Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3591 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יש לי כמה אלפי תמונות שאני צריך לשנות להן את ה-Aspect Ratio. מ-3:2 ל-16:9.

עד פה לא כזה מסובך - סקריפט, באץ', אחלה בחלה.

הבעיה שלי היא שהאובייקט לא נמצא בכל התמונות באותה נקודת גובה ואני צריך לעשות ככה שאמנם היחס יישמר תמיד על 2:3 אבל שתהיה לי האופציה להזיז את הריבוע של החיתוך.

רעיונות?

תמונות להמחשה:

מקור:

1-2-3.jpg

חיתוך אוטומטי טוב:

1-16-9.jpg

מקור 2:

2-2-3.jpg

חיתוך אוטומטי לא טוב (באמצע התמונה) :

2-16-9.jpg

חיתוך טוב (בחלק התחתון של התמונה) :

2-16-9-2.jpg

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

משהו כזה. אני צריך סקריפט שידע לעשות כל מה שאני רוצה, אבל יתן לי או למקם את המסגרת של הקרופ או שתהיה לי אופציה לעצור אותו תוך כדי או לחזור אחורה אחרי השמירה ולשנות את המיקום של הקרופ.

פורסם

לא בדיוק הבנתי למה התכוונת :oops: אבל אחרי שאמרת לייטרום החלטתי לשחק איתו קצת. הצלחתי להגיע לכמעט 100% ממה שאני רוצה ע"י חיתוך של תמונה אחת ו-Sync לכל שאר התמונות. מה שזה אומר שמפה אני רק צריך לרפרף על התמונות ב-Library ולתקן את אלה שנחתכו לא טוב.

תכלס, לא חושב שיש דרך יותר יעילה לעשות את זה. או שאני טועה?

פורסם

לדעתי אין מנוס מעבודה ידנית אבל הלייטרום מאפשרת לך לעשות את זה ממש בקלות,

השיטה שהצעת היא מספיק מהירה ולדעתי גם היחידה.

פורסם

אין דרך לעשות את זה אוטומטית. המורכבות של הקוד שצריך לכתוב כדי לעשות את זה היא הרבה (ה-ר-ב-ה) מעבר לסקריפט טריוויאלי. ויותר מזה, אני בכלל לא בטוח שזה אפשרי (כמובן שאפשר לעשות משהו סביר, אבל לא כלי שצודק תמיד במיקום האובייקט).

אם מצאת שיטה שמאפשרת לך לעשות את זה בזמן סביר - לך על זה.

אם בא לך לשבת ולפתח תוכנה שעושה את זה - תגיד לי. זה אחלה פרויקט לרזומה ואני אשמח שנשב על זה :)

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

לפתח תוכנה? סבבה, אני אפתח את התוכנה ואתה תרקוד את בלט הפתיחה בערב החשיפה של התוכנה בגוגל I/O של שנה הבאה. זה נשמע כמו שתי משימות עם מורכבות דומה יחסית.

לטובת ההבהרה, אני לא מחפש סקריפט שידע מה האובייקט (למרות שבתכלס לא נשמע שזה כזה מסובך - תוכנה שמוצאת את הנקודה עם ה-Micro Contrast/edge sharpness הכי גבוה ומציירת סביבו את המרובע של הקרופ ע"פ היחס שהמשתמש רוצה), אני מחפש סקריפט שידע לעבוד על הרבה הרבה תמונות בבת אחת אבל שתהיה לי אפשרות לעצור ו/או לחזור אחורה ולשנות דברים.

נניח (זה בדיוק מה שאני צריך) שראיתי שהוא חתך את אחת התמונות לא כמו שצריך. אז אני עוצר אותו, עושה צעד/כמה צעדים אחורה בהיסטוריה, מזיז את הריבוע של הקרופ, ונותן לו להמשיך.

• תוכן חדש...