Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קשה םהגדיר מי התיבה הטובה ביותר על סמך נהיגה כי התיבה הטובה ביותר היא זו מתאימה במותר לרכב בה היא מותקנת ולמנוע אליו היא משודכת. לכל מנוע אופיין שונה ולכן דרישות שונות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
למעשה יש כבר תיבה דו מצמדית עם 12 הילוכים. קוראים לה I-SHIFT, והיא נמצאת במשאיות של וולוו- https://www.youtube.com/watch?v=PlFiKo64kQw. בסרטון- השוואה בינה לבין קוניגסג אגרה 1:1 (?).

נראה מבטיח. הגרסה החד-מצמדית של האייזיפט היתה קטסטרופלית.

פורסם
וואו Automatic1. מוריד בפנייך את הכובע על התשובה המפורטת.

אז איזה רכב עליי לקנות אם אני מחפש תיבה אוטו' טובה לעיר? חוץ מ BMW (לא בתקציב).

תיבה טובה לעיר זה תיבה שמעבירה הילוכים כמו שצריך או תיבה אופטימלית לחיסכון בדלק? או גם מבחינת אמינות?

כי אם אתה שואל אותי(למרות שלא נהגתי על התיבות של אסיין 6 הילוכים) , אז ה dsg הכי מספק את הסחורה מבחינת זמינות כוח וחיסכון בדלק בצורה הטובה ביותר(אם כי גם לו לעיתים יש בלבול אבל לא נורא).

הבעיה היא שזה dsg

פורסם

למה סיימת את מה שכתבת ב"הבעיה היא שזה DSG"?

לא דברתי על חסכון בדלק, למרות שגם זה חשוב. יותר התכוונתי להעברת הילוכים חלקה וחכמה. כאילו מעביר אותו בנאדם. בזמן.

פורסם

כי dsg ובכלל תיבות אץרובוטיות מכול סוג לא נודעות באמינות גדולה כמו האוטומטיות הרגילות, שלא נדבר גם על האחזקה הרגילה שלהם.

אבל אין ספק שכאשר הם עובדות, הם עובדות מעולה. במיוחד dsg.

לא נסעתי על כול תיבות ההילוכים השונות, אבל מהנסיון שלי, אהבתי את התיבה של מאזדה(4 ההילוכים הישנה) . מעבירה טוב, מורידה הילוכים כמו שצריך(יש כאלה שיגידו שיותר מדי לפעמים, אבל אני אהבתי את זה)

פורסם
וואו Automatic1. מוריד בפנייך את הכובע על התשובה המפורטת.

אז איזה רכב עליי לקנות אם אני מחפש תיבה אוטו' טובה לעיר? חוץ מ BMW (לא בתקציב).

CVT של טויוטה

זה עניין של כיול, או שזה בגלל דרך הפעולה של התיבה?

אני חושב שזה עניין של כיול. אנשים פשוט לא רגילים לפעולה של תיבה רציפה. בתיבות חדשות יש הילוכים וירטואליים, כדי הנהג ירגיש כאילו תיבה מעבירה הילוכים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יש קוניגסגסגסגסג שהיא עם הילוך 1 בלבד.

רכב על, עם הילוך 1 לנסיעה קדימה.

ברח לי השם שלה.

Bazinga

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
כי dsg ובכלל תיבות אץרובוטיות מכול סוג לא נודעות באמינות גדולה כמו האוטומטיות הרגילות, שלא נדבר גם על האחזקה הרגילה שלהם.

אבל אין ספק שכאשר הם עובדות, הם עובדות מעולה. במיוחד dsg.

לא נכון. יש סך הכל שתי תיבות כפולות מצמד לא מוצלחות. כל השאר מעולות ואמינות, לעיתים הרבה יותר מתיבה פלנטרית תיפוסית. פשוט אתה לא שומע עליהן כי התיבות היותר טובות לרוב ברכבים יחסית יקרים.

לעיר, ברור שתיבה רציפה או פלנטרית עדיפה בגלל זחילה.

אבל תיבות פלנטריות קומפקטיות עם הרבה הילוכים (מעל 6, מה שמותקן ברכבים עם מנוע רוחבי), רק הזמן יראה כמה הן אמינות. לי יש ספקות כי מדובר אל מערכת פלנטרית עם מנגנונים כמעט כמו בשעון יד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בינתיים הזמן מראה שהן אמינות (הפלנטריות בעלות 8 הילוכים מבית ZF8).

תיבות CVT מבחינה הנדסית הינן פתרון טוב יותר, אבל הן נעדרות את הריצה מעלה ופחות מלהיבות בנהיגה ספורטיבית.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
בינתיים הזמן מראה שהן אמינות (הפלנטריות בעלות 8 הילוכים מבית ZF8).

תיבות בהתקנה אורכית (לא כל כך קומפקטיות כמו התיבות בהתקנה רוחבית).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...