Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3581 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
^ לעניות דעתי זה לא סביר שהם יכולים להוציא אותי לחל"ת לכמה שבועות/חודשים ובזמן הזה אני לא אמור לעבוד במקצוע היחיד שאני מכיר (כי כל עבודה במקצוע הזה תהיה אצל מתחרה כזה או אחר שלהם).

יכול להיות שאני טועה , בגלל זה שאלתי..

זכותו להוציא אותך לחל"ת וזכותך במקרה הזה להתפטר בדין מפוטר.

זה סעיף סטנדרטי שלא תופס מים כי הוא נוגד את חוק חופש העיסוק כפי שכבר ציינו.

אנחנו תבענו את המעביד הקודם של אשתי, בתמורה הוא תבע אותנו כנגד על סכום מופרך של 150,000 על הפרת אי התחרות.

במשפט, אמרה משפט מאוד פשוט. אנחנו צריכים להתפרנס, נחליף מקצוע עכשיו ?

השופט ביקש להבין איזה ידע מיוחד / עמדת מפתח היא הייתה שהיא לקחה איתה למקום העבודה שאחריו, מיותר לציין שהתביעה שכנגד נדחתה.

שים לב. הרבה דברים מחוזה העבודה הם לא חוקיים, המעביד רושם אותם לשם הרתעה, ובשביל "זה טוב שיהיה", אבל אם אין כאן איזה מקרה יוצא דופן של ידע מיוחד שאתה לוקח איתך למתחרה, זה לא תופס.

עוד דוגמא, אבא שלי סיפר שלפני אי אילו שנים הסמנכ"ל כספים בחברה שעבד (חברה של 500 עובדים) הלך לעבוד אצל המתחרים לאחר שהיה חתום על סעיף אי תחרות.

מיותר לציין מה זה סמנכ"ל לחברה כזאת ואיזה ידע הוא צבר איתו ויכול לקחת. החברה תבעה, ועדיין השופט החליט שאין כאן הצדקה לאי תחרות.

ממש לא נכון שלא מחזיק מים. שים לב שמדובר על זמן ההתקשרות ולא אחריה. בשום מקום עבודה לא יתנו לך לעבוד עבור מתחרה בזמן שאתה עובד אצלם.

לגבי סמנכל הכספים אני לא יודע אבל אני הוצאתי צו מניעה לאיש מכירות שנטש לטובת מתחרה למרות שלא היה לנו הסכם כתוב. בדיון שהתקיים לאחר מכן השופט חייב אותו בחצי שנה צינון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כל מקרה לגופו, איני יודע עם איזה קייס הלכת למשפט אבל לאדם הרגיל זה לא אמור לתפוס, כי זה מתנגש עם חוק חופש העיסוק.

איש מכירות יכול היום למכור את המוצר שלך ומחר למכור מוצר אחר, מנעת ממנו לעבוד בתחום שלך כי הוא עשה משהו ולא כי סתם התחשק לך לעשות לו דווקא.

אבל, אתה לא יכול למנוע ממנו לעסוק במכירות בכלל.

אם היה עוזב את העבודה בתום לב, א. לא מאמין שהיית מוציא לו צו מניעה, ב. לא מאמין שמישהו היה מאשר לך את זה

פורסם

תמיד ההגבלה היא לתחום שלך.

במקרה שלי כשאיש מכירות מסכם עם מקום עבודה חדש כשהוא עובד אצלי, עובר אליו ופונה ללקוחות שלי כשהוא יודע את כל הסודות המסחריים שלי אני פונה לעורך דין ומוציא צו מניעה.

אם הוא היה מתאם ועובר בצורה מסודרת לא הייתי מתנגד כל עוד היה שומר על הגינות (ויש לי כאלה שעברו בידיעתי וסבהסכמתי).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

סעיף אי תחרות הוא סעיף סטנדרטי שמעסיקים מכניסים לחוזים.

למרות זאת - זה סעיף חסר שיניים. אין לו שום תוקף משפטי.

רק בשביל מי שמתעקש - הנושא הגיע בעבר לדיון בבימ"ש עליון (ישה, רק עבורך התאפקתי ודייקתי, ולא רשמתי בג"צ שיותר נוח עבורי).

בקיצור, בימ"ש עליון קבע כי הסעיף הנ"ל חסר תוקף חוקי.

(הערת ביניים : במקרה, אני מכיר אישית את אחד המעורבים.)

למי שמעוניין להרחיב בנושא, שיחפש "הלכת צ'ק פוינט". כמדומני שמדובר בתיק ע"א 6601/96 AES Systems inc. ואח' נ' סער ואח',

• תוכן חדש...