Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3583 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבהרה לגבי האחריות -

כמו שהנחתי, לא מדובר בארבע שנים bumper to bumper. להלן התייחסות היבואנית לשאלה שלי בנוגע לסוג האחריות:

״האחריות היא שנתיים מלאות ללא הגבלת ק"מ + שנתיים נוספות על קו הינע בלבד, מוגבלות ב – 150,000 ק"מ.

ניתן לרכוש השלמה לאחריות מלאה ל – 4 שנים / 150,000 ק"מ בתשלום בסך 3,000 ₪״

Sent from my iPhone using Tapatalk

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סך הכל הארכת האחריות היא בתשלום סביר.

אבל אם העיצוב שונה זה אומר שיש חלקים שונים, וזה אומר שזה לא מאה אחוז מיצובישי.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

ובפיאט מסחרית :wink:.. הם בנו חבילה.

כנראה ב סמל"ת התבלבלו בפקס.. ובמקום לאלפא, שלחו למפעל בתיאלנד.

קיפול חשמלי למראות הצד, כניסה והנעה ללא מפתח, פקדי שליטה על ההילוכים מההגה,

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אני מסתכל על חצי הכוס המלאה. הרכב בטח יאבד את ערכו כמו פיאט ויהיה ניתן לקנות "מיצובישי" טרייטון, בדיוק כמו אייגו וC1.

זה בדיוק מה שיחשוב הלקוח הפוטנציאלי של טנדר חדש.

למה לי לקנות עכשיו ב 230 ולמכור אחרי כמה שנים ב 130, כאשר אני יכול לקנות ב 230 ולמכור אחרי אותם כמה שנים ב 170?

על מנת שיהיה היצע ביד שניה צריך קודם שמישהו יקנה כיד ראשונה. אם לא יהיה הפרש מיחר של איזה 15-20% לטובת פיאט, לא חושב שיהיו "מציאות" בשוק יד שניה.

פורסם

אחת הבעיות בשיתופי הפעולה הללו שפיאט איננה יכולה לפרסם במודעותיה כי הפולבק היא בעצם מיצובישי שירדה מאותו פס ייצור בדיוק ...

מנגד, דווקא בתחום הרכבים המסחריים, לפיאט מוניטין טוב אם כי הנישה של הפולבק שונה ושם פיאט לא מוכרת.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

מה זה לא יכולים לפרסם?

למישהו יש ספק אם באולם של פיאט יספרו ללקוח שזה בעצם מיצ' בתחפושת?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

גם באחריות מפגוש לפגוש יש סייגים, תקראו את כתב האחריות.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
סך הכל הארכת האחריות היא בתשלום סביר.

אבל אם העיצוב שונה זה אומר שיש חלקים שונים, וזה אומר שזה לא מאה אחוז מיצובישי.

הדבר היחיד ששונה בערך זה הגריל, חוץ מזה הכל זהה

פורסם

סהכ נראה באמת נחמד , אבל הסמל של הפיאט על ההגה פשוט הורג אותי.

לא יודע עם הייתי יכל לקנות אחת כזה שהסמל של פיאט כל הזמן בוהה בי :/

2017 Type R

פורסם
זה בדיוק מה שיחשוב הלקוח הפוטנציאלי של טנדר חדש.

למה לי לקנות עכשיו ב 230 ולמכור אחרי כמה שנים ב 130, כאשר אני יכול לקנות ב 230 ולמכור אחרי אותם כמה שנים ב 170?

על מנת שיהיה היצע ביד שניה צריך קודם שמישהו יקנה כיד ראשונה. אם לא יהיה הפרש מיחר של איזה 15-20% לטובת פיאט, לא חושב שיהיו "מציאות" בשוק יד שניה.

מספיק שכמה יקנו את הרכב הזה כדי שיהיה אפשר לקנות אותו בתור יד שניה אח"כ. מישהו עשוי להרוויח ממחירים נוחים. הרי יש מצב שמישהו ירצה טרייטון יותר מאובזר עם יותר אחריות. באופן כללי זה אחל'ה רכב שטח עבור מישהו שלא יכול לאפשר לעצמו לנד קרוזר חדשה. עם תוספות המתאימות טרייטון הופך לרכב מאוד קשוח - יש לו שלדת סולם, סרן חי מאחור ולא מעט פוטנציאל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

האיטלקים/אירופאים כנראה לא רק פועלים לפי מניעים שיווקיים (מחסור דגם מסוים בפורטפוליו), אלא מודעים גם למגבלותיהם ובמילים אחרות - ליתרונות המצוינות ההנדסית של היפנים, עם דגש על אמינות. לכן, פיאט ספיידר (בעצם, מאזדה מיאטה) יכולה להיות משהו אטרקטיבי, שוב, תלוי מחיר כמובן. האמת, במחשבה שנייה - דוגמא לא מדויקת - כי המנוע הוא מולטי-אייר, לא זהה לזה שבמאזדה.

בכל מקרה, הם חסכו כאן מיליארדים וכן שנים של פיתוח פלטפורמה למכונית ספיידר זולה, ספורטיבית וקלת-משקל. וגם במקרה של הפולבאק, אותו כנ"ל - חיסכון עצום של פיתוח.

עריכה אחרונה על ידי thebaron

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

אבל צריך לזכור שני דברים - לקוחות הסגמנטים האלו הם אולי הכי פחות הרפתקניים בשוק. ההעדפה שלהם היא חד משמעית לכיוון הכלים בעלי הוותק, השם והמוניטין.

נדמה לי שזו די תופעה כלל עולמית בסגמנט הזה, זה קיים בשוק האמריקאי בו יותר קל למכור קורולה וקאמרי מאשר קרוז ומאליבו, אך הטנדורה ( או הטיטן של ניסאן) לא מגרד את המכירות של של השלישייה האמריקאית. כך זה גם בתאילנד - ממלכת הטנדרים - עם היילקס ודי-מקס ששולטים על 70% מהשוק וכל השאר מלקטים את הפירורים.

פורסם
האיטלקים/אירופאים כנראה לא רק פועלים לפי מניעים שיווקיים (מחסור דגם מסוים בפורטפוליו), אלא מודעים גם למגבלותיהם ובמילים אחרות - ליתרונות המצוינות ההנדסית של היפנים, עם דגש על אמינות.

לא הייתי מגזים עד כדי כך , הרי גם היפנים עושים את ההפך ( טויוטה מדביקה את הסמלים שלה על מסחריות צרפתיות- פרואייס).

נטו חסכון בהשקעה של פיתוח.

פורסם

זה הרבה יותר מורכב ממה שנדמה.

בניגוד לשיתוף פעולה בפיתוח של דגם, בו מספר חברות לוקחות חלק ליצירת מכונית משותפת החולקת מכלולים ושונה בסמל (ע״ע אייגו/c1/108). כאן מדובר בסוג של קבלנות משנה לבניית הרכב.

עושות את זה חברות שבדרך כלל פשוט נטולות כל ידע או ניסיון בפיתוח, תכנון וייצור כלי רכב כאלו.

אני לא ראיתי את הצ׳ק שפיאט רשמה למיצובישי תמורת העניין הזה ותהיו בטוחים שהוא עם הרבה אפסים. כך שזה לא בהכרח חיסכון גדול, גם לא לטווח ארוך, זה פתרון נקודתי לפער קיים.

במידה והפולבק יצליח (אני מהמר על שוק בו פיאט גם חזקה וגם יש דרישה לכלים כאלו כמו דרום אמריקה), כאשר יגיע תורו להתחלף היא תצטרך שוב לרשום צ׳ק שמן כזה במקום לבנות בעצמה והפעם לא מאפס כי היא כבר התנסתה בזה (במידה שהייתה מפתחת לבד).

שורה תחתונה, עבור פיאט במצב הנוכחי שלה, זו כנראה הייתה ההחלטה העדיפה. הפרדוקס הוא שדווקא אם הוא יצליח, הם יצטערו על כך שלא השקיעו בפיתוח עצמאי...

Sent from my iPhone using Tapatalk

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם (נערך)

הפולבאק סותם לפיאט חור בהיצע המסחריות בשווקים בהם לא משתלם לה לפתח בעצמה טנדר, לצורך העניין זה לא שונה מהשת"פ בין אופל לרנו או בין סיטרואן לטויוטה. עבור דרום אמריקה היא מציעה כבר שנים דגמים יעודיים, בהם הסטראדה והטורו הצעיר יותר.

הסכמי השת"פ הללו בד"כ זולים בהרבה מכפי שניתן לשער - במקרים רבים מדובר בהסכמים להחלפת דגמים (מסחרית של X ל-Y תמורת משפחתית של Y ל-X), טכנולוגיות או רשתות הפצה.

עניינית לפולבאק - אין שום בעיה שסמל"ת תצליח למכור אותו, יש ליבואנית הזו רקע וניסיון מוכח בעולם המסחריות, גם מול מתחרות בעלות כלים דומים או זהים.

עריכה אחרונה על ידי רועי צוקרמן

• תוכן חדש...