Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

האם אתם מכירים את התופעה שלמיטב ידיעתי נפוצה ברוב הבתים המשותפים, של דיירים דתיים שבגלל חילול שבת שוברים והורסים את המנעולים של הדלתות כניסה עם המנגנון החשמלי והאינטרקום של הבניין המשותף.

הדלתות האלה נמצאות שם בשביל הבטחון האישי והפרטיות של כלל הדיירים.

ונמאס לי בכל שבת לבוא ולנסות לבטל את כל הטריקים למינהם שהם מנסים לעשות. לפעמים הם פשוט מזיזים את הלשונית של המנעול שמבטלת את הנעילה, או רק מוציאים איזה בורג במנעול כך שהדלת לא תסגר עד הסוף, ולפעמים הם פשוט משחיתים ושוברים את המנעול לגמרי, מה שאחרי זה עולה לועד הבית הרבה כסף לתקן.

וגם היו מקרים שהם פשוט שברו את כל הדלת (כנראה שהם העדיפו לנסות לתלוש את הדלת מהמקום במקום ללחוץ את הקוד כניסה בשבת)

מה ניתן לעשות נגד זה?

האם בשבת ניתן לדרוש מהם לקחת מפתח ?

עריכה אחרונה על ידי bobi
  • תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

דיירים - דתיים או לא - ששוברים רכוש משותף צריכים לשלם עליו.

בכל דלת כניסה יש מנעול, שיתכבדו ויקחו את המפתח איתם, כך זה נעשה אצלינו.

פורסם

יש להם גם טריק נוסף שבו הם מחליפים את אחד הברגים שמחזיק את המנעול ושאמור להיות שקוע בתוך גומחה במנעול בבורג עם ראש גדול כך שהוא יבלוט מהדלת וימנע ממנה להסגר.

פורסם

יש פתרון אחר וקוראים לו "לקחת מפתח לדלת הכניסה"

אבל הם כנראה מרגישים שמוטל עליהם לא לגרום גם ליהודים אחרים לחלל שבת, אז הם מעדיפים לשבור את המנעול.

תליתי שלטים אנונימיים במעלית ובכניסה לבניין בנושא שבהם אני מבקש מהם להפסיק עם זה, אני אישית מעדיף לא להכנס לעימות חזיתי איתם כי אני לא מעוניין להיות הפנים שהם יקשרו לנושא.

פורסם (נערך)

בפתק הבא תכתוב שאם זה קורה שוב אתה מוריד את המזוזה מהכניסה לבניין.

לא טוב להם - שישארו בחוץ.

הערה - כמובן שזו הלצה וצריך לכבד כל אדם באשר הוא אדם, על אמונותיו יהיו שלא יהיו, והתנהגויותיו דוחות ולא דוחות.

עריכה אחרונה על ידי Talgaz

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

מכיר את הנושא לאורך שנים.

הם מבחינתם לוקחים מפתח אבל כשבאים להם אורחים כאן יש בעיה.

הרי אין בינהם תקשורת בשבת והאורחים מגיעים ואין מי שיפתח להם.

אחרי נזקים רבים החלטנו שאת הדלת האחורית משאירים פתוחה בשבת, את הקדמית רק בפתיחת אינטרקום כרגיל וזו הפשרה.

בהתחלה הם סירבו כי זה ללכת מיסביב לבניין ולעבור בחניון (הם לא רצו שהילדים שלהם ילכו בחניון).

שאר הבניין עמד על הרגליים האחוריות ונאמר שיוחלפו מנגנוני האינטרקום למנגנונים מגנטיים חזקים שלא יאפשרו פתיחה בכח וכל נזק אחר לדלת יהיה בראש העדיפות לתיקון אפילו אם יגמרו כספי הקופה יגבו תשלומים חד פעמיים מהדיירים לתיקון הדלתות וכל עוד שדלתות אינן תקינות לא תפעל מעלית שבת והאור בחדר אשפה יחזור להדלק אוטומטית בשבת כי אם הדתיים לא מתחשבים אז שאר הדיירים לא צריכים לסבול בגללם, וכך הם הסכימו על הדלת האחורית.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

כפיה דתית במיטבה?

בכל מקרה אצלנו בבניין בהתחלה היו קולות נגד התקנת קודן, שזה מחלל שבת וכו', בסופו של דבר התחלף הוועד והוא הסכים להתקין קודן.

לגביי השבתות, יש לנו דלת אחת ראשית לבניין, לקראת כניסת שבת מישהו משחק עם הלשונית על מנת שהדלת תפתח, ולאחר מכן בצאת שבת לרוב מישהו מחזיר אותה לסורה.

אני גם חושב שזה טיפשי לחשוב רק על עצמך כי אתה דתי, ובסופו של דבר הדלת נועדה להיות אמצעי אבטחה כדי למנוע מאנשים זרים להיכנס לבניין. רוב הדיירים בבניין אינם דתיים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הסיפור מעצבן ואותם "דתיים" צריכים להבין שדו קיום משמעותו לא רק פשרה של הצד האחר.

אבל - מי שחושב שדלת של אינטרקום עוצרת מישהו. תאמינו לי שלא.

פורסם

הדלת לא עוצרת אף אחד, הרי אם ירצה יחכה שמישהו יפתח את הדלת או יצלצל לכל הדיירים באינטרקום, וסביר להניח שמישהו יפתח לו. אבל זה מעכב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני "מת" על ההכללות האלו הדתיים...

אני דתי וגרתי לא מעט בשכנות לדיירים לא דתיים ובשכנות מצויינת עם דלת כניסה סגורה באינטרקום,

קצת תקשורת אחד עם השני לרוב תפתור את כל הבעיות.

פורסם

כמובן שלא מדובר במכשול משמעותי עבור גנבים מקצועיים, אבל זה כן נותן תחושת בטחון ועוצר ונדליזם של ילדים משועממים שנכנסים לבניין ושל מפזרי פרסומות זבל על הדלתות.

אני לא חושב שיש הגיון בלהשאיר את הדלת הצדדית פתוחה, אם הדתיים יודעים שיש להם אורחים בשבת, שיתאמו איתם לפני, מתי הם צריכים להגיע ושירדו לפתוח להם את הדלת.

פורסם

כמובן שלא מדובר במכשול משמעותי עבור גנבים מקצועיים, אבל זה כן נותן תחושת בטחון ועוצר ונדליזם של ילדים משועממים שנכנסים לבניין ושל מפזרי פרסומות זבל על הדלתות.

אני לא חושב שיש הגיון בלהשאיר את הדלת הצדדית פתוחה, אם הדתיים יודעים שיש להם אורחים בשבת, שיתאמו איתם לפני, מתי הם צריכים להגיע ושירדו לפתוח להם את הדלת.

• תוכן חדש...