Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

מחפש לחברה שלי רכב, ואנחנו נעולים על גטס דור שני GLI\GLS

מצאנו אחת מתל אביב, במצב חיצוני די מזעזע (מלא אבק, קקי, עלים ופירות מיובשים על הפח) + גגון הזוי כלשהו.

הבחורה ביקשה 12 אלף ביד 2, ובטלפון ירדה ל10 אלף בלי ששאלתי אפילו.

הגעתי לראות, מסתבר שהרכב יד ראשונה היה ליסינג פרטי שעבר לאותו אדם שהיה בעליו הראשון, והיא קצינה ש5 שנים משתמשת ברכב וכרגע קיבלה רכב מהצבא, לכן רוצה למכור.

הרכב עם טסט רק ל3 שבועות הקרובים, לפי מחירון לוי יצחק מחירון משוקלל לדגם הנ"ל הוא 10500 שקלים.

ביצעתי בדיקה מקיפה לרכב, מכסה המנוע נפתח בחריקות כאילו המנוע לא ראה אור יום מימיו, המים ברדיאטור נראו צלולים, החלקים שהוחלפו נראו חדשים, כלומר בגדול הרכב טופל רק כשהייתה בעיה או כשהיה צורך.

הטיימינג היה די יבש, והמכסה שלו לא היה קיים, כמו כן גם ידית האחיזה של תא המנוע לא הייתה קיימת, ולטענתה הרכב מטופל רק במוסך מורשה (ועוד יש קבלות...)

המצבר מ2013, אי לכך ובהתאם לזאת אמרתי לה שאקנה ב8500 שקל (ועוד יצאתי פראייר)

והיא לעומת זאת עמדה על שלה ש10 אלף זה הכי נמוך שהיא רוצה לרדת וכי 'הטיפולים שאתה מעוניין לעשות הם לשיקולך בלבד, אתה לא חייב...' ולא עזרו ההסברים שבלי מצבר וטיימינג הרכב לא יסע אפילו לדואר הקרוב.

בכל אופן, איחלתי לחיילת בהצלחה.

המשכתי לברר וגיליתי שיד 2 מעיזים לפרסם על הדגם הזה מחירון של 14500 שקל! על מה ולמה? בעצם הדבר הזה יוצר מוכרים שלא מבינים ברכבים, אשר מבקשים על הרכב שלהם מחיר גבוה ממחירון רשמי של הארץ, ולא מוכנים למכור במחיר השוק האמיתי.

אני מאמין שישנן 2 אפשרויות, או שהיא תתקע עם הרכב עד שתצטרך לתקן\ לבצע טסט, או שיבוא הפראייר שיקנה ב10 אלף שקל, לצערי האופציה השניה יותר ריאלית במדינה שלנו.

אני אמשיך לחפש, ובכל אופן הזדעזעתי מהחוויה המצערת.

לצורך השוואה, את הגטס שלי עם אותו שנתון וקמ"ז קניתי ב9500 שקל, עם מצבר, צמיגים חדשים וטסט.

פורסם

אצלך gli/gls?

Sent from my A0001 using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אצלך gli/gls?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תכלס, זכותה לא?

גם בשוק הסופרטיביות (או כל רכב שלא הכי שגרתי) יש דרישות שלחלק נראות תמוהות, אבל זה עובד לא מעט פעמים.

Bazinga

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
תכלס, זכותה לא?

גם בשוק הסופרטיביות (או כל רכב שלא הכי שגרתי) יש דרישות שלחלק נראות תמוהות, אבל זה עובד לא מעט פעמים.

Bazinga

בהחלט, אבל פחות בא בטענות כלפיה אלא כלפי יד 2

אצלך gli/gls?

GLF ובכל זאת כמו שאמרתי במצב טוב מאוד קיבלתי

שלה היה רק על טיפולים הוצאה של 3000 שקל ולך תדע מה עוד לא מצאתי

פורסם

יד 2 עושה השוואה בין דרישת המוכר לבין מחיר המכירה וככה נבנה המחירון שלו.

להוציא רכבים ספורטיבים/אספנות/ נדירים...

דוגמא יצחק לוי יכול להעריך פיזית ומוחשית רכב אספנות/ספורט, ולקבוע מחיר, יד 2 לא.

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

פורסם
יד 2 עושה השוואה בין דרישת המוכר לבין מחיר המכירה וככה נבנה המחירון שלו.

תיקון קטן, הוא שואל את המוכר באיזה מחיר הוא מכר. אין לו אפשרות לדעת את מחיר המכירה האמיתי, ומאחר ואף ישראלי לא רוצה להיראות פראייר, אפילו אם זה בוט ששואל אותו, אני מתאר לעצמי שהנתונים שהוא מקבל, אפעס, קצת מוגזמים.

בכל המקרים שיצא לי לראות (מקרים ספורים, לא מדגם מייצג) מחירון יד2 היה גבוה ממחירון יצחק לוי, ובפועל המכוניות המדוברות נמכרות בפחות ממחירון יצחק לוי (מכוניות במצב/יד/קילומטראז' ממוצעים)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נראה לי (תחושה לא מבוססת) שהרבה מגרשים וסוחרים (שמתחזים לפרטיים) מוכרים דרך יד2, ואינטרס שלהם לנפח את המחיר (לא נראה לי שתהיה להם בעיה לשקר במחיר המכירה, כבר שמעתי שעשו דברים גרועים יותר :-P)

פורסם

חסרים רכבים בעולם שאתה נעול על הרכב הזה? מה אתה רוצה שהיא תבקש שמונה ויורידו אותה לחמש?

תמתין שבועיים ותראה איך היא מורידה מחיר

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

ואם הרכב הנ"ל היה רכב שמור מאוד אבל הבעלים הייתה רוצה את המחיר הראשוני שהוא 12 אלף? האם גם אז היית מתעצבן ואומר שהמחירון המשוקלל הוא 10 אלף? אני מניח שלא. כי עד כמה שבאסה לצאת "פראייר", יותר באסה להמשיך לחפש רכב שמור במחירים האלה בערימות הזבל הקיימות.

ואין בגדול מה להתעצבן על מישהו שמוכר את הרכב שלו במחיר שלא תואם למצב שלו. זה בערך 80 אחוז מהאנשים.

פורסם

אני לא מבין את העצבים.

זה שוק, כמו כל שוק.

ואנחנו דוקא בתקופה (ארוכה, שנראה שלא תיגמר לעולם) שזה יותר שוק של קונים מאשר של מוכרים.

כמובן, שאם מדובר בדגם מאובזר ומבוקש, ההתעקשות של המוכר במקומה (מבחינתו)

רק תשים לב, שאפשר לקנות היום סובארו 2007 שמורה מטופלת וק''מ נמוך, בפחות מ20k, ואם המוכר לחוץ זה יהיה יותר לכיוון ה15.

בקיצור, הבעיה פה מבחינתי היא לא המחיר, אלא המצב העלוב של חלק ניכר מהמכוניות.

אבל אתה קונה רק אחת, נכון?

תתאזר בסבלנות ותמצא את האחת שלך בלי בעיה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

אתה מתעצבן על איזו טבלה שעסק פרטי מפרסם באתר האינטרנט שלו? WHO FUCKING CARES

תציע מחיר, כן כן, לא לא (או שתגיד לה שמחירון CARSFORUM קובע שהמחיר הוא 5 אלף).

בכל אופן - לא נשמע מציאה וכל הסימנים מראים שאתה נכנס פה לאיזה מסיבת תיקונים שתעלה לך פי 2 מהאוטו. כתבת שביצעת "בדיקה מקיפה", האם בדקת במכון בדיקה מורשה או שמדובר בבדיקת מבט שאתה ביצעת?

עריכה אחרונה על ידי שבלול
פורסם (נערך)

בכל אופן החיפושים המשיכו ונמצאה GLS יד ראשונה דור שני 2006, עם 90 אלף ק"מ, ספר טיפולים וכל זה בפחות מ13 אלף.

אעדכן מחר לגבי הקניה :)

אתה מתעצבן על איזו טבלה שעסק פרטי מפרסם באתר האינטרנט שלו? WHO FUCKING CARES

תציע מחיר, כן כן, לא לא (או שתגיד לה שמחירון CARSFORUM קובע שהמחיר הוא 5 אלף).

בכל אופן - לא נשמע מציאה וכל הסימנים מראים שאתה נכנס פה לאיזה מסיבת תיקונים שתעלה לך פי 2 מהאוטו. כתבת שביצעת "בדיקה מקיפה", האם בדקת במכון בדיקה מורשה או שמדובר בבדיקת מבט שאתה ביצעת?

זו גטס, אין יותר מדי מה לבדוק, טיימינג, גומיות, נזילות, רכב מעשן, מצב רכיבים חשמליים, פילטרים למיניהם.

עריכה אחרונה על ידי EliC25
  • תוכן חדש...