Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2977 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה היה בצחוק, כי באמת לבקש עזרה ובסופו של דבר התעלמת לגמרי ובחרת הפוך...

שזה אגב בסדר גמור [emoji4]

לגבי הצריכת דלק, היא תשתפר כן.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תתחדש, סע בדרכים טובות וזהירות.

ספר התרשמויות.

אגב,

כמו אישתי,מתייעצת איתי שעות ובסוף עושה מה שהיא רוצה,

חח:lol:

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

עדכון לאחר קנייה.

מעוניין למכור את הרכב הנ"ל.

בטח הרבה ירימו גבה עכשיו

אסביר:הרכב טוב , אבל לא נוח וזולל דלק.

כיום הרכב עומד על 21,000 ק"מ

בראשון שמתי פול טנק , נסעתי נסיעה מרמת השרון לבאר שבע בנסיעה מאומצת , בשיוט כביש 6 על 120 צריכת דלק מזעזעת.

שורה תחתונה הלוך וחזור המחוג ירד לחצי טנק (זה סתם דוגמא אחת מתוך כמה אלפי דוגמאות)

מבחינת אמינות הרכב שלמות , 0 תקלות חוץ ממערכת מולטימדיה שעשתה לי קצת בעיות בבלוטוס אבל סודר בחברה.

מבחינת נוחות מרגישים הכל (הרנו מגאן 2006 הייתה יותר נוחה לי הייתה דיזל ידני צריכת דלק חלומית!!הייתי עושה איתה בשיא שלי 900 ק"מ למיכל - בהונדה מגיע בקושי ל 400 ק"מ)

אז מתלבט מה לעשות כרגע.

אם לקנות דיזל ולחזור אחורה לצריכות דלק פנומנליות או לקנות הייבריד.

שורה תחתונה עם ההונדה סיוויק התחלתי להתקמצן בנסיעות לצפון או לדרום (אני גר ברמת השרון)

פורסם

צורת ירידת המחוג של הדלק אינה שווה,הוא יכול לרדת לך אחרי עשרה ליטר לחצי ו"להתקע שם" במשך 20 ליטר(אני בכוונה מגזים),תמצא בפורום איך באמת מודדים צריכת דלק....מה גם שבוודאות רשום לך במחשב דרך מה הצריכה(זה אולי לא יהיה מדוייק לגמריי אבל קרוב מספיק),עוד דבר שיכול לגרום לצריכת דלק מטורפת זה צורת הנהיגה שלך,המנוע של הרכב הזה יחסית חסכוני ולכן זה מאוד מוזר מה שאתה מספר...

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם

שקלת מגאן דיזל 1.5 110 כ"ס? יש עליה ביקורות טובות - נוחה וחסכונית כמו היברידית.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
צורת ירידת המחוג של הדלק אינה שווה,הוא יכול לרדת לך אחרי עשרה ליטר לחצי ו"להתקע שם" במשך 20 ליטר(אני בכוונה מגזים),תמצא בפורום איך באמת מודדים צריכת דלק....מה גם שבוודאות רשום לך במחשב דרך מה הצריכה(זה אולי לא יהיה מדוייק לגמריי אבל קרוב מספיק),עוד דבר שיכול לגרום לצריכת דלק מטורפת זה צורת הנהיגה שלך,המנוע של הרכב הזה יחסית חסכוני ולכן זה מאוד מוזר מה שאתה מספר...

האמת שבדקתי צריכת דלק בין תדלוק לתדלוק ויוצא לי 10-13 ק"מ לליטר כי יש לי נסיעות 50% עירוני 50% בינעירוני

ובמיוחד עכשיו כשאני יוצא עכשיו עם מישהי מבאר שבע חח.

גר ברמת השרון ו 5 פעמים בשבוע נוסע לכפר סבא לעבודה.

ונוסע גם לאזור הדרום לפחות 4 פעמים בשבוע(נוסע על 110-130)

פורסם

כשאני מתכוון לצורת הנהיגה זה לא רק לתוואי שלך(עירוני ובין עירוני) אלא גם לצורה שאתה נוהג בה,למשל אם אתה מאיץ בפול גז ולא בצורה מבוקרת זה צורך יותר דלק,נסיעה של 130 קמ"ש היא בזבזנית יותר מנסיעה של 110 קמש למשל...

