוך אולי תשקיע כחלק מיישור קו אולי מצבר אולי צמיגים, כיוון פרונט מתי עשו אם בכלל תבדוק.

לגבי פלאשינג אם יש בוצה במנוע ואתה עושה פלאשינג אז זה יכול להביא להרס המנוע קח בחשבון, מצד שני העניין עם הבוצה נפתר במודל 2005 שלך.

הכל מקרה היה לי runx מודל 2003 מ 0 ק"מ עד 180 אלף, לעולם לא נדרשתי לפרק כלום וכלום גם לא התקלקל(טיפולים/מצבר/צמיגים וברקסים סטו).

במודל 2007 הורדתי אגן שמן היה נקי מבריק (משתמש רק בסינטטי מלא אבל הורדתי בכל זאת).

אם בכל זאת תרצה לפרק אגן שמן ולנקות אותו אני ממליץ לעשות פלאשינג לפני ורק אז לפרק הכל להבריק גם את המנוע מלמטה וגם את האגן שמן, למרוח סופר 7 שחור על האטם ולהחזיר תוך כדיי סגירה מתונה בורג מול בורג.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

שלום

תודה לכם על העזרה!

הבוקר הרכב נכנס לטיפול במורשה טויוטה, מסקר שוק שעשיתי לא היה הפרש גדול במחירים ולכן העדפתי לטפל בטויוטה, אולם בפועל המחיר יצא גבוה יותר בעקבות בעיות נוספות שהתגלו במהלך הטיפול.

בהמשך לעצתו של מאור30 החלטתי שלא לפרק את האגן שמן, ובשלב מאוחר יותר לפרק את מכסה השסתומים.

למרות שלא היה מתוכנן פירוק מכסה שסתומים היום, ל״שמחתי״ במהלך הטיפול התגלתה נזילת שמן ממכסה השסתומים והומלץ להחליף את האטם.

לאחר פירוק של מכסה השסתומים נחשף גל הזיזים ונראה נקי לחלוטין וללא סימני בוצה (!).

בהתאם לכך לא היה צורך בפירוק של אגן השמן בשלב זה ואני מקווה שלא יהיה צורך בהמשך.

השמן, אגב, הוא 5w30 סינטטי מלא.

סך הכל בוצעו העבודות / חלקים הבאים:

ניקוז והחלפת נוזל קירור במקורי טויוטה

החלפת נוזל בלמים וניקוז מהגלגלים (ניפלים).

החלפת 4 פלאגים (מקוריים)

החלפת פילטר אוויר, מזגן ושמן (כולם מקוריים של טויוטה)

החלפת אטם מכסה שסתומים

החלפת רפידות קדמיות במקוריות טויוטה

החלפת רצועת מנוע ראשית במקורית חדשה

שמן מנוע 5w30 סינטטי מלא

העבודה נמשכה כ3-3.5 שעות

מה להערכתכם מחיר סביר לעבודה + חלפים מקוריים ומע״מ?

תודה !

פורסם

שאלת פה שאלה קשה כי הכל מקורי ומקורי זה לא זול. אני מניח שנסקת פה לכיוון ה 2000 שח...סתם ניחוש. כמה יצא עכשיו גלה לנו?

ואני שמח לשמוע שהמנוע מבריק מבוצה.

פורסם

זה זוג של ניחוש?

לפי דעתי:

חלקים 1700 שקלים.

עבודה 800.

סהכ 2500 משהו בסגנון.

במוסך שהוא לא מורשה היית מכניס גם מצבר חדש וכיוון פרונט באותו הכסף.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

אין שום סיבה להיכנס למורשה עם רכב בן 10,

חבל על הכסף , תמיד "מוצאים משהו" במהלך הטיפול

ניקוז והחלפת נוזל קירור במקורי טויוטה עלות 250 ש"ח

החלפת נוזל בלמים וניקוז מהגלגלים (ניפלים). יקר שם סתם עולה באיזור של 80 שקל (במקום 30)

החלפת 4 פלאגים (מקוריים) אם זה דגם אירודיום זה 600 ש"ח אם רגיל באזור של 200 שקל

החלפת פילטר אוויר, מזגן ושמן (כולם מקוריים של טויוטה) מיותר לחלוטין עולה שם 120 ש"ח

החלפת אטם מכסה שסתומים- עוד 500 שקל (90 על האטם והשאר עבודה)

החלפת רפידות קדמיות במקוריות טויוטה- מיותר לחלוטין אפשר לקנות לוקס (אותו מפעל) עולה חצי מחיר או REMSA בת של TRW עולה 100 שקל

החלפת רצועת מנוע ראשית במקורית חדשה גם -אין ממש ערך מוסך כאן

שמן מנוע 5w30 סינטטי מלא - לוקחים שם בערך 280 שקל על שמן כזה שטוב ממנו לא עובר 120 ש"ח...

פורסם

תיקון לגבי הפלאגים:

4 פלאגים זה 70 שקל.(לכל ה 4) מקוריים בחנות חלפים תבדוק (בסטנדרט לא הולך שם אירדיום).

פורסם

כמה עלו במדויק הפילטרים גם של השמן ושל המזגן ושל המנוע?

אם אפשר שתעלה צילום חשבונית זה מצוין.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם (נערך)

שלום

הטיפול הסתכם ב2370 ש״ח.

אנסה לצלם ולהעלות את החשבונית מחר.

לגבי חלפים - poratnir תודה על העצות על תחליפים באיכות טובה

בהחלט אקח לתשומת ליבי לקראת הטיפול הבא.

לגבי מוסך - אשמח להמלצה על מוסך אמין וישר באיזור ראשון לציון / חולון.

שוב, תודה רבה לכולם על העזרה!

עריכה אחרונה על ידי shalom84
  • תוכן חדש...