Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3578 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רכב בן 6 ואני בכללי מרוצה ממנו אבל יש בלאי (קוסמטי) שצריך להשקיע ולתקן

ובעתיד המצב של האוטו רק ידרדר.

אני בן אדם פדנט וחשובה לי האסתטיות של האוטו, רכב לא מטופח הורס לי את החוויה של השימוש.

יש לי אפשרות למכור את האוטו ולקנות אוטו חדש מיבואן (עם הלוואה) ולהיות עם רכב חדש שלא מצריך

בזבוז נוסף על תיקונים ותחזוקה רצינית (לפחות ל3 שנים).

הדילמה שלי היא, האם עדיף להשקיעה סכום של נגיד 3 או 4 אלף ולהביא את הרכב למצב דנדש ולתחזק אותו במידת הצורך?

או למכור אותו ולקנות רכב חדש בלי כאב ראש (למעט כספי)?

אשמח לשמוע דעות שלכם.

**אשמח אם תעבירו את הפוסט לפורום המתאים במידת הצורך **

פורסם

הנה ה 2 סנט שלי בעניין:אם ב 3-4K אתה מביא את הרכב למצב שהוא מספק אותך מבחינה קוסמטית, ותקין מבחינה מכנית, לעוד כמה שנים, אני הייתי הולך על זה.תחשוב על כמות הכסף שתחסוך בכל חודש רק מלא לשלם את ההלוואה. אני חושב שאחרי שש שנים הרכב ספג את רוב ירידת הערך, וזה השיקול שלי בתשובה אליך.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

פורסם

השאלה היא מה אתה מרגיש. אם מיצית את הרכב אז שווה להתקדם, אם אתה סתם מבואס מהמצב אז תשקיע בטיפוח וחידוש.

השאלה גם באיזה רכב מדובר ואיזה רכב אתה מתכנן לקנות.

פורסם

אני חושבת שהתשובה לשאלה הזו משתנה לפי האופי והשיקולים של האדם שעונה עליה, ולכן כל אחד כאן יענה מרחשי ליבו, אבל בסופו של דבר תצטרך להקשיב לעצמך. אני אספר לך מה אני שומעת:

לדעתי, מבין השורות שלך מאוד ברור מה אתה רוצה לעשות, אבל אתה מחפש חיזוקים להחלטה.

אתה ללא ספק מתחיל להתבאס מהרכב שלך, מסיבות כאלה ואחרות, והשקעה קוסמטית רק תדחה בכמה חודשים את הרגע שבו תחליט לקנות רכב חדש (ואז רק תתבאס עוד יותר על ההשקעה הכספית שלעולם לא תראה בחזרה).

אני, למשל, בהתלבטות שלך כבר שנה ויותר, ובוחרת לדבוק בטרנטע החמודה שלי לעוד ועוד ועוד. אתה- לא במקום הזה.

תתחיל לחפש מחליפה, זה זמן טוב של השנה למבצעים על רכב חדש.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

תודה על התגובות שלכם :-o

מדובר על דייטסו סיריון, אמנם האוטו קטן לי (מנוע חלש) ומאובזר מאד דל אבל הוא מאד נח לי ואמין ולכן אני מרוצה.

ולהחליף רציתי לשברולט ספארקס 2016 עם 1.4 מנוע ו80K לרכב מאובזר מאד וחמוד.

הבעיה היא מצד אחד, שכל רכב חדש לא מהווה שיפור משמעותי עבורי (ביחס לסיריון שלי) ובטח שלא מצדיק תוספת של 40K.

מצד שני, להשקיע כסף ברכב שהוא זול מהתחלה גם לא ניראה לי כמו רעיון חכם.

ומאחר שמאד חשוב לי שהאוטו יהיה במצב דנדש ומטופח בעתיד הרכב ידרוש עוד השקעה.

השאלה, האם שווה להשקיע ברכב שהוא קיים אצלי ולנסוע עליו עוד מספר שנים (+3)?

או להתחיל לאסוף כסף לרכב חדש ולא להשקיע ברכב ישן?

לכן אני כן מחפש דעות שונות.

פורסם

להוסיף 40 אלף זה אולי במקרה מאוד טוב, במצב של שוק המשומשות היום - תגיע יותר בכיוון של להוסיף 50 אלף ומעלה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

2010 זה נחשב ישן? :shock:

שמע, ה3-4 אלף שתצטרך להשקיע כדי לגרום לסיריון להיראות חדשה זה בוטנים לעומת כמה שיעלה לך להוסיף לספארק חדשה, ואתה מתעלם מירידת ערך של הספארק (נניח 15% מאוד אופטימיים בשנה).

הסיריון שלך מאבדת משמעותית פחות מערכה, את ה"כאפה" כבר קיבלה.

בקיצור אם 4 אלף זה מה שיגרום לך להמשיך להיות מרוצה מהרכב הנוכחי - לך על זה. לקנות חדש זה ממש לא משתלם כלכלית.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

רכב מ2010 הוא לא כל כך מזדקן,אפשר היום לחדש רכבים ולהגיע

למצב של כמעט כמו חדש (80-85 אחוז) ואת זה תוכל לראות

"אסתטיקה לרכב" אצלנו בפורום שם יש מקצוענים של ממש בנוגע

טיפוח הרכב חיצונית ופנימית,אני התמכרתי.

אבל היום הרכבים החדשים,יותר מאובזרים ומגיעים אם וייז

במסך ועוד כמה עזרים לנהג הנוהג בפקקים,מערכת עצור וסע לחובבי

החיסכון,מושבים יותר נוחים,צריכת דלק עדיפה ומנועים יותר חזקים

ויעילים שלא לדבר על בטיחות. ברוב המקרים אתה צודק ואין צורך

להחליף,גם במקרה שלך. העניין הוא שבמצבים כאלה המהלך שעושים

ועוברים לרכב חדש יותר,לא בגלל שצריך,אלה בגלל שרוצים.

וקטע של הצדקה אין פה,כמעט תמיד לא ממש צריך... אבל רוצה.

אצלי גם היה רכב 2010 שאהבתי מאוד...

הרכבתי מערכת חדשה 2000 שח,ריפודי דמוי עור 2000 שח,צמיגים

ושלחתי את הרכב למקצוען שיעשה פוליש וציפוי מיוחד והרכב השתנה

מקצה לקצה ,בסוף נשארתי איתו עוד שנה וחצי ומכרתי לחבר טוב.

3.jpg2.jpg1.jpg

משתלם זה לא ,כי השקעתי 8 אלפים שקלים חדשים,אבל התוצאה היה מענגת וכיפית.

פורסם

אוקיי, אחרי ההודעה השניה שלך השיקולים והמצב ברורים יותר.

קצת מצחיק שאתה מדבר על סיריון, חשבתי שיש לך לפחות איזה רכב מנהלים או משפחתי פרימיום. אני לא בטוחה שאני מבינה לאן יילכו 3000-4000 ש"ח על קוסמטיקה של סיריון. כלומר, הרכב שירת אותך מצויין כשהיה חדש, וכבר אז הוא היה יחסית דל ופשוט, וזה היה בסדר גמור מבחינתך. אז אני מניחה ש"קוסמטית" אתה מתכוון לתיקוני פח וצבע, ולא לתוספות ניקל, לדים, סאנרוף מפלסטיק וגבות לפנסים...

לדעתי, ברכבים שבאים מלכתחילה כפשוטים ונפוצים, ההשקעה הקוסמטית צריכה להיות עד גבול ה"נעים בעין". כל עוד אין שקעים, מכות, חלקים רופפים או חסרים- הכל בסדר. הסיריון מלכתחילה הוא בעיקר רכב "חמוד" שאנשים (בעיקר נשים) קונים כי הוא קטן, זול ואמין, ולא בשביל להוציא עיניים.

ככל שהרכב יתיישן, כך רמת ה"שמור" שמצפים לה יורדת, כי גם רמת ה"שמור" של שאר המכוניות מאותו דגם ושנתון הולכת ומתדרדרת. לרוב האנשים יספיק שהוא נקי מבפנים ושטוף ונראה טוב מבחוץ (ברמת ה"לא חסרה טאסה והפנסים לא צהובים").

לדעתי אתה צריך להחליט אם אתה רוצה להחליף רכב פשוט כי אתה רוצה ויכול, עם ההבנה שאתה לא חייב, ושזה גם לא למטרת שיפור משמעותי מבחינת נתוני הרכב (אבל כן שיפור בטכנולוגיה, בנוחות, בשקט הנפשי מבחינת טיפולים ואחריות).

אם אתה מחליט לא להחליף, אל תשקיע כל כך הרבה כסף בקוסמטיקה. תוסיף קצת דברים, קטנים וזולים, שיעשו לך נעים בלב ופשוט תחליט "לסחוב" עוד שנה, לחסוך בינתיים עוד כסף ואז לשקול שנית.

פורסם

בגלל זה אני מתלבט.

גם את נוסעת על פיגו 206 ישנה אבל השקעת בפח וצבע של האוטו? חשובה לך האסתטיות של הרכב או שהעיקר נוסע?

פורסם

לדעתי זה מיותר, לוותר על רכב שעושה את העבודה תמורת רכב שיעשה את אותה העבודה אבל יאבד מערכו במהרה.

ברצינות, אם אתה בקטע של להפרד מכסף אתה מוזמן לשלוח לי ה"פ.

Sent from my 6045O using Tapatalk

haters will hate

פורסם

גם את נוסעת על פיגו 206 ישנה אבל השקעת בפח וצבע של האוטו? חשובה לך האסתטיות של הרכב או שהעיקר נוסע?

לא השקעתי בפח, ובקושי בצבע. כלומר- עשיתי דיטיילינג פנים-חוץ מייד כשקניתי את הרכב, ומאז רק עוד איזה פעמיים ווקס, ואח"כ גם על זה ויתרתי. עושה מדי פעם שטיפה חיצונית, ומדי פעם גם פנימית, ובמכונה.

הרכב היה במצב צבע ופח טובים מאוד כשקניתי אותו, ומבחינתי גם היום (כמעט 5 שנים מהקנייה) שום דבר במצב הפח לא מצדיק אובר-השקעה. רכב מוזנח לא עושה לי טוב בלב, אבל השקעתי בדברים הקוסמטיים הקטנים שייתנו לי את שלוות הנפש המספקת: החלפתי נורות שרופות בפנים הרכב, החלפתי לטאסות מקוריות חדשות, החלפתי מערכת, וכיסיתי בניקל חלק פלסטיק אחד בתא המטען שהתחיל להראות סימני קילוף.

הרבה דברים קטנים מבאסים אותי, אבל היום הרבה פחות מפעם. חסרות לי 2 נורות מתוך 5 באור בלם האחורי (פס ה"לד" הזה), הצינור לשפריצר האחורי התייבש ונקרע, והצבע בגג התחיל להתקלף לפני חודשיים. בשלב הזה בחיי ובחיי הרכב- זה לא מפריע לי.

רק החודש הוצאתי סכומים יפים על רביעיית צמיגים איכותית חדשה, כיוון פרונט, והחלפת טיימינג, ועוד מעט צריך להעביר טסט, מבחינתי- אלו הדברים החשובים, הכל מקבל פרופורציות אחרות ככל שהרכב מתיישן.

האוטו משרת את הצרכים שלי מבחינת הכל- גודל, צריכת דלק, עלות תחזוקה, מזגן טוב. הוא נעים, נוח, ובסופו של יום אפילו נראה טוב (כן, גם עם הקילופים בגג יימח שמם). כשנכנסתי איתו לחניון של העבודה בפעם הראשונה (ששורץ בליסינגיות מלוכסנות) הסתכל עליו מישהו שעובד איתי ואמר "הו, סופסוף נכנס לכאן רכב עם אופי". וזה באמת מה שיש לו- אופי בכמויות.

אז כן, הייתי רוצה להכהות את השמשות האחוריות, להחליף לו לג'אנטים סגסוגת, לעשות צביעה כללית, או לפחות לגג+מכסה מנוע. אפילו מדגדג לי לפעמים להשקיע באיזו מערכת איכותית עם בידוד בדלתות.

אבל חבל לי על הכסף. מעדיפה לחסוך את הכסף הזה לדברים המיכניים, שבאמת צריך כדי שהוא ייסע יפה וטוב, כי לא מחזיקים רכב סטנדרטי בן 13 שנה בשביל השופוני. ברכב חדש הייתי פחות דואגת למיכני ומשקיעה יותר בהגשמת חלומות.

פורסם

הכל תלוי במצב המכני של הרכב.

אם הוא שמור ומטופל, אתה יכול לנסוע איתו בכיף עוד שנתיים לפני שבכלל תתחיל לראות בלאי אמיתי שיעלה הרבה כסף.

עכשיו לעניין הבלאי הקוסמטי - אתה יכול ללכת למוסך שמתמחה בפחחות, ולבקש מהם הצעת מחיר לחידוש הרכב - תיקון מעיכות, צביעה במידה וצריך וכמובן פוליש וקס איכותי.

אתה יכול לגשת לרחיצות רכב שימליצו לך עליהן כאן, שיעשו לך ניקיון בקיטור של תא הנוסעים. זה ייתן לו ריח נעים יותר. קצת וקס על הדשבורד - והופס - שדרוג רציני ביותר.

אם הפנסים דהויים - אפשר לעשות ליטוש וחידוש. במידה והמצב קטטוני, אפשר להחליף אותם בתחליפיים שיעלו גם הם כמה גרושים.

בקיצור - ב-4000 שקל בערך, אתה מחזיר את הרכב למצב מאוד נעים ומהנה. זה הרבה יותר זול מלרכוש רכב חדש.

כמובן - אם יש כאן גם השקעה שנדרשת במצב המכני, הסכומים עולים ואז כבר לא בטוח שמשתלם להשקיע כסף ברכב הישן.

פורסם

האוטו שלי במצב מכני טוב וגם קילומטראז סביר.

מתי שרכשתי את האוטו (לפני לא ממש מזמן) חשבתי על להחזיק אותו תקופה קצרה של 2-3 שנים,

בתקופה זאת לא להשקיע ברכב מעל לתיקונים הכרחיים ולשמור על האוטו נקי.

עד שאני יתבסס טיפה מבחינת עבודה ואז לעבור לרכב "מנהלים/משפחתי" לייט, בכיוון של יונדאי טוסון ושות'.

אותה אני ישמור לתקופה ארוכה וישקיע בא בתוספות.

עכשיו אני מאד התאכזבתי מהטוסון (יחד עם הספורטאז) ואני לא רואה טעם לקנות רכב "יקר" ואו גדול כי אין לי צורך אמיתי בו.

הסיריון אמנם מתפקדת נהדר וזולה לתחזוקה אבל אין לה את האופי והיופי של רכב אירופאי ואו צרפתי.

בכביש זה כמו ספה עם מנוע. אין התרגשות מתי שנכנסים לאוטו. וגם בלי אבזור חדיש.

בקיצור אוטו משעמם.

היום כל אוטו חדש קטן הוא זול ובלי התנהגות על הכביש.

אין הבדלים בחומרים או במנוע.

השוני זה העיצוב ואבזורים בשביל לתת לאוטו מראה חדיש.

התקווה שלי אם אני ישקיע בחידוש האוטו למצב חדש זה יתן לי טיפה התרגשות בנסיעה.

ויתן לי סיבה ליהנות מהשימוש בו לשנים הבאות.

אכן אני מסכים אם זה יסתכם ב4 אלף בשביל לעשות תיקוני פח פלוס וואקס וניקויי זה שווה את זה.

פורסם

אני לא רואה איך תיקוני פח וניקוי ישנו את ההתנהגות של האוטו, יהפכו אותו ליותר חדיש ופחות משעמם.

ההתרגשות מהפח תחזיק לך בדיוק יומיים.

• תוכן חדש...