פורסם
כשאני מתכוון לצורת הנהיגה זה לא רק לתוואי שלך(עירוני ובין עירוני) אלא גם לצורה שאתה נוהג בה,למשל אם אתה מאיץ בפול גז ולא בצורה מבוקרת זה צורך יותר דלק,נסיעה של 130 קמ"ש היא בזבזנית יותר מנסיעה של 110 קמש למשל...

אז מה ההמלצה , איזה רכב לקנות במקום ההונדה ?

היו לי כמה התלבטויות בראש

יונדאי איוניק

קיה נירו

רנו גרנד קופה דיזל

סונטה היברידית

בקיצור הלכתי לאיבוד חח

פורסם

תאמר מה התקציב שלך,מה הדרישות שלך?במידה וברוב הזמן אתה נוסע לבד או עם אדם 1 נוסף למה לך להחזיק משפחתית כשסופר מיני תספיק?תרשום את התקציב ואתה הדרישות ואז אני מניח שחכמי הפורום ידעו להציע לך את הרכב שיהיה הכי טוב בשבילך,חוץ מזה גם כמובן שתצטרך לעשות ניסעות מבחן על כל רכב כי מה שמתאים לאדם א' אינו מתאים לאדם ב'...

פורסם

ספגת ירידית ערך של רכב חדש שהיא (אבסולוטית) הכי גדולה בשנה הראשונה ואתה מדבר על חיסכון בדלק כדי לחסוך כסף, קצת הזוי לדעתי. 20KKM בשנה זה לא כזה הרבה. תעשה חישוב כמה כסף תחסוך עם אוטו שעושה 1/18 לעומת 1/12 לדוגמא, ואז תשווה לירידת ערך.

פורסם

מאוד מוזר מה שאתה אומר לגבי צריכת הדלק.

אצלנו במשפחה יש סיוויק האצ'בק מודל 13.

יצא לי לנהוג ברכב מס' שבועות יום יום מירושלים לפתח תקווה וחזור,הנסיעה הייתה בבוקר בשעות מוקדמות מאוד והקצב יחסית מהיר 100-120 קמ"ש (לפעמים יותר) ובחזור בעומסים משתנים (פקקים+תנועה זורמת).

בשורה התחתונה,מיכל מלא הספיק לי בין 4 ל-5 ימים בשבוע וצריכת הדלק הייתה קבועה כ-13 ק"מ/ל.

פורסם
ספגת ירידית ערך של רכב חדש שהיא (אבסולוטית) הכי גדולה בשנה הראשונה ואתה מדבר על חיסכון בדלק כדי לחסוך כסף, קצת הזוי לדעתי.

אכן. גם אם נוסעים 20k ק"מ, מדובר כנראה על הבדל של 4-5 אלף ש"ח בשנה. שזה לא נעים, אבל מצד שני, ירידת הערך בקניית רכב חדש נמדדת בהרבה יותר.

ממליץ לעשות באמת את החישובים הכלכלים במקום ישר למכור. כמובן שיש גם פרמטרים שהם לא כלכלים (לדוגמה הנוחות שהתלוננת עליה).

פורסם

יש לי הונדה כבר 8 שנים והצריכה היא כמו שציין פותח השרשור , 400 ק"מ עם 40 ליטר .

לפעמים אפשר לחרוג מטה או מעלה לפי הנסיעה.

מי שגר בחיפה ואוהב לנסוע בעיר יתדלק כבר באזור ה 330 ק"מ.

חוץ מזה הרכב פגז.

פורסם
יש לי הונדה כבר 8 שנים והצריכה היא כמו שציין פותח השרשור , 400 ק"מ עם 40 ליטר .

לפעמים אפשר לחרוג מטה או מעלה לפי הנסיעה.

מי שגר בחיפה ואוהב לנסוע בעיר יתדלק כבר באזור ה 330 ק"מ.

חוץ מזה הרכב פגז.

מתגעגע לימים בהם הייתי מתדלק פול טאנק ועושה 1068 ק"מ למיכל דלק (רנו מגאן דיזל ידני)

פורסם

צריכת הדלק האמיתית (מנסיון של שנה עם סיוויק כזאת) היא סביבות 7-8 קילומטר לליטר בנסיעה מעורבת.

מילא היו לו יתרונות נוספים על המתחרים אבל גם זה לא..

• תוכן חדש...