Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
השאלה היא אם הדיירים הדתיים משלמים את חשבון החשמל והאחזקה הגבוה של מעלית השבת שפועלת ללא הפסקה במהלך כל הסופ"ש,

קודם צריך לוודא האם השימוש במעלית במהלך השבוע ע"י הדיירים החילונים, לא משתווה בכמותו לפעילות המעלית ביממה של הסופ"ש.

יצא לך לבדוק במקרה מי מהשכנים שלך מדליק את האור בחדר המדרגות יותר מהאחרים? אולי כדאי להתחיל לחייב לפי חלק יחסי בשימוש.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

מה הקשר?

בימי חול המעלית משרתת את כלל דיירי הבניין, חילונים דתיים כאחד.

בימי שבת המעלית עולה ויורדת ללא הרף על פני שעות רבות ללא הפסקה כשרוב הזמן אין איש בתוכה.

פורסם

זה לא אותו הדבר.

מעלית שפועלת ללא הפסקה ועוצרת בכל הקומות במשך יום שלם גם אם אף אחד לא משתמש בה זאת הוצאה נוספת שלא נגזרת משימוש יום יומי רגיל. וגם (אם הבנתי נכון את החוק) המחוקק מכיר בזה וקבע שרק הדיירים שמעוניינים לכפות את ההוצאה הנוספת הזאת על שאר הדיירים צריכים לשלם את התוספת הזאת.

• רעיון טוב! 1
פורסם

זה לא כזה סיפור לבדוק.

ע"י התקנת שעון, ניתן לבדוק צריכת קוט"ש יומית של המעלית בלבד, וצריכת קוט"ש בשבת. את ההפרש המשתמשים ישלמו.

פורסם (נערך)

אם כך מה עם פטור מדמי מעלית לגרים בקומת כניסה?

פטור מעלית לאנשים בכושר? רוב הסיכויים שהם יקחו את המדרגות

ופטור מדמי חשמל ונקיון לעיוורים בבניין? הרי גם ככה הם לא צריכים אור ולא רואים אם נקי או לא..

איפה נופל הגבול בין "כולנו", לבין להתעסק במי עשה מה, בשביל 20₪-10 לחודש?

אגב אינני משתמש במעלית כלל..

Peace

עריכה אחרונה על ידי Gattuso8
פורסם

פטור מעלית לאנשים בכושר? רוב הסיכויים שהם יקחו את המדרגות

ופטור מדמי חשמל ונקיון לעיוורים בבניין? הרי גם ככה הם לא צריכים אור ולא רואים אם נקי או לא..

איפה נופל הגבול בין "כולנו", לבין להתעסק במי עשה מה, בשביל 20₪-10 לחודש?

אגב אינני משתמש במעלית כלל..

Peace

ואם יש משפחה עם 10 ילדים ומשפחה ללא ילדים?

לא זה העניין, אי אפשר להתחשבן עם על אחד במדוייק בכמה הוא משתמש, אך ההבדל הוא שבמעלית שבת משלמים על כך שהמעלית סתם מסתובבת בין הקומות.

אני יכול לספר שבבניין שאני גר בו, יש מעלית שבת והדתיים לא משלמים אקסטרא, אם תעקוב אחרי המעלית תראה שיש שעות ארוכות (בשעות 21:00 - 01:00) שהיא נוסעת על ריק, אני לא מדבר על תנועה דלילה פה ושם אלה פשוט שעות שהיא עולה/יורדת ריקה.

פנייה לדיירים הדתיים בבקשה לצמצם את שעות הפעילות של מעלית השבת מתקבלת בתשובה "מגיע לי".

מה אם זה שמגיע לבניין שהם ישלמו על מעלית השבת, התשובה היא מה איכפת לכם "זה רק 20 ש"ח לדייר"

• חברי המעגל הראשון
פורסם

20 ש"ח לדייר או לדירה?

האמת שאם במערכת של המעלית יש אפשרות להפסיק ולהפעיל אוטומטית פיקוד שבת אני לא רואה סיבה שזה יפריע להם.

אף דתי לא יוצא מהבית באמצע הלילה ביום שבת...

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

Peace

זה מקובל מאוד. דיירים שגרים בקומת קרקע, לא משתתפים בהוצאות התחזוקה של המעלית.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
זה מקובל מאוד. דיירים שגרים בקומת קרקע, לא משתתפים בהוצאות התחזוקה של המעלית.

ואם הוא רוצה לעלות רגע לשכן למעלה?

מעלית זה צורך הכרחי בכל בניין גבוה.

מי שחושב שהוא לא משתמש במעלית בגלל שהוא קומה נמוכה ולכן לא צריך לשלם - שיעבור לבית קרקע.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

בכל המקרים של בנין קומות משותף עם מעלית שאני מכיר, קומת הקרקע לא משלמת על אחזקת המעלית.

ואם הוא רוצה לעלות לרגע לשכן, אז הוא עולה לשכן במעלית, בדיוק כמו אורח שבא ועולה למארח שלו במעלית.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

כשאתה מדבר על קומת קרקע, אתה מתכוון לגובה הכביש?

מעניין באמת מה אומר החוק/הכלל, אני כמעט לא מכיר בניינים עם קומת קרקע כנ"ל, הבניינים הבודדים שאני מכיר כאלה הם בניינים ישנים שאין בהם מעלית.

• תוכן חדש